Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

- Το ποσό που διαθέτουμε:

850 μέχρι 900

- Tη χρήση του υπολογιστή:

Μόνο για gaming

- Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη?

Όχι, υπάρχει καλό monitor

- Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι;

Όχι.

- Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Μόνο e-shop.

- Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα το στήσω μόνος μου.

- Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

Οχι

- Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

Δε θα ασχοληθώ με διπλές κάρτες. Μεμονωμένα upgrade ίσως γίνουν στο μέλλον οπότε θα με ενδιέφερε να έχει περιθώριο το τροφοδοτικό.

- Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο)

Μάλλον όχι.

- Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)?

Όχι

- Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Οχι

Δημοσ.

EVkD5.jpgΜενουν 440 για να φτασεις τα 900. Δεν βρηκα καποιο τροφοδοτικο απο eshop με gold πιστοποιηση που να μου αρεσε, και φυσικα την καρτα γραφικων συμφερει να την παρεις απο σκρουτζ αφου υπαρχουν μεγαλες διαφορες στις τιμες. 

PSU: http://www.skroutz.gr/s/5129987/Super-Flower-Golden-Green-HX-550W.html 75€

GPU: http://www.skroutz.gr/s/5579878/Gigabyte-GeForce-GTX970-4GB-WindForce-3X-OC-GV-N970WF3OC-4GD.html 365€

Φυσικα κουτι βαζεις της αρεσκειας σου αφου πιστευω πως ειναι αρκετα και θεμα γουστου εκτος απο ποιοτητα κατασκευης κλπ.

Αν κοψεις λιγο απο το κουτι, παρεις χειροτερο τροφοδοτικο και κοψεις και απο την καρτα πηγαινοντας σε καποια 290 πχ, χωραει και ενας 128 GB SSD.

• Like 1
Δημοσ.

Το monitor είναι 24αρι Phillips 1920x1080 με response στα 5 ms. Είναι μεταχειρισμενο αλλά σε άριστη κατάσταση. Όσον αφορά τα parts διαβάζω και άλλα topics για ιδέες αλλά δεν έχω καταλήξει κάπου. Μέσα στην εβδομάδα θέλω να το παραγγείλω οπότε θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πρόταση.

Δημοσ.

Κοιτα και σε ξενα σαιτ, με 4460 και gtx 970 τα παιζεις σχεδον ολα τα παιχνιδια high-ultra χωρις να υπολογιζω βεβαια κατι φιλτρα για τριχες σε witcher η τις too much ρυθμισεις για σκιες και distance στο gta v. Se 1080p παντα.

• Like 1
Δημοσ.

Το monitor είναι 24αρι Phillips 1920x1080 με response στα 5 ms. Είναι μεταχειρισμενο αλλά σε άριστη κατάσταση. Όσον αφορά τα parts διαβάζω και άλλα topics για ιδέες αλλά δεν έχω καταλήξει κάπου. Μέσα στην εβδομάδα θέλω να το παραγγείλω οπότε θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πρόταση.

Ποιό μοντέλο είναι; Αν είναι να πάρεις κάρτες των 350€ και να φτιάξεις σύστημα των 900+ θες και ανάλογη οθόνη.Τέτοιες κάρτες είναι overkill για 1080p συνήθως.Παρεμπιπτόντως στα 350-360 κοιτάς σε 390 που είναι δυνατότερη overall γενικά από 970 αλλά απάντησε για την οθόνη πρώτα.

Δες και αυτά για τη κάρτα:

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν σκοπευεις να αλλαξεις αναλυση συντομα (μεσα στα επομενα 2-3 χρονια δηλαδη) οποια και απο τις 2 καρτες γραφικων να παρεις θα εισαι μια χαρα στα 1080p. Τα 3-4 frames αποκλειεται να σου δωσουν αισθητη διαφορα και εβαλα την 970 λογω πολυ χαμηλοτερης καταναλωσης και περισσοτερου OC που μπορεις να κανεις (αν σκοπευεις να ασχοληθεις). Απο κει και περα σε αναλυσεις >1080 πας σε 390 ξεκαθαρα. 

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ στην 970 κοιτάζω για τους λόγους που ανέφερες (περισσότερο η κατανάλωση παρά το OC μιας και δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με το άθλημα). Upgrade μέσα στα επόμενα 2,5+ χρόνια δύσκολο να συμβεί και τα 3-4 fps διαφορά προφανώς και δεν με ενοχλούν.

• Like 1
Δημοσ.

Το μοντέλο είναι το : Philips 242G5DJEB. Είναι αρκετά καλό απλά είναι μεταχειρισμένο, σε άριστη κατάσταση ωστόσο.

Από οτι είδα για gaming οθόνη του είδους είναι έτσι και έτσι συγκριτικά με άλλες αλλά εφόσον την έχεις και είναι σε καλή κατάσταση σου κάνει.

Μεταξύ 390-970 προτείνω 390 γιατί:

• είναι συνολικά δυνατότερη με καλύτερο performance per $ (και σε 1080p είναι θηρίο-τα πάνω βιντεο έχουν μετρήσεις και σε 1080p και είναι πάνω),

• είναι πιο καινούρια και θα πάρει βελτιώσεις για αρκετό καιρό ακόμα με οδηγούς ενώ η 970 κατά πάσα πιθανότητα όχι τόσο (η nvidia έχει τη κακιά συνήθεια να αφήνει τις βελτιώσεις σε επιδόσεις μόλις βγάλει καινούρια κάρτα),

• έχει μεγαλύτερο video buffer για να μην ανησυχείς για τα παιχνίδια με μεγάλες απαιτήσεις σε αυτόν τον τομέα ή αν ασχολείσαι με γραφικά mods,και από overclock δεν τα πάει καθόλου άσχημα γιατί είναι σε καινούριο 28nm process.
  • Like 1
Δημοσ.

Ωστόσο απ'οτι βλέπω και οι δύο την 390 προτείνετε. Το μόνο που φοβάμαι είναι να μη ξεφύγει το budget. Θα προτιμούσα να μείνει αυστηρά γύρω από τα 900 (άντε ας πούμε 920) και πραγματικά ψάχνω να βρω από που να κόψω. Προφανώς ο ssd π.χ. μπορεί να προστεθεί λίγο αργότερα, σε κάνα μήνα ίσως.

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι αν κοιτάς για αγορά από Ελλάδα να περιμένεις να εξομαλυνθούν οι τιμές για να πάρεις κανά καλύτερο κουτί,τη κάρτα σε πιο λογική τιμή και να χωρέσεις και μια μικρή (έστω) ψύκτρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...