Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι αργά αλλά δε μπορεί να μη καταλαβαίνω τι διαβάζω.

ΝΑΙ

αυτός δεν είναι ο ορισμός του μη αντικειμενικού δημοσιογράφου ... να κατευθύνεται από κάποιον?

τι χάνω σε αυτά που λες ?

Αυτό δίπλα το είδες: Όταν λέω αντικειμενικό εννοώ στην μεταφορά της είδησης, όχι στο σχολιασμό της.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του πιστεύω και δεν μπορεί να θεωρηθεί αντικειμενικός.Το μόνο που μπορούμε να θεωρήσουμε αντικειμενικό, είναι η είδηση(χωρίς τον σχολιασμό που βάζει την προσωπική άποψη). Είναι δηλαδή αληθής ή κατασκευασμένη η είδηση;

Προσωπικά επειδή στο παρελθόν αγόραζα το περιοδικό του, εκτός από τα καθαρά προσωπικά του κείμενα, τα υπόλοιπα ήταν προιόν έρευνας και παράθεσης στοιχείων.

Σε κρινω γιατι το παιζεις πιο ανθρωπιστης απο τους υπολοιπους σε καθαρα φιλοσοφικη και θεωρητικη βαση βεβαια...

Να εχεις εσυ internet και ο αλλος διπλα σου να μην εχει να φαει δεν το βλεπω και πολυ ανθρωπιστικο εγω παντως...

Δηλαδη μας λες να τους στεγασουμε (και με air condition το ξεχασες...) , να τους ταιζουμε, να τους παρεχουμε δωρεαν ιατρικη περιθαλψη, να τους δωσουμε χαρτια. Μετα απο εκει τι?

Τα υπολοιπα που λες για εισιτηρια για οποια χωρα επιλεξουν :shock: :shock: :shock: (!!!) ελπιζω να καταλαβαινεις πως ειναι επιεικως αστεια.... Τουλαχιστον στο πραγματικο κοσμο...

Παραπάνω αντιλήφθηκες τι σου είπα;Ότι οι πρόσφυγες πολέμου χρίζουν ειδικής μεταχείρισης.Μιλάμε για διεθνείς συνθήκες.Δικαιούνται άσυλο,χαρτιά, προσωρινή στέγαση.Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.

Δημοσ.

Παραπάνω αντιλήφθηκες τι σου είπα;Ότι οι πρόσφυγες πολέμου χρίζουν ειδικής μεταχείρισης.Μιλάμε για διεθνής συνθήκες.Δικαιούνται άσυλο,χαρτιά, προσωρινή στέγαση.Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.

Αυτο το εχω πει εξαρχης.

Οποιος εχει χαρτια ή μπορει να αποδειξει πως ειναι Συριος ας του δωσουμε προσωρινο ασυλο.

Οι υπολοιποι κεντρο κρατησης σε ξερονησι μεχρι να ξερασουν απο που ειναι και να απελαθουν...

Δημοσ.

Αυτο το εχω πει εξαρχης.

Οποιος εχει χαρτια ή μπορει να αποδειξει πως ειναι Συριος να του δωσουμε προσωρινο ασυλο.

Οι υπολοιποι κεντρο κρατησης σε ξερονησι μεχρι να ξερασουν απο που ειναι και να απελαθουν...

Με βασανιστήρια του κιμ γιονγκ ουν μεχρι να αποκαλύψουν τη χώρα καταγωγής τους.

Δεν βρίσκουμε άκρη μεταξύ μας.Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε.

Δημοσ.

Οχι με βασανιστηρια ασφαλως...

Αλλα σε κεντρο κρατησης. Στην χωρα δεν θα σουλατσαρει ελευθερα κανενας λαθρο...

Δημοσ.

Προτείνω να τους πνίγουμε πριν φτάσουν στην Ελλάδα.Να μην χαλάμε και τις καρδιές μας.

Το χει αναφέρει και ο μέγας Πλεύρης πριν καιρό.Ας το εφαρμόσουμε.

Δημοσ.

Δηλαδη η λυση για σενα ειναι ή να τους πνιξουμε ή να κανουμε την χωρα χαβουζα?

Να γινουμε σοβαρο κρατος δεν παιζει????

Δημοσ.

Όταν λέω αντικειμενικό εννοώ στην μεταφορά της είδησης, όχι στο σχολιασμό της.

- Ποιά είναι η "είδηση" που μετέφερε ο Μπαξεβάνης στην περίπτωση αυτή? 

- Αν μεταφέροντας απλά την άποψη ενός ανθρώπου αρκεί να σε κάνει "αντικειμενικό δημοσιογράφο" και οι δημοσιογράφοι της ΣΤΟΧΟΣ και της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ειναι "αντικειμενικοί" και αυτοί ο ένας μεταφέρει τις απόψεις της ΧΑ και ο άλλος του ΚΚΕ.

• Like 1
Δημοσ.

- Ποιά είναι η "είδηση" που μετέφερε ο Μπαξεβάνης στην περίπτωση αυτή

- Αν μεταφέροντας απλά την άποψη ενός ανθρώπου αρκεί να σε κάνει "αντικειμενικό δημοσιογράφο" και οι δημοσιογράφοι της ΣΤΟΧΟΣ και της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ειναι "αντικειμενικοί" και αυτοί ο ένας μεταφέρει τις απόψεις της ΧΑ και ο άλλος του ΚΚΕ.

Στην περίπτωση αυτή δεν μετέφερε καμία είδηση ο Βαξεβάνης είδηση.Παράθεση ενός κειμένου Ελληνίδας μέλος του ΟΗΕ έκανε, κείμενο το οποίο υπάρχει και στο προσωπικό της blog.

Κατά τη γνώμη σου ποιά είναι η αντικειμενική δημοσιογραφία;

Για να ορίσεις κάποιον ως αντικειμενικό ή αξιόπιστο, σε ενδιαφέρει ο προσωπικός σχολιασμός του πάνω στην είδηση ή η μεταφορά της είδησης;

Να το θέσω καλύτερα.Δηλαδή προτιμάμε να ακούμε την είδηση από κάποιον που δηλώνει ανεξάρτητος και ταυτόχρονα στην είδηση ενσωματώνει τις απόψεις του(είτε αυτές είναι δεξιές είτε αριστερές);Ή να ξεχωρίζει η είδηση/συμβάν από το σχόλιο;

Δημοσ.

Προσωπικά επειδή στο παρελθόν αγόραζα το περιοδικό του, εκτός από τα καθαρά προσωπικά του κείμενα, τα υπόλοιπα ήταν προιόν έρευνας και παράθεσης στοιχείων.

Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά αυτό που λες ... "αντικειμενικά" ήταν ότι δεν ήταν καθαρά δικά του κειμενα ... δηλαδή τα "καθαρά δικά τους κείμενα" δεν ήταν αντικειμενικά ?

Δημοσ.

Τα καθαρά δικά του κείμενα δεν εκφέρουν την προσωπική σου γνώμη;Πως μπορούν να χαρακτηριστούν ως αντικειμενικά;

Αν γράψεις εσύ μια προσωπική ανάλυση για τον Τσίπρα και είσαι μέλος του ΚΚΕ θα είσαι αντικειμενικός;

Αντικειμενική θεωρώ την μεταφορά της είδησης και την τεκμηρίωση/στοιχειοθέτηση της με διάφορα πειστήρια.Προσωπικές γνώμες, αναφορές και αναλύσεις, του κάθε δημοσιογράφου, εμπίπτουν στο πλαίσιο της υποκειμενικότητας για μένα τουλάχιστον.

Σε ξαναρώτησα: Τι θεωρείς ως αντικειμενική δημοσιογραφία;Ένα παράδειγμα ή όνομα θα ήταν δεκτό.

Δημοσ.

Στην περίπτωση αυτή δεν μετέφερε καμία είδηση ο Βαξεβάνης είδηση.Παράθεση ενός κειμένου Ελληνίδας μέλος του ΟΗΕ έκανε, κείμενο το οποίο υπάρχει και στο προσωπικό της blog.

1. "μελη του ΟΗΕ" είναι κράτη .... όχι άνθρωποι

2. ε, αυτό λέω και εγώ ... έχεις 2 απόψεις ... μία τύπισα "μέλος του ΟΗΕ" που λεέι ότι "ε δεν είναι και τόσο χάλια που τα λένε" ... και 1001 ανθρωπιστικές οργανώσεις , και τον ΟΗΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ να λένε ότι είναι το πιο βάρβαρο καθεστός στον κόσμο .... διαλέγεις και παίρνεις.

Τα καθαρά δικά του κείμενα δεν εκφέρουν την προσωπική σου γνώμη;Πως μπορούν να χαρακτηριστούν ως αντικειμενικά;

Αν γράψεις εσύ μια προσωπική ανάλυση για τον Τσίπρα και είσαι μέλος του ΚΚΕ θα είσαι αντικειμενικός;

Τα "καθαρά δικά σου κείμενα" μπορεί να είναι αντικειμενικά όταν δεν κατευθύνονται από τη πολιτική σκοπιμότητα μια "συνιστώσας" ... (βλέπε παραπάνω) όπως είπαμε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ότι είναι

....

....

μπορείς να εκφέρεις άποψη και να είσαι "αντικειμενικός" όταν ξεκινάς τον συλογισμό σου από "αντικειμενική βάση" ... όταν κάνεις τον συλλογισμό σου με σκοπό να υοπστηρίξεις το πολιτικό/κομμάτικό επιχείρημα/γραμμή ενός κόμματος (ή υπο-κόμματος πλέον) , όπως ο Ριζοσπάστης, η Αυγή, Ο Στόχος, η Α1, Ο Ελευθερος Τύπος, το Fox News κλπ δεν είσαι αντικειμενικός ... είσαι ΟΡΓΑΝΟ

...

και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ στα αθηλτικά "προσωπικές απόψεις" μπορεί να λένε ότι καταθέτουν ... τους έχεις για αντικειμενικούς ή ότι υποστηρίζουν τη γραμμή του Παναθηναϊκού είτε είναι άσπρο είτε μαύρο?

Δημοσ.

1. "μελη του ΟΗΕ" είναι κράτη .... όχι άνθρωποι

2. ε, αυτό λέω και εγώ ... έχεις 2 απόψεις ... μία τύπισα "μέλος του ΟΗΕ" που λεέι ότι "ε δεν είναι και τόσο χάλια που τα λένε" ... και 1001 ανθρωπιστικές οργανώσεις , και τον ΟΗΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ να λένε ότι είναι το πιο βάρβαρο καθεστός στον κόσμο .... διαλέγεις και παίρνεις.

Τα "καθαρά δικά σου κείμενα" μπορεί να είναι αντικειμενικά όταν δεν κατευθύνονται από τη πολιτική σκοπιμότητα μια "συνιστώσας" ... (βλέπε παραπάνω) όπως είπαμε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ότι είναι ....

Που εργάζεται στον ΟΗΕ και συγκεκριμένα στην Β.Κορέα.

Διαφωνώ ως προς την αντικειμενικότητα.Το πολιτικό υπόβαθρο πάντα υπάρχει και σαφώς επηρεάζει και την οπτική γωνία που βλέπεις το ζήτημα.Μπορεί εγώ να μην είμαι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για παράδειγμα, αλλά οι πολιτικές μου απόψεις ταυτίζονται μαζί της.Όταν πάω να κάνω ανάλυση για ένα ζήτημα, παρόλο που δεν είμαι μέλος και το παίζω ανεξάρτητος θα είμαι επηρεασμένος στον τρόπο κριτικής και σχολιασμού.

και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ στα αθηλτικά "προσωπικές απόψεις" μπορεί να λένε ότι καταθέτουν ... τους έχεις για αντικειμενικούς ή ότι υποστηρίζουν τη γραμμή του Παναθηναϊκού είτε είναι άσπρο είτε μαύρο?

Αν μεταφέρουν προσωπικές απόψεις σαφώς και δεν είναι αντικειμενικοί.Αν θέλω γνώμη ρωτάω και τον ταρίφα της γειτονιάς μου.

μπορείς να εκφέρεις άποψη και να είσαι "αντικειμενικός" όταν ξεκινάς τον συλογισμό σου από "αντικειμενική βάση" ... όταν κάνεις τον συλλογισμό σου με σκοπό να υοπστηρίξεις το πολιτικό/κομμάτικό επιχείρημα/γραμμή ενός κόμματος (ή υπο-κόμματος πλέον) , όπως ο Ριζοσπάστης, η Αυγή, Ο Στόχος, η Α1, Ο Ελευθερος Τύπος, το Fox News κλπ δεν είσαι αντικειμενικός ... είσαι ΟΡΓΑΝΟ

Όρισε μου την αντικειμενική βάση και κατά πόσο δεν επηρεάζεται από προσωπικά πιστεύω.

Ειδικά όταν μιλάμε για δημοσιογράφους εννοούμε άτομα τα οποία έχουν διαμορφώσει μια προσωπικότητα, έχουν ατομική ταυτότητα και ακολούθως πολιτική ταυτότητα(όχι κομματική).

Εφόσον υπερασπίζεσαι κάτι βάσει ιδεολογίας πως μπορείς να το κριτικάρεις αντικειμενικά; 

Δημοσ.

offtopic

Δεν έχω πεισθεί ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα που θα μπορούσε να το πω 100% "αντικειμενική δημοσιογραφία" .... σίγουρα όχι ο Μπαξεβάνης.

εσύ είπες τον θεώρησες "αντικειμενικό"

εγώ σου ζητησα μια πηγή (άλλη από ένα δημοσιογράφο την άποψη δημοσιογράφων που εσύ "σνόμπαρες") και σου έδωσα πηγές τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που επικαλούνται πάντα αυτοί που "παλεύουν" για τα ανθρωπινα δικαιώματα.

Όταν πχ βουλευτές του Συριζα κατεθεταν ερωτήσεις στην Βουλή και θεματα ναθρωπίνων δικαιωμάτων τις εκθέσεις αυτών των οργανισμών κατέθεταν στα πρακτικά ή ανέφεραν ως επιχειρήματα ... όχι τι γράφει ο Μπαξεβάνης ή ό κάθε Μπαξεβάνης

/offtopic

Δημοσ.

Ούτε εγώ :P

Απλά προτιμώ να διαβάζω την είδηση σαν είδηση.Δεν γουστάρω στη μεταφορά της είδησης να μπερδεύεται το σχόλιο του δημοσιογράφου.

Ή αν γίνεται να είναι δηλωμένος εξ αρχής, ώστε να είμαι προιδεασμένος για το τι πρόκειται να διαβάσω.

Πολλά είπαμε.Χαιρετώ.

Δημοσ.

Εφόσον υπερασπίζεσαι κάτι βάσει ιδεολογίας πως μπορείς να το κριτικάρεις αντικειμενικά; 

όταν δεν καταφευγεις σε "αλματα λογικής" προς χάρη της ιδεολογίας σου προκειμένου να φτάσεις στο σημείο που έχεις αποφασίσει από πριν ξεκινήσεις την επιχειρηματολογία σου / κριτική σου να φτάσεις.

Απλά προτιμώ να διαβάζω την είδηση σαν είδηση.Δεν γουστάρω στη μεταφορά της είδησης να μπερδεύεται το σχόλιο του δημοσιογράφου.

Ή αν γίνεται να είναι δηλωμένος εξ αρχής, ώστε να είμαι προιδεασμένος για το τι πρόκειται να διαβάσω.

Πολλά είπαμε.Χαιρετώ.

Μα σου λέω ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΗΣΗ σε αυτό που έδωσες, υπάρχει η άποψη ενός ανθρώπου εκεί. δεν είναι προίόν καμιας "εμεπριστατομένης έρευνας" , δεν παρουσιάζεται κανένα στοιχείο (από αυτά που σου άρεσαν στα "μη δικά του κομμάτια") ... απλά λόγια κάποιου στη Β. Κορέα ... γιατί μπορεί να έχουν μεγαλύτερη βαρύτηα από τις μαρτυρίες όσων ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ διέφυγαν από την βόρεια Κορέα στην Νότια ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...