ethnik471 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Παιδιά μια ερώτηση, απο την στιγμή που κάνεις την κράτηση μέσω του εικονιδίου (get windows 10 app) στα windows 8.1 πόσος καιρός χρειάζεται ΠΕΡΙΠΟΥ μέχρι να ειδοποιηθείς οτι μπορείς να αναβαθμίσεις? Σε όσους το έκαναν ποσο χρειάστηκε? Σήμερα έκανα για πρώτη φορά κράτηση κι έχω περιέργεια πότε θα μου δώσει αναβάθμιση για να κάνω μετά και clean install (ελπίζω να ενεργοποιηθούν χωρίς key)
dimitris21gr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Η κράτηση είναι τελείως εικονική. Απλά παίζει το ρόλο ενός μετρητή (στατιστικό στοιχείο) της Microsoft για να δει το ενδιαφέρον των χρηστών για τα windows 10. Εγώ δεν έκανα καν κράτηση και αναβάθμισα κατευθείαν από τα 7 κατεβάζοντας το iso από το media tool.
ethnik471 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 την έχω κάνει κι εγώ την διαδικασία αναβθμισης και τα win10 ενεργοποιήθηκαν κανονικά αλλα μετά επειδή έκανα clean install και αντιμετώπιζα πρόβλημα με την ενεργοποίηση καθώς επίσης και επειδή έχω εξαντλήσει όλες τις πιθανές λύσεις είπα σαν τελευταία λύση να δοκιμάσω μηπως παιζει κανένα κόλλημα το κλειδί και να περιμένω την αναβάθμισή μου...ποτέ δεν ξέρεις με την παλιο microsoft...Απλά το θέμα ειναι ποσο θα χρειαστεί περίπου να περιμένω μέχει να έρθει ειδοποίηση για αναβάθμιση.
gavros10 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Τα εβαλα μιας και ηθελα να κανω φορματ. Ακομα ψαχνομαι. Ερωτησεις. Λιγες μεχρι τωρα, μεχρι αυριο θα αυξηθουν 1) Που ειναι ο πικανας ελεγχου ωστε να τον καρφιτσωσω στην εναρξη; Δεν μαρεσει αυτο η tablet-οειδη εμφανιση των ρυθμισεων που αν θες να κανεις τις "προχωρημενες" ρυθμισεις σε παει στον πινακα ελεγχου που ολοι ξερουμε 2) Πως γινεται στην αναζητηση να μπορω να ψαχνω και να εμφανιζει αποτελεσματα ακομα και αν δεν εχω βαλει τονους; Πχ αν θελω τις ρυθμισεις μικροφωνου, οταν πατησω "μικρόφωνο" εμφανιζει το καταλληλο αποτελεσμα ενω αν πατησω "μικροφωνο" δεν εμφανιζει τιποτα. 3) Πως μπορω να αυξησω το μεγεθος του κουμπιου κατω δεξια που με παει στην επιφανεια εργασιας; Ειναι απελπιστικα μικρο. 4) Μεσα απο chrome, στο ινσομνια δεν μπορω να επιλεξω την προηγουμενη κατηγορια θεματων, που βρισκεται με αχνο χρωμα πανω απο τον τιτλο του θεματος. 5)To Live protection malware πως το απενεργοποιω; Δεν ειμαι σιγουρος οτι το θελω. Παρατηρησεις -Η διαχειριση εργασιων ψιλο κολλαει -Καλοδεχουμενα τα γραφηματα στην "αντιγραφη" και σε αλλες περιπτωσεις -Απορω γιατι εχει ξυπνητηρι -Ξετρελαθηκα με τον καιρο στην εναρξη. Δεν χρειαζεται καν να δεις εξω απο το παραθυρο για να δεις σε τι φαση ειναι το φεγγαρι. (Απελπιστικο χαρακτηριστικο για την εποχη μας βεβαια.) -Κατεβασα offline χαρτες για την Ελλαδα. Φανταζομαι θα φανει χρησιμο -Το κεντρο ειδοποιησεων δεν κανει και πολλα. -Πολλα features που αξιζουν σε tablet αλλα οχι σε pc. -Ο edge οτι ναναι. Ο ορισμος του rebranding. -Ακομα δεν εχω συνηθισει στο "Αυτος ο υπολογιστης" την πανω μπαρα των επιλογων απο τους σκληρους δισκους. Εχει αρκετες επιλογες που εψαχνα. -Δεν μου εδειχνε εναν δισκο και επρεπε να του ορισω ενα γραμμα. Ολα οκ. -Παρολο που ειναι εμφανισιακα ωραια και χρησιμα σε καποια σημεια, συνεχιζω να πιστευω οτι τα tabletoειδη χαρακτηριστικα δεν ταιριαζουν σε pc. -Συνεχεια... Σε pc ειμαστε, τι σκ@τα θελουμε το ποσα δεδομενα εχουμε χαλασει τις τελευταιες 30 μερες; Ή αυτη η επιλογη με την πριζα στην εξοικονομηση ενεργειας λες και ειμαστε σε laptop. Μετα τις πρωτες μερες των 7, εχω την δυνατοτητα να ανακαλυψω κατι νεο και μαρεσει αυτη η διαδικασια μπορω να πω, το απολαμβανω μεχρι στιγμης.
LLLEFTERIS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Μπορεις να βαλεις στο startisback για να εχεις τον πινακα ελεγχου στο σταρτ μενου. Τωρα αν θελεις να τον εχεις στην επιφανεια εργασιας μπορεις να πατησεις δεξι κλικ στην οθονη (Εξατομικευση-Θεματα-Ρυθμισεις εικονιδιων επιφανειας εργασιας) εκει εχει να τσεκαρεις τι θα σου δειχνει στην επιφανια εργασιας. 1
georgeadams Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 1) Που ειναι ο πικανας ελεγχου ωστε να τον καρφιτσωσω στην εναρξη; Δεν μαρεσει αυτο η tablet-οειδη εμφανιση των ρυθμισεων που αν θες να κανεις τις "προχωρημενες" ρυθμισεις σε παει στον πινακα ελεγχου που ολοι ξερουμεStart -> All Apps -> Windows System -> δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο Control Panel και επιλογή Pin to Start Εναλλακτικά, κάνοντας δεξί κλικ στο Start, σου βγάζει ένα μενού με ένα σκασμό "power user" features όπως: Event Viewer, System, Device Manager, Computer Management, Control Panel κλπ. 1
SpirtouLisS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Σας παραθέτω το θράσσος της απαράδεκτης και ανεκδιήγητης SONY. Απο μένα ποτέ ξανα. Ουτε dvd ουτε ενα ευρω για πάρτη της. Και εύχομαι να χρωκοπήσει κάποια στιγμή και αυτοί που τη διοικούν να κάνουν διακοπές με κουπόνια του ΟΑΕΔ. Όπως ανακοινώθηκε από τη Microsoft την 1 Ιουνίου, τα Windows 10 - το τελευταίο τους λειτουργικό σύστημα - είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης λογισμικού/προγράμματος οδήγησης. Για το λόγο αυτό συνιστούμε να μην αναβαθμιστείτε στα Windows 10 όταν καταστούν διαθέσιμα στις 29 Ιουλίου.Η Sony δοκιμάζει τώρα τα Windows 10 και θα παρέχει πληροφορίες συμβατότητας το καλοκαίρι του 2015. Το πρόγραμμα κυκλοφορίας θα ποικίλλει ανάλογα με τα διάφορα προϊόντα. Όσον αφορά του υπολογιστές Sony VAIO, προετοιμάζουμε μια διαδικασία αναβάθμισης των Windows 10 – μαζί με τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης και το λογισμικό* – για όλα τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν μετά τον Οκτώβριο του 2012 (τα οποία παραδόθηκαν με προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Windows 8 ή Windows 8.1( ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?!! ). Λάβετε υπόψη σας ότι η Sony δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να παράσχει μια διαδικασία αναβάθμισης, ούτε προγράμματα οδήγησης ούτε βοηθητικά προγράμματα για παλαιότερα μοντέλα τα οποία κυκλοφόρησαν με προεγκατεστημένα τα Windows 7 ή προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Αναμείνατε έως ότου κυκλοφορήσουν οι πληροφορίες αναβάθμισης. Να επισκέπτεστε τη διαδικτυακή τοποθεσία υποστήριξης τακτικά για τις τελευταίες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με αυτό το θέμα. *Λάβετε υπόψη σας ότι κάποιες από τις λειτουργίες, τα βοηθητικά προγράμματα ή άλλο λογισμικό στον υπολογιστή σας μπορεί να λείπουν ή να μη λειτουργούν σωστά μετά την αναβάθμιση στα Windows 10. Με λίγα λόγια η sony μας λέει οτι για λάπτοπ που πούλησε μόλις πριν 3 χρόνια δε θα βγάλει driver για windows 10. Παρα το οτι η microsoft είχε την ευγενή καλοσύνη να συμπεριλάβει και τα ταπεινα λαπτοπάκια που κατα κόρον πουλήθηκαν με windows 7 starter, στην αναβαθμιση σε windows 10. Ουσιαστικα δε θα ασχοληθεί καθολου με τα 7 παρα μόνο με οσους driver αφορουν τα μηχανηματα της που ειχαν windows 8 , 8.1 Είναι άξια τη μοίρας της. Και πιστεύω σύντομα θα πληρώσει τους καρπούς της αδιαφορίας της για τους πελάτες της με το ίδιο νόμισμα. http://www.sony.gr/support/el/content/cnt-hn/prd-comp/windows_10_information/
LLLEFTERIS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δεν υπαρχει SONY το τμημα VAIO εχει πουληθει σε Κινεζικη εταιρια αν δεν κανω λαθος γιατι ειχε παει κατα διαολου και λογικο ειναι γιατι απο θεμα υποστηριξης ηταν για κλαματα. Πλεον η εταιρια λεγεται σκετο VAIO αλλα και drivers και utilities να εβγαζαν για 10 θα δουλευαν σωστα; οσο σωστα δεν δουλευαν αυτα που εβγαλαν για 8-8.1 Τους περισσοτερους drivers θα τους βρεις απο την καθε κατασκευαστρια εταιρια πχ audio Realtek καρτα γραφικων AMD η Nvidia κλπ. 1
georgeadams Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Το λογικό είναι πως τα windows 10 περιλαμβάνουν από μόνα τους drivers για hardware 3 ετών και να μην χρειαστείς drivers από τη Sony. Τόσο εξωτικό είναι αυτό το μηχάνημα που δεν υπάρχουν drivers? Παρεμπιπτώντος, όταν το αγόρασες πριν 3 χρόνια σου υποσχέθηκε η Sony πως θα παίζει με Windows 10 και δεν το έκανε? 2
loic Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Μην αγχωνεστε... Εκτος του οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα τα Windows 10 να περιλαμβανουν drivers για τα περισσοτερα υποσυστηματα, μπορει κανεις να παει στα sites των Intel/nVidia/AMD/Realtek/Broadcom/Atheros κλπ κλπ και να κατεβασει απο κει τους drivers...
LLLEFTERIS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Το λογικό είναι πως τα windows 10 περιλαμβάνουν από μόνα τους drivers για hardware 3 ετών και να μην χρειαστείς drivers από τη Sony. Τόσο εξωτικό είναι αυτό το μηχάνημα που δεν υπάρχουν drivers? Παρεμπιπτώντος, όταν το αγόρασες πριν 3 χρόνια σου υποσχέθηκε η Sony πως θα παίζει με Windows 10 και δεν το έκανε? Εχει κατι περιεργους drivers οπως το SFEP που το βγαζει η SONY αλλα τις περισσοτερες φορες δουλευει και των 7-8-8.1 Κατι κουμπακια αφης ισως να μην του δουλεψουν αλλα μικρο το κακο. Σας παραθέτω το θράσσος της απαράδεκτης και ανεκδιήγητης SONY. Απο μένα ποτέ ξανα. Ουτε dvd ουτε ενα ευρω για πάρτη της. Και εύχομαι να χρωκοπήσει κάποια στιγμή και αυτοί που τη διοικούν να κάνουν διακοπές με κουπόνια του ΟΑΕΔ. Όπως ανακοινώθηκε από τη Microsoft την 1 Ιουνίου, τα Windows 10 - το τελευταίο τους λειτουργικό σύστημα - είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης λογισμικού/προγράμματος οδήγησης. Για το λόγο αυτό συνιστούμε να μην αναβαθμιστείτε στα Windows 10 όταν καταστούν διαθέσιμα στις 29 Ιουλίου. Η Sony δοκιμάζει τώρα τα Windows 10 και θα παρέχει πληροφορίες συμβατότητας το καλοκαίρι του 2015. Το πρόγραμμα κυκλοφορίας θα ποικίλλει ανάλογα με τα διάφορα προϊόντα. Όσον αφορά του υπολογιστές Sony VAIO, προετοιμάζουμε μια διαδικασία αναβάθμισης των Windows 10 – μαζί με τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης και το λογισμικό* – για όλα τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν μετά τον Οκτώβριο του 2012 (τα οποία παραδόθηκαν με προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Windows 8 ή Windows 8.1( ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?!! ). Λάβετε υπόψη σας ότι η Sony δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να παράσχει μια διαδικασία αναβάθμισης, ούτε προγράμματα οδήγησης ούτε βοηθητικά προγράμματα για παλαιότερα μοντέλα τα οποία κυκλοφόρησαν με προεγκατεστημένα τα Windows 7 ή προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Αναμείνατε έως ότου κυκλοφορήσουν οι πληροφορίες αναβάθμισης. Να επισκέπτεστε τη διαδικτυακή τοποθεσία υποστήριξης τακτικά για τις τελευταίες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με αυτό το θέμα. *Λάβετε υπόψη σας ότι κάποιες από τις λειτουργίες, τα βοηθητικά προγράμματα ή άλλο λογισμικό στον υπολογιστή σας μπορεί να λείπουν ή να μη λειτουργούν σωστά μετά την αναβάθμιση στα Windows 10. Με λίγα λόγια η sony μας λέει οτι για λάπτοπ που πούλησε μόλις πριν 3 χρόνια δε θα βγάλει driver για windows 10. Παρα το οτι η microsoft είχε την ευγενή καλοσύνη να συμπεριλάβει και τα ταπεινα λαπτοπάκια που κατα κόρον πουλήθηκαν με windows 7 starter, στην αναβαθμιση σε windows 10. Ουσιαστικα δε θα ασχοληθεί καθολου με τα 7 παρα μόνο με οσους driver αφορουν τα μηχανηματα της που ειχαν windows 8 , 8.1 Είναι άξια τη μοίρας της. Και πιστεύω σύντομα θα πληρώσει τους καρπούς της αδιαφορίας της για τους πελάτες της με το ίδιο νόμισμα. http://www.sony.gr/support/el/content/cnt-hn/prd-comp/windows_10_information/ Μπορεις να κατεβασεις το Driver Magician 4.7 σε portable εκδοση και εκει στην αναζητηση drivers να βαλεις για Windows 10 32 η 64 αναλογως τι εχεις και να σου βρει drivers για το μηχανημα σου. 1
SpirtouLisS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 LLEFTERIS σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου. Να πω ενδεικτικά οτι η sony γνώριζε και απο μηνύματα μου στην υποστηριξη οτι ενας driver του ασυρματου δυσλειτουργουσε αλλά ποτέ δεν τον έκανε αναβάθμιση με τον νεότερο μέσω του προγράμματος VAIO update. Παρ' ολα αυτα η εταιρια που κατασκευάζει την πλακετα του ασυρματου είχε βγάλει ανανεωμένο driver που ελυνε τα προβληματα του παλαιου και τον οποίο τελικά ειχα βάλει χειροκίνητα μεσω αναβαθμιση driver απο διαχείριση συσκευων. Το vaio update δεν εκανε ποτέ την αναβαθμιση
LLLEFTERIS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Μην το ψαχνεις και η καρτα γραφικων που εχω Gigabyte 7970 ghz edition αν μπεις στην Gigabyte ο driver που εχει ειναι του 2012 ασχετα που η AMD εβγαλε και τωρα τον Αυγουστο. Παντα στην κατασκευαστρια εταιρια του καθε chipset θα κοιτας.
kavroulis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα και από μένα πριν λίγο ξεκίνησα αναβάθμιση σε Windows 10 μέσα από Windows 7 γνήσια , το έκανα αυτί γιατι διάβασα για κατοχυρωθεί το κλειδί των Windows σε 10αρια. Εγώ όμως τώρα που θέλω καθαρή εγκατάσταση μετά που θα γίνει το update κατεβάζω το tool και τα περνάω κανονικά από τα bios με το κλειδί που θα μ δώσουν τα δεκαριά ; Επειδή φοράω ssd πρέπει να αλλάξω κάποια ρύθμιση στα bios μετά ; αν μπορεί κάποιος να Μ απαντήσει με ένα γρήγορο μήνυμα αν κάνω σωστά την διαδικασία θα το εκτιμούσα που , δεν θέλω πολλές λεπτομέριες.
georgeadams Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 (για χιλιοστή φορά) Δε θα σου δώσουν κλειδί τα 10 ούτε πρέπει να βάλεις κάτι στο bios. Από τη στιγμή που κάνεις επιτυχώς αναβάθμιση από γνήσια 7 σε 10, οι activation servers της Microsoft θα καταγράψουν τις πληροφορίες (hardware id) του συστήματος σου (motherboard, vga, hdd κλπ). Στο μέλλον, όποτε πας να κάνεις καθαρή εγκατάσταση στο συγκεκριμένο μηχάνημα, δε θα βάζεις product key αλλά θα πατάς skip. Μετά την εγκατάσταση οι activation servers θα βλέπουν το hardware id του συστήματος και θα σε κάνουν αυτόματα activate. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα