TechnoV Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Ίσως μπερδεύει ο τίτλος μου. Έχω φτιάξει ένα htpc με windows 8.1. Το συγκεκριμένο θέλω να είναι όσο το δυνατό πιο άδειο και να το χρησιμοποιήσω σαλόνι μόνο για ταινίες, μουσική, φωρογραφίες. πρέπει να έχω windows; Γίνεται να μπουτάρει σε κάποιο λειτουργικό καθαρά για την δουλειά που το θέλω;
TheELF Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Όχι σίγουρα δεν χρειάζεται απαραίτητα windows. Το openelec είναι ένα πολύ βασικό λειτουργικό που η μόνη του δουλειά είναι να φορτώνει το kodi/xbmc που είναι κορυφαίο για αυτά που θες. Είναι όμως λιγάκι ιδιότροπο στην εγκατάσταση επειδή είναι καθαρό linux,ωστόσο δεν είναι και πολύ δύσκολη. 1
TechnoV Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σκέφτομαι επίσης για να μην μπω σε αυτή την διαδικασία αν υπάρχει κάποιο media player να το πάρω κ να τελειώνω. Βασική μου προυπόθεση είναι ας πούμε να του βάλω έναν εσωτερικό κανα 1 tb ας πούμε, να παίζει τα πάντα και να τον γεμίσω με media σαν αρχείο. Αν υπάρχει κάτι ίσως δεν αξίζει να στήσω το htpc. Γνώμες;
TheELF Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Το kodi είναι πολύ καλύτερο επειδή,με λίγο ψάξιμο,παίζει και δορυφορικά κανάλια από όλο τον κόσμο μέσου ιντερνετ. Βέβαια τρέχει το kodi και με το rasperrypi αλλά και αυτό θέλει ψάξιμο και συναρμολόγηση.
micos000 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Αν θέλεις απόλυτη συμβατότητα με όλα τα αρχεία βίντεο και ήχου τότε πρέπει να στήσεις htpc με κάποιο λειτουργικό. Τα hardware media players, αν και βολικά, δεν αναβαθμίζονται εύκολα και συνήθως έχουν κάποια θεματάκια με περίεργα αρχεία. π.χ. αν δεν κάνω λάθος, δεν υπάρχει media player που να παίζει 10bit κωδικοποιημένα αρχεία. Αυτό χρησιμοποιείται συνήθως στα anime, οπότε αν δεν πρόκειται ποτέ να δεις τέτοια δεν σε ενδιαφέρει. Η πλειονότητα αντιμετωπίζει προβλήματα με το header compression σε μερικά mkv. Αυτό λύνεται με το mkvtoonix και είναι γρήγορο. Αν δεν ακουμπήσεις πάνω από 100-150€ δεν πρόκειται να αναπαράγει αρχεία με dts ήχο (πρέπει να υποστηρίζει dts downmix). Και αυτό λύνεται σχετικά εύκολα με την μετατροπή του ήχου σε ac3, αλλά απαιτεί reencoding του ήχου και είναι σπαστικό αν βλέπεις καθαρά bd-rips και όχι τύπου yify. Όσον αφορά τον ήχο, επίσης δύσκολα θα βρεις κάποιο φθηνό που να δέχεται vorbis (ogg) ήχο. Πάλι, λύνεται με μετατροπή σε mp3 αλλά απαιτεί re-encoding του καναλιού ήχου. Αν τα παραπάνω δεν σε αγγίζουν δες κάτι σαν το wdtv, ή αν αντέχεις κανά 200άρι πήγαινε σε popcorn hour (όχι το popcorn time, lol). Κυκλοφορούν στην αγορά κάτι android tv boxes που τα συνδέεις στην tv και παίζουν xbmc. Δες τα και αυτά. Επίσης, αν πας σε hardware mp φρόντισε να υποστηρίζει Ελληνικά και να έχει ρυθμίσεις για το μέγεθος της γραμματοσειρά καθώς και να έχει καλό outline στους υπότιτλους, κατά προτίμηση ρυθμιζόμενο. Έχω δει κάποια που έχουν ένα ή δύο μεγέθη και με λεπτό outline, όπου για να διαβάσεις τους τίτλους έπρεπε να σου βγουν τα μάτια. 1
TechnoV Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Καλημέρα. Βασικά έχω φτιάξει ήδη ένα build πάνω σε αυτό το case http://www.coolermaster.com/case/mini-itx/elite-120-advanced/ . Έχει mobo mini itx, του έχω βάλει κ ένα pentium, 2 σκληρούς, dvd player, 4gb ram. Γενικά δουλεύει ρολόι. Απλά επειδή είναι μεγαλούτσικο, δεν ξέρω αν άξιζε να στηθεί για xbmc. Και επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο και αν θα τα καταφέρω στο θέμα software.
micos000 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Αφού το έχεις ήδη το μηχάνημα γιατί δεν δοκιμάζεις το Site: kodibuntu ; Είναι έτοιμο iso και μπουτάρεις από αυτό. 1
cabdik Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 κακα τα ψεμματα, αν θες να εχεις πληρη συμβατοτητα και πολλαπλες επιλογες, θελεις WIN. και με τα υπολοιπα (LINUXοειδη) θα κανεις δουλεια σου, αλλα θελει λιγο ψαξιμο. αν θες να κανεις ενα πραγματικο ΜΙΝΙ ΙΤΧ PC χωρις περιορισμους σε δυνατοτητες, εχω προτεινει εδω σε ενα αλλο παιδι, αυτη τη βαση..! αφου εχεις ηδη κομματια, κοιτα μηπως σε βολεψει..!! (ΠΡΟΣΕΞΕ... η μητρικη εχει εξωτερικη τροφοδοσια..!) 1
TechnoV Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Αφού το έχεις ήδη το μηχάνημα γιατί δεν δοκιμάζεις το Site: kodibuntu ; Είναι έτοιμο iso και μπουτάρεις από αυτό. Δηλαδή κάνω φορμάτ στην ουσία με το λειτουργικό αυτό; Windows δεν χρειάζομαι. Μου αρκεί να βάλω όλα τα αρχεία στον 2ο σκληρό και να μπουτάρω απευθείας στο kodi. Καλά το σκέφτομαι; κακα τα ψεμματα, αν θες να εχεις πληρη συμβατοτητα και πολλαπλες επιλογες, θελεις WIN. και με τα υπολοιπα (LINUXοειδη) θα κανεις δουλεια σου, αλλα θελει λιγο ψαξιμο. αν θες να κανεις ενα πραγματικο ΜΙΝΙ ΙΤΧ PC χωρις περιορισμους σε δυνατοτητες, εχω προτεινει εδω σε ενα αλλο παιδι, αυτη τη βαση..! αφου εχεις ηδη κομματια, κοιτα μηπως σε βολεψει..!! (ΠΡΟΣΕΞΕ... η μητρικη εχει εξωτερικη τροφοδοσια..!) δε θέλω να ξεφύγω τόσο πολύ. Με ενδιαφέρει να είναι ταξινομημένη η μουσική μου και να βλέπω ταινίες. Για 4κ δεν τρελαίνομαι ακόμα.
cabdik Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 δεν μιλησε κανεις για 4Κ.....! εγω εδωσα μια προταση, πολυ συρικνωμενου συστηματος, αλλα που μπορεις να βαλεις και να δουλεψεις win χωρις προβλημα...
micos000 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δηλαδή κάνω φορμάτ στην ουσία με το λειτουργικό αυτό; Windows δεν χρειάζομαι. Μου αρκεί να βάλω όλα τα αρχεία στον 2ο σκληρό και να μπουτάρω απευθείας στο kodi. Καλά το σκέφτομαι; Το kodibuntu μπορείς να το δοκιμάσεις σαν live λειτουργικό χωρίς να το εγκαταστήσεις απαραίτητα. Απλά μπουτάρεις από το cd ή το usb (αν το μεταφέρεις σε usb) και το δοκιμάζεις χωρίς να εγκαταστήσεις τίποτα. Αν σε ικανοποιήσει το στήνεις μόνιμα, υπάρχει και Site: guide . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα