Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτηκα να μαζέψω όλες τις απαντήσεις από αυτό το thread ώστε να τις βρίσκουν εύκολα αυτοί που ενδιαφέρονται.

Συχνές ερωτήσεις με απαντήσεις:

- Έχω Windows 7/8/8.1 και θέλω να αναβαθμίσω δωρεάν. Πως το κάνω;

Για να αναβαθμίσουμε δωρεάν σε Windows 10 από Windows 7/8/8.1, και αφού βεβαιωθούμε ότι έχουμε εγκατεστημένα όλα τα τελευταία updates (σημαντικά και προαιρετικά) χρειαζόμαστε το παρακάτω tool.

Download: Windows 10 Tool

*Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το εικονίδιο Get Windows 10 στην μπάρα εργασιών, δεν υπάρχει πρόβλημα εάν κατεβάσετε το παραπάνω εργαλείο. (σε εμένα δεν χρειάστηκε)

- Θέλω να κάνω καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 μέσα από το bios με το κλειδί των Windows 7/8/8.1. Γίνεται;

Τα keys των Windows 7/8/8.1 δεν λειτουργούν για clean install των Windows 10 μέσω boot από DVD ή USB. Για να αναβαθμίσετε δωρεάν τα Windows 7/8/8.1, θα πρέπει να ξεκινήσετε την εγκατάσταση των 10 μέσα από αυτά. Για να εγκατασταθούν μέσω DVD ή USB χωρίς να εμπλακούν οι παραπάνω εκδόσεις των Windows (δηλαδή κατευθείαν εγκατάσταση από bios), θα πρέπει να αγοράσετε key αποκλειστικά για Windows 10.

- Σε περίπτωση που θέλω στο μέλλον να κάνω format, με τι κλειδί θα μπορώ να επανενεργοποιήσω τα Windows 10;

Αφού συσχετιστεί το key των Windows 7/8/8.1 με τα Windows 10, τότε δε θα υπάρχει πρόβλημα να κάνετε ξανά εγκατάσταση τα Windows 10 (πχ σε περίπτωση που θέλει κάποιος να κάνει format) στον ίδιο υπολογιστή καθώς θα τα αναγνωρίσει αυτόματα. Σε περίπτωση αλλαγής hardware, προς το παρόν θα πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία με την Microsoft (ελπίζω να βρεθεί πιο άμεση λύση για αυτήν την περίπτωση)

- Πόσο θα διαρκέσει η δωρεάν αναβάθμιση; Μετά τους 12 μήνες θα πρέπει να αγοράσω τα Windows 10;

Η δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7/8/8.1 είναι διαθέσιμη από τώρα μέχρι τις 29/07/2016. Μετά όποιος επιθυμεί να αποκτήσει τα Windows 10 θα πρέπει να τα αγοράσει.

Δεν πληρώνετε τίποτα στην πορεία της δωρεάν αναβάθμισης, ούτε υπάρχει τίποτα κρυφό εάν αναβαθμίσετε δωρεάν. Είτε αγοράσετε τα Windows 10, είτε τα αναβαθμίσετε δωρεάν μέσω Windows 7/8/8.1, είναι το ίδιο πράμα.

- Πως ενεργοποιώ το κλειδί των Windows 7/8/8.1 που έχω ήδη στα Windows 10;

Όταν έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία εγκατάστασης των Windows 10 με αναβάθμιση από Windows 7/8/8.1, μην ασχοληθείτε με το activation, θα το κάνει αυτόματα.

- Έχω γνήσια Windows XP/Vista. Μπορώ να αναβαθμίσω δωρεάν τα Windows μου;

Όχι, οι μόνες εκδόσεις των Windows που υποστηρίζουν την δωρεάν αναβάθμιση είναι οι Windows 7/8/8.1.

- Τι σημαίνει η έκδοση "Ν"

Η διαφορά μεταξύ Windows 10 Home, Pro κλπ με τα Windows 10 Home N, Pro N κλπ είναι ότι η έκδοση "Ν" δεν περιλαμβάνει διάφορα media features όπως Windows Media Player.

- Ισχύει ότι η δωρεάν αναβάθμιση αφορά και τους χρήστες με πειρατικό λογισμικό;

Η δωρεάν αναβάθμιση των Windows 10 γίνεται μόνο σε κατόχους που έχουν πιστοποιημένα και γνήσια Windows 7/8/8.1.

- Μπορώ να επιστρέψω στα παλιά μου Windows σε περίπτωση που μετανιώσω για τα Windows 10;

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows σας μπορείτε να το κάνετε εντός 30 ημερών.

- Πως σβήνω τον φάκελο "Windows.old" που δημιουργήθηκε μετά την αναβάθμιση;

Αναλυτικές οδηγίες έχει δώσει η Microsoft στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://windows.microsoft.com/el-gr/windows7/how-do-i-remove-the-windows-old-folder

Ωστόσο, ο φάκελος windows.old διαγράφεται και αυτόματα μετά από 30 μέρες από την εγκατάσταση των Windows 10.

---

... η λίστα θα ενημερώνεται συνεχώς.

Οποιεσδήποτε διορθώσεις ή διευκρινήσεις εννοείται αποδεκτές.

Επεξ/σία από ChimairaX
  • Like 20
  • Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα ήταν καλό να προστεθεί ότι ο φάκελος windows.old διαγράφεται αυτόματα μετά από 30 μέρες. Οπότε καλό θα ήταν μετά από το upgrade ο χρήστης να μην τον σβήσει αμέσως σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο θέλει να κάνει roll back στο προηγούμενο λειτουργικό του.

• Like 2
Δημοσ.

εβαλα σημερα τα w10 (hmoyn se w7)

αλλα παίρνω σε πολλα πραγματα (π.χ εγκατασταση προγραμματος) το παρακατω error

1.png

help me!!!!!!

Δημοσ.

εβαλα σημερα τα w10 (hmoyn se w7)

αλλα παίρνω σε πολλα πραγματα (π.χ εγκατασταση προγραμματος) το παρακατω error

1.png

help me!!!!!!

Η εικόνα για κάποιον λόγο δεν ανοίγει!!

Γεια σας εχω τα 8.1 πειρατικα και ειχα κανει κρατιση.. Δλδ τωρα αμα περασω τα 10 δεν θα μου δεχτει των κωδικο?

Όπως γράφω και παραπάνω:

Η δωρεάν αναβάθμιση των Windows 10 γίνεται μόνο σε κατόχους που έχουν πιστοποιημένα και γνήσια Windows 7/8/8.1.

Τώρα αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράματα.  :rolleyes:

Δημοσ.

μετα το περας του ενος χρονου ειναι γνωστο τι γινεται?

Τίποτα! Απλά αν δε τα εγκαταστήσεις σε έναν χρόνο, μετά δε θα μπορείς να τα αποκτήσεις δωρεάν.

%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%

Ξανά, τίποτα... Δοκίμασε το www.tinypic.com

Δημοσ.

Τίποτα! Απλά αν δε τα εγκαταστήσεις σε έναν χρόνο, μετά δε θα μπορείς να τα αποκτήσεις δωρεάν.

Ξανά, τίποτα... Δοκίμασε το www.tinypic.com

παντως η δευτερη που εβαλα εμφανίζεται απο ολους τους browser που εχω 

n3q43c.jpg

http://tinypic.com/view.php?pic=n3q43c&s=8#.Vbosc27tmM4

Δημοσ.

Τελικά τι ισχύει?έχουμε όλοι το ίδιο κλειδί μετά την αναβάθμιση?

έκανα update σε 2 pc με original keys  και τώρα με ενεργοποιημενα windows 10 βλέπω οτι έχουν αλλαχτεί με generic key όπως παρακάτω

generic keys:

Windows 10 Home - YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7

Windows 10 Home SL- BT79Q-G7N6G-PGBYW-4YWX6-6F4BT

Windows 10 Pro - VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

Windows 10 Pro VL-MAK - QJNXR-7D97Q-K7WH4-RYWQ8-6MT6Y

Δημοσ.

Τα κλειδια δεν εχουν κανενα νοημα πλεον αφου το δεσιμο του λειτουργικου με το hardware γινεται με καποιο αλλο seed που παραγεται εκεινη τη στιγμη (η με κατι που βρισκεται στο BIOS και δεν εχει σχεση με το κλειδι των windows) και αποθηκευεται στους servers της MS.

Δημοσ.

<p>Μια ερώτηση.εχω περασμένα τα windows 7αρια ultimate πειρατικά πάνω στο laptop.το laptop απο το κουτί είχε αυθεντικά 7αρια home (εχει και το κλειδί απο κάτω).Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση για να αναβαθμίσω σε windows 10?θα με ρωτήσει το κλειδί μόλις καταλάβει οτι εχει πειρατικό επάνω?</p>

Δημοσ.

Τελικά τι ισχύει?έχουμε όλοι το ίδιο κλειδί μετά την αναβάθμιση?

έκανα update σε 2 pc με original keys  και τώρα με ενεργοποιημενα windows 10 βλέπω οτι έχουν αλλαχτεί με generic key όπως παρακάτω

generic keys:

Windows 10 Home - YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7

Windows 10 Home SL- BT79Q-G7N6G-PGBYW-4YWX6-6F4BT

Windows 10 Pro - VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

Windows 10 Pro VL-MAK - QJNXR-7D97Q-K7WH4-RYWQ8-6MT6Y

εγω που εχω home τα ιδια κλειδια βλεπω με τα παραπανω, σε ολους εμφανιζει τα ιδια

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...