Προς το περιεχόμενο

Battletech (Τurn Based)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 359
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 hour ago, Snoob said:

To Shadow Hawk είναι εκτός μάχης αυτή τη στιγμή (δείτε το παραπάνω screenshot, έτσι όπως τα κατάφερα) οπότε σε spoiler το τι θα έκανα, αν έπαιζα ξανά την αποστολή:

Πάντως τα πήγες καλύτερα απο εμένα, μια και δεν είχα δώσει πολλή προσοχή στο damage model του παιχνιδιού και προσπάθησα (technically πέτυχα) Death From Above με το κουτσό μου Shadow Hawk - αποτέλεσμα;

w5Yae6C.png

Achievement unlocked τουλάχιστον (μικρή παρηγοριά), αλλά με βλέπω να κάνω restart το campaign (ήθελα να δοκιμάσω να το κάνω και stream, οπότε "συμφέρει") :P 

• Super Moderators
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Greygore είπε

Πάντως τα πήγες καλύτερα απο εμένα, μια και δεν είχα δώσει πολλή προσοχή στο damage model του παιχνιδιού και προσπάθησα (technically πέτυχα) Death From Above με το κουτσό μου Shadow Hawk - αποτέλεσμα;

w5Yae6C.png

Achievement unlocked τουλάχιστον (μικρή παρηγοριά), αλλά με βλέπω να κάνω restart το campaign (ήθελα να δοκιμάσω να το κάνω και stream, οπότε "συμφέρει") :P 

To Shadow Hawk είναι σε πρώτη φάση το καλύτερο για melee, και με τη defender mechwarrior λογικά θα γλιτώνει και αρκετή ζημιά σε frontal/side. Έκανα, όμως, επική ανοησία με τον τρόπο που προσέγγισα τη βάση. Τέλος πάντων, γι' αυτό είναι τα λάθη, για να μαθαίνουμε. 

Τι έμαθα: spotters. Και προσοχή στους πυραύλους, ζημιά μπορεί να μην κάνουν τρομερή, αλλά ρημάζουν το stability.

Στα θετικά, το Spider θέλει μόλις 2 μέρες για να επανέλθει και 3600 ("ψιλά", δηλαδή, αλλά και πάλι σπαστικό να είσαι σε full evasion και cover και να σου σκάει λογαριασμός από τανκ...)

Μία απορία που έχω: θα χρειαστεί να ξαναπαίξουμε όλη την εισαγωγή για να φτάσουμε στο Leopard;

EDIT:

Λοιπόν, όσο το ψάχνω, τόσο βγάζει ενδιαφέροντα πράγματα το παιχνίδι:

Έχουμε, λοιπόν, την πρώτη σκηνή όπου σου δείχνει τα βασικά (κίνηση, στόχευση, άλματα, δυο λογάκια για την υπερθέρμανση κτλ.) όπου πρακτικά δεν χάνεις (αν και κατάφερα να χάσω ένα χέρι του Mastiff... πάντως οι αποστολές βγαίνουν, με στοιχειώδη προσοχή, και όσο μαντάρα κι αν τα κάνεις, δεν σε ακολουθούν οι ζημιές).

Κι έχουμε τη δεύτερη σκηνή, με τη γνωστή αποστολή από τα streams, όπου λίγο η γκαντεμιά (βλ. Spider, παραπάνω) και λίγο οι λάθος επιλογές μου (βλ. Shadow Hawk) μου στοίχισαν ένα ρημαγμένο mech (το Hawk θέλει rebuild/respec, έχασα και όπλο μαζί με το χέρι...) και δύο τραυματίες πιλότους, για 26 και 39 ημέρες αντίστοιχα.

Το Spider σε 2 μέρες είναι πάλι μάχιμο, όμως το Shadow Hawk θα χρειαστεί κάποιες μέρες -δεν ξέρω ακόμη πόσες γιατί δεν έχω καταλήξει στο respec, συν του ότι θα πρέπει να ρίξω και μια ματιά στην αγορά, να δω τι κυκλοφορεί. 

Το μόνο βέβαιο είναι πως θα χρειαστώ έναν πιλότο, αφού έχω έναν σε εφεδρεία (συμπαθητικό) αλλά οι δύο τραυματίες δεν προλαβαίνουν να επανέλθουν στο διάστημα που θα πάρει μέχρι να πάμε στο επόμενο -και μόνο, για την ώρα- συμβόλαιο.

Κι αν το Hawk χρειαστεί πάνω από 12 μέρες για να σουλουπωθεί, θα πρέπει να κατεβάσω το Locust... 

Προβλήματα, αλλά ωραία προβλήματα: κυρίως γιατί είναι αποτέλεσμα των δικών μου επιλογών και λαθών.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

EDIT στο edit:

Τελικά, η ζημιά ήταν μεγάλη: 142.300 C-Bills και 34 ημέρες  θα μου στοιχίσει για να ξαναφέρω το Shadow Hawk στην κατάσταση που ήταν πριν την αποστολή, συν τα 110.000 που έσκασα για να αγοράσω ένα AC/5... Kοντά στα 250 χιλιάρικα (πάνω από το 25% των αρχικών funds).

Συν 26 χιλιάδες περίπου για μια νέα mechwarrior για το καρυδότσουφλο το Locust, ώστε να έχω πλήρες lance σε 12 ημέρες που θα φτάσω στην αποστολή...  Δηλαδή, η ζημιά στο Spider άγγιξε τα 30 χιλιάρικα, για μια τυχερή βολή ενός τανκ... Μετά, όχι σε τοκογλύφους θα πάμε, στο κλαρί θα τους βγάλω για να καλύψω τα έξοδα.

Με βλέπω να πηγαίνω τοίχο-τοίχο στην αποστολή... Έχω χρήματα για δύο μήνες πλέον. Ζόρια.

Εντωμεταξύ, θυμάμαι την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα mech μου στη skirmish beta, μετά τις διάφορες μάχες, και ούτε που θέλω να σκέφτομαι πόσο θα μου στοίχιζε για να τα επαναφέρω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τίτλος επεισοδίου: Πόρωση & Τύχη

Μετά την άγρια ζημιά της "tutorial" μάχης, ήρθε η ώρα της πρώτης αποστολής.

Με τα οικονομικά να έχουν δεχτεί γερό πλήγμα (από 4 μήνες εξασφαλισμένης λειτουργίας, με τις ζημιές που περιέγραψα στο προηγούμενο μήνυμα, έπεσα στους 2, αφού και χρήματα χάθηκαν για τις επισκευές/αγορές εξοπλισμού, και τα πάγια ανέβασα, προσλαμβάνοντας μία ακόμη mechwarrior).

Οπότε, χρειαζόμουν ένα γερό αποτέλεσμα, και μπορώ να πω ότι το σημείωσα: σε αποστολή με 1 βασικό και 2 προαιρετικά objectives, έκλεισα με 3/3 και τελικά +30% στην αμοιβή μου:

20180425162313_1.jpg.bea2e70dc6763955a251b27447cebcc0.jpg

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εκεί που στην προηγούμενη αποστολή γύρισα με ένα σακατεμένο mech, αυτή τη φορά:

20180425162359_1.jpg.b735c87758a8b65cc92b1369697a1647.jpg

Και επειδή η τύχη κάτι μου χρωστούσε με τον τραυματισμό του πιλότου του Spider, ήρθε η ώρα του salvage. Συμβόλαιο για 2 priority σε σύνολο 8, και αφού πήρα τα 2 ακριβότερα κομμάτια, μου έδωσε και τα 3 καλύτερα που είχα αφήσει πίσω...

20180425163010_1.jpg.5f481f07364474b0090e5b789449bd55.jpg

Με δυο λόγια, +30% αμοιβή, η lance απολύτως άθικτη και πάνω από 1 εκατομμύριο σε salvage.

Διόλου άσχημα :)

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευτυχώς που οι main αποστολές πληρώνουν καλά, γιατί...

I kind of fucked up.

:P

eHj5p3G.jpg

Έπεσε και πολύ ξύλο οπότε από mech salvage μόνο 1 piece από τα καλά... (ένα Jagermech κι ένα Trebuchet που ήθελαν πολύ να διαλύσουν το Centurion μου -_-).

Edit: Θα δοκιμάσω να δω πόσο viable είναι το Centurion με AC/20 + 2 ML (Yen-Lo-Wang φάση) και το Spider αφού επισκευαστεί, θα φύγει πώληση, αφού το αντικαθιστώ με ένα Jenner. ^_^

Επεξ/σία από GhostRiderLSOV
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Άουτς. 

Δεν έχω φτάσει ακόμη σε αποστολές με τόσο ζόρικα mech.

Τώρα, αντιμετωπίζω ένα δίλημμα, καθώς είμαι στο Bellerefon και μου δίνει δύο αποστολές: η μία είναι για την τοπική κυβέρνηση, πληρώνει καλύτερα και έχει καλύτερο salvage, 17 ημέρες ταξίδι με τα έξοδα πληρωμένα (το reputation νομίζω εδώ είναι άτοπο, τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω από τη σκιασμένη επιλογή στο προηγούμενο συμβόλαιο) και η άλλη είναι από το Magistracy of Canopus, που πληρώνει λιγότερο, έχει λιγότερα salvage options (2/10 αντί 3/14) και δίνει μέγιστο +8 rep (εδώ αν έχω καταλάβει σωστά το rep έχει εφαρμογή). Η διαφορά είναι πως η αποστολή βρίσκεται στον πλανήτη όπου είμαι ήδη, άρα δεν έχω ταξίδι.

Σκέφτομαι, λοιπόν, κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρει, αφού με ταξίδι 17 ημερών αλλάζει ο μήνας, θα σκάσω τα πάνω από 250 χιλιάρικα που δίνω σε έξοδα/μισθούς και θα κάνω μια δουλειά για ένα minor faction, αντί για major faction (αν και για κάποιο λόγο δεν συμπαθώ ιδιαίτερα το Magistracy of Canopus, μάλλον γιατί κόντρα σε αυτούς πολέμησα στην προηγούμενη αποστολή). 

Βέβαια, ο -ανεξάρτητος- χώρος όπου βρίσκομαι τώρα είναι πάνω στα σύνορα με το Magistracy, οπότε ίσως θα ήταν χρήσιμο να αρχίσω να χτίζω μια σκέση μαζί τους.

Υ.Γ. Έσκισε το Vindicator, βλέπω. Πώς τραυματίστηκε ο πιλότος;

• Moderators
Δημοσ.

Ε, δεν ήταν τόσο το Vindicator (αν και οκ, το PPC του βολεύει για damage) όσο ότι υπήρχε ΑΙ support (γι'αυτό και λείπουν 2 mech kills) που τους άνοιγε από πίσω. Έπρεπε να είχα αφήσει να κάνει περισσότερη δουλειά πριν χώσω τους δικούς μου...

• Super Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GhostRiderLSOV είπε

Ε, δεν ήταν τόσο το Vindicator (αν και οκ, το PPC του βολεύει για damage) όσο ότι υπήρχε ΑΙ support (γι'αυτό και λείπουν 2 mech kills) που τους άνοιγε από πίσω. Έπρεπε να είχα αφήσει να κάνει περισσότερη δουλειά πριν χώσω τους δικούς μου...

Έχεις καταλάβει το rating των αποστολών πώς προκύπτει; Δείχνει σε απόλυτη τιμή τη δυσκολία/tonnage των αντιπάλων ή είναι συνάρτηση της δύναμης των δικών σου mechs;

Το πρώτο, υποθέτω (κάποιο tip, μάλιστα, λέει πως όσο δυσκολότερη η αποστολή τόσο μεγαλύτερο tonnage προτείνεται) αλλά δεν το βρήκα κάπου σίγουρα.

Εντωμεταξύ, πρέπει να μοιράσω και τα xp για να βελτιώσω ratings. Πρώτη φορά παίρνω αυτές τις αποφάσεις και αγχώνομαι :)

• Moderators
Δημοσ.

Νομίζω κι εγώ ότι είναι το πρώτο αλλά δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά...

Είχα μια "απλή" combat αποστολή 2 νεκροκεφαλές και είχε ένα lance από 4 lights (2 Commandos και 2 Jenners) και μετά ήρθε ενίσχυση από άλλο lance με 3 lights (2 Jenners κι ένα Locust) κι ένα medium (Shadowhawk).

• Super Moderators
Δημοσ.

Σωστά το έχω καταλάβει πως, αν μείνω στον ίδιο πλανήτη, η επόμενη αποστολή θα τρέξει άμεσα;

Έχω lance έτοιμο (το Shadow Hawk είναι ακόμη στα πιτ, δυστυχώς, και οι 17 ημέρες για να ταξιδέψω στον άλλο πλανήτη δεν φτάνουν για να επανέλθει, για να πω ότι αξίζει το trade-off) και σκέφτομαι πως, αν πάει την επόμενη μέρα η αποστολή, θα έχω βγάλει μέσα στο μήνα καθαρά τα έξοδα και ένα μικρό κέρδος, συν κάποια ψιλά από το salvage, άρα μετά την αρχική φόλα θα έχω καλύψει τη ζημιά, και τον επόμενο μήνα θα επανέλθω στο καλύτερο που μπορώ από άποψη tonnage.

Ή θα μεσολαβήσουν και πάλι κάποιες μέρες, ακόμη κι αν μείνω στον ίδιο πλανήτη; (δεν αναφέρει κάτι τέτοιο η περιγραφή της αποστολής, πάντως).

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Snoob είπε

Σωστά το έχω καταλάβει πως, αν μείνω στον ίδιο πλανήτη, η επόμενη αποστολή θα τρέξει άμεσα;

Ναι, εφόσον δεν χρειάζεται να κάνεις jump (έχει και εικονιδιάκι αν πρέπει να πας αλλού), πας κατευθείαν στην αποστολή όποτε την θες χωρίς time delay.

Δεν γνωρίζω αν τα contracs εξαφανίζονται μετά από μερικό καιρό, δεν έχω δοκιμάσει και να κάνω σκέτο "checking" τριγύρω στο nav map ακόμα.

Επεξ/σία από GhostRiderLSOV
  • Super Moderators
Δημοσ.

Για να δούμε, πάω να κάνω upgrade τους πιλότους και κατεβαίνω στον πλανήτη.

Είπα upgrade, και θυμήθηκα, τα upgrade του σκάφους εξηγεί κάπου πώς γίνονται ή προκύπτει στη ροή της ιστορίας;

• Super Moderators
Δημοσ.

Μία ακόμη απορία: έχεις καταλάβει πώς λειτουργεί το ammo;

Πρέπει να μαζεύουμε στην αποθήκη για να αντικαθιστούμε τα πυρομαχικά ή είναι απλά module και γεμίζει αυτόματα; (όπως το armor, που εξηγεί πως αποκαθίσταται "δωρεάν")

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...