Προς το περιεχόμενο

Τρακάρισμα με αστικό λεωφορείο

ergosum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, πριν δυο μέρες τράκαρα με ένα λεωφορείο του ΟΣΥ. Η ιστορία έχει ως εξής:

Εγώ ήμουν δεξία λωρίδα και το λεωφορείο αριστερή και ήμασταν στο φαναρι για να αναψει πρασινο και να στριψουμε δεξια, το λεωφορείο το ειχα δίπλα μου, να σημειώσω πως το λεφορείο ηταν απο τα μεγάλα τα    "ακορντεόν -φυσαρμονικα". Όταν άναψε το πράσινο ξεκινάω (ειχα βγάλει φλας), στριβω δεξία και ακριβως στη στροφή βλέπω το λεωφορείο δίπλα - κολλητα μου και ειδα πως δεν μπορουσα να προχωρησω αλλο σταματησα γιατι φοβηθηκα πως θα το χτυπησω. Αλλα το λεωφορείο συνεχισε με αποτελεσμα να μου σπασει τον καθρευτη  , να σκασει το λαστιχο και και γρατζουνιες σε ολη την αριστερη πλευρα του αυτοκινητου μου. Ηρθε η τροχαια εκανε μια καταγραφη του συμβαντος ,  ο οδηγος του λεωφορείου ήταν πολυ ήρεμος σαν να ειχε ενοχικο υφος , μου"ειπε οτι δεν ηθελα να σε τρακαρω δεν σε ειδα και στον καθρευτη αλλιως θα ειχα σταματησει" (αυτο μου το ειπε και ενωπιω της τροχαιας) ηρθε και η ασφαλεια μου μετα, εκανα αρνητικη δηλωση  και περιεγραψα ολο το περιστατικο. Τωρα περιμένω απο τις ασφάλειες για να δουμε ποιος φταίει. Ο οδηγος του λεωφορείου δεν ξερω τι δηλωση εχει κανει ακομα. Ποιος νομιζετε οτι φταιει εγω ή το λεωφορείο;; Η ζημια ολη παει 1.500 ευρω. Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι όπως τα λες μάλλον φταίει αυτός. Το ότι δε σε είδε δε μου φαίνεται περίεργο γιατί τα μεγάλα οχήματα έχουν πολλά τυφλά σημεία.Από την άλλη όμως ένα τέτοιο όχημα δεν μπορεί να πάρει κλειστή στροφή οπότε δεν μπορεί να κολλήσει στο εσωτερικό της στροφής αλλά να αφήσει σχεδόν ένα ρεύμα διαφορά. Εκεί κατά τη διάρκεια της στροφής δικαιούται προτεραιότητα, βασικά πρέπει να σαι πολύ χαζός ώστε να το βλέπεις να στρίβει και να χώνεσαι εσωτερικά του που φαντάζομαι αυτό δεν το έκανες. Επειδή ξεκινήσατε μαζί λοιπόν το φταίξιμο πάει σ αυτόν εκτός αν παιχτεί καμια συνυπαιτιότητα με μεγαλύτερο βάρος σε αυτόν λόγω του ότι ήσουν σε τυφλό σημείο του.

• Like 1

δε χρειάζεται... Η πιο σωστη διαδικασία παντως θα ηταν να ερθει εκει εκεινη την ώρα η φροντίδα ατυχήματος αλλα με τους επαγγελματίες οδηγους και δη με λεωφορειατζήδες ειναι να μη μπλεξεις σε τετοια θέματα...

• Like 1

Φοβήθηκες.. το έγραψες μόνος σου. Διαφορετικά θα είχες δώσει λίγο γκάζι και δεν θα πήγαινες αγκαζέ με το λεωφορείο στη στροφή.. και πάντα αφήνουμε ένα μεγάλο όχημα να στρίψει, του δίνουμε περιθώριο. Στο τιμόνι δεν φοβάσαι.. και δεν πας δίπλα δίπλα σε λεωφορεία, έχουν όγκο και μπαίνουν αναγκαστικά για λίγο στην άλλη λωρίδα.. 

Θα έγραφα και άλλα αλλά θα παρεξηγηθώ και δεν θέλω.. αν είναι έξυπνος ο οδηγός, θα σου χρεώσει και ζημιές 20ετίας του λεωφορείου. :-D εσένα σε προστατεύει ακόμα ο νόμος λόγω των 5 μηνών διπλώματος.

• Like 1

Φοβήθηκες.. το έγραψες μόνος σου. Διαφορετικά θα είχες δώσει λίγο γκάζι και δεν θα πήγαινες αγκαζέ με το λεωφορείο στη στροφή.. και πάντα αφήνουμε ένα μεγάλο όχημα να στρίψει, του δίνουμε περιθώριο. Στο τιμόνι δεν φοβάσαι.. και δεν πας δίπλα δίπλα σε λεωφορεία, έχουν όγκο και μπαίνουν αναγκαστικά για λίγο στην άλλη λωρίδα.. 

Θα έγραφα και άλλα αλλά θα παρεξηγηθώ και δεν θέλω.. αν είναι έξυπνος ο οδηγός, θα σου χρεώσει και ζημιές 20ετίας του λεωφορείου. :-D εσένα σε προστατεύει ακόμα ο νόμος λόγω των 5 μηνών διπλώματος.

τι εννοεις με προστατευει ο νομος λογω 5 μηνων διπλωματος;

Είσαι ασφαλισμένος, ώς νέος οδηγός; αν όχι θα κλάψεις φταίς δε φταίς...

ναι εχω πληρωσει επιπλεον ασφαλιστρα ως νεος οδηγος, αναγκαστικα.

κι εγώ πιστεύω δε θα έχεις πρόβλημα,

αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το ατύχημα προκλήθηκε από την απειρία σου.

οκ μπορεί να ήταν λίγο απρόσεχτος ο οδηγός αλλά δεν έπρεπε να χωθείς ανάμεσα ή έπρεπε να ξεκινήσεις πατημένος.

τέτοιου είδους οχήματα πάντα πιάνουν την δίπλα πλευρά για να στρίψουν.

ε κανείς δε πάει να χωθεί ανάμεσα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...