Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Εμείς λέμε για την περίπτωση που είναι συνδικαιούχος στο λογαριασμό. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, κάθε συνδικαιούχος οποιαδήποτε στιγμή έχει το δικαίωμα να κάνει ανάληψη όσα θέλει ή όλα χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα, χωρίς να μπορεί να θεωρηθεί με κανένα τρόπο κλοπή ή υπεξαίρεση. Άσχετα αν οι υπόλοιποι συνδικαιούχοι είναι εν ζωή ή όχι. Αυτό είναι το νόημα των συνδικαιούχων σε λογαριασμό τραπέζης.

Το πόθεν έσχες όμως έχει να κάνει με την εφορία, και με το εισόδημα που έχει δηλώσει ο καθένας μας. Τα λεφτά όπως είπες έχουν δικαιολογηθεί από τον πατέρα, όχι από το γιο, για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει ως πόθεν έσχες ο γιος πρέπει να τα κληρονομήσει πρώτα πληρώνοντας τον αντίστοιχο φόρο. Τα λεφτά αυτά ο γιος μπορεί να τα φάει σε σουβλάκια, σε άη φον, σε οτιδήποτε δεν χρειάζεται να δηλωθεί η δαπάνη αγοράς, το αυτοκίνητο δεν είναι κάτι από αυτά γιατί η δαπάνη αγοράς μπαίνει υποχρεωτικά στη φορολογική δήλωση.

Εσύ μπορείς να μας παραθέσεις κάποιο νόμο, κάποια ΚΥΑ, οτιδήποτε που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό σου?

Με τη λογικη σου θα πρέπει να δικαιολογίες και το χαρτζιλίκι που σου δίνει ο πατέρας σου..

Όχι Εσύ συγκεκριμένα αλλά ο οποιοσδήποτε

Δημοσ.

Μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τι ακριβώς γράφει το, κατά τα άλλα χιλιοδημοσιευμένο, κείμενο που έκανες παράθεση? Εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα να εντοπίσω τίποτα απολύτως για το αν μπορούν τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες όποιου τα εισπράξει, αν εντόπισες εσύ κάτι πες το μας.

Eγώ έχω πάρει χρήματα από λογαριασμό ως συνδικαιούχος όταν ήμουν 19 ετών (προφανώς όχι "δικά" μου) και τα χρησιμοποίησα για να αγοράσω μερίδιο σπιτιού. Για αυτό τον λόγο θεωρώ ότι γίνεται το ίδιο και στα αυτοκίνητα. Δεν έχω κάποιον νόμο να παραθέσω και γράφω μόνο βάσει λογικής. Αν εσύ έχεις κάτι πιό επίσημο, μπορείς να το παραθέσεις.

Δημοσ.

Με τη λογικη σου θα πρέπει να δικαιολογίες και το χαρτζιλίκι που σου δίνει ο πατέρας σου..

Όχι Εσύ συγκεκριμένα αλλά ο οποιοσδήποτε

Λογική του κράτους είναι, όχι δική μου. Και ναι, οποιοδήποτε εισόδημα έχει κάποιος πρέπει να το δηλώνει και να φορολογείται, ακόμα και το χαρτζιλίκι. Μια και είναι αδύνατο όμως να ελεγθεί το εισόδημα από χαρτζιλίκι, το κράτος βάζει σε όλους τους φορολογούμενους ανεξαιρέτως ατομικό τεκμήριο διαβίωσης 3.000€.

Eγώ έχω πάρει χρήματα από λογαριασμό ως συνδικαιούχος όταν ήμουν 19 ετών (προφανώς όχι "δικά" μου) και τα χρησιμοποίησα για να αγοράσω μερίδιο σπιτιού. Για αυτό τον λόγο θεωρώ ότι γίνεται το ίδιο και στα αυτοκίνητα. Δεν έχω κάποιον νόμο να παραθέσω και γράφω μόνο βάσει λογικής. Αν εσύ έχεις κάτι πιό επίσημο, μπορείς να το παραθέσεις.

Μάλλον δεν έχεις ιδέα για το πως λειτουργεί το πόθεν έσχες. Σε περίπτωση που γίνει έλεγχος και δουν ότι το εισόδημα σου δεν φτάνει να καλύψει τις δαπάνες για τις αγορές που έκανες, θα κληθείς να δικαιολογήσεις την προέλευση των χρημάτων αυτών. Το ότι δεν σου έγινε έλεγχος, δεν σημαίνει ούτε ότι ήσουν νόμιμος, ούτε ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ σε κανέναν κανένας παρόμοιος έλεγχος. Ειδικά σήμερα που έχουν σφίξει τα πράγματα, που γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί άρχισαν να ελέγχουν τραπεζικούς λογαριασμούς από το 2000, κτλ.

Εγώ προσωπικά το το 2004 ξεκίνησα μια επιχείρηση με λεφτά της οικογένειας, και για να δικαιολογήσω τότε το κεφάλαιο αυτό μάζεψα από όσους φίλους και συγγενείς μπορούσα άτυπες δωρεές των 5.000€. Εγώ ήμουν καλυμμένος τότε, εσύ ήσουν?

Και τέλος, αυτό που παραθέτω εγώ είναι η νομοθεσία περί πόθεν έσχες. Εσύ είσαι αυτός που πρέπει να παρουσιάσεις κάτι επίσημο για να δικαιολογήσεις τον ισχυρισμό σου, εσύ ισχυρίζεσαι ότι για κάποιο άγνωστο λόγο η νομοθεσία περί πόθεν έσχες δεν εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, όχι εγώ.

Αν έχεις να παρουσιάσεις κάτι χειροπιαστό καλώς, αλλιώς δεν πρόκειται να συνεχίσω τη συζήτηση.

• Moderators
Δημοσ.

Λογική του κράτους είναι, όχι δική μου. Και ναι, οποιοδήποτε εισόδημα έχει κάποιος πρέπει να το δηλώνει και να φορολογείται, ακόμα και το χαρτζιλίκι. Μια και είναι αδύνατο όμως να ελεγθεί το εισόδημα από χαρτζιλίκι, το κράτος βάζει σε όλους τους φορολογούμενους ανεξαιρέτως ατομικό τεκμήριο διαβίωσης 3.000€.

Μάλλον δεν έχεις ιδέα για το πως λειτουργεί το πόθεν έσχες. Σε περίπτωση που γίνει έλεγχος και δουν ότι το εισόδημα σου δεν φτάνει να καλύψει τις δαπάνες για τις αγορές που έκανες, θα κληθείς να δικαιολογήσεις την προέλευση των χρημάτων αυτών. Το ότι δεν σου έγινε έλεγχος, δεν σημαίνει ούτε ότι ήσουν νόμιμος, ούτε ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ σε κανέναν κανένας παρόμοιος έλεγχος. Ειδικά σήμερα που έχουν σφίξει τα πράγματα, που γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί άρχισαν να ελέγχουν τραπεζικούς λογαριασμούς από το 2000, κτλ.

Εγώ προσωπικά το το 2004 ξεκίνησα μια επιχείρηση με λεφτά της οικογένειας, και για να δικαιολογήσω τότε το κεφάλαιο αυτό μάζεψα από όσους φίλους και συγγενείς μπορούσα άτυπες δωρεές των 5.000€. Εγώ ήμουν καλυμμένος τότε, εσύ ήσουν?

Και τέλος, αυτό που παραθέτω εγώ είναι η νομοθεσία περί πόθεν έσχες. Εσύ είσαι αυτός που πρέπει να παρουσιάσεις κάτι επίσημο για να δικαιολογήσεις τον ισχυρισμό σου, εσύ ισχυρίζεσαι ότι για κάποιο άγνωστο λόγο η νομοθεσία περί πόθεν έσχες δεν εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, όχι εγώ.

Αν έχεις να παρουσιάσεις κάτι χειροπιαστό καλώς, αλλιώς δεν πρόκειται να συνεχίσω τη συζήτηση.

ας βαλουμε ολα τα παιδια τοτε να κανουν Ε9 για οτι τους δινουν οι γονεις..

Δεν καταλαβαινεις οτι δεν ειναι εισοδημα αυτο. Δουλεψε ο πατερας μου και αντι να χαλασει τα λεφτα σε καποιο μαγαζι μου εδωσε να τα χαλασω εγω. Τοσο απλα. Πρεπει να πω που τα βρηκα? Οκ μου τα εδωσε ο πατερας μου. Ο πατερας μου τα εχει δικαιολογησει αυτα τα λεφτα? Ναι τοτε ειμαστε ολοι κομπλε!

Δημοσ.

ας βαλουμε ολα τα παιδια τοτε να κανουν Ε9 για οτι τους δινουν οι γονεις..

Δεν καταλαβαινεις οτι δεν ειναι εισοδημα αυτο. Δουλεψε ο πατερας μου και αντι να χαλασει τα λεφτα σε καποιο μαγαζι μου εδωσε να τα χαλασω εγω. Τοσο απλα. Πρεπει να πω που τα βρηκα? Οκ μου τα εδωσε ο πατερας μου. Ο πατερας μου τα εχει δικαιολογησει αυτα τα λεφτα? Ναι τοτε ειμαστε ολοι κομπλε!

Δεν είμαι σίγουρος για το αν θεωρείται εισόδημα αυτό, αλλά σίγουρα θεωρείται δωρεά ή κληρονομιά ανάλογα αν είναι εν ζωή ο γονιός ή όχι. Η ουσία είναι ότι και η δωρεά και η κληρονομιά φορολογούνται, άσχετα το πόσο απλό φαίνεται στο δικό σου μυαλό.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να σου πω, δεν είμαι δικηγόρος...όταν το έκανα αυτό ούτε η συμβολαιογράφος ούτε η δικηγόρος μου είπαν κάτι και θεώρησα πως είναι απολύτως νόμιμο. 'Εχεις λινκ το νόμο που λες?

Δημοσ.

Τι να σου πω, δεν είμαι δικηγόρος...όταν το έκανα αυτό ούτε η συμβολαιογράφος ούτε η δικηγόρος μου είπαν κάτι και θεώρησα πως είναι απολύτως νόμιμο. 'Εχεις λινκ το νόμο που λες?

Είναι απολύτως νόμιμο να σηκώσεις λεφτά από τραπεζικό λογαριασμό που είσαι συνδικαιούχος και να αγοράσεις από καρφίτσα έως ακίνητο, δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Εγώ σου μιλάω για κάτι άλλο, για την περίπτωση που τύχει να ελεγθείς από την εφορία για την προέλευση των χρημάτων που έδωσες για να αγοράσεις το μερίδιο του σπιτιού. Πιο συγκεκριμένα την εφορία το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το αν πληρώθηκε ο φόρος που σου αναλογούσε τη στιγμή που απόκτησες τα χρήματα με τα οποία αγόρασες το μερίδιο. Αν δεν μπορέσεις να τα δικαιολογήσεις, τότε θα πέσει βαριά καμπάνα.

Όσο για τον συμβολαιογράφο και τον δικηγόρο δεν είχαν καμία δουλειά για να σε ενημερώσουν για κάτι τέτοιο, η δουλειά τους είναι η σύνταξη συμβολαίων, έλεγχος τίτλων κτλ. Ο λογιστής σου ήταν αυτός που θα έπρεπε να σε ενημερώσει.

Όσο για το link που ζητάς, πόθεν έσχες είναι η κοινή ονομασία για τη "δήλωση περιουσιακής κατάστασης", μπορείς να τη δεις εδώ:

http://www.hellenic-fiu.gr/images/stories/files/EntypoPothen.pdf

Μέσα στη δήλωση γράφει βάσει ποιου νόμου επιβάλλεται.

Δημοσ.

Όταν με την φορολογική σου δήλωση δεν μπορείς να δικαιολογήσεις σπίτια, αυτοκίνητα ή σκάφη.. τότε να περιμένεις βαριά καμπάνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...