adi32 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Ετσι ειναι, μια ερωτηση κανει καποιος την οποια απαντησαν 2-3 και αλλοι 60 τσακωνονται για αλλα θεματα Αλλος του λεει να κανει οικονομια αλλος τον πειραζει που το αφεντικο δεν δηλωνει το ακριβες ποσο στο ΙΚΑ αλλον το ποση βενζινη θα βαζει και που θα πηγαινει βολτα κλπ .... Λες και στην εποχη που ζουμε μπορει να φερει κανεις αντιρρηση στο αφεντικο αν δε δηλωνει ακριβως το ποσο και να του πει μη μου δινεις κατι εξτρα στο μισθο γιατι μπορω ανετα να ζησω με 500. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 ξυπνα !!! αλλο γραφω αλλοο φανταζεσαι,μου αρεσει που κανεις και παραθεση αυτο που εγραψα και συνεχισεις τα δικα σου.Ειμαι οφτοπικ δε γραφω να παει να παρει σπιτι ελεος ας καταλαβεις επιτελους τι διαβαζεις. Ότι ακριβώς έγραψες σχολίασα, τώρα αν εννοούσες κάτι άλλο από το θέμα μας(δλδ αγορά καινούργιου αυτοκινήτου με χρήματα που κληρονομήθηκαν χωρίς να δηλωθούν) δεν είναι δικό μου πρόβλημα, ούτε μπορώ να μυρίσω τα νύχια μου για το τι είχες στο μυαλό σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
idomeneas7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Όταν όμως πας να αγοράσεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο, πρέπει να είσαι σε θέση να δικαιολογήσεις το "πόθεν έσχες", το που βρήκες τα λεφτά να το αγοράσεις. Το "τα είχα στην τράπεζα" δεν είναι αποδεκτό, πρέπει να δικαιολογήσεις που τα βρήκες και τα έβαλες στην τράπεζα. Το "τα κληρονόμησα" επίσης δεν είναι αποδεκτό, για να τα κληρονομήσεις επίσημα πρέπει να πληρώσεις φόρο κληρονομιάς! Μπορείς να τα φας άνετα σε σουβλάκια, δεν μπορείς όμως να τα χρησιμοποιήσεις για να δικαιολογήσεις το πόθεν έσχες. Βασικά αγοράζεις το αυτοκίνητο, δεν θα σε ρωτήσει η αντιπροσωπεία που βρήκες τα λεφτά, απλά θα τα πάρει. Είναι καρανόμιμο να πληρώσεις με λεφτά από κοινό λογαριασμό. Κλασσικά παραθυράκια ελληνικής γραφειοκρατίας. Π.χ. θες να πάρεις δώρο ένα αμάξι στην κόρη σου. Αν το κάνεις δωρεά, θα πληρώσεις φόρο. Στο όνομα σου δεν μπορείς να το έχεις γιατί έχεις ήδη κι άλλα οχήματα συν σπίτια. Τι κάνεις? Ανοίγεις έναν κοινό λογαριασμό και το αγοράζει η κόρη σου από εκεί. 'Αλλο παράδειγμα. Θες να κληρονομήσει ο γιός σου το σπίτι, αλλα να μην πληρώσει φόρο. Του μεταβιβάζεις την ψιλή κυριότητα και κρατάς την επικαρπία. 'Οταν πεθάνεις, το σπίτι είναι αυτόματα δικό του, χωρίς φόρο. Γιατί...μόνο στην Ελλάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Βασικά αγοράζεις το αυτοκίνητο, δεν θα σε ρωτήσει η αντιπροσωπεία που βρήκες τα λεφτά, απλά θα τα πάρει. Είναι καρανόμιμο να πληρώσεις με λεφτά από κοινό λογαριασμό. Συμφωνώ απολύτως. Το πρόβλημα όμως θα δημιουργηθεί όταν βάλεις στη φορολογική σου δήλωση στον κωδικό 721 τη δαπάνη για την αγορά του αυτοκινήτου. Εάν το εισόδημα σου δεν επαρκεί για να δικαιολογήσει αυτή τη δαπάνη, θα κληθείς να δικαιολογήσεις την προέλευση των χρημάτων αυτών. Κλασσικά παραθυράκια ελληνικής γραφειοκρατίας. Π.χ. θες να πάρεις δώρο ένα αμάξι στην κόρη σου. Αν το κάνεις δωρεά, θα πληρώσεις φόρο. Στο όνομα σου δεν μπορείς να το έχεις γιατί έχεις ήδη κι άλλα οχήματα συν σπίτια. Τι κάνεις? Ανοίγεις έναν κοινό λογαριασμό και το αγοράζει η κόρη σου από εκεί. Το πρόβλημα δεν λύνεται με τον τρόπο που λες, όπως είπα και παραπάνω εφόσον το εισόδημα της κόρης δεν επαρκεί για την αγορά, θα κληθεί να το δικαιολογήσει που βρήκε τα χρήματα για αυτή τη δαπάνη. Η ύπαρξη των χρημάτων σε λογαριασμό δεν δικαιολογεί το πόθεν έσχες. 'Αλλο παράδειγμα. Θες να κληρονομήσει ο γιός σου το σπίτι, αλλα να μην πληρώσει φόρο. Του μεταβιβάζεις την ψιλή κυριότητα και κρατάς την επικαρπία. 'Οταν πεθάνεις, το σπίτι είναι αυτόματα δικό του, χωρίς φόρο. Γιατί...μόνο στην Ελλάδα. Βασικά μπορείς να μεταβιβάσεις στα παιδιά σου την πρώτη κατοικία χωρίς φόρο με γονική παροχή, φτάνει η αξία του σπιτιού να μην υπερβαίνει κάποιο ποσό. Όποιος μεταβιβάζει την ψιλή κυριότητα του σπιτιού στο παιδί και κρατάει την επικαρπία, το κάνει για άλλους λόγους(επειδή φοβάται μην πετάξει το παιδί τον γονέα στο δρόμο, για να επιμεριστεί η φορολογική επιβάρυνση, κτλ). Αλλά και στις περιπτώσεις που η γονική παροχή απαιτεί φόρο, η μεταβίβαση της ψιλής κυριότητας δεν είναι δωρεάν. Την προτιμούν όμως επειδή έτσι ο φόρος θα είναι μικρότερος. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι άσχετο με το θέμα μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cask Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Για να τελειώνει το θέμα. Μπορώ να βάλω το αμάξι στο όνομα της γιαγιάς μου σύμφωνα με το λογιστή. Το θέμα μου ειναι θα μπορώ να βγάλω ασφάλεια στο όνομα μου αφού δεν έχει δίπλωμα. Και μπορώ να μεταφέρω τα χρήματα απο λογαριασμό μου που δεν ειναι συνδικαιουχος η γιαγιά μου στην αντιπροσωπεία;;. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hellaslover Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Για να τελειώνει το θέμα. Μπορώ να βάλω το αμάξι στο όνομα της γιαγιάς μου σύμφωνα με το λογιστή. Το θέμα μου ειναι θα μπορώ να βγάλω ασφάλεια στο όνομα μου αφού δεν έχει δίπλωμα. Και μπορώ να μεταφέρω τα χρήματα απο λογαριασμό μου που δεν ειναι συνδικαιουχος η γιαγιά μου στην αντιπροσωπεία;;. Επειδη βλεπω εισαι καινουργιο μελος εδω να ξερεις εδω μεσα υπαρχουν μερικα ατομα με κομπλεξ και να μη δινεις πολυ σημασια, αυτοι ειναι οι ακομα πιο κλασικοι Ελληναρες και εγγονια γριων του τυπου που καθονται σε μια πλαστικη καρεκλα στο δρομο και σχολιαζους τους γειτονες ενο καθαριζουν μπαμιες. Μαγκια σου που μπορεις να παρεις τοσο ακριβο αμαξι και μακαρι να χες και 50κ να παιρνες 2. Δικο σου θεμα πως θα πληρωσεις το τεκμηριο, τα τελη, τη βενζινη κτλ. Αν εισαι μικρος σε ηλικια ομως θα σου δωσω μια συμβουλη να κοιταξεις μηπως θα ταν καλυτερα να επαιρνες ενα φτηνοτερο η μεταχειρισμενο και να επενδυσεις τα χρηματα καπως αλλιως, γιατι με τετοια κριση μπορεις να βρεις πολλα αμαξια σε καλη τιμη. Αλλα οτι θελεις κανεις. Η λογικη λεει οτι μπορεις να βγαλεις ασφαλεια και ας μην ειναι στο ονομα σου γιατι μπορει να σε θελει η γιαγια σου να την πηγαινεις βολτα και να μην οδηγαει εκεινη, και εκεινη εχει δικαιωμα να εχει αμαξι στο ονομα της και ας μη το οδηγει. Αλλοι εχουν γυναικα στα χαρτια και τη πηδανε αλλοι, στο αμαξι θα κολλησουμε; Για σιγουρια παρε τηλ. μια ασφαλιστικη εταιρια και ρωτα. Καλοριζικο αν το παρεις και συλλυπητηρια για το πατερα σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dare-Devil Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Για να τελειώνει το θέμα. Μπορώ να βάλω το αμάξι στο όνομα της γιαγιάς μου σύμφωνα με το λογιστή. Το θέμα μου ειναι θα μπορώ να βγάλω ασφάλεια στο όνομα μου αφού δεν έχει δίπλωμα. Και μπορώ να μεταφέρω τα χρήματα απο λογαριασμό μου που δεν ειναι συνδικαιουχος η γιαγιά μου στην αντιπροσωπεία;;. Ασφάλεια θα βγάλει η γιαγιά σου και ας μην έχει διπλωμα . Καλύπτεται όποιος οδηγά το όχημα . Στο λέω εκ πείρας μερικών ημερών . Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου ο παππούς μου χωρίς δίπλωμα οδήγησης . Η ασφάλεια εκδίδεται στο όνομα του και ως κύριος οδηγός δηλώθηκα εγώ (γιατί πρέπει τυπικά κάποιος να καταθέσει φωτοτυπία διπλώματος. Οποιοσδήποτε καλύπτεται απο την ασφάλεια αυτή) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Για να τελειώνει το θέμα. Μπορώ να βάλω το αμάξι στο όνομα της γιαγιάς μου σύμφωνα με το λογιστή. Το θέμα μου ειναι θα μπορώ να βγάλω ασφάλεια στο όνομα μου αφού δεν έχει δίπλωμα. Και μπορώ να μεταφέρω τα χρήματα απο λογαριασμό μου που δεν ειναι συνδικαιουχος η γιαγιά μου στην αντιπροσωπεία;;. Έχουν απαντηθεί ήδη πολλές φορές αυτά που ρωτάς, αλλά πάμε άλλη μία: 1. Η ασφάλεια βγαίνει πάντα στο όνομα του ιδιοκτήτη, άσχετα αν έχει δίπλωμα ή όχι. Απλά θα δηλώσει εσένα ως κύριο οδηγό. 2. Ναι μπορείς, η αντιπροσωπεία ούτε ελέγχει ούτε την ενδιαφέρει η προέλευση των χρημάτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
idomeneas7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Συμφωνώ απολύτως. Το πρόβλημα όμως θα δημιουργηθεί όταν βάλεις στη φορολογική σου δήλωση στον κωδικό 721 τη δαπάνη για την αγορά του αυτοκινήτου. Εάν το εισόδημα σου δεν επαρκεί για να δικαιολογήσει αυτή τη δαπάνη, θα κληθείς να δικαιολογήσεις την προέλευση των χρημάτων αυτών. Το πρόβλημα δεν λύνεται με τον τρόπο που λες, όπως είπα και παραπάνω εφόσον το εισόδημα της κόρης δεν επαρκεί για την αγορά, θα κληθεί να το δικαιολογήσει που βρήκε τα χρήματα για αυτή τη δαπάνη. Η ύπαρξη των χρημάτων σε λογαριασμό δεν δικαιολογεί το πόθεν έσχες. Το πόθεν έσχες μπορεί να το δικαιολογήσει με μισθοδοσία του πατέρα εφόσον έχει πεθάνει ο άνθρωπος και είναι ο μοναδικός συνδικαιούχος ή ως "δάνειο" από τον πατέρα αν ζούσε με την καταβολή του χαρτοσήμου στην αρμόδια ΔΟΥ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Το πόθεν έσχες μπορεί να το δικαιολογήσει με μισθοδοσία του πατέρα εφόσον έχει πεθάνει ο άνθρωπος και είναι ο μοναδικός συνδικαιούχος Ρε άνθρωπε η μισθοδοσία του πατέρα δικαιολογεί τα χρήματα που έχει ή μάλλον είχε στην κατοχή του ο πατέρας, όχι τα λεφτά που έχει στην κατοχή του ο υιός. Για να μπορέσει ο υιός να τα χρησιμοποιήσει στο πόθεν έσχες, πρέπει πρώτα να τα κληρονομήσει νόμιμα πληρώνοντας τον ανάλογο φόρο. ή ως "δάνειο" από τον πατέρα αν ζούσε με την καταβολή του χαρτοσήμου στην αρμόδια ΔΟΥ. Όπως ακριβώς το λες, πληρώνοντας φόρο(έστω χαρτόσημο). Στα λόγια μου έρχεσαι. Άσε που το δάνειο κάποια στιγμή θα πρέπει να το επιστρέψει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Moderators Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Ρε άνθρωπε η μισθοδοσία του πατέρα δικαιολογεί τα χρήματα που έχει ή μάλλον είχε στην κατοχή του ο πατέρας, όχι τα λεφτά που έχει στην κατοχή του ο υιός. Για να μπορέσει ο υιός να τα χρησιμοποιήσει στο πόθεν έσχες, πρέπει πρώτα να τα κληρονομήσει νόμιμα πληρώνοντας τον ανάλογο φόρο. αυτο θα ισχυε στην περιπτωση που δεν ηταν συνδικαιουχος στο λογαριασμο. Με λιγα λογια οτι λεφτα υπαρχουν σε αυτο το κοινο λογαριασμο ειναι και των 2 και δεν χρειαζεται να κανει τιποτα. Τα λεφτα εχουν δικαιολογηθει -εφοσον εχουν βγει με νομιμο τροπο- απο τον πατερα οποτε δεν χρειαζεται να δικαιλογηθουν ξανα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
idomeneas7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Ρε άνθρωπε η μισθοδοσία του πατέρα δικαιολογεί τα χρήματα που έχει ή μάλλον είχε στην κατοχή του ο πατέρας, όχι τα λεφτά που έχει στην κατοχή του ο υιός. Για να μπορέσει ο υιός να τα χρησιμοποιήσει στο πόθεν έσχες, πρέπει πρώτα να τα κληρονομήσει νόμιμα πληρώνοντας τον ανάλογο φόρο. Όπως ακριβώς το λες, πληρώνοντας φόρο(έστω χαρτόσημο). Στα λόγια μου έρχεσαι. Άσε που το δάνειο κάποια στιγμή θα πρέπει να το επιστρέψει. Ο,τι είπε ο Σπεκτ, συν ότι το "δάνειο" που λεω είναι εικονικό, καθαρά για το χαρτόσημο, όταν πρόκειται για δωρεά χρηματικού ποσού από ιδιώτη σε ιδιώτη ώστε να πάρει η εφορία το μερίδιό της. Καμία αποπληρωμή δεν γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 αυτο θα ισχυε στην περιπτωση που δεν ηταν συνδικαιουχος στο λογαριασμο. Με λιγα λογια οτι λεφτα υπαρχουν σε αυτο το κοινο λογαριασμο ειναι και των 2 και δεν χρειαζεται να κανει τιποτα. Τα λεφτα εχουν δικαιολογηθει -εφοσον εχουν βγει με νομιμο τροπο- απο τον πατερα οποτε δεν χρειαζεται να δικαιλογηθουν ξανα Εμείς λέμε για την περίπτωση που είναι συνδικαιούχος στο λογαριασμό. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, κάθε συνδικαιούχος οποιαδήποτε στιγμή έχει το δικαίωμα να κάνει ανάληψη όσα θέλει ή όλα χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα, χωρίς να μπορεί να θεωρηθεί με κανένα τρόπο κλοπή ή υπεξαίρεση. Άσχετα αν οι υπόλοιποι συνδικαιούχοι είναι εν ζωή ή όχι. Αυτό είναι το νόημα των συνδικαιούχων σε λογαριασμό τραπέζης. Το πόθεν έσχες όμως έχει να κάνει με την εφορία, και με το εισόδημα που έχει δηλώσει ο καθένας μας. Τα λεφτά όπως είπες έχουν δικαιολογηθεί από τον πατέρα, όχι από το γιο, για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει ως πόθεν έσχες ο γιος πρέπει να τα κληρονομήσει πρώτα πληρώνοντας τον αντίστοιχο φόρο. Τα λεφτά αυτά ο γιος μπορεί να τα φάει σε σουβλάκια, σε άη φον, σε οτιδήποτε δεν χρειάζεται να δηλωθεί η δαπάνη αγοράς, το αυτοκίνητο δεν είναι κάτι από αυτά γιατί η δαπάνη αγοράς μπαίνει υποχρεωτικά στη φορολογική δήλωση. Εσύ μπορείς να μας παραθέσεις κάποιο νόμο, κάποια ΚΥΑ, οτιδήποτε που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό σου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
idomeneas7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Με μια απλή αναζήτηση βρήκα site συντοπίτισσας σου δικηγόρου που το λέει Site: εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Με μια απλή αναζήτηση βρήκα site συντοπίτισσας σου δικηγόρου που το λέει [link='εδώ.]http://www.patrasevents.gr/article/124796-anastasia-miliou-koinos-trapezikos-logariasmos-dikeomata-sindikeouxon-ke-klironomon']εδώ. Μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τι ακριβώς γράφει το, κατά τα άλλα χιλιοδημοσιευμένο, κείμενο που έκανες παράθεση? Εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα να εντοπίσω τίποτα απολύτως για το αν μπορούν τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες όποιου τα εισπράξει, αν εντόπισες εσύ κάτι πες το μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα