Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πώς γίνεται όταν κάποιος πετυχαίνει κάτι να λέει "Το πέτυχα" και όταν δεν το πετυχαίνει να λέει "με φάγανε τα κυκλώματα", "ήτανε στημένο", "οι κριτές δεν με πέρασαν επίτηδες" κ.α.; 

Δηλαδή, εάν κάτι πετύχουμε είμαστε πρώτοι... εάν όχι φταίνε οι άλλοι. 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πώς γίνεται όταν κάποιος πετυχαίνει κάτι να λέει "Το πέτυχα" και όταν δεν το πετυχαίνει να λέει "με φάγανε τα κυκλώματα", "ήτανε στημένο", "οι κριτές δεν με πέρασαν επίτηδες" κ.α.; 

Γιατί είναι πιό εύκολο να διαχειριστείς την αποτυχια αν σε αυτή συντελούν λόγοι πέρα από τις δυνατότητες σου.

• Like 2
Δημοσ.

Πώς γίνεται να ρωτάς το "πώς" και να σου απαντάνε για το "γιατί";

Σου απαντησε σε αυτο που ρωτησες, αν και η απαντηση για μενα ειναι αυτονοητη.
  • Like 1
Δημοσ.

καλημέρα παιδια ! να σας ρωτησω κατι μιας και θα γνωρίζετε....

Αν καποιος πχ δωσει κατατακτήριες για Ασσοε και εχει πτυχιο τει λογιστικης παιρνει απαλλαγη από καποια μαθηματα ?

επιπλέον θα κανει 4 χρονια το πανεπιστημιο και αν και όταν παρει πτυχιο θα μπορει να δηλωνει συμμετοχη σαν ΠΕ με πρωτο πτυχιο Ασσοε σε διαγωνισμούς δημοσιου και όχι σαν ΤΕ ή τελος παντων να εχει τη δυνατοτητα να επιλεξει ?

Και στις κατατακτήριες δινεις πολλα μαθηματα ή καποια συγκεκριμενα?

Δημοσ.

Αν καποιος πχ δωσει κατατακτήριες για Ασσοε και εχει πτυχιο τει λογιστικης παιρνει απαλλαγη από καποια μαθηματα ?

επιπλέον θα κανει 4 χρονια το πανεπιστημιο και αν και όταν παρει πτυχιο θα μπορει να δηλωνει συμμετοχη σαν ΠΕ με πρωτο πτυχιο Ασσοε σε διαγωνισμούς δημοσιου και όχι σαν ΤΕ ή τελος παντων να εχει τη δυνατοτητα να επιλεξει ?

Στα ΤΕΙ δεν αναγνωρίζουν τίποτα αν πας στο ΑΕΙ.. μπορεί και να σε προσβάλλουν άμα το ζητήσεις οι καθηγητές.. και γενικά δεν αναγνωρίζουν ακόμα και από την ίδια σχολή σε άλλη πόλη.. το κορυφαίο που έχω ακούσει είναι να μην αναγνωρίζουν στο ΤΕΙ διαιτολογίας τη βιοχημεία σε ένα παιδί που είχε τελειώσει βιοχημεία στο πανεπιστήμιο.

• Like 2
Δημοσ.

2 Φίλους έχω που μπήκανε με κατατακτήριες...και οι δύο με πολιτικό βύσμα μπήκανε. Γενικά είναι πάρα πολύ αδιαφανής διαδικασία. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Απαλλαγή παίρνεις από μάθημα εάν και εφόσον συμφωνεί ο διδάσκων του μαθήματος. Δηλαδή, βλέπεις από την αναλυτική βαθμολογία, του προηγούμενου πτυχίου, τι μαθήματα ταιριάζουν με αυτά που κάνεις ήδη και ρωτάς τους διδάσκοντες. Εάν συμφωνήσουν, κάνεις αίτηση στην γραμματεία. Κανονικά και επίσημα η αίτηση είναι που πρέπει να γίνει μόνο, αλλά μία ερώτηση πριν από αυτή σου σώζει χρόνο. 

Εάν έχεις δύο πτυχία που σε κατατάσσουν σε διαφορετικές κατηγορίες, ναι μπορείς να επιλέξεις με ποιο θα πας. 

Στις κατατακτήριες συνήθως γράφεις 3 - 4 μαθήματα. Η ύλη και τα μαθήματα αποφασίζονται από το εκάστοτε τμήμα. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω που στοχεύεις, σε πολλές σχολές πάντως είναι πιο εύκολο να μπεις με πανελλήνιες παρά με κατατακτήριες

Για τις πολύ υψηλόβαθμες σχολές δεν ισχύει. Από πέρυσι δε, καταργήθηκε και ή ποσόστωση ΑΕΙ - ΤΕΙ, δηλαδή μπαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό επί των υποψηφίων και όχι α% αποφοίτων ΤΕΙ + β% αποφοίτων ΑΕΙ.

Επομένως όλοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Επίσης το όριο εισαγωγής είναι ή βάση, κάτι που σημαίνει πως σε παρά πολλές σχολές {ακόμη και υψηλόβαθμες π.χ. οδοντιατρική στην επαρχία} δεν είναι απίθανο οι θέσεις να είναι περισσότερες από τους υποψηφίους και άρα γράφοντας τη βάση, να μπεις.

Πολλά μαθήματα από προηγούμενα πτυχία αναγνωρίζονται, κάτι που βρίσκω προσωπικά, σκανδαλώδες.

Δημοσ.

Καλημέρα αγαπητή! Χωρίς να θέλω να γίνω κακός για οποιοδηποτε λόγο, εξάλλου δεν μας χωρίζει και τίποτα, επιτρεψε μου να σου πω οτι όντως υπάρχουν κυκλώματα....κάποτε (επίτρεψε μου να μη πω πότε γιατι και οι τοίχοι έχουν αυτιά....) έδωσα για κατατακτήριες για το οικονομικό της νομικής...έδωσα ενα σεβαστό ποσό για δίδακτρα σε ενα συγκεκριμένο φροντηστηριο....

Όταν ήρθε η στιγμή των εξετάσεων, ήταν και παιδιά απο αλλα φροντιστήρια...."Οι δικοί μου" ενώ γράφαμε ρωταγαν διακριτικά τους καθηγητές "ειναι σωστό αυτο" και οι καθηγητές, μαγκωμένοι βέβαια, τους έλεγαν....άσε που "οι δικοί μου" είχαν "ιδιαίτερη μεταχείριση" και τους έβαλαν απομωνομενους σε μια γωνία και μένα στην άλλη άκρη...και στα τρία μαθήματα έγινε το ίδιο... (Επι την ευκαιρία, οτι ΜΑ ΟΤΙ έπεσε,εκτός απο την Ιστορία, ΔΕΝ το είχαμε διδαχτεί....).Θες να μάθεις το αποτέλεσμα?

Απο τα αλλα, μα ολα τα αλλα, φροντηστηρια κοπήκανε, γιατι βρήκα τα αποτελέσματα, και μάντεψε και ποιος άλλος....

Επειδη εχω μάθε να μη με πιάνουν μ***** ρώτησα τον ενα υποκριτή "φίλο" μου απο το φροντηστηριο και του το είπα χύμα στα μούτρα....πληρώσατε για να μπείτε?η απάντηση?

"Τι ειναι αυτά που λες?" και του εξηγώ "στα μαθηματικά μπορείς να μου πεις που βρίσκεται η "τάδε" θεωρία?" (δεν τα θυμάμαι κιόλας :P). Μου λέει "πάρε με μετα να σου πω"...λοιπόν, επι 1 μήνα έπαιρνα 5 φορες τη βδομάδα και δεν το σήκωνε όποτε σταμάτησα....

Μετα απο χρονια με πήρε τηλέφωνο και μου λέει "γιατι χάθηκες?"....του λέω "θυμάσαι που σε είχα ρωτήσει...." και μου λέει "ναι".....του λέω "Γί'αυτο.πληρωσατε η όχι?" Δεν απαντούσε.....και του το έκλεισα στα μούτρα.....

Θα μου πεις τι έκανες απο τότε.....δεν έκανα, αλλα κάνω...Αν θες σου προτείνω να σκεφτείς το μεταπτυχιακο εντός Ελλαδος...λιγότερο άγχος και πίεση....

Επι την εύκαιρια, δεν πρόκειται να πω δημοσίως πιο φροντηστηριο ειναι για ευνόητους λόγους, αλλα ευχαρίστως να σου πω σε πμ..

Γιατί είναι πιό εύκολο να διαχειριστείς την αποτυχια αν σε αυτή συντελούν λόγοι πέρα από τις δυνατότητες σου.

Πως μας αρέσει σε ολα να έχουμε και μια δικαιολογία χωρίς να δοκιμάσουμε να βάλουμε το χέρι στο μέλι...όταν το λέει ένας οτι θέλει "μέσο" και ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, άντε να το πεις....Οταν το λενε πάνω απο δυο άτομα ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, μήπως πρέπει να ανησυχείς?
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα αγαπητή! Χωρίς να θέλω να γίνω κακός για οποιοδηποτε λόγο, εξάλλου δεν μας χωρίζει και τίποτα, επιτρεψε μου να σου πω οτι όντως υπάρχουν κυκλώματα....κάποτε (επίτρεψε μου να μη πω πότε γιατι και οι τοίχοι έχουν αυτιά....) έδωσα για κατατακτήριες για το οικονομικό της νομικής...έδωσα ενα σεβαστό ποσό για δίδακτρα σε ενα συγκεκριμένο φροντηστηριο....

Όταν ήρθε η στιγμή των εξετάσεων, ήταν και παιδιά απο αλλα φροντιστήρια...."Οι δικοί μου" ενώ γράφαμε ρωταγαν διακριτικά τους καθηγητές "ειναι σωστό αυτο" και οι καθηγητές, μαγκωμένοι βέβαια, τους έλεγαν....άσε που "οι δικοί μου" είχαν "ιδιαίτερη μεταχείριση" και τους έβαλαν απομωνομενους σε μια γωνία και μένα στην άλλη άκρη...και στα τρία μαθήματα έγινε το ίδιο... (Επι την ευκαιρία, οτι ΜΑ ΟΤΙ έπεσε,εκτός απο την Ιστορία, ΔΕΝ το είχαμε διδαχτεί....).Θες να μάθεις το αποτέλεσμα?

Απο τα αλλα, μα ολα τα αλλα, φροντηστηρια κοπήκανε, γιατι βρήκα τα αποτελέσματα, και μάντεψε και ποιος άλλος....

Επειδη εχω μάθε να μη με πιάνουν μ***** ρώτησα τον ενα υποκριτή "φίλο" μου απο το φροντηστηριο και του το είπα χύμα στα μούτρα....πληρώσατε για να μπείτε?η απάντηση?

"Τι ειναι αυτά που λες?" και του εξηγώ "στα μαθηματικά μπορείς να μου πεις που βρίσκεται η "τάδε" θεωρία?" (δεν τα θυμάμαι κιόλας :P). Μου λέει "πάρε με μετα να σου πω"...λοιπόν, επι 1 μήνα έπαιρνα 5 φορες τη βδομάδα και δεν το σήκωνε όποτε σταμάτησα....

Μετα απο χρονια με πήρε τηλέφωνο και μου λέει "γιατι χάθηκες?"....του λέω "θυμάσαι που σε είχα ρωτήσει...." και μου λέει "ναι".....του λέω "Γί'αυτο.πληρωσατε η όχι?" Δεν απαντούσε.....και του το έκλεισα στα μούτρα.....

Θα μου πεις τι έκανες απο τότε.....δεν έκανα, αλλα κάνω...Αν θες σου προτείνω να σκεφτείς το μεταπτυχιακο εντός Ελλαδος...λιγότερο άγχος και πίεση....

Επι την εύκαιρια, δεν πρόκειται να πω δημοσίως πιο φροντηστηριο ειναι για ευνόητους λόγους, αλλα ευχαρίστως να σου πω σε πμ..

Πως μας αρέσει σε ολα να έχουμε και μια δικαιολογία χωρίς να δοκιμάσουμε να βάλουμε το χέρι στο μέλι...όταν το λέει ένας οτι θέλει "μέσο" και ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, άντε να το πεις....Οταν το λενε πάνω απο δυο άτομα ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, μήπως πρέπει να ανησυχείς?

Καλημέρα αγαπητή και από εμένα.

Παραβλέποντας το λάθος του συλλογισμού να γενικεύει κανείς μέσα από προσωπική εμπειρία (φαντάζομαι ότι είναι κοινή λογική γιατί είναι λάθος αυτό), είναι σίγουρο ότι κάποιος που είχε διαβάσει και έγραψε σωστά να πέρασε... ασχέτως φροντιστηρίου και χρημάτων. 

Και εάν δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεις, τότε είναι η συγκεκριμένη περίπτωση. Μπορεί το συγκεκριμένο τμήμα; Δεν ξέρω, δεν θα κρίνω εγώ το κάθε τμήμα. Αλλά, εν γένει, εάν κανείς γράψει σωστά τότε περνάει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...