Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας τον τελευταιο καιρο εχω ενα τρελο θεματακι το οποιο οφειλειται στην mobo?θα μου πειτε τις γνωμες σας..Εχω ενα pc το οποιο τον τελευταιο 2 μηνο εχει αλαχτει τροφοδοτικο, γραφικων,ssd....Kαποιες φορες ενω παω να το ανοιξω δεν κανει τιποτα ουτε καν περνει εντολη να ανοιξει..αφου το αποσυνδεω απο την μπριζα κανα 2 ωρο το ξανα βαζω μου ριχνει την ασφαλεια απο τον πινακα του σπιτιου και καμια φορα παίρνει και αλλες με πεδεύει.....πριν κανα μηνα που το κανε το πηγα σε ενα μαστορα της κακιας ωρας ο οποιος μου ειπε οτι βραχυκυκλώναν τα ανεμιστιρακια επδ εχω 3 πανω καποιο τα βραχυκυκλωνε..οκ τα εβγαλα τα ανεμιστιρακια ολα κομπλε για καμαι βδομαδα...τωρα παλι τα ιδια...να εχει σκασει κανα πηνιο στην mobo?δε μπορω να βρω τι φταιει...αν θελετε πειτε μου την γνωμη σας ευχαριστω

Δημοσ.

Αν δεν ειναι τροφοδοτικο φιλε μου ειναι μητρικη.

Τι μητρικη ειναι αυτη που εχεις?

Δημοσ.

Τσεκαρε-αλλαξε το καλωδιο του τροφοδοτικου.

Δες πριζες-γειωσεις. Ποιο τροφοδοτικο εχεις?

Ξεκινας και αλλες συσκευες μαζι με το pc? Πχ αιρκοντισιον?

Ποιο ει ναι το συστημα σου?

Δημοσ.

cpu i5 650 3.2ghz

ram 8gb dd3 (dual channel)

motherboard socket 1156LGA Η55Μ-S2V gigabite

Radeon R9 200 series  γραφικών

τροφοδοτικο https://www.skroutz.gr/s/3048825/Thermaltake-Smart-SE-630W.htmlτο μόνο που δεν εχει αλαχθει ειναι η mobo και ειναι 5ετιας..ναι το ερκοντισεον ειναι συνεχεια ανοιχτο

τωρα γυρισα σπιτι και παλι τα ιδια...δεν ανοιγει..τα ιδια μου κανε και με το παλιο τροφοδοτικο που ηταν και αυτο 5 ετιας και τιο αλλαξα γιατι νομιζα οτι ηταν απο αυτο.

2 παρατηρησεις που ξεχασα να κανω οταν πηγα να τον βαλω μπορστα το πρωι και δεν επερνε ειδα το wireless stick το λαμπακι του να αναβει ενω το pc ηταν κλειστο...ειχε κρατησει ρευμα δλδ???και αλλη μια οταν ανοιγει μετα απο πολλες προσπαθειες η ωρα βρισκεται στην τελευταια φορα που εκλεισε....δε ξερω αν εχουν σημασια απλα τα αναφερω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες εδώ μήπως βοηθήσει, σχετικα με το τελευταίο σύμπτωμα;

http://superuser.com/questions/731264/clock-is-standing-still-when-the-computer-is-turned-off

speaker εχει η μητρική σου?

Ελεγξε το καινουργιο hardware θερμοκρασίες, δίσκους, Gpu, μνήμες . 

Επεξ/σία από Rod@X
  • Like 1
Δημοσ.

Δοκιμασα αλλα 2 τροφοδοτικα απο αλλα pc και τιποτα!συνδεσα μονο cpu και το αλλο που παει στην mobo και δεν εκανε τιποτα.. :/

Δημοσ.

Δοκιμασα αλλα 2 τροφοδοτικα απο αλλα pc και τιποτα!συνδεσα μονο cpu και το αλλο που παει στην mobo και δεν εκανε τιποτα.. :/

Άρα δεν είναι τροφοδοτικό, αν έκανες σωστά τις συνδέσεις.. Προχώρα παρακάτω

* όταν λες  "συνδεσα μονο cpu και το αλλο που παει στην mobo και δεν εκανε τιποτα.. :/"   Τι εννοείς?

** aircondition + PC στο ξεκίνημα που τραβάει ρεύμα,  και λίγο παλιά -μικρή ασφάλεια = μπορεί να πέφτει ευκολα.

• Like 2
Δημοσ.

** aircondition + PC στο ξεκίνημα που τραβάει ρεύμα,  και λίγο παλιά -μικρή ασφάλεια = μπορεί να πέφτει ευκολα.

Χωρις το air condition στα κανει αυτα?

• Like 1
Δημοσ.

@Rod@x  συνδεσα μονο τα καλωδια που πανε στην μητρικη και εναι απαραιτητα για να ξεκινησει το pc dld δεν συνδεσα γραφικων κ τετοια..Ναι ειτε με air ειτε οχι το ιδιο ειναι το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι οταν αποσυνδεω το καλωδιο του τροφοδοτικου ολο το βραδυ το πρωι περνει τσαμκακι δλδ αμεσως....δεν μπορω να καταλαβω...σκευτομαι να αλλαξω και να βαλω μια αλλη mobo  και αν δεν ειναι ουτε αυτο να το παω σε τεχνικο....η αληθεια ειναι το στο δωματιο εχω μπολικα πχ aircodition,ενυδρειο,tv τωρα δε ξερω αν παιζει ρολο γιατι και σε αλλες μπριζες του σπιτιου με διαφορετικες ασφαλειες παλι δεν ανοιγει.

Δημοσ.

Καλησπερα διαβαζοντας το προβλημα που εχεις και αυτα που εχεις τσεκαρει εγω θα αλλαζα motherboard με την μια ειναι φανερο οτι κατα ενα πολυ μεγαλο ποσοστο θα ελεγα πανω απο 95% ειναι motherboard το προβλημα που εχεις. Προφανος κατι εχει αρχισει να κανει νερα στην motherboard γιαυτο και εχεις αυτα τα προβληματα. Οσο αφορα τα aircondition και γενικα αλλες συσκευες στο σπιτι επειδη συχνα διαβαζω τετοιες θεωριες.. ειναι τελειως ακυρες και δεν υπαρχει περιπτωση να επηρεασουν ενα pc για κανενα λογο εκτος και αν μενεις σε κανενα βουνο..lol  και το δικτυο ειναι ασταθες αλλα σε ολλες τις αλλες περιπτωσεις δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις προβλημα απο εκει. Οσο αφορα τα υπολλοιπα που διαβασα για τροφοδοτικα.. απλα δεν κανουν τετοιου ειδους προβληματα συνηθως η δουλευουν η σταματανε να δουλευουν και το pc δεν ανοιγει καθολου.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη και γω καταλήγω στην mobo θελω να ρωτησω αν το σοκετ 1155 ειναι ιδιο με το σοκετ 1156 εαν εχετε κατι να προτηνεται σε μπατζετ εως 80-100ευρω  με αυτα τα χαρακτηρηστικα?η σε αυτο τον cpu μπορω να παω σε αλλο socket?

cpu i5 650 3.2ghz

motherboard socket 1156LGA Η55Μ-S2V gigabite (το υπάρχων)

Radeon R9 200 series  γραφικών

ps το pc tο δουλεύω κυρίως gaming.

Δημοσ.

Επειδη και γω καταλήγω στην mobo θελω να ρωτησω αν το σοκετ 1155 ειναι ιδιο με το σοκετ 1156 εαν εχετε κατι να προτηνεται σε μπατζετ εως 80-100ευρω με αυτα τα χαρακτηρηστικα?η σε αυτο τον cpu μπορω να παω σε αλλο socket?

cpu i5 650 3.2ghz

motherboard socket 1156LGA Η55Μ-S2V gigabite (το υπάρχων)

Radeon R9 200 series γραφικών

ps το pc tο δουλεύω κυρίως gaming.

Οχι δεν ειναι ιδια, m.youtube.com/watch?v=7Rv5fKbHYI4 , μονο η ψυκτρα ταιριαζει.

Καλησπερα διαβαζοντας το προβλημα που εχεις και αυτα που εχεις τσεκαρει εγω θα αλλαζα motherboard με την μια ειναι φανερο οτι κατα ενα πολυ μεγαλο ποσοστο θα ελεγα πανω απο 95% ειναι motherboard το προβλημα που εχεις. Προφανος κατι εχει αρχισει να κανει νερα στην motherboard γιαυτο και εχεις αυτα τα προβληματα. Οσο αφορα τα aircondition και γενικα αλλες συσκευες στο σπιτι επειδη συχνα διαβαζω τετοιες θεωριες.. ειναι τελειως ακυρες και δεν υπαρχει περιπτωση να επηρεασουν ενα pc για κανενα λογο εκτος και αν μενεις σε κανενα βουνο..lol και το δικτυο ειναι ασταθες αλλα σε ολλες τις αλλες περιπτωσεις δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις προβλημα απο εκει. Οσο αφορα τα υπολλοιπα που διαβασα για τροφοδοτικα.. απλα δεν κανουν τετοιου ειδους προβληματα συνηθως η δουλευουν η σταματανε να δουλευουν και το pc δεν ανοιγει καθολου.

Συμβαινει φιλε μου , σαν παθων το λεω!

Κατα τα αλλα , τα προβληματα μπορει να ειναι και περισσοτερα απο ενα βεβαιως αλλα:

Γιατι να ειναι πρωτος υποπτος η μητρικη τη στιγμη που ειναι το μονο κοματι που απεμεινε απο το πρωτο υπολογιστη που σα συνολο λειτουργουσε σωστα? Οχι οτι δεν μπορει, αλλα εγω θα το αφηνα τελευταιο και γιατι κοστιζει.

Προχωρα με τα φθηνα και ευκολα.

Δες εδώ μήπως βοηθήσει, σχετικα με το τελευταίο σύμπτωμα;

http://superuser.com/questions/731264/clock-is-standing-still-when-the-computer-is-turned-off

speaker εχει η μητρική σου?

Ελεγξε το καινουργιο hardware θερμοκρασίες, δίσκους, Gpu, μνήμες .

Δες καλωδια, περνει κατευθειαν απο πριζα η πολυπριζο κτλ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...