Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

  Μετα απο μια πτωση, ο δισκος στο λαπτοπ μου (lenovo g560) μας αφησε χρονους. Ευτηχως εχω κανει backup αλλα η αγορα καινουργιου δισκου ειναι μνοδρομος.

  Ο δίσκος που ειχε το laptop ηταν ο WD5000BEVT (WD Scorpio Blue) και σκεφτομαι να παρω τoν Link.png Site: WD5000BPKX (WD Scorpio Black) μιας και 500gb μου φτανουν και θελω να μετριασω την ταχυτητα με την χωρητικοτητα (δεν θελω ssd).

  Το προβλημα ειναι οτι με τον scorpio blue που ειχε πριν ειχα παρατηρησειβμεγαλες θερμοκρασιες σε πολυωρη χρηση του δισκου (50 - 55 βαθμοι) και δεν ξερω κατα ποσο θα μου μεινει στα χερια ο black απο θερμοκρασιες εφοσον υποτιθεται οτι ανεβαζει μεγαλυτερες θερμοκρασιες.

 

Το ερωτημα λοιπον ειναι, να παρω τον scorpio black η θα εχω μεγαλες θερμοκρασιες οπωτε καλυτερα να παρω ενα scorpio blue και ας ειναι πιο αργος.

Δημοσ.

Να παρεις τον Black.

Εγω στο δικο μου laptop, εχω 2 x Black 750GB και πραγματικα ειμαι υπερ-ευχαριστημενος.

Και στο παλιο μου που με αφησε πριν λιγες μερες, παλι Black ειχα. 

 

Για τις θερμοκρασιες δεν ευθυνεται τοσο ο ιδιος ο δισκος, αλλα το ποσο "στριμωγμενος" ειναι μεσα στο laptop και γενικα πως ειναι κατασκευαστικα το σασι, αν εχει ανοιγματα για αερα κλπ.

 

Επισης, η διαφορα τιμης απο τα 500 στα 750 GB ειναι πολυ μικρη και κατα τη γνωμη μου αξιζει να δωσεις λιγα ευρω παραπανω.

 

Γενικα μιλωντας παντως... Black = TOP

Δημοσ.

Για ταχύτητα χαμηλή θερμοκρασία και χαμηλότερο θόρυβο και δονήσεις από τον WD black κοίτα και αυτόν, τον έχω είδη στο λάπτοπ αλλά έχει δουλέψει μέχρι τώρα 3 μέρες επομένως δεν μπορώ να σου πω για αξιοποστία:

http://www.e-shop.gr/hdd-seagate-st500lm021-laptop-thin-hdd-500gb-25-sata2-p-PER.302077


Είναι 7200/32MB, αν και σκέυτομαι και για HGST για το μικρό λαπτοπ

Δημοσ.

Γενικα το οτι ο back θα εχει μεγαλυτερες θερμοκρασιες ειναι δεδομενο;

Οχι, δεν ισχυει κατι τετοιο.

 

Αγορασε Black αφοβα.

 

Μπορει να αλλαξεις laptop γιατι ισως χαλασει, τον Black παντως δεν θα τον αλλαξεις αν δεν θες εσυ.

Κατασκευαστικα ειναι ενα κλικ (μην πω και παραπανω) απο τους αλλους, γι'αυτο και τα 5 χρονια εγγυηση.

Δημοσ.

Κοίτα ειναι σπάνιο γενικά θα πεθάνει ο δίσκος απο μεγάλες θερμοκρασίες πρέπει να εισαι άτυχος η να βάράει 60 + συνέχεια , οτι δίσκο και να πάρεις δεν σημαίνει ο ένας οτι θα ειναι πιο κρύος απο τον αλλον  , τώρα σύγκριση blue και black καθαρά απο θέμα ποιότητας και εγγύησης πήγαινε στον black

Δημοσ.

Εκανες την καλυτερη επιλογη...προσωπικα δεν εχω ακουσει να εχει χαλασει 750αρης σε αντιθεση με 500αρηδες black που εχει τυχει σε αρκετους(παρολο την υψηλη ποιοτητα κατασκευης)....καλοριζικος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...