Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν υπαρχουν τουρκοι την περιοδο που λες ουτε σαν ιδεα

Το σουλτανάτο του Ρούμ που είχε την περιοχή ήταν τούρκικα φύλα.

Άρτι αφιχθείς από την άπω ανατολή και την εξωτερική μογγολία την περίοδο εκείνη.

Δημοσ.

Για όσους θέλουν να μάθουν Βυζαντινή Ιστορία, τους παρακαλώ να διαβάσουν τα παρακάτω, και όχι να γράφουν τις αρλούμπες του wikipedia, ή την περίληψη του Παπαρηγόπουλου στο σχολείο. 

Αλεξιάς - Άννας Κομνηνής. (αρχαία Ελληνικά πρωτότυπο ή Αγγλικά, η νεο Ελληνική μετάφρασεις είναι που θα πέσεις)

Byzantium  Early Centuries - John Julius Norwich

Byzantium  Apogee - John Julius Norwich

Byzantium  The Decline and Downfall - John Julius Norwich (το πρώτο τρίτο του βιβλίου που είναι σχετικό με την πρώτη σταυροφορία)

History of the Crusades Vol 1  The First Crusade and the Foundation of the Kingdom of Jerusalem.

The Fall of the Roman Empire and the Barbarians - Heather Peter.

Αυτά τα ολίγα. Είναι κάπου 5000 σελίδες. Μπορώ να παραθέσω αρκετά μεγαλύτερη βιβλιογραφία, και σύγχρονη της εκάστοτε εποχής, αλλά θα την βρείτε στις παραθέσεις των παραπάνω βιβλίων ώστε να την αγοράσετε ξεχωριστά.

• Like 2
Δημοσ.

To τι πιστεύω εγώ σε τίποτε δεν αλλάζει αυτό που είναι η πραγματικότητα. Εάν πιστεύω ότι η Γη είναι επίπεδη δεν έχει σχέση η πίστη μου με την αλήθεια ακόμη κι αν ήμασταν δισεκατομμύρια άνθρωποι που πιστεύουν το ίδιο. Η δική τους πραγματικότητα είναι μία και μοναδική. Δηλαδή πρωτόγονοι βρομύλοι με αντιλήψεις που θα ήταν αποδεκτές μόνο το έτος 1400 και θα ζουν πάντα σε μια κόλαση είτε με δυτικούς εχθρούς, είτε χωρίς. Λες και είχαν καμιά ειρήνη και οι ΗΠΑ χάλασαν τον παράδεισο. Η Δύση γνωρίζοντας το γεγονός ότι σκοτώνονται μεταξύ τους στον αιώνα των αιώνων, αμήν, απλά εκμεταλλεύεται την κατάσταση. Δηλαδή το έτος 1800 ήταν μια χαρά ο μουσουλμανικός κόσμος; Άμα ήταν μια χαρά ακόμη ''ραγιάδες'' θα μας έλεγαν. Δηλαδή υπάνθρωπους β' κατηγορίας. 

Και μακάρι να ήταν ΜΟΝΟ το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού. Μιλούσα πολύ καιρό με μια Αιγύπτια φοιτήτρια. Μέχρι που έγινε αντιληπτό ότι μιλάει με κάποιον άπιστο στο FB και εξαφανίστηκε. Η κοπέλα δεν ήταν κανένα βλίτο. Σπούδαζε παλαιοντολογία σε κάποιο πανεπιστήμιο της Αιγύπτου. Πέραν τον μαρτυρίων που ζούσε από βρέφος (συμπεριλαμβανομένης της κλειτοριδεκτομής) η πλύση εγκεφάλου είναι τόσο ισχυρή που θα ήταν αδύνατον να σπάσει τις αλυσίδες του μυαλού τους. Έτσι, εθελοντικά. Αποκλείεται! Μόνο με το ''υποχρεωτικό'' θα μπορούσες να της βγάλεις αυτές τις αηδίες από το μυαλό. Και πάλι αμφίβολο θα ήταν αν τα κατάφερνες.  Το ανατριχιαστικό ήταν ότι μου έλεγε και μου ξανάλεγε ότι Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ είναι να αποδείξει με μαθηματικά ότι κάπου εκεί έξω είναι ο Αλλάχ. Κι ότι έχει μεν μητρική πλακέτα IBM αλλά της την έδωσε ο Αλλάχ για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς (δηλαδή αυτούς που την έφτιαξαν LOL)

Δεν μιλάμε για καμιά Νιγηριανή αγράμματη σε χωριό της Αφρικής. Αλλά για μελλοντικό επιστήμονα. Κατά τη γνώμη μου ότι πτυχίο και να πάρει το μόνο που την σώζει είναι να αυτο-ανατιναχτεί. Σιγά. Το μόνο εύκολο να μου πεις. 

Κανονικά όποιος υποστηρίζει τις αντιλήψεις αυτές θα πρέπει να τον ντύσεις σαν αυτήν, σαν κρεμμύδι, και να τον πετάξεις στον ήλιο της Αιγύπτου τον ηλίθιο. Δίκαιη τιμωρία

Ε ναι γιατι αν γνωρισες μια, αυτο ισχυει για ολους.

Και που τη "γνωρισες" ειπαμε; Α στο facebook. Εγγυημενη πηγη αληθειας δηλαδη.

Νταξει παιδια δεν χρειαζομαστε αλλες πηγες, παμε παρακατω.

1191576.gif

Δημοσ.

<p>Παιδιά άλλο μουσουλμάνος και αλλο τρομοκράτης, και μεγαλύτερη θρησκεία νανε αν δεν πειράζουν κανεναν (που οι περισσότεροι δεν το κάνουν) απλα δεν μας ενδιαφέρει, αν θέλουν να κουνάνε το κεφάλι τους πάνω κάτω για 5 ωρες στο κοράνι πάνω σε ενα χαλί δεν με πειράζει και δεν με νοιάζει ας κάνουν οτι θέλουν ,εγω θα κάτσω με την επιστήμη και τον δυτικό πολιτισμό δεν θα γίνω ξαφνικά μουσουλμάνος.</p>

Αν θελω να φτιαχνω γελοιογραφιες του μωαμεθ και να λεω ανεκδοτα με το μωαμεθ και να κατεβαζω καντηλια στο μωαμεθ και στον αλαχ ομως με νοιαζει γιατι θα εχω προβλημα. Και δε βλεπω το λογο να πορω να το κανω για την επισημη θρησκεια του κρατους και να μη μπορω για καθε αλλη υποδεεστερη σε δυναμη και ισχυ. Η μηπως δεν ειναι?

Δημοσ.

Για όσους θέλουν να μάθουν Βυζαντινή Ιστορία, τους παρακαλώ να διαβάσουν τα παρακάτω, και όχι να γράφουν τις αρλούμπες του wikipedia, ή την περίληψη του Παπαρηγόπουλου στο σχολείο. 

Αλεξιάς - Άννας Κομνηνής. (αρχαία Ελληνικά πρωτότυπο ή Αγγλικά, η νεο Ελληνική μετάφρασεις είναι που θα πέσεις)

Byzantium  The Decline and Downfall - John Julius Norwich (το πρώτο τρίτο του βιβλίου που είναι σχετικό με την πρώτη σταυροφορία)

History of the Crusades Vol 1  The First Crusade and the Foundation of the Kingdom of Jerusalem.

Αυτά τα ολίγα. Είναι κάπου 5000 σελίδες. Μπορώ να παραθέσω αρκετά μεγαλύτερη βιβλιογραφία, και σύγχρονη της εκάστοτε εποχής, αλλά θα την βρείτε στις παραθέσεις των παραπάνω βιβλίων ώστε να την αγοράσετε ξεχωριστά.

Whataboutism? Γιατί επιμένεις στην Βυζαντινή ιστορία, τη στιγμή που μιλάμε για το Ισλάμ; Είναι σαν να σου μιλάω για την ιστορία του Μεξικό και να σου παραθέτω βιβλία της ιστορίας του Καναδά.

<p>Παιδιά άλλο μουσουλμάνος και αλλο τρομοκράτης, και μεγαλύτερη θρησκεία νανε αν δεν πειράζουν κανεναν (που οι περισσότεροι δεν το κάνουν) απλα δεν μας ενδιαφέρει, αν θέλουν να κουνάνε το κεφάλι τους πάνω κάτω για 5 ωρες στο κοράνι πάνω σε ενα χαλί δεν με πειράζει και δεν με νοιάζει ας κάνουν οτι θέλουν ,εγω θα κάτσω με την επιστήμη και τον δυτικό πολιτισμό δεν θα γίνω ξαφνικά μουσουλμάνος.</p>

Ο Μουσουλμάνος και ο Χριστιανός που ΔΕΝ τηρούν κατά γράμμα το βιβλίο τους, δεν πειράζουν κανέναν. Το πρόβλημα είναι κανά 30-40% μουσουλμάνων που βλέπουν την Σαρία σαν σύνταγμα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί σε αντίθεση με την καθολική εκκλησία που πέρασε Προτεσταντισμό, Αναγέννηση, Reformation, Διαφωτισμό, εθνικά κράτη, το Ισλάμ δεν είχε σχεδόν τίποτα από όλα αυτά με εξαίρεση τα εθνικά κράτη του προηγούμενου αιώνα.

Γιατί οι φανατικοί Μουσουλμάνοι δεν κηρύττουν ενάντια του Χριστιανισμού αλλά εναντίων της δύσης; Γιατί πολύ απλά το Ισλάμ όπως το καταννοούν αυτοί είναι πιο πολύ πολιτικό σύστημα παρά θρησκεία.

Δημοσ.

Γενικα το ισλαμ ειναι το πλεον βολικο συστημα αν εισαι ανδρας και στην αρχουσα ταξη. Ζωαρα περνας. Αν ηταν να μου δωσουν μια καλη θεσουλα με 4 γυναικες γινομουν κ εγω ισλαμιστης ανετα

Δημοσ.

Γενικα το ισλαμ ειναι το πλεον βολικο συστημα αν εισαι ανδρας και στην αρχουσα ταξη. Ζωαρα περνας. Αν ηταν να μου δωσουν μια καλη θεσουλα με 4 γυναικες γινομουν κ εγω ισλαμιστης ανετα

ενώ ο χριστιανισμός ειναι υπέρ των γυναικών.....

Δημοσ.

Whataboutism? Γιατί επιμένεις στην Βυζαντινή ιστορία, τη στιγμή που μιλάμε για το Ισλάμ; Είναι σαν να σου μιλάω για την Ιστορία του Μεξικό και να σου παραθέτω βιβλία της Ιστορίας του Καναδά.

Γιατί οι παραπάνω απλά αντέκρουσαν τα γραφόμενά μου για την Πρώτη Σταυροφορία με quotes από wikipedia.

Κάτσε και διάβασε όλη την συζήτηση, και όχι μόνο την τελευταία σελίδα.

Δημοσ.

ενώ ο χριστιανισμός ειναι υπέρ των γυναικών.....

Ετσι οπως εφαρμοζεται τωρα οχι απλα υπερ ειναι, σχεδον εχουν και καλυτερη θεση. Μη ξεχνας οτι στο χριστιανισμο λατρευεται η παναγια εξισου με το χριστο

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί οι παραπάνω απλά αντέκρουσαν τα γραφόμενά μου για την Πρώτη Σταυροφορία με quotes από wikipedia.

Κάτσε και διάβασε όλη την συζήτηση, και όχι μόνο την τελευταία σελίδα.

Γιατί στηρίζεις τα επιχειρήματα σου για τις σταυροφορίες με Βυζαντινά βιβλία (μιας παρακμάζουσας αυτοκρατορίας την εποχή των σταυροφοριών) δεν μπορώ να το καταλάβω. Επίσης το να πετάς μερικά βιβλία και να λες στον άλλο διάβασε και ξεστραβώσου δεν είναι επιχείρημα. Όταν παραθέτεις βιβλιογραφία λες "Επιχείρημα #1" από βιβλίο τάδε.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί στηρίζεις τα επιχειρήματα σου για τις σταυροφορίες με Βυζαντινά βιβλία (μιας παρακμάζουσας αυτοκρατορίας την εποχή των σταυροφοριών) δεν μπορώ να το καταλάβω. Επίσης το να πετάς μερικά βιβλία και να λες στον άλλο διάβασε και ξεστραβώσου δεν είναι επιχείρημα. Όταν παραθέτεις βιβλιογραφία λες "Επιχείρημα #1" από βιβλίο τάδε.

Δεν είμαι ο τύπος που θα πέρνει μισή πρόταση και θα την παραθέτει out of context.

Το μόνο "βυζαντινό" βιβλίο είναι η Αλεξιάς της Άννας Κομνηνής, που εκτός από μία υπερβολή προς το πρόσωπο του πατέρα της, θεωρείται από τους Ιστορικούς ως η καλύτερη πηγή για την Πρώτη Σταυροφορία. Και σε αντιπαραβολή με αντίστοιχες πηγές της εποχής από Άραβες, και Δυτικούς δεν υπάρχει κάτι το οποίο να αντιλέγει αυτά που γράφει. Αντίθετα όλοι λένε το ίδιο

Και δει ότι το Λεβάντε (και η Ιερουσαλήμ) τον 12ο αιώνα ήταν Βυζαντινό προτεκτοράτο, και όχι "άπιστη γη του Ισλάμ".

Τα υπόλοιπα βιβλία, π.χ του Λόρδου Norwitch, είναι σύγχρονα μετά από 20+ χρόνια έρευνας.

Και πολύ ευκολοδιάβαστα για μία ολοκληρωμένη ιστορική μελέτη της χώρας που γεννηθήκαμε.

Και  καλύτερα να κάτσεις να ξεστραβωθείς, παρά να έχεις μία twisted περίληψη της ιστορίας.

Γιατί και κατά την περίοδο τον Σταυροφωριών, το Ισλάμ, δεν αυτό του σκοταδισμού που βλέπουμε σήμερα.

Όταν οι Δυτικοί ζούσαν στο σκοτάδι του Μεσαίωνα (και 12ος αιώνας είναι μεσαίωνας) στο Ισλάμ υπήρχε πρόοδος σε όλες τις επιστήμες, φιλοσοφία, μαθηματικά, χημεία.

Όταν έπεσαν στο σκοτάδι (17ο αι) οι Άραβες, πήραν την δουλειά τους οι Δυτικοί και είχαν την Αναγέννηση.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης όσοι θέλουν να γράφουν σωστά και όχι ότι ναναι να τα διαβάζουν αυτά τα βιβλία που ποστάρουν και να μην το γυρίζουν στο προσωπικό.

Απλά μια υπενθύμιση για την πχιότητα των επιχειρημάτων σου.

Δημοσ.

Και πολύ ευκολοδιάβαστα για μία ολοκληρωμένη ιστορική μελέτη της χώρας που γεννηθήκαμε.

δε νομίζω ότι γεννηθήκαμε στη βυζαντινή αυτοκρατορία..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Φίλοι του φόρουμ, έχω απορίες πάνω στο θέμα του τίτλου και με ένα googleάρισμα δεν βρήκα κάτι το αξιοσημείωτο.

2. Κάπου διάβασα (σε ένα ισλαμικό site) ότι η θρησκεία αυτή εξαπλώνεται με ρυθμό 2,7% ετησίως, και ότι μέχρι το 2025 θα έχει γίνει η no1 θρησκεία σε πληθυσμό.

3. Υπάρχει καμία σχετική έρευνα σχετικά με την εξάπλωση του Ισλαμ;

4. Επίσης, πιστεύετε ότι στην κοινωνία της πληροφορίας που ζούμε υπάρχει περίπτωση να αρχίσει να μείώνεται η επιρροή του αντί να μεγαλώνει;

5. Τέλος, κατά τη γνώμη σας υπάρχει ποτέ περίπτωση να επιβάλει και στη δύση μεσαίωνα, όπως έκανε ο Χριστιανισμός;

1. Άμα περιμένεις να λύσεις απορίες με ένα googleάρισμα ή στο insomnia, σώθηκες.

Να μας πεις όμως, για να μάθουμε και εμείς, ποιο είναι το κριτήριο για την εύρεση του αξιοσημείωτου.

2. Έ καλά, κάτι παρόμοιο δεν θα ανέγραφε και η ιστοσελίδα του Γ΄ Ράιχ ή της 3ης Διεθνούς, αν υπήρχαν ακόμα;

3. Έχουν οι μισητικές υπηρεσίες, αλλά τις κρατάνε για την πάρτη τους.

4. Που υπάρχει αυτή η κοινωνία, και γιατί να κάνουμε υποθέσεις για ποιανού μεγαλώνει ή μικραίνει η επιρροή,

δεν σου φτάνει ότι σε αυτό το forum μόνο τον kabouras επηρέασε; (http://www.insomnia.gr/topic/577328-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%80%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC/page-3?do=findComment&comment=54175775)

5.  

α) Ο Χριστιανισμός επέβαλλε στη Δύση το Μεσαίωνα;

Υπάρχει κανένα ιστορικό επιχείρημα ή αυτό αποτελεί ιστορικό αξίωμα που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση;

β) Η σύγχρονη «απόβαση» του Ισλάμ στη Δύση,

επιτρέπεται στο βαθμό που αυτή εξασφαλίζει χαμηλόμισθο εργατικό δυναμικό,

και διερμηνείς ή πληροφοριοδότες για την επόμενη επέλαση των «σταυροφόρων» προς τις πετρελαιοπηγές.

Σιγά μην τους αφήσουμε να μας αλλάξουν την κουλτούρα!

(να προσηλυτίσουν τον kabouras ευχαρίστως και χωρίς καμία αντίρρηση.)

Επεξ/σία από filipN
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...