gkasmak0s GR Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Γεια σας, αυτην την στιγμη τρεχω αυθεντικα win7 pro και σκεφτομαι να αλλαξω σε win10.Εχω ομως τρεις αποριες: 1)Εχω εναν Hp workstation με 2 Intel xeon cpu 5150 στα 2,66ghz,Καρτα γραφικων nvidia geforce gt 520 (παναρχαια),ram 4gb και θα βαλω αλλο 1gb,σκληρο 2tb western digital caviar blue.Θα τα αντεξει τα win10 η θα εχω καποιο προβλημα?(τα 7αρια τα σηκωνει μια χαρα).... 2)Οι τελευταιοι drivers της nvidia εχουν ενα προβλημα και συνεχως σταματανε να δουλευουν και κανουν recover.Ετσι εχω μια πιο παλια εκδοση drivers ( την 347.88) που με αυτην ειμαι μια χαρα,αλλα ο τελευταιος Driver της εταιρειας ειναι λεει για τα win10 αλλα και αυτος μου δημιουργει το προβλημα που προανεφερα.Θα εχω προβλημα αν κρατησω αυτον τον driver που εχω τωρα? 3)Και τελος,εχω καρτα ηχου Realtek και εχω ακουσει πως τα win10 εχουν καποια θεματακια με τους drivers της Realtek.Ισχυει κατι τετοιο?? Σορρυ για τα πολλα λογια, ευχαριστω!!!
loic Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Μια χαρα θα τρεχουν. Δεν μπορεις να κρατησεις τον 347.88, για Win10 εχουν βγει οι 353.30 και οι 353.62. Το οτι ειχες προβλημα στα 7 με τους πιο νεους drivers δεν σημαινει απαραιτητα πως θα εχεις προβλημα και στα 10. Η καρτα ηχου σου, κατα πασα πιθανοτητα δεν θα χρειαζεται καν τον driver της Realtek για να παιξει, οποτε αν τον εγκαταστησεις και εχει προβλημα, τον βγαζεις. Θα σου ελεγα να κανεις μια "προχειρη" εγκατασταση σε εναν δευτερο δισκο (αν εχεις), και να δεις πως εισαι απο θεμα σταθεροτητας. Αν ολα ειναι ΟΚ, περνας σε 10, αν οχι, μενεις στα 7. Ή αν δεν εχεις δευτερο δισκο, παρε ενα image του δισκου σου για γρηγορο restore αν δεν μεινεις στα 10.
gkasmak0s GR Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Μια χαρα θα τρεχουν. Δεν μπορεις να κρατησεις τον 347.88, για Win10 εχουν βγει οι 353.30 και οι 353.62. Το οτι ειχες προβλημα στα 7 με τους πιο νεους drivers δεν σημαινει απαραιτητα πως θα εχεις προβλημα και στα 10. Η καρτα ηχου σου, κατα πασα πιθανοτητα δεν θα χρειαζεται καν τον driver της Realtek για να παιξει, οποτε αν τον εγκαταστησεις και εχει προβλημα, τον βγαζεις. Θα σου ελεγα να κανεις μια "προχειρη" εγκατασταση σε εναν δευτερο δισκο (αν εχεις), και να δεις πως εισαι απο θεμα σταθεροτητας. Αν ολα ειναι ΟΚ, περνας σε 10, αν οχι, μενεις στα 7. Ή αν δεν εχεις δευτερο δισκο, παρε ενα image του δισκου σου για γρηγορο restore αν δεν μεινεις στα 10. Εκανα particion σε αυτον τον δισκο που εχω με σκοπο να βαλω τα 10αρια στο ενα κομματι.Το θεμα ειναι οτι αν βαλω τα 10αρια απο το iso που δινει η Ms,δεν θα μπορεσω να κανω upgrabe τα 7αρια μετα οποτε θα πρεπει να ξαναπερασω ολα μου τα αρχεια?? Ευχαριστω και για τις απαντησεις σου.....
georgeadams Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Αν δεν κάνεις upgrade από τα 7 αλλά καθαρή εγκατάσταση δε θα γίνουν αυτόματα activate. Αφού το κάνεις μια φορά, το HWID του υπολογιστή σου θα περαστεί στη database των activation server της Microsoft και θα μπορείς πλέον να κάνεις καθαρή εγκατάσταση χωρίς upgrade. Αλλά την πρώτη φορά θέλει upgrade, αν θέλεις να εκμεταλευτείς τη δωρεάν προσφορά της Microsoft. 1
Redshift Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 εκτος απο τις αναμενομενες μικρες η μεγαλες δυσλειτουργιες (εμενα δουλευουν ρολοι τα παντα απο καθαρη εγκατασταση) μια χαρα ειναι τα 10 βασικα εχουν κρατησει τα καλυτερα χαρακτηριστικα των 7 , 8 ,windows phone 1
MSSB Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Αν δεν κάνεις upgrade από τα 7 αλλά καθαρή εγκατάσταση δε θα γίνουν αυτόματα activate. Αφού το κάνεις μια φορά, το HWID του υπολογιστή σου θα περαστεί στη database των activation server της Microsoft και θα μπορείς πλέον να κάνεις καθαρή εγκατάσταση χωρίς upgrade. Αλλά την πρώτη φορά θέλει upgrade, αν θέλεις να εκμεταλευτείς τη δωρεάν προσφορά της Microsoft. Ναι αλλά αυτό είναι σαν το κλειδί μου που είναι retail να γίνεται OEM. Δηλαδή αν περάσω άλλη μητρική, cpu και λοιπά, τι; Νέο κλειδί; Συγνώμη, είναι σοβαροί εκεί στην MS; Τι σημαίνει δωρεάν γι αυτούς ακριβώς; Γιατί προφανώς κάτι χάσαμε στη μετάφραση ή εγώ δεν έχω αντιληφθεί σωστά τον ορισμό της λέξης. 1
georgeadams Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δε διαφωνώ. Βασικά, κανείς ακόμα δεν ξέρει τί θα γίνεται σε περίπτωση αλλαγής μητρικής ή δίσκου ή ξερωγωτίάλλο. Ελπίζουμε να δωθούν απαντήσεις σύντομα από την MS. 1
Alithinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Απάντησε πρώτα στον εαυτό σου το εξής: * Υπάρχουν συγκεκριμένες λειτουργείες που έχουν τα Windows 10 και απουσιάζουν από τα 7, τις οποίες σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις ? Αυτό είναι το σημαντικότερο. Αν χρειάζεσαι κάποιο απ τα νέα στοιχεία των 10, όπως πχ το dx12, η απάντηση είναι μονόδρομος: βάλτα. * Αν δεν χρειάζεσαι κάποιο απ' τα νέα στοιχεία, σου αρέσει αισθητικά το περιβάλλον των 10 αρκετά για να αλλάξεις τα 7 ? Προσωπική μου άποψη είναι να μη βιαστείς να βάλεις τα 10. Περίμενε λίγο καιρό, να δεις αν θα διορθωθούν κάποια bugs, αν θα βελτιωθούν κάποια πράγματα μέσω updates, κτλπ, και μετά άμα είναι προχώρα. Εγώ εγκατέστησα τα 10 προχθές σβήνοντας τα 8.1, και τώρα είμαι ξανά πίσω στα 8.1. Οι λόγοι ; Αυτοί: * Τα αυτόματα downloads + εγκαταστάσεις που κάνουν. Πέρα απ' τα updates, με το που μπούταρα για πρώτη φορά το σύστημα, άρχισε να κατεβάζει και να εγκαθιστά χωρίς να με ρωτήσει και drivers, ακόμα και προγράμματα τρίτων τα οποία δεν επιθυμούσα. Έτσι δεσμευόταν απροειδοποίητα επεξεργαστική ισχύ, χώρια του ότι θα με ανάγκαζε μετά να χαλάω το χρόνο μου με το να σβήνω χειροκίνητα ότι δεν ήθελα. Συγκεκριμένα μου κατέβασε έναν παλιό driver της AMD για τη κάρτα μου, και κατέβασα και εγκατέστησα τον φρέσκο ο ίδιος απ το site της AMD, και ύστερα άρχισε να κατεβάζει πάλι τον παλίοτερο για να τον εγκαταστήσει ξανά... Η μόνη λύση είναι να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία windows update τελείως, αλλά έτσι θα αποκλείσεις και την ικανότητα του να εγκαταστήσεις updates τα οποία θα έλυναν bugs... * Στον δικό μου υπολογιστή τουλάχιστον, τα 10 ήταν πιο αργά από ότι τα 8.1. Τόσο ο χρόνος μπουταρίσματος, όσο και το frame rate σε κάτι παιχνίδια δέχθηκαν πλήγμα, σαν να έκανα downgrade τον υπολογιστή μου. * Το GUI τους, και συγκεκριμένα ο σχεδιασμός των παραθύρων είναι κακοσχεδιασμένο. Συγκεκριμένα, τα πλαίσια γύρω-γύρω των παραθύρων είναι πολύ λεπτά, και επίσης το παράθυρο που έχεις ενεργό δεν αλλάζει χρώμα όπως γίνεται στα 8.1, με αποτέλεσμα αν έχεις πολλά παράθυρα ανοιχτά και το ένα πάνω απ' το άλλο, να μη μπορείς να ξεχωρίσεις ποιο είναι το 'ενεργό' παράθυρο, πράγμα που προκαλεί μπέρδεμα. Επίσης, δεν υπάρχει διαχωριστικό πλαίσιο που να χωρίζει τον χώρο του παραθύρου όπου το κλικ σου γίνεται δεκτό ως κλικ μέσα στην εφαρμογή, και τον χώρο του παραθύρου όπου κάνοντας κλικ και κρατόντας το πατημένο μπορείς να σύρεις το παράθυρο, με αποτέλεσμα άμα θες να μεταφέρεις ένα παράθυρο κάπου αλλού στην οθόνη σου, να κάνεις κλικ στα τυφλά, πράγμα που σου σπα τα νεύρα και κάνει την εργασία σου στον υπολογιστή πιο αργή. * Μου συνέβει ένα bug, το οποίο πιστεύω όμως ότι θα διορθωθεί σχετικά σύντομα. Μερικές φορές όταν κάνεις copy ή μεταφορά αρχείων από ένα φάκελο στον άλλο, και έχεις τους φακέλους ανοιχτούς σε παράθυρα, ενώ τα αρχεία αντιγράφονται στον φάκελο που θες να τα μεταφέρεις, τα εικονίδια τους δεν εμφανίζονται στο ανοιχτό παράθυρο, με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν να μην έχουν μετακινηθεί / αντιγραφεί. * Κενό ασφάλειας. Κατά το browsing που έκανα στο internet, απέκτησα ιό, που είχε να μου συμβεί 4-5 χρόνια τουλάχιστον. Ο ιός άρχισε να κατεβάζει και να εγκαθιστά bloatware συνεχώς και χωρίς να μπορώ να το σβήσω, με απέτρεπε από το να έχω πρόσβαση στους δίσκους μου, και δεν με άφηνε να συνδεθώ στο ίντερνετ... Ε αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να κάνω φορμάτ που θα χρειαζόταν ούτως ή άλλως, και έτσι έβαλα ξανά τα 8.1 Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2015 από Alithinos 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα