Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας. Βασικα εχω περιπου μια ιδεα δεν ειμαι και τελειως newbie και ξερω οτι μπορω με αρκετη αναζητηση λογικα να βρω ολες τις πληροφοριες που θελω απλα εβαλα αυτο το τοπικ για να σιγουρευτω γιατι και λιγο παλιοτερα που εξαχνα γενικα με τα δικτυα μετα απο καποια στιγμη αρχισα να μπερδευομαι. Οποιος δεν βαριεται παρακαλω ας μου απαντησει.. thanks ;P... Λοιπον, δουλευω σαν φυλακας σε εργοστασιο οπου καθομαι σε ενα καμαρακι-δωματιο σε αποσταση 530~ μετρων απο ενα γραφειο οπου υπαρχει το router και μου εχει δωθει η αδεια και η προσβαση να μπω στο δικτυο αρκει να παρω τον εξοπλισμο ο οποιος χρειαζεται για να πιασω το σημα. Η ερωτηση ειναι απλη. Ποιος ειναι ο φθηνοτερος αλλα και συγχρόνως καταλληλος εξοπλισμος που πρεπει να αγορασω. Πχ μια directional οπου την στοχευω προς το γραφειο και ενα access point οπου συνδεω μετα πανω την κεραια? Τοσο απλο ειναι? Φανταζομαι οχι. Δηλαδη αυτο που θελω ειναι να φερω το σημα του wifi και μεσα στο καμαρακι και να συνδεομαι ασυρματα οχι με ethernet καλωδιο. Πιστευω να εγινα κατανοητος οτιδηποτε αλλη διευκρινηση θελετε παρακαλω πειτε μου.. Εχω βαλει και φωτο απο τον μετρητη αποστασης του google maps. Ευχαριστω! :) 

post-237768-0-30626400-1438123896_thumb.jpg

Επεξ/σία από dioskouros88
Δημοσ.

Ο πιο σωστος τροπος είναι να γίνει σύνδεση με 2 κατευθυντικά panels ή δορυφορικά πιάτα με feeder και router-PC στημένα με Mikrotik ή με Access Points, ώστε να δημιουργήσεις ένα Wireless bridge σε a ή b mode.

Μπορείς να βρείς αναλυτικές πληροφορίες στο forum του AWMN.

Δημοσ.

Ναι απλα απο την μερια μου το μονο που μπορω να κανω ειναι να εγκαταστησω οτι μπορω απο το δικο μου ποστο, δεν υπαρχει η οικειοτητα ας το πω ετσι και η παραπανω σχεσεις για να ζητησω κατι περισσοτερο απο αυτα που ηδη προειπα. Δηλαδη και μου εδωσαν προσβαση και το τον κωδικο για να καταλαβεις χαρη μου εκαναν, οποτε δεν υπαρχει θεμα να βαλω κατι στην μερια του γραφειου. Υπαρχει καποιος απλος και φθηνος τροπος να πιανω εστω λιγο καλο σημα μονο απο την δικια μου πλευρα? Οπως επισης ειπα και παραπανω αμα βαλω μια directional ή μια yagi σε ενα ap το οποιο θα το βαλω σε repeater mode θα κανω τιποτα ή ειναι τελειως λαθος και ακυρα ολα αυτα που γραφω σχετικα με το ap και την κεραια? ty.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με δύο τέτοια http://routerboard.com/RBSXT2nDr2είσαι κομπλέ. Σε αγροτική περιοχή είσαι οπότε δεν θα παίζουν παρεμβολές στα 2.4, gigabit ethernet δεν παίζει να χρειάζεσαι, εμβέλεια έχουν τεράστια, καλή τιμή (κατω από 100 το ζευγάρι), νομίζω είναι η τελεια λύση.

Δημοσ.

Εγω δεν θα μπλεχτω σε αυτο το θεμα διοτι δεν εχω τοσο εξειδικευμενες γνωσεις στο θεμα. 

Το μονο που μπορω να σου πω απο πλευρας μου και σε επιπεδο Τηλεπικοινωνιων, ειναι : 

Μην αυξανεις πολυ την ισχυ του Modem/Router σου με κεραιες , panel κλπ , γιατι εκπεμπουν στους 2.5 ghz και 5 ghz με Ιονιζουσα ακτινοβολια , πραγμα που προκαλει αποδεδειγμενα θερμανση των ιστων του Οργανισμου μας, διαπερναει το μηκος κυματος αυτο , την εξωτερικη μεμβρανη του DNA μας και προκαλει μεταλλαξεις,παρενεργειες , στο DNA (πχ καρκινους κλπ)

Ακουγεται υπερβολικο, αλλα πιστεψε με . εχω ασχοληθει πολυ με τηλεπικοινωνιες και γνωριζω αρκετα απο τεχνικης αποψης. Καποιες συχνοτητες, ειναι απαγορευμενες σε μεγαλη ισχυ για τον ανθρωπο.

Ξανα-Σκεψου το

Δημοσ.

Με δύο τέτοια http://routerboard.com/RBSXT2nDr2είσαι κομπλέ. Σε αγροτική περιοχή είσαι οπότε δεν θα παίζουν παρεμβολές στα 2.4, gigabit ethernet δεν παίζει να χρειάζεσαι, εμβέλεια έχουν τεράστια, καλή τιμή (κατω από 100 το ζευγάρι), νομίζω είναι η τελεια λύση.

Ασχέτως που ο TS ρητά αναφέρει ότι μόνο στην δικιά του πλευρά μπορεί να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση, στην φωτογραφία που δίνει δεν πρόσεξες ότι υπάρχουν 4 (τα 2 κατά πολύ) ψηλότερα κτίρια ακριβώς στο οπτικό πεδίο της ζεύξης;

Εγω δεν θα μπλεχτω σε αυτο το θεμα διοτι δεν εχω τοσο εξειδικευμενες γνωσεις στο θεμα. 

Το μονο που μπορω να σου πω απο πλευρας μου και σε επιπεδο Τηλεπικοινωνιων, ειναι : 

Μην αυξανεις πολυ την ισχυ του Modem/Router σου με κεραιες , panel κλπ , γιατι εκπεμπουν στους 2.5 ghz και 5 ghz με Ιονιζουσα ακτινοβολια , πραγμα που προκαλει αποδεδειγμενα θερμανση των ιστων του Οργανισμου μας, διαπερναει το μηκος κυματος αυτο , την εξωτερικη μεμβρανη του DNA μας και προκαλει μεταλλαξεις,παρενεργειες , στο DNA (πχ καρκινους κλπ)

Ακουγεται υπερβολικο, αλλα πιστεψε με . εχω ασχοληθει πολυ με τηλεπικοινωνιες και γνωριζω αρκετα απο τεχνικης αποψης. Καποιες συχνοτητες, ειναι απαγορευμενες σε μεγαλη ισχυ για τον ανθρωπο.

Ξανα-Σκεψου το

Θα συμφωνούσα μαζί σου, αν ήταν αληθές ότι το WiFi εκπέμπει σε ιονίζουσα ακτινοβολία.

Καθώς όμως είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης αναληθές, αμφισβητώ τις τεχνικές σου γνώσεις επί του θέματος.

Δημοσ.

2_aktinobolia.jpg

Οσες συχνοτητες ανηκουν στους GHz οπως και τα wifi (2.4GHz , 5GHz) ειναι στην κατηγορια της ιονιζουσας ακτινοβολιας. Παρ'ολα αυτα δεν θα προσπαθησω να αλλαξω γνωμες. Καντε οτι νομιζετε, ειχα την υποχρεωση να ενημερωσω.

Δημοσ.

Άστο είναι φανερό ότι δεν το κατέχεις το θέμα.

Στην εικόνα που δείχνεις μιλά για "γκρίζα ζώνη" (και όχι ότι πρόκειται για ιονίζουσα ακτινοβολία) και αυτό έχει να κάνει διότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για επίδραση της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό, πέραν της θερμικής. Πράγμα που ρητά μνημονεύεται από τον ΠΟΥ, χωρίς όμως να αποκλείεται ότι σε 50 χρόνια να μην έχουμε άλλα δεδομένα.

Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι τα τελευταία 20+ χρόνια που λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία, έχουμε αύξηση των καρκινικών περιστατικών μόλις 0,004% που μπορεί να οφείλεται σε δεκάδες άλλους παράγοντες μεταξύ των οποίων και των χημικών ουσιών ουσιών, όπως το χλωραιθένιο, που χρησιμοποιούνται ευρέως στην βιομηχανία, όπως ο ΠΟΥ αναφέρει στην ετήσια έκθεση.

Δημοσ.

Εγώ φίλε jkoukos βλέπω πως τα μεγάλα κτήρια δεν είναι κολλητά μεταξύ τους, αυτό όμως πρέπει να το επιβεβαιώσει ο TS. Επίσης, τα συγκεκριμένα πάνελ έχουν αρκετή ισχύ για να περάσουν μέσα από κτήριο, και το έχει επιβεβαιώσει κάμεραμαν που τα χρησιμοποιεί για εξωτερικές απευθείας συνδέσεις. Τώρα αν όντως δεν υπάρχει οπτική επαφή δεν γίνεται τίποτα.

Δημοσ.

Άστο είναι φανερό ότι δεν το κατέχεις το θέμα.

Φίλε jkoukos, επετρεψε μου να γνωριζω καλυτερα το θεμα απο εσενα.. 

Ειμαι χρονια στο κομματι των τηλεπικοινωνιων,ραδιοσυχνοτητων και ραδιοερασιτεχνισμου. Το οτι εχεις αντιθετη αποψη απο εμενα, δεν σημαινει οτι καταριπτεις αποδεδειγμενες επιστημονικες ερευνες. Καλο βραδυ , δεν θα επανελθω στο θεμα

Δημοσ.

Ότι πεις. Θα σου χαλάσω την ζαχαρένια τώρα που σφίξαν οι ζέστες;

Μια, τόσο δα, αποδειξούλα μπορούμε να έχουμε και μεις οι αδαείς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...