DrLo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Με ενοχλεί ναι.Οτιδήποτε με ανθρώπινη υπόσταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως λαθραίο. Δηλαδή υπάρχουν λαθραίοι και νόμιμοι; Δεν είπε κάνεις λαθράνθρπωπος ... ότι έχει δηλαδή λαθραία ανθρώπινη υπόσταση Είπαμε λαθρομετανάστης, ότι έχει μεταναστεύσει λαθραία ... λαθραία/ο δηλαδή δεν χαρακτηρίζεται ο ανθρωπος αλλά η διαδικασία μετανάστευσής του ... όπως το λαθρεπιβάτης δε σημαίνει λαθραίος άνθρωπος αλλά λαθραίος ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στο πλοίο η διαδικασία με την οποία ταξιδευει. μη ψάχνουμε να βρίσκουμε κρυφά νοήματα εκεί που δεν υπάρχουν μόνο και μόνο για να το "παίξουμε" ανθρωπιστές. 2
christakos07 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Ασφαλως και υπαρχουν λαθραιοι-παρανομοι και νομιμοι. Ωστοσο σου ειπα αν σε ενοχλει η λεξη λαθραιος (αν και δεν υπαρχει κανενας λογος γιατι η σημασια της λεξης δεν ειναι υποτιμητικη) μπορεις να χρησιμοποιεις ελευθερα τον ορο παρανομος. Καληνύχτα Κεμάλ.
DrLo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Το παράδειγμα με το δήθεν προσκύνημα στο σπίτι, απλά προσωποποιεί μια κατάσταση.Δεν αποτελεί στοχευμένο παράδειγμα. Για τον Καντάφι να σου απαντήσω πάνω σε τι; Έπρεπε να σταματηθεί η Λιβυκή αεροπορία ή ο στρατός να βομβαρδίζει τις πόλεις ... αντίστοιχα, βλέποντας τα ελικόπτερα του ασάντ να ρίχνουν βαρέλια-βόμβες .. πρέπει να σταματηθούν (καταρριφθούν αν χρειάζεται) ή όχι ... αν ένας δικτάκτορας σφαγιάζει τον λαό του πρέπει να του επιτρέπεται ή όχι ? αν ναι πότε ? όταν συμφωνήσουν πόσοι και ποιοί ?? ... όλοι οι υπόλοιποι πχ ... αν ένας για καθαρά πολιτικούς λόγους (πχ Ρωσία) προτιμά να βομβαρδίζονται πόλεις μπορεί να έχει "βέτο" ? .... πρέπει να ζητείται η σύθμφωνη γνώμη του ?
crom261 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Καληνύχτα Κεμάλ. Η αδυναμια κατανοησης και χρησης της ελληνικης γλωσσας απο μερους σου κανει εμενα Κεμαλ????
christakos07 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δεν είπε κάνεις λαθράνθρπωπος ... ότι έχει δηλαδή λαθραία ανθρώπινη υπόσταση Είπαμε λαθρομετανάστης, ότι έχει μεταναστεύσει λαθραία ... λαθραία/ο δηλαδή δεν χαρακτηρίζεται ο ανθρωπος αλλά η διαδικασία μετανάστευσής του ... όπως το λαθρεπιβάτης δε σημαίνει λαθραίος άνθρωπος αλλά λαθραίος ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στο πλοίο η διαδικασία με την οποία ταξιδευει. μη ψάχνουμε να βρίσκουμε κρυφά νοήματα εκεί που δεν υπάρχουν μόνο και μόνο για να το "παίξουμε" ανθρωπιστές. Δεν παίζει κανείς με τις λέξεις. Κάθε λέξη ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείται μπορεί να έχει πολλά νοήματα. Όχι δεν θα χρησιμοποιήσω την λέξη λαθραίος για κανέναν μετανάστη- πρόσφυγα.Δεν μου το επιτρέπει η παιδεία μου, οι σπουδές μου, τα μαθήματα ζωής. Όταν οι λέξεις ταυτιστούν με τον άνθρωπο παύουν να είναι λέξεις.Πλέον είναι χαρακτηρισμοί που υποβαθμίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Έπρεπε να σταματηθεί η Λιβυκή αεροπορία ή ο στρατός να βομβαρδίζει τις πόλεις ... αντίστοιχα, βλέποντας τα ελικόπτερα του ασάντ να ρίχνουν βαρέλια-βόμβες .. πρέπει να σταματηθούν (καταρριφθούν αν χρειάζεται) ή όχι ... αν ένας δικτάκτορας σφαγιάζει τον λαό του πρέπει να του επιτρέπεται ή όχι ? αν ναι πότε ? όταν συμφωνήσουν πόσοι και ποιοί ?? ... όλοι οι υπόλοιποι πχ ... αν ένας για καθαρά πολιτικούς λόγους (πχ Ρωσία) προτιμά να βομβαρδίζονται πόλεις μπορεί να έχει "βέτο" ? .... πρέπει να ζητείται η σύθμφωνη γνώμη του ? Εγώ σου λέω πως πρέπει να σταματηθούν. Αλλά επισημαίνω πως αυτοί που τους σταματούν, έχουν άλλους σκοπούς στο μυαλό τους.Δεν τους νοιάζει να σώσουν τον λαό. Δηλαδή ο καντάφι μέχρι το 2011 ήταν αρεστός στους Δυτικούς και θυμήθηκαν μια ωραία πρωία ότι είναι δικτάτορας;Δουλεύομαστε;Τόσο καιρό δεν βασάνιζε το λαό του; Η αδυναμια κατανοησης και χρησης της ελληνικης γλωσσας απο μερους σου κανει εμενα Κεμαλ???? Καληνύχτα Κεμάλ.Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ. Google it.
DrLo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δεν παίζει κανείς με τις λέξεις. Κάθε λέξη ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείται μπορεί να έχει πολλά νοήματα. Όχι δεν θα χρησιμοποιήσω την λέξη λαθραίος για κανέναν μετανάστη- πρόσφυγα.Δεν μου το επιτρέπει η παιδεία μου, οι σπουδές μου, τα μαθήματα ζωής. Όταν οι λέξεις ταυτιστούν με τον άνθρωπο παύουν να είναι λέξεις.
Muchacho Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Ασχετο αλλα οι Μουσουλμανοι δεν μπορουν να συνυπαρξουν στο ενα τζαμι που απαιτουν οι ανθρωπιστες απο το κρατος.Η θρησκεια τους ειναι διαιρεμενη με πολλες διαφορες μεταξυ τους.Οποτε αναγκαστικα θα πρεπει να φτιαχτουν μια σειρα απο τζαμια ή αλλιως κανενα.
DrLo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Εγώ σου λέω πως πρέπει να σταματηθούν. Αλλά επισημαίνω πως αυτοί που τους σταματούν, έχουν άλλους σκοπούς στο μυαλό τους.Δεν τους νοιάζει να σώσουν τον λαό. Δηλαδή ο καντάφι μέχρι το 2011 ήταν αρεστός στους Δυτικούς και θυμήθηκαν μια ωραία πρωία ότι είναι δικτάτορας;Δουλεύομαστε;Τόσο καιρό δεν βασάνιζε το λαό του; Σύμφωνοι. Αλλά το ειχειρημα σου ήταν ότι τους μετανάστες τους προκάλεσε η πολεμική επέμβαση και όχι η πρόθεση πίσω από αυτήν. άσχετα ποιά είναι η πρόθεση η πολεμική επιχειρηση θα γινόταν για να σταματηθούν είτε για τη μία πρόθεση ή για την άλλη. Δεν μπορείς να λες δηλαδή "πρέπει να δεχθείς τους πρόσφυγες/μετανάστες" επειδή εσύ έκανες την επιχειρηση που από την άλλη λες ότι έπρεπε να γίνει (έστω και για άλλη πρόθεση) ... Φυσικά βασάνιζε το λαό του και πριν (τηρουμένων των αναλογιών δεν είχε φτάσει στην ένταση του εμφυλίου). Όπως τους λαούς τους τους βασανίζουν στον ένα βαθμό ή στον άλλο 7 στις 10 χώρες στον κόσμο. πχ θεωρώ ότι (πάλι τηρουμένων τον αναλογιών) τον λαό της τον βασανίζει η Κίνα (για να μη πάμε στη βόρεια Κορέα που μιλάμε για καταστάσεις οργανομένου λοιμού με αναφορές για περιστατικά ανθρωποφαγίας λόγω κατασπατάλησης πόρων σε όπλα κλπ μερικά χρόνια πριν) ... αυτό τι σημαίνει ? ότι μπορεί 1δις κινέζοι να ζητήσουν άσυλο περνόντας τα σύνορα με την Μογγολία ή τη Ρωσία ? είναι αυτό ρεαλιστική λύση ? (κάθε κινέζος όπως το βλέπω μπορεί να επικαλεστεί ότι πληροί τους όρους που περιγράφονται στο βίντεο που έδωσα παραπάνω)
christakos07 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Σύμφωνοι. Αλλά το ειχειρημα σου ήταν ότι τους μετανάστες τους προκάλεσε η πολεμική επέμβαση και όχι η πρόθεση πίσω από αυτήν. άσχετα ποιά είναι η πρόθεση η πολεμική επιχειρηση θα γινόταν για να σταματηθούν είτε για τη μία πρόθεση ή για την άλλη. Δεν μπορείς να λες δηλαδή "πρέπει να δεχθείς τους πρόσφυγες/μετανάστες" επειδή εσύ έκανες την επιχειρηση που από την άλλη λες ότι έπρεπε να γίνει (έστω και για άλλη πρόθεση) Η αιτία είναι οικονομική.Η πολεμική επέμβαση είναι το μέσο(όχι απαραίτητα πλέον). Καταδικάζω την αιτία.Καταδικάζοντας την αιτία καταδικάζονται και τα μέσα που χρησιμοποιούνται. Δεν οφείλεις να αναλάβεις τις ευθύνες που απορρέουν από την αιτία και το μέσο;
crom261 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δεν παίζει κανείς με τις λέξεις. Κάθε λέξη ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείται μπορεί να έχει πολλά νοήματα. Όχι δεν θα χρησιμοποιήσω την λέξη λαθραίος για κανέναν μετανάστη- πρόσφυγα.Δεν μου το επιτρέπει η παιδεία μου, οι σπουδές μου, τα μαθήματα ζωής. Όταν οι λέξεις ταυτιστούν με τον άνθρωπο παύουν να είναι λέξεις.Πλέον είναι χαρακτηρισμοί που υποβαθμίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Αν και η λεξη σε καμια περιπτωση δεν ειναι υποτιμητικη εφοσον για τους λογους σου δεν σου αρεσει μπορεις να λες π.χ. 1. Παρανομος μεταναστης 2. Μη νομιμος μεταναστης 3. Μεταναστης που μπηκε παρανομα (εφοσον δεν θες να βαλεις επιθετο) 4. Μεταναστης που μπηκε πηδωντας φραχτες παραβιαζοντας τους νομους τους κρατους κοκ Σκετο μεταναστης δεν μπορεις να λες γιατι αυτη η λεξη δεν εχει καμια σχεση με τους παραπανω...
NoExit Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Και τι δε θα δινα να στειλω στην Κω τους διαφορους που εχουν αναγει σε μειζον ζητημα το αν ειναι δοκιμη η χρηση της λεξης λαθρομεταναστης, βαυκαλιζομενοι παραλληλα για την παιδεια τους και τις αρχες στις οποιες μεγαλωσαν. Με τοση αγαπη και υποστηριξη προς τους λαθρο, ειμαι βεβαιος οτι θα περνουσαν εξαιρετικα μαζι τους. Ειχαμε/εχουμε τους τσαμπα μαγκες, ειχαμε/εχουμε και τους τσαμπα ανθρωπιστες πλεον. Νεα μοδα, ειδικα με την ασφαλεια του πληκτρολογιου κανει θραυση. Αστε τα πληκτρολογια και πατε Κω. Οχι για διακοπες αλλα για να βοηθησετε τις ταλαιπρωημενες ψυχουλες των αγαπημενων σας (στα λογια) λαθρο. Και εσεις που λετε και ξαναλετε για την μορφωση σας, να ξερετε κατι. Δεν ξεγελατε ουτε κουτο οταν ταυτιζετε τον ρατσισμο κλπ με καποιον που απλως εχει απηυδησει με μια κατασταση που δεν παει αλλο εδω και 10ετιες αλλα επιδεινωνεται κι αντι καποιοι να ανησυχουν σου το παιζουν υπερανω και ουμανιστες απτα πληκτρολογια.
christakos07 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Φυσικά βασάνιζε το λαό του και πριν (τηρουμένων των αναλογιών δεν είχε φτάσει στην ένταση του εμφυλίου). Όπως τους λαούς τους τους βασανίζουν στον ένα βαθμό ή στον άλλο 7 στις 10 χώρες στον κόσμο. πχ θεωρώ ότι (πάλι τηρουμένων τον αναλογιών) τον λαό της τον βασανίζει η Κίνα (για να μη πάμε στη βόρεια Κορέα που μιλάμε για καταστάσεις οργανομένου λοιμού με αναφορές για περιστατικά ανθρωποφαγίας λόγω κατασπατάλησης πόρων σε όπλα κλπ μερικά χρόνια πριν) ... αυτό τι σημαίνει ? ότι μπορεί 1δις κινέζοι να ζητήσουν άσυλο περνόντας τα σύνορα με την Μογγολία ή τη Ρωσία ? είναι αυτό ρεαλιστική λύση ? (κάθε κινέζος όπως το βλέπω μπορεί να επικαλεστεί ότι πληροί τους όρους που περιγράφονται στο βίντεο που έδωσα παραπάνω) Για την Βόρεια Κορέα πως είσαι τόσο σίγουρος; Έχεις βρεθεί εκεί; Μην μου πεις έχω δει αναφορές από έγκριτους δημοσιογράφους... Σαφώς και δεν μπορείς να ενσωματώσεις 1 δις κινέζους.Μπορείς να τους βοηθήσεις όμως να ζήσουν αξιοπρεπώς στη χώρα τους. Η ποσόστωση είναι κυριαρχικό δικαίωμα του κάθε κράτους.Όταν όμως δεν έχεις ούτε ποσόστωση ούτε μεταναστευτική πολιτική δεν μπορείς να επιρρίπτεις ευθύνες σε άτομα που ζητάνε το δικαίωμα στη ζωή. Πλέον δεν μιλάμε θεωρητικά(1 δις κινέζοι).Μιλάμε πρακτικά.Έχεις να διαχειριστείς ένα μεταναστευτικό κύμα που μπορεί να φτάσει τα κάποια εκατομμύρια.Από πρακτική μαθηματική άποψη στα 500 εκατομμύρια της Ευρώπης, μπορούν να ενσωματωθούν.Άλλο αν δε θες και βάζεις τους ντόπιους να σφαγιάζονται με τους πρόσφυγες. Και τι δε θα δινα να στειλω στην Κω τους διαφορους που εχουν αναγει σε μειζον ζητημα το αν ειναι δοκιμη η χρηση της λεξης λαθρομεταναστης, βαυκαλιζομενοι παραλληλα για την παιδεια τους και τις αρχες στις οποιες μεγαλωσαν. Με τοση αγαπη προς τους λαθρο, ειμαι βεβαιος οτι θα περνουσαν εξαιρετικα μαζι τους. Ειχαμε/εχουμε τους τσαμπα μαγκες, ειχαμε/εχουμε και τους τσαμπα ανθρωπιστες πλεον. Νεα μοδα, ειδικα με την ασφαλεια του πληκτρολογιου κανει θραυση. Αστε τα πληκτρολογια και πατε Κω. Οχι για διακοπες αλλα για να βοηθησετε τις ταλαιπρωημενες ψυχουλες των αγαπημενων σας (στα λογια) λαθρο. Και εσεις που λετε και ξαναλετε για την μορφωση σας, να ξερετε κατι. Δεν ξεγελατε ουτε κουτο οταν ταυτιζετε τον ρατσισμο κλπ με καποιον που απλως εχει απηυδησει με μια κατασταση που δεν παει αλλο εδω και 10ετιες αλλα επιδεινωνεται κι αντι καποιοι να ανησυχουν σου το παιζουν υπερανω και ουμανιστες απτα πληκτρολογια. Θες να μου βάλεις τα εισιτήρια(γιατί όντως δεν έχω) και να πάω; Γνωρίζεις εκ του ασφαλούς ότι δεν έχω βοηθήσει στο παρελθόν σε παρόμοιες καταστάσεις, για να με χαρακτηρίσεις; Ο ρατσισμός ταυτίζεται με το μίσος.
DrLo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δεν οφείλεις να αναλάβεις τις ευθύνες που απορρέουν από την αιτία και το μέσο; Ας πούμε ναι ... ξαναλέω , ποιός είναι ο ρεαλιστικός , βιόσιμος (είναι και της μόδας ο όρος τελευταία) τρόπος ? να αλλάξει βίαια η ανθρωπογραφία ενός άλλου κράτους (ξεπερνώ τα νομικά θέματα περί συνόρων ... γιατί και η τήρηση/σεβασμός των συνόρων είναι και αυτό μέρος του διεθνούς δικαίου) χωρίς κανέναν υπολογισμό αν αυτό είναι δυνατό και μεχρι πιο βαθμό να υποστηριχθεί οικονομικά, πολιτιστικά (να αποφευχθούν εντάσεις που μοιράια θα υπάρχουν μέχρις όλοι να γίνουμε παιδιά του κρίσνα και να μασάμε μαργαρίτες για πρωϊνό), γεωγραφικά κλπ όπως λες και εσύ μέσα σε αυτά που έγραψες αυτό που πιστεύω είναι ότι η βιόσιμη λύση είναι η ανατροπή των καθεστώτων που βασανίζουν τον λαό τους εκεί που ώστε να εξαληφθεί η αρχική αιτία του προβλήματός των μεταναστών/προσφύγων (ο λόγος για των οποίο διόχθηκαν από τον τόπο τους) ... το ζητούμενο είναι όπως λές πως μπορεί να διασφαλιστεί "η καλή πρόθεση". Δεν καταλαβαίνω γιατί πχ δεν αναγνωρίζεις σε κάποιον (πχ εμένα) να πιστεύει ότι όντως μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο και όλες οι "επεμβάσεις" είναι "κακών προθέσεων" και άρα η λύση είναι όπου γίνεται πόλεμος να καθόμαστε αμέτοχοι και απλά να υποδεχόμαστε προσφυγες.
NoExit Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Θες να μου βάλεις τα εισιτήρια(γιατί όντως δεν έχω) και να πάω;Κοβεις τη συνδεση του ιντερνετ σου, εξοικονομεις μεσα στον επομενο κιολας μηνα τα λεφτα που απαιτουνται για 1 εισητηριο (επιστροφη δεν χρειαζεσαι) και πας να αφιερωθεις στους συνανθρωπους σου που υποφερουν, ως σωστος ανθρωπιστης που νοιαζεται πρωτα για το καλο των διπλα και επειτα για το δικο του. Εως τοτε non sense οτιδηποτε κι αν λες εδω μεσα. Γνωρίζεις εκ του ασφαλούς ότι δεν έχω βοηθήσει στο παρελθόν σε παρόμοιες καταστάσεις, για να με χαρακτηρίσεις;Οχι κι ουτε με ενδιαφερει. Αλλα και μονο στην προσπαθεια να διατυμπανισεις το ανθρωπιστικο παρελθον σου (γιατι οχι και παρον; ) επιβεβαιωνομαι στα οσα ειπα περι τσαμπα.
DrLo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Για την Βόρεια Κορέα πως είσαι τόσο σίγουρος; Ποιά πηγή θεωρείς αξιόπιστη να δουμε μαζί τι λέει για την βόρεια κορέα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις