Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και 7-8 χρονια εχω αυτο και μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα θεμα http://www.pcper.com/reviews/Cases-and-Cooling/SilverStone-Olympia-750W-Power-Supply-Review

Κανω σκεψεις για να προβω σε αγορα καινουργιου..Αξιζει η αλλαγη και ποιο προτεινετε; Φυσικα να ειναι καλυτερο απο αυτο και αν γινεται με καλυτερο efficiency....

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλο δεν λεω αλλα 850αρι δεν ειναι too much;

To δικο μου σε τι υστερει σε σχεση με τα νεα μοντελα;

Δημοσ.

Προφανώς και το σκέφτεται για πιθανή μελλοντική σου αναβάθμιση και καλά κάνει και σου προτείνει λίγο μεγαλύτερο. Όπως είπες και εσύ στο αρχικό σου post το έχεις 7-8 χρόνια. Το τροφοδοτικό είναι κάτι που μένει και αφου μένει αν έχει και εγγύηση ταυτόχρονα είναι super. Η EVGA έχει ποιοτικά προϊόντα.

Δημοσ.

Εγώ έχω δύο. Ένα EVGA & Corsair. 760 με 7 χρόνια εγγύηση στα 160€ και 850 με 10 χρόνια εγγύηση στα 200+. Και τα δύο φυσάνε.

Εντός θέματος. Το τροφοδοτικό είναι επένδυση. Δεν Χρειάζεται να πάρεις λίγα watt ίσα ίσα να σε βγάζει, ούτε κανένα τρελό μεγάλο 1000+. Αλλά ένα 200άρι € αν έχεις να δώσεις, δεν θα το μετανιώσεις! Καλό efficiency (gold και πάνω) και αρκετά watt (μέχρι 850 ή εκεί γύρο).

Δεν ξέρω πόσοι συμφωνούν μαζί μου αλλά το psu είναι κάτι που το αγοράζεις και δεν ξανά ασχολείσαι για πολλά χρόνια. Ίσως το μόνο σταθερό ακόμα και από το κουτί του πύργου.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω δύο. Ένα EVGA & Corsair. 760 με 7 χρόνια εγγύηση στα 160€ και 850 με 10 χρόνια εγγύηση στα 200+. Και τα δύο φυσάνε.

Εντός θέματος. Το τροφοδοτικό είναι επένδυση. Δεν Χρειάζεται να πάρεις λίγα watt ίσα ίσα να σε βγάζει, ούτε κανένα τρελό μεγάλο 1000+. Αλλά ένα 200άρι € αν έχεις να δώσεις, δεν θα το μετανιώσεις! Καλό efficiency (gold και πάνω) και αρκετά watt (μέχρι 850 ή εκεί γύρο).

Δεν ξέρω πόσοι συμφωνούν μαζί μου αλλά το psu είναι κάτι που το αγοράζεις και δεν ξανά ασχολείσαι για πολλά χρόνια. Ίσως το μόνο σταθερό ακόμα και από το κουτί του πύργου.

Υπαρχει αυτη η λογικη,υπαρχει και η αλλη.Επειδη συνεχως η τεχνολογια εξελισσεται και ενα καλο τροφοδοτικο του 2015 ειναι πολυ αρτιοτερο τεχνολογικα ενος καλου μεν αλλα 5 χρονια παλιοτερου,αγοραζω ενα φτηνο ,αλλα ποιοτικο τροφοδοτικο,ενα vfm μοντελο, και σε 2,5 χρονια,μισο χρονο πριν ληξει η εγγυηση του,το πουλαω εδω και εξασφαλιζω τουλαχιστον το 50% του επομενου ,ιδιας νοοτροπιας τροφοδοτικου. Γιατι μην ξεχναμε οτι οι ποιοτικες εταιριες εκμεταλλευονται την μεγαλη διαρκεια εγγυησης για να πουλανε ακριβοτερα τα τροφοδοτικα τους. Δηλάδη το τροφοδοτικο δεν ειναι ιερη αγελαδα,ειναι ενα καταναλωτικο προιον που αν ολοι σκεφτομαστε εξυπνα,δεν θα μπορουν να μας υπερχρεωνουν οι εταιριες.( Προσωπικα προτιμω να μου κοπουν τα χερια παρα να δωσω 200 ευρω για τροφοδοτικο.) :)

Δημοσ.

Υπαρχει αυτη η λογικη,υπαρχει και η αλλη.Επειδη συνεχως η τεχνολογια εξελισσεται και ενα καλο τροφοδοτικο του 2015 ειναι πολυ αρτιοτερο τεχνολογικα ενος καλου μεν αλλα 5 χρονια παλιοτερου,αγοραζω ενα φτηνο ,αλλα ποιοτικο τροφοδοτικο,ενα vfm μοντελο, και σε 2,5 χρονια,μισο χρονο πριν ληξει η εγγυηση του,το πουλαω εδω και εξασφαλιζω τουλαχιστον το 50% του επομενου ,ιδιας νοοτροπιας τροφοδοτικου. Γιατι μην ξεχναμε οτι οι ποιοτικες εταιριες εκμεταλλευονται την μεγαλη διαρκεια εγγυησης για να πουλανε ακριβοτερα τα τροφοδοτικα τους. Δηλάδη το τροφοδοτικο δεν ειναι ιερη αγελαδα,ειναι ενα καταναλωτικο προιον που αν ολοι σκεφτομαστε εξυπνα,δεν θα μπορουν να μας υπερχρεωνουν οι εταιριες.( Προσωπικα προτιμω να μου κοπουν τα χερια παρα να δωσω 200 ευρω για τροφοδοτικο.) :)

Απόψεις είναι αυτές και σίγουρα διαφέρουν. Εγω πιστεύω ότι έχει να κάνει με το τι χρήση κάνει ο καθένας. Αν θέλεις να κάνεις O/C τότε το τουμπανο τροφοδοτικό είναι μονόδρομος για μένα για να διαφυλάξεις όσο το δυνατον καλύτερα ότι το σύστημα σου θα είναι ασφαλέστερο. Αν η χρήση είναι απλή τότε θα μπορούσε να ισχύει η άποψη σου που σίγουρα εμένα δε με αντιπροσωπεύει. Ωστόσο ο καθένας κάνει κουμάντο στη τσέπη του και στο σύστημα του όπως αυτός νομίζει καλύτερα και ότι και να λέμε εμείς σίγουρα οι χρήστες έχουν το τελευταίο λόγο.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ και το μόνο που θέλω να πω για να μην γίνει άσχετη συζήτηση γενικά για τροφοδοτικά εδώ, είναι ότι: ότι θα του υστερεί στο μέλλον από ποιότητα θα το έχει σε εγγύηση. Τώρα, οι ανάγκες για τροφοδοσία, δύσκολο να αλλάξουν ριζικά που να μην μου κάνει το τωρινό.

Αν μου έλεγες για cpu ή οτιδήποτε άλλο, θα σου έλεγα ισχύει 100% Αλλά τα τροφοδοτικά, είναι τροφοδοτικά. Σιγά τις αλλαγές που έχουν πάρει από την αρχή της ζωής τους :Ρ :)

Θέλω να πω, εκτός και αν η μητρική χρειάζεται κέρατα για να λειτουργήσει και βάλουν στα τροφοδοτικά κέρατα, νομίζω για τα επόμενα 10 χρόνια θα είμαι εντάξει :Ρ xD

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ και το μόνο που θέλω να πω για να μην γίνει άσχετη συζήτηση γενικά για τροφοδοτικά εδώ, είναι ότι: ότι θα του υστερεί στο μέλλον από ποιότητα θα το έχει σε εγγύηση. Τώρα, οι ανάγκες για τροφοδοσία, δύσκολο να αλλάξουν ριζικά που να μην μου κάνει το τωρινό.

Αν μου έλεγες για cpu ή οτιδήποτε άλλο, θα σου έλεγα ισχύει 100% Αλλά τα τροφοδοτικά, είναι τροφοδοτικά. Σιγά τις αλλαγές που έχουν πάρει από την αρχή της ζωής τους :Ρ :)

Θέλω να πω, εκτός και αν η μητρική χρειάζεται κέρατα για να λειτουργήσει και βάλουν στα τροφοδοτικά κέρατα, νομίζω για τα επόμενα 10 χρόνια θα είμαι εντάξει :Ρ xD

Αν εχεις ενα πολυ καλο τροφοδοτικο σιγουρα εισαι ενταξει,αλλα το παντρευεσαι.Δηλαδη αν σου γυαλισει ενα καινουργιο,που εχει καποια καινουργια τεχνολογια παραπανω θα πρεπει να σκοτωσεις το παλιο ακριβο,για να το παρεις. :) Γενικα οταν αγοραζεις ακριβα,χανεις χρηματα.πολλα χρηματα ενω ενα καλο vfm τροφοδοτικο μπορει να σου κανει μια χαρα και με ασφαλεια την δουλεια σου,ειδικα τωρα που η καινουργια τεχνολογια σε cpu,ssd,gpu, κ.τ.λ. καταναλωνει ολο και λιγοτερη ενεργεια.

Απόψεις είναι αυτές και σίγουρα διαφέρουν. Εγω πιστεύω ότι έχει να κάνει με το τι χρήση κάνει ο καθένας. Αν θέλεις να κάνεις O/C τότε το τουμπανο τροφοδοτικό είναι μονόδρομος για μένα για να διαφυλάξεις όσο το δυνατον καλύτερα ότι το σύστημα σου θα είναι ασφαλέστερο. Αν η χρήση είναι απλή τότε θα μπορούσε να ισχύει η άποψη σου που σίγουρα εμένα δε με αντιπροσωπεύει. Ωστόσο ο καθένας κάνει κουμάντο στη τσέπη του και στο σύστημα του όπως αυτός νομίζει καλύτερα και ότι και να λέμε εμείς σίγουρα οι χρήστες έχουν το τελευταίο λόγο.

Την παλια εποχη εκανα overclock,οταν ειμουν μικρος. Η σημασια του ηταν οταν ξεκινησε,οτι επειδη καποιος δεν ειχε πολλα χρηματα,μπορει με σωστο overclock να παρει το κατι παραπανω απο εναν επεξεργαστη.

Η σημασια του σε καμμια περιπτωση δεν ηταν να ειναι κανεις πλουσιοπαιδο, να αγοραζει επεξεργαστες θηρια,κουτια των 200 ευρω,υγρα αζωτα και λοιπες ηλιθιοτητες για να ικανοποιησει το e-pennis του. Αυτο το τσιρκο το διαμορφωσαν εταιριες για να υπαρχει καταναλωτικο κοινο που να χρυσοπληρωνει πανακριβα το hardware και αποτελει μια βιτρινα που ουσιαστικο σκοπο εχει να κρατα τις τιμες υψηλα.Τιποτε στην αγορα δεν γινεται τυχαια. Προσωπικα με εναν σεμνο i5 4570 και μια καινουργια mid range καρτα ειμαι μια χαρα. Το αναφερω γιατι θεωρω οτι ειμαι ο μεσος καταναλωτης. :)

• Like 1
Δημοσ.

το βάζω εδώ μέσα γιατί χαλάω το θέμα του παιδιού και θα μας δείρει κανένας mod :P

Όπως είπα. Για να έχω αγοράσει αυτό σήμερα, πάει να πει ότι με καλύπτει. Το ότι το παντρεύεσαι, το παντρεύεσαι. Και εσύ και ολόκληρο το hardware σου! Απλά εμένα, αυτή η άποψη που έχω, μου λειτουργεί εντάξει. Δεν το έχω μετανιώσει :)

That's all.

Δημοσ.

Δε μπορεί ρε φίλε να μου υποστηρίζεις ότι η τεχνολογία αλλάζει και είσαι υπερ αυτού και να κατηγορείς τις εταιρείες για αυτο. Πως να το κάνουμε είναι διαφορετικό μια καινοτομία στη τεχνολογία να τη βγάζει η Corsair και αλλιώς να τη βγάζει η Silverstone. Χωρίς να θέλω να πω ότι η δεύτερη είναι για τα μπάζα άλλη αξιοπιστία σου δίνει η μια και άλλη η άλλη. Αλλιώς να παίρνεις FIAT και αλλιώς να παίρνεις MERCENDES για να γίνω και πιο κατανοητός. Δεν είπε κανείς ότι το FIAT δεν είναι καλό αλλά είναι μέσα στα προβλήματα ρε φίλε και αυτά είναι γενικές ομολογίες και όχι marketing. Σε ένα μόνο διαφωνώ με τις εταιρείες: ότι όλες μαζί δουλεύουν εις βάρος των καταναλωτών και του εμπορίου και αναγκάζουν το κόσμο για νέα αγορά με το έτσι θέλω, βλέπε direct x για αλλαγες καρτών και πιο πρόσφατο με τα τροφοδοτικά και τους επεξεργαστές. Τη διαφορά αυτή στο H/W φίλε θα τη πληρώσεις αν τη θέλεις αλλιώς μείνε με το FIAT και άλλαξε το σε 2 χρόνια. Το τροφοδοτικό όμως δεν είναι αμάξι και σε μια στραβή (κουφια η ώρα) δύσκολο αλλά μπορεί να συμβεί μπορεί να σου πάρει και τίποτα άλλο μαζι. Τότε θα λες: τι μ@λ@...... (συγνώμη για την έκφραση) ήμουν που δεν έιχα δώσει 40 € να είμαι λίγο πιο σίγουρος.

• Like 1
Δημοσ.

Δε μπορεί ρε φίλε να μου υποστηρίζεις ότι η τεχνολογία αλλάζει και είσαι υπερ αυτού και να κατηγορείς τις εταιρείες για αυτο. Πως να το κάνουμε είναι διαφορετικό μια καινοτομία στη τεχνολογία να τη βγάζει η Corsair και αλλιώς να τη βγάζει η Silverstone. Χωρίς να θέλω να πω ότι η δεύτερη είναι για τα μπάζα άλλη αξιοπιστία σου δίνει η μια και άλλη η άλλη. Αλλιώς να παίρνεις FIAT και αλλιώς να παίρνεις MERCENDES για να γίνω και πιο κατανοητός. Δεν είπε κανείς ότι το FIAT δεν είναι καλό αλλά είναι μέσα στα προβλήματα ρε φίλε και αυτά είναι γενικές ομολογίες και όχι marketing. Σε ένα μόνο διαφωνώ με τις εταιρείες: ότι όλες μαζί δουλεύουν εις βάρος των καταναλωτών και του εμπορίου και αναγκάζουν το κόσμο για νέα αγορά με το έτσι θέλω, βλέπε direct x για αλλαγες καρτών και πιο πρόσφατο με τα τροφοδοτικά και τους επεξεργαστές. Τη διαφορά αυτή στο H/W φίλε θα τη πληρώσεις αν τη θέλεις αλλιώς μείνε με το FIAT και άλλαξε το σε 2 χρόνια. Το τροφοδοτικό όμως δεν είναι αμάξι και σε μια στραβή (κουφια η ώρα) δύσκολο αλλά μπορεί να συμβεί μπορεί να σου πάρει και τίποτα άλλο μαζι. Τότε θα λες: τι μ@λ@...... (συγνώμη για την έκφραση) ήμουν που δεν έιχα δώσει 40 € να είμαι λίγο πιο σίγουρος.

Καταλαβαινω τι λες αλλα δεν ειναι συγκρισιμα τα αυτοκινητα με το PC και ακομη και ετσι ο μεσος ορος καταναλωτη δεν αγοραζει Mercedes. Εγω μιλαω για τον μεσο καταναλωτη,παντα.  :) Για να βγει ενα συμπερασμα και να μην ειμαστε εντελως off topic ,λεω οτι δεν χρειαζεται να αγορασεις ακριβο τροφοδοτικο για να εχεις ενα δυνατο συστημα.υπαρχουν ασφαλη και αξιοπρεπεστατα τροφοδοτικα και σε πιο φτηνες τιμες. :)

• Like 1
Δημοσ.

Inler μας συγχωρείς για αυτά τα κατεβατά στο θέμα σου. Το τελευταίο λόγο έσυ τον έχεις και η τσέπη σου!

Δημοσ.

Κοίτα: Καταρχήν είμαι 100% αντίθετος σε όλα όσα λες , ειδικά στην κατηγορία Τροφοδοτικό Υπολογιστή ΑΛΛΑ , κάθε ένας , ανάλογα με τις ανάγκες του και τις εμπειρίες του και φυσικά ανάλογα με το budget που μπορεί να διαθέσει πράττει αναλόγως...

Πιο αναλυτικά:

Η τεχνολογία μπορεί μεν να εξελίσσεται , αλλά στη συγκεκριμένη κατηγορία , τα "σωθηκά" ενός καλού τροφοδοτικού δεν έχουν αλλάξει τα τελευταία 30+ χρόνια.Η μόνο ας το πούμε τεχνολογική εξέλιξη είναι κάποια πλακετίτσα που σου επιτρέπει να βλέπεις online τις τάσεις , τα ρεύματα και τα watts που καταναλώνει η κάθε γραμμή και τίποτα περισσότερο.Και αυτό, σε ορισμένα τροφοδοτικά (πχ Corsair).

Τώρα όσον αφορά την ουσία του θέματος, για το τι σου πουλάει η κάθε εταιρία και κυρίως πόσο στο πουλάει και γιατί:

Εαν έχεις το χρόνο , κάθησε και διάβασε αυτό εδώ το review του Corsair HX-750W το οποίο και έχω , να δεις τι πυκνωτές φοράει , ποια η διαφορά τους με τον ανταγωνισμό , και πόσων ειδών φίλτρα διαθέτει τα οποία προσωπικά πιστεύω είναι και η ουσία της προστασίας που σου προσφέρουν τέτοιας ποιότητας τροφοδοτικά.

Επίσης, έχε υπόψην σου οτι εαν μια εταιρία σου δίνει εγγύηση ζωής τα 7 ή τα 10 χρόνια, σημαίνει οτι η αστοχία των υλικών που έχει χρησιμοποιήσει είναι πολύ παραπάνω από αυτά τα χρόνια , άρα πρακτικά το τροφοδοτικό δεν πρόκειται να χαλάσει ούτε στα 2πλάσια χρόνια.

Για μένα το Α και το Ω είναι το τροφοδοτικό και πολύ μετά έρχονται όλα τα άλλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...