Jason 93 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Μετα απο μια πτωση, ο δισκος στο λαπτοπ μου (lenovo g560) μας αφησε χρονους. Ευτηχως εχω κανει backup αλλα η αγορα καινουργιου δισκου ειναι μνοδρομος. Ο δίσκος που ειχε το laptop ηταν ο WD5000BEVT (WD Scorpio Blue) και σκεφτομαι να παρω τoν Site: WD5000BPKX (WD Scorpio Black) μιας και 500gb μου φτανουν και θελω να μετριασω την ταχυτητα με την χωρητικοτητα (δεν θελω ssd). Το προβλημα ειναι οτι με τον scorpio blue που ειχε πριν ειχα παρατηρησειβμεγαλες θερμοκρασιες σε πολυωρη χρηση του δισκου (50 - 55 βαθμοι) και δεν ξερω κατα ποσο θα μου μεινει στα χερια ο black απο θερμοκρασιες εφοσον υποτιθεται οτι ανεβαζει μεγαλυτερες θερμοκρασιες. Το ερωτημα λοιπον ειναι, να παρω τον scorpio black η θα εχω μεγαλες θερμοκρασιες οπωτε καλυτερα να παρω ενα scorpio blue και ας ειναι πιο αργος.
loic Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Να παρεις τον Black. Εγω στο δικο μου laptop, εχω 2 x Black 750GB και πραγματικα ειμαι υπερ-ευχαριστημενος. Και στο παλιο μου που με αφησε πριν λιγες μερες, παλι Black ειχα. Για τις θερμοκρασιες δεν ευθυνεται τοσο ο ιδιος ο δισκος, αλλα το ποσο "στριμωγμενος" ειναι μεσα στο laptop και γενικα πως ειναι κατασκευαστικα το σασι, αν εχει ανοιγματα για αερα κλπ. Επισης, η διαφορα τιμης απο τα 500 στα 750 GB ειναι πολυ μικρη και κατα τη γνωμη μου αξιζει να δωσεις λιγα ευρω παραπανω. Γενικα μιλωντας παντως... Black = TOP
Jason 93 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Γενικα το οτι ο back θα εχει μεγαλυτερες θερμοκρασιες ειναι δεδομενο;
Hristos.S Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Για ταχύτητα χαμηλή θερμοκρασία και χαμηλότερο θόρυβο και δονήσεις από τον WD black κοίτα και αυτόν, τον έχω είδη στο λάπτοπ αλλά έχει δουλέψει μέχρι τώρα 3 μέρες επομένως δεν μπορώ να σου πω για αξιοποστία: http://www.e-shop.gr/hdd-seagate-st500lm021-laptop-thin-hdd-500gb-25-sata2-p-PER.302077 Είναι 7200/32MB, αν και σκέυτομαι και για HGST για το μικρό λαπτοπ
loic Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Γενικα το οτι ο back θα εχει μεγαλυτερες θερμοκρασιες ειναι δεδομενο; Οχι, δεν ισχυει κατι τετοιο. Αγορασε Black αφοβα. Μπορει να αλλαξεις laptop γιατι ισως χαλασει, τον Black παντως δεν θα τον αλλαξεις αν δεν θες εσυ. Κατασκευαστικα ειναι ενα κλικ (μην πω και παραπανω) απο τους αλλους, γι'αυτο και τα 5 χρονια εγγυηση.
SPANK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Κοίτα ειναι σπάνιο γενικά θα πεθάνει ο δίσκος απο μεγάλες θερμοκρασίες πρέπει να εισαι άτυχος η να βάράει 60 + συνέχεια , οτι δίσκο και να πάρεις δεν σημαίνει ο ένας οτι θα ειναι πιο κρύος απο τον αλλον , τώρα σύγκριση blue και black καθαρά απο θέμα ποιότητας και εγγύησης πήγαινε στον black
Jason 93 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 οκ παιδια τελικα παρηγγειλα ενα 750αρη scorpio black. θα σας γραψω εντυπωσεις οταν τον εγκαταστησω
GPOWERR Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Εκανες την καλυτερη επιλογη...προσωπικα δεν εχω ακουσει να εχει χαλασει 750αρης σε αντιθεση με 500αρηδες black που εχει τυχει σε αρκετους(παρολο την υψηλη ποιοτητα κατασκευης)....καλοριζικος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα