Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω επιχειρήσει να εγκαταστήσω τα windows 10 σε λάπτοπ με γνήσια windows 7. 

Δεν μου έχει έρθει ενημέρωση για εγκατάσταση αλλά επιχείρησα να τα κατεβάσω με το εργαλείο (αφού προηγουμένως έχω περάσει όλα τα updates των 7...)

Μετά από αρκετές ώρες και επανακινήσεις και ενώ μου έχει βγάλει το παράθυρο των 10, μου βγάζει σφάλμα και μου επαναφέρει τα 7. Στο τετράγωνο μου λέει τα εξής:

"0xC1900101_0x20004

Η εγκατάσταση απέτυχε στο στάδιο SAFE-OS με σφάλμα κατά τη λειτουργία του INSTALL RECOVERY ENVIROMENΤ"

Ξέρετε τι πρέπει να κάνω;

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@captaintzim

Σε περίπτωση που επέλεξες να κρατήσεις τα αρχεία σου ή τις εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει, αυτή τη φορά επέλεξε να μην κρατήσει τίποτα και κάνε από πριν εσύ ένα manual backup αυτά που χρειάζεσαι.

Δημοσ.

Εγω εχω τα επτα γνήσια...πρέπει να κανω κατ πριν την αναβάθμιση?? τα φυλαω σε σκληρο τα αρχεία οπότε δεν εχω θεμα...τα προγράμματα που εζω τωρα θα περαστούν αυτόματα στα 10?. Ή πρεπει να κάνω κάτι πριν εγώ??

Δημοσ.

εδω και μια ωρα εχει σταματησει εδω

τι κανουμε? 

τελικα ξεκολισε μονο του και πηγενει αργα... πολυ αργα..... παρα πολυ αργα.....  :-(

post-195191-0-35533700-1438343574_thumb.png

Δημοσ.

Εχει καταντησει τοσο εκνευριστικο το θεμα με το upgrade τουλαχιστον στο δικο μου pc και δεν ξερω γτ συμβαινει αυτο.

Ειναι η πεμπτη φορα που μου πεταει το ιδιο σφαλμα. Εχω διαγραψει τα παντα απο το φακελο download του SoftwareDistribution, και ενω δειχνει οτι τα κατεβαζει ολα καλα δεν ολοκληρωνετε με τιποτα η εκγατασταση. Κανει ρεσταρτ και μολις παει να ξεκινησει η διαδικασια παλι ρεσταρτ και με πεταει στα Win 8.1.

post-96161-0-11878200-1438345026_thumb.png

Δημοσ.

εχω μπερδευτει παρα πολυ,εχω εναν σκληρο(ο αλλος τα εφτυσε προ 10ημερου)τι εγκατασταση κανω;δεν θελω να χασω αυτα που εχω μπορω να κανω εγκατασταση οπως ειναι χωρις φορματ;καποια προγραματα που δουλευω θα ειναι συμβατα με τα 10;βλεπω αρκετα προβληματα,για ποσο χρονικο διαστημα θα ειναι διαθεσιμα δωρεαν ετσι ωστε να περιμενω μηπως παρω δευτερο σκληρο και κανω καθαρη εγκατασταση;

Δημοσ.

Εχει καταντησει τοσο εκνευριστικο το θεμα με το upgrade τουλαχιστον στο δικο μου pc και δεν ξερω γτ συμβαινει αυτο.

Ειναι η πεμπτη φορα που μου πεταει το ιδιο σφαλμα. Εχω διαγραψει τα παντα απο το φακελο download του SoftwareDistribution, και ενω δειχνει οτι τα κατεβαζει ολα καλα δεν ολοκληρωνετε με τιποτα η εκγατασταση. Κανει ρεσταρτ και μολις παει να ξεκινησει η διαδικασια παλι ρεσταρτ και με πεταει στα Win 8.1.

attachicon.gifScreenshot (3).png

Καλύτερα κάνε upgrade μεσω του tool

http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα. έβαλα τα windows 10 προχθές, σε σπασμένα 7άρια, όλα καλά, δούλεψα τον υπολογιστή μετά για κανά δίωρο και τον έκλεισα. Χθες που τον άνοιξα, δεν μπορούσα να συνδεθώ στο διαδίκτυο με πρόβλημα στο ethernet (νομίζω). Πατώντας στο "αντιμετώπιση προβλημάτων", με βγάζει πρόβλημα με το "realtek pci gbe family controller" ότι δεν έχει εγκατεστημένο πρόγραμμα οδήγησης. δοκίμασα μέσω usb να βάλω κάποιους drivers από τη realtek, αλλά δεν κατάφερα τίποτα, οπότε αναγκαστικά ξαναγύρισα στα 7 ( η επαναφορά στα 7 διήρκεσε μόλις 6-7 λεπτά). κάποια βοήθεια ;

Δημοσ.

το media player classic δε μου ανοιγει καθολου.ανοιγω ενα βιντεο και κολλαει.το χει δοκιμασει κανεις απο εδω?

Δημοσ.

Σκέφτηκα να μαζέψω όλες τις απαντήσεις από αυτό το thread ώστε να τις βρίσκουν εύκολα αυτοί που ενδιαφέρονται.

Συχνές ερωτήσεις με απαντήσεις:

- Έχω Windows 7/8/8.1 και θέλω να αναβαθμίσω δωρεάν. Πως το κάνω;

Για να αναβαθμίσουμε δωρεάν σε Windows 10 από Windows 7/8/8.1, και αφού βεβαιωθούμε ότι έχουμε εγκατεστημένα όλα τα τελευταία updates (σημαντικά και προαιρετικά) χρειαζόμαστε το παρακάτω tool.

Download: Windows 10 Tool

*Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το εικονίδιο Get Windows 10 στην μπάρα εργασιών, δεν υπάρχει πρόβλημα εάν κατεβάσετε το παραπάνω εργαλείο. (σε εμένα δεν χρειάστηκε)

- Θέλω να κάνω καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 μέσα από το bios με το κλειδί των Windows 7/8/8.1. Γίνεται;

Τα keys των Windows 7/8/8.1 δεν λειτουργούν για clean install των Windows 10 μέσω boot από DVD ή USB. Για να αναβαθμίσετε δωρεάν τα Windows 7/8/8.1, θα πρέπει να ξεκινήσετε την εγκατάσταση των 10 μέσα από αυτά. Για να εγκατασταθούν μέσω DVD ή USB χωρίς να εμπλακούν οι παραπάνω εκδόσεις των Windows (δηλαδή κατευθείαν εγκατάσταση από bios), θα πρέπει να αγοράσετε key αποκλειστικά για Windows 10.

- Σε περίπτωση που θέλω στο μέλλον να κάνω format, με τι κλειδί θα μπορώ να επανενεργοποιήσω τα Windows 10;

Αφού συσχετιστεί το key των Windows 7/8/8.1 με τα Windows 10, τότε δε θα υπάρχει πρόβλημα να κάνετε ξανά εγκατάσταση τα Windows 10 (πχ σε περίπτωση που θέλει κάποιος να κάνει format) στον ίδιο υπολογιστή καθώς θα τα αναγνωρίσει αυτόματα. Σε περίπτωση αλλαγής hardware, προς το παρόν θα πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία με την Microsoft (ελπίζω να βρεθεί πιο άμεση λύση για αυτήν την περίπτωση)

- Πόσο θα διαρκέσει η δωρεάν αναβάθμιση; Μετά τους 12 μήνες θα πρέπει να αγοράσω τα Windows 10;

Η δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7/8/8.1 είναι διαθέσιμη από τώρα μέχρι τις 29/07/2016. Μετά όποιος επιθυμεί να αποκτήσει τα Windows 10 θα πρέπει να τα αγοράσει.

Δεν πληρώνετε τίποτα στην πορεία της δωρεάν αναβάθμισης, ούτε υπάρχει τίποτα κρυφό εάν αναβαθμίσετε δωρεάν. Είτε αγοράσετε τα Windows 10, είτε τα αναβαθμίσετε δωρεάν μέσω Windows 7/8/8.1, είναι το ίδιο πράμα.

- Πως ενεργοποιώ το κλειδί των Windows 7/8/8.1 που έχω ήδη στα Windows 10;

Όταν έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία εγκατάστασης των Windows 10 με αναβάθμιση από Windows 7/8/8.1, μην ασχοληθείτε με το activation, θα το κάνει αυτόματα.

- Έχω γνήσια Windows XP/Vista. Μπορώ να αναβαθμίσω δωρεάν τα Windows μου;

Όχι, οι μόνες εκδόσεις των Windows που υποστηρίζουν την δωρεάν αναβάθμιση είναι οι Windows 7/8/8.1.

- Τι σημαίνει η έκδοση "Ν"

Η διαφορά μεταξύ Windows 10 Home, Pro κλπ με τα Windows 10 Home N, Pro N κλπ είναι ότι η έκδοση "Ν" δεν περιλαμβάνει διάφορα media features όπως Windows Media Player.

- Ισχύει ότι η δωρεάν αναβάθμιση αφορά και τους χρήστες με πειρατικό λογισμικό;

Η δωρεάν αναβάθμιση των Windows 10 γίνεται μόνο σε κατόχους που έχουν πιστοποιημένα και γνήσια Windows 7/8/8.1.

- Μπορώ να επιστρέψω στα παλιά μου Windows σε περίπτωση που μετανιώσω για τα Windows 10;

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows σας μπορείτε να το κάνετε εντός 30 ημερών.

- Πως σβήνω τον φάκελο "Windows.old" που δημιουργήθηκε μετά την αναβάθμιση;

Αναλυτικές οδηγίες έχει δώσει η Microsoft στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://windows.microsoft.com/el-gr/windows7/how-do-i-remove-the-windows-old-folder

Ωστόσο, ο φάκελος windows.old διαγράφεται και αυτόματα μετά από 30 μέρες από την εγκατάσταση των Windows 10.

---

... η λίστα θα ενημερώνεται συνεχώς.

Οποιεσδήποτε διορθώσεις ή διευκρινήσεις εννοείται αποδεκτές.

Μπράβο φίλε μου για τον κόπο σου, απέδωσε πολύ καλή δουλίτσα και λεπτομερή! Ευχαριστούμε!

Δημοσ.

σε όσους βγάζει μήνυμα λάθους και δεν αναβαθμίζετε δοκιμάστε να αφεισετε περισσότερο χώρο στο σκληρό δίσκο. όσο και αν ακούγετε χαζομάρα είχα το ίδιο θεμα σαν Insider.Mόλις ελευθέρωσα 10 gb επιπλέον δεν ξα να αντιμετώπισα τέτοιο θέμα 

επίσης ta windows τα εχω απο το πρόγραμμα της Microsoft το δοκιμαστικό Insider  και ακόμα λειτουργούν, είναι Normal ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...