kathytherion Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Εχει δωσει κανεις σας κατατακτηριες για να παρει 2ο πτυχιο? Για ποια σχολη προσπαθησατε και με τι κινητρο? Ποιος ηταν ο βαθμος δυσκολιας και ποση προετοιμασια χρειαστηκε να κανετε? Εκτος απο το πασο που δεν παιρνουν οσοι πετυχουν, μπορουν να αξιοποιησουν αλλα φοιτητικα προνομια οπως το γυμναστηριο, τις φοιτητικες δραστηριοτητες ή την ευκαιρια για erasmus? Γενικα ακουω εμπειρίες! (Ευχομαι σ ενα χρονο να δινω να γραψω κ εγω σ αυτο το thread ως επιτυχουσα!)
idomeneas7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Ωραίο θέμα, κι εμένα με ενδιαφέρει. 'Ελεγα για φέτος, αλλά δεν νομίζω να βρω κάπου να αφήσω τη μικρή για να πάω να γράψω οπότε μάλλον μαζί θα πάμε του χρόνου. Για ποιό τμήμα λες εσύ? Νομίζω μπορείς να χρησιμοποιήσεις φοιτητικές εγκαταστάσεις χωρίς περιορισμό, απλά δεν έχεις τα δωρεάν προνόμια (πάσο - σίτιση - συγγράματα). Η μαμά μου το είχε κάνει και το κινητρο της ήταν...οι σπουδαστικές άδειες από τη δουλεια (της άρεσε βέβαια και το αντικείμενο). Ολο 8-9-10 έπαιρνε με λίγη ενασχόληση, αλλά ήταν σε τομέα που της άρεσε και ασχολιόταν έτσι κι αλλιώς. 1
LongTom Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Είχε ένας γνωστός κάμει από ΤΕΙ σε Πολυτεχνείο. Είπε ότι ήταν δύσκολα και ήθελε πολύ διάβασμα λόγω ανταγωνισμού.Επίσης μου είπε ότι υπήρχε και κύκλωμα με φροντιστήρια(στην Θεσ/νική και δεν παίρνω όρκο ότι ισχύει,αν και δεν είναι έξω από τις εμπειρίες μου)για να μπεις σίγουρα. Αυτά πριν περίπου 6-7+ χρόνια. Τίποτα άλλο δυστυχώς δεν ξέρω,προσωπικά έδωσα ξανά πανελλήνιες γιατί είχα αφήσει το ΤΕΙ πολύ νωρίς. Από εκεί και πέρα καλή δύναμη να έχεις διότι το διάβασμα μετά από μια ηλικία είναι παλούκι(το ξέρω καλά με το μεταπτυχιακό...).
Pa0ki Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δεν ξέρω που στοχεύεις, σε πολλές σχολές πάντως είναι πιο εύκολο να μπεις με πανελλήνιες παρά με κατατακτήριες 1 1
kathytherion Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Ωραίο θέμα, κι εμένα με ενδιαφέρει. 'Ελεγα για φέτος, αλλά δεν νομίζω να βρω κάπου να αφήσω τη μικρή για να πάω να γράψω οπότε μάλλον μαζί θα πάμε του χρόνου. Για ποιό τμήμα λες εσύ? Νομίζω μπορείς να χρησιμοποιήσεις φοιτητικές εγκαταστάσεις χωρίς περιορισμό, απλά δεν έχεις τα δωρεάν προνόμια (πάσο - σίτιση - συγγράματα). Η μαμά μου το είχε κάνει και το κινητρο της ήταν...οι σπουδαστικές άδειες από τη δουλεια (της άρεσε βέβαια και το αντικείμενο). Ολο 8-9-10 έπαιρνε με λίγη ενασχόληση, αλλά ήταν σε τομέα που της άρεσε και ασχολιόταν έτσι κι αλλιώς. Μαμα? Να σου ζησει! Σε ποια σχολη θελεις να πετυχεις? Εγω θελω να μπω στο Χημικο. Είχε ένας γνωστός κάμει από ΤΕΙ σε Πολυτεχνείο. Είπε ότι ήταν δύσκολα και ήθελε πολύ διάβασμα λόγω ανταγωνισμού.Επίσης μου είπε ότι υπήρχε και κύκλωμα με φροντιστήρια(στην Θεσ/νική και δεν παίρνω όρκο ότι ισχύει,αν και δεν είναι έξω από τις εμπειρίες μου)για να μπεις σίγουρα. Αυτά πριν περίπου 6-7+ χρόνια. Τίποτα άλλο δυστυχώς δεν ξέρω,προσωπικά έδωσα ξανά πανελλήνιες γιατί είχα αφήσει το ΤΕΙ πολύ νωρίς. Από εκεί και πέρα καλή δύναμη να έχεις διότι το διάβασμα μετά από μια ηλικία είναι παλούκι(το ξέρω καλά με το μεταπτυχιακό...). Για το συγκεκριμενο τμημα δεν βρισκω καν φροντιστηριο που επικεντρωνεται εκει. Μαλλον γιατι οι περισσοτεροι θελουν ιατρικη και φαρμακευτικη. Ελπιζω κ εγω ν αντεπεξελθω στο διαβασμα και τις απαιτησεις, γιατι θα δουλευω παραλληλα.
idomeneas7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Μαμα? Να σου ζησει! Σε ποια σχολη θελεις να πετυχεις? Εγω θελω να μπω στο Χημικο. Πέθανε δυστυχώς Εγώ θέλω Μάρκετινγκ & Επικοινωνία του ΟΠΑ που μου αρέσει πολύ σαν περιεχόμενο και έχω μια μικρή εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο. Το Χημικό που λες δεν έχει εργαστήρια όμως με υποχρεωτική παρακολούθηση? Εκτός και αν τα αφήσεις για το τέλος... Νομίζω πάντως πως αν δεν εχει υποχρεωτική παρουσία, μπορεί να βγει το πτυχίο με παράλληλη εργασία (και το πρώτο μου δηλαδή έτσι το πήρα, αλλά δούλευα κυρίως νύχτα οπότε μπορούσα και πήγαινα σε κάποιες παραδόσεις γιατι δεν είχα δικτυωθεί ώστε να ενημερώνομαι αλλιώς). Για φέτος δεν λες να δώσεις, έστω δοκιμαστικά να δεις τι παίζει?
kathytherion Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Στοχευα για φετος αλλα προεκυψε δουλεια με βαρβαρο ωραριο και δεν επαιζε διαβασμα. Τωρα με απελυσαν οποτε ξεκινησα προετοιμασια και απο σεπτεμβρη λεω να μετακομισω Αθηνα ωστε να πηγαινω σε παραδοσεις κ να ξεκινησω ισως καποια μαθηματα.Οποτε παω για φετος με μικρες ελπιδες, μακαρι να μου βγει, αλλιως παω του χρονου. Ας μπω με το καλο, και θα βρω δουλεια ευελικτη ωστε να πηγαινω και στα εργαστηρια... Το Μαρκετινγκ ακουγεται καλο, και απ οσο ξερω του ΟΠΑ ειναι τα καλυτερα !
splash18 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Και εγω στα 31 μολις με δεχτηκαν σε Μεταπτυχιακο στο ΠαΠει, τωρα δεν ξερω κατά ποσο θα καταφερω με το διάβασμα αλλα ελπιζω να τα καταφερω μετα από τοσα χρονια εκτος φοιτητικης κοινοτητας αν καταφερω και τελειωσω θα δοκιμασω και για δευτερο σε ΟΠΑ
kathytherion Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Και εγω στα 31 μολις με δεχτηκαν σε Μεταπτυχιακο στο ΠαΠει, τωρα δεν ξερω κατά ποσο θα καταφερω με το διάβασμα αλλα ελπιζω να τα καταφερω μετα από τοσα χρονια εκτος φοιτητικης κοινοτητας αν καταφερω και τελειωσω θα δοκιμασω και για δευτερο σε ΟΠΑ Ειναι προκληση το μεταπτυχιακο γιατι μετα τη διετια εχεις μονο 1 χρονο παραταση για τα μαθηματα... καποια ομως ειναι και μερικης φοιτησης οποτε βολευουν περισσοτερο! Καλη αρχη σου ευχομαι! 1
splash18 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 σε ευχαριστω πολύ να σαι καλα!! ελπιζω να το τελειωσω, μιας και αυτή τη στιγμη δεν εργαζομαι πλεον, οποτε το χειμωνα υποθετω θα υπαρχει χρονος για διάβασμα
kathytherion Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 σε ευχαριστω πολύ να σαι καλα!! ελπιζω να το τελειωσω, μιας και αυτή τη στιγμη δεν εργαζομαι πλεον, οποτε το χειμωνα υποθετω θα υπαρχει χρονος για διάβασμα Χωρις να γινω αδιακριτη, αλλα γενικα ποσο εφικτο ειναι να κανεις μετεκπαιδευση χωρις δουλεια? Γιατι σιγουρα το πρωτο διαστημα θα θελω να ειμαι επικεντρωμενη στο διαβασμα και δεν θα ψαξω πολυ για δουλεια, θα θελω μονο να πληρωνω το μερτικο μου στη συγκατοικο και εχω λιγα στην ακρη γι αυτο μονο. Αλλα γενικα στην Αθηνα φοβαμαι πως ταμπαντα θα κοστιζουν ( αν δεν μενεις με γονεις) Ταμπαντα ομως! :ο
splash18 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 βασικα εγω μενω δυστυχως από τη μια με γονεις, ευτυχως από την άλλη δεν εχω ενοικια, παγια εξοδα κλπ από την άλλη εργαζομουν τα τελευταια 8 χρονια σε τραπεζα και εχω μαζεψει καποια χρηματα που να μπορω να διαθεσω και για μετεκπαιδευση (αλλιως εννοείται δεν γινοταν) , και ταυτόχρονα εννοείται ότι κοιταζω και για εργασια στον τομεα μου (οικονομικα, λογιστηριο, ναυτιλιακα) αν προκυψει ευχαρίστως απλα επειδή δεν μου αρεσει να καθομαι ειπα να κανω ένα μεταπτυχιακο ώστε να αναπτύξω τις γνωσεις μου οσο καθομαι και στελνω βιογραφικα και δυστυχως όπως λες και εσυ τα παντα εδώ αθηνα κοστιζουν.....
idomeneas7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Γιατί ρε παιδιά, σε ποιά πόλη δεν κοστίζουν? 1
nagiakoll Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Έδωσα φέτος κατατακτήριες στο Παιδαγωγικό Αθήνας και δεν πέρασα. Δίναμε 3 μαθήματα, τρεις συνεχόμενες ημέρες απογευματινές ώρες. Τα θέματα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, αλλά γενικά παίζουν κυκλώματα με τα φροντιστήρια. Πηγαίνοντας να ρωτήσω σε ένα, που τελικά δεν γράφτηκα διότι είμαι ενάντια στην παραπαιδεία, μου το ξεκαθάρησαν ότι χωρίς φροντιστήριο να μην περιμένω να περάσω, πράγμα και το οποίο έγινε. Χαχα. Πολλά άτομα, από πολύ καλες σχολές. Αυτά πάνω κάτω..
kathytherion Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Έδωσα φέτος κατατακτήριες στο Παιδαγωγικό Αθήνας και δεν πέρασα. Δίναμε 3 μαθήματα, τρεις συνεχόμενες ημέρες απογευματινές ώρες. Τα θέματα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, αλλά γενικά παίζουν κυκλώματα με τα φροντιστήρια. Πηγαίνοντας να ρωτήσω σε ένα, που τελικά δεν γράφτηκα διότι είμαι ενάντια στην παραπαιδεία, μου το ξεκαθάρησαν ότι χωρίς φροντιστήριο να μην περιμένω να περάσω, πράγμα και το οποίο έγινε. Χαχα. Πολλά άτομα, από πολύ καλες σχολές. Αυτά πάνω κάτω.. Εχω μια φιλη που ηθελε να περασει φαρμακευτικη και προσπαθησε 2 η 3 φορες, με φροντιστηριο. Ειναι καποιες σχολες που μαζευουν πολλα ατομα. Θα ξαναδωσεις? Γιατί ρε παιδιά, σε ποιά πόλη δεν κοστίζουν? Ελα ντε... αν και πιστευω αν ερθω αθηνα τα εξοδα μου θα μειωθουν αρκετα γιατι εδω επαρχια φευγουν ολα στη βενζινη. βασικα εγω μενω δυστυχως από τη μια με γονεις, ευτυχως από την άλλη δεν εχω ενοικια, παγια εξοδα κλπ από την άλλη εργαζομουν τα τελευταια 8 χρονια σε τραπεζα και εχω μαζεψει καποια χρηματα που να μπορω να διαθεσω και για μετεκπαιδευση (αλλιως εννοείται δεν γινοταν) , και ταυτόχρονα εννοείται ότι κοιταζω και για εργασια στον τομεα μου (οικονομικα, λογιστηριο, ναυτιλιακα) αν προκυψει ευχαρίστως απλα επειδή δεν μου αρεσει να καθομαι ειπα να κανω ένα μεταπτυχιακο ώστε να αναπτύξω τις γνωσεις μου οσο καθομαι και στελνω βιογραφικα και δυστυχως όπως λες και εσυ τα παντα εδώ αθηνα κοστιζουν..... Πολυ καλη κινηση!εισια τυχερος που μενεις με γονεις και παραλληλα εισαι κοντα στο μεταπτυχιακο, οποτε αξιζει νομιζω! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα