Προς το περιεχόμενο

αγορα αυτοκινητου

cask

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θελω να αγορασω αυτοκινητο καινουργιο αξιας 24000 αλλα δεν μπορω να το βαλω στο ονομα μου. Ετσι σκεφτηκα να το βαλω στης γιαγιας μου αλλα δεν εχει διπλωμα. Θα μπορη να το βαλει στο ονομα της, και μπορω να  βγαλω ασφαλεια για το οχημα αυτο και αν ναι θα με καλυβει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

κατα 99% ναι μπορει να το βαλει στο ονομα της χωρις διπλωμα και η ασφαλεια το ιδιο, αλλα θα πρεπει να δηλωθεις σαν 2ος οδηγος αν εισαι κατω των 23 ή 24.

ωραια ολα αυτα αλλα τα τεκμηρια θα τα καλυπτει η γιαγια σου ή θα πληρωνει καθε χρονο εξτρα ?

τεκμηρια ειναι μερικα χιλιαριακα καθε χρονο αν εχεις σπιτια,αυτοκινητα,πισινες κτλ.δηλ τα εσοδα της να μπορουν να καλυπτουν τα τεκμηρια για οτι εχει...

• Like 1

θελω να αγορασω αυτοκινητο καινουργιο αξιας 24000 αλλα δεν μπορω να το βαλω στο ονομα μου. Ετσι σκεφτηκα να το βαλω στης γιαγιας μου αλλα δεν εχει διπλωμα. Θα μπορη να το βαλει στο ονομα της, και μπορω να  βγαλω ασφαλεια για το οχημα αυτο και αν ναι θα με καλυβει?

α) Θα πρέπει η γιαγιά σου να μπορεί να δικαιολογήσει που βρήκε τα 24Κ

β) Θα πρέπει να πληρώνει τα τεκμήρια

γ) Θα πρέπει να δικαιολογεί τα λεφτά που θα βρει να πληρώνει το τεκμήριο

δ) Αν προσπαθείς να κρύψεις από την εφορία τα λεφτά, ξέχνα το. Θα φαίνετε από τις ηλεκτρονικές μεταφορές.

ε) Δεν θα μπορεί να ασφαλίσει το αμάξι χωρίς δίπλωμα.

ασφαλεια κανει με το διπλωμα του οδηγου και οχι του ιδιοκτητη,ετσι εχω του πατερα μου το αμαξι 1600κκ που πλεον δεν εχει διπλωμα γιατι εχει ληξει εδω και πολλα χρονια.

Αυτο ακριβώς ασφάλεια θα κανει στον οδηγό...

...και πως ακριβώς ασφαλιζεις το αυτοκινητο που θα κυκλοφορείς, μπορεις να δηλωσεις αυτοκίνητο τρίτου?

Εγω ξερω οτι η ασφάλεια ειναι μεν στον οδηγο και στο όχημα, αλλα ασφαλιζει και ολους οσους το αδηγουν χωρις να εχουν οι ιδιοι ασφάλεια, το αντιθετο δηλαδη απο αυτο που λετε

και η γιαγιά μπορεί να κάνει ασφάλεια για το αμάξι. Ασφαλίζει την περιουσία της! Δεν ειναι αναγκαστικό να εχει δίπλωμα. Απλά να έχει εννομο συμφέρον στο αντικείμενο που ασφαλίζει.

Επίσης μπορεί να το αγοράσει η γιαγιά και μετά απο ας πούμε 6 μήνες να το μεταβιβασει εναντι συμβολικου τιμηματος σε τρίτον... αν αυτός ο τριτος δεν εχει θέμα με τα τεκμήρια του αυτοκινητου. 

Ολα γίνονται...

με την λογικη σιγουρα δεν χρειαζετε να χει ο ιδιοκτητης διπλωμα..π.χ. να ερθει απο κληρονομια,να το αγορασει για να το βλεπει,να το αγορασει καποιος που χει σοφερ και αλλα πολλα που δεν μου ρχονται. θεωρω κατα 99% δεν ειναι θεμα η ασφαλεια αλλα ολα τα αλλα... και ολα αυτα χωρις να ξερουμε ποσα κυβικα ειναι το αυτοκ.

-----

για την αγορα ...το παιρνεις με δανειο,τμηματικη πληρωμη,ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών,μοιρασμα αδειας και τελευταια η δωρεα..

για τα τεκμηρια ισχυουν τα γνωστα

ασφάλεια χωρις δίπλωμα δεν γίνετε

Μπορείς κανονικότατα . Η ασφάλεια βγαίνει στο όνομα του ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ του αυτοκινήτου . Δεν έχει να κάνει με το αν είναι οδηγός ή όχι . Η ασφάλεια αυτή καλύπτει όσους οδηγούν το συγκεκριμένο αμάξι . 

Στο λέω γιατί εχω προσωπική εμπειρία . Ρώτα και τον ασφαλιστή σου .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...