Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω ένα MacBook pro του 2007. Με το που το ανοίγω ακούγεται ο ήχος φαίνεται το μηλαρακι και μετά κάνει boot loop. Προσπαθεί να ανοίξει συνέχεια. Έχω δοκιμάσει reset pram safe mode recovery mode και τίποτα. Με το που κάνω ένα από αυτά αντί να κάνει restart κάποια στιγμή κολλάει στο μηλαρακι και το κυκλακι από κάτω που γυρνάει σταματάει και κολλάει. Να πω μόνο ότι όταν το βάζω σε recovery πάλι κολλάει το κυκλακι αλλά εκεί λέει "to continue in English please press return" και όταν πατάω το κάτω βελάκι απλά το λέει σε όλες τις γλώσσες, αλλά συνεχίζει να είναι κολλημένο στο μηλαρακι... Να πω επίσης ότι το laptop έχει πέσει και έχει χαλάσει και η οθόνη, φαίνονται όλα δηλαδή πολύ σκούρα και μόνο υπό γωνία βλέπεις. Σε εξωτερική οθόνη όμως φαίνονται όλα κανονικά.

Τι μπορούμε να κάνουμε? Έχει χτυπήσει ο σκληρός? Να το πάω σε servise? Η μπορώ να κάνω κάτι άλλο?

Δημοσ.

Προσπάθησε να μπουτάρεις απο εξωτερικό μέσο. Εχεις dvd OS X  , linux ή και windows? Πολυ πιθανών να έχει προβλημα ο σκληρός η να διακόπηκε αποτομα ή εγκατάσταση κάποιου oS x.

timemachine backup υπάρχει? Γιατί μάλλον πας για format και εγκατάσταση....

Δημοσ.

Πως γινεται αυτο ακριβως? Γιατι το dvd μου δεν δουλευε και το εβγαλα...

Time machine backup υπαρχει αλλα παρα πολυ παλιο...

Δημοσ.

Πως γινεται αυτο ακριβως? Γιατι το dvd μου δεν δουλευε και το εβγαλα...

Time machine backup υπαρχει αλλα παρα πολυ παλιο...

δεν πειράζει που είναι παλιό timemachine. Αν είναι σε usb σκληρό δοκίμασε να τον συνδέσεις και ξεκίνα τον mac με το alt πατημένο.

Υπάρχει κανένας αλλος mac γυρω σου ή μονο pc?

YΓ. Και ενα εξωτερικό dvd drive με usb κάνει την ίδια δουλειά.

Δημοσ.

θα το δοκιμασω αλλα φοβαμαι οτι παλι δεν θα εμφανιστει το μενου. υπαρχει και pc και ενας ακομα πιο παλιος mac χωρις intel chip. πως θα καταλαβω αν χτυπησε ο δισκος η αν εχει corrupt αρχεια? τα αρχεια μου τα σωζω?

Δημοσ.

θα το δοκιμασω αλλα φοβαμαι οτι παλι δεν θα εμφανιστει το μενου. υπαρχει και pc και ενας ακομα πιο παλιος mac χωρις intel chip. πως θα καταλαβω αν χτυπησε ο δισκος η αν εχει corrupt αρχεια? τα αρχεια μου τα σωζω?

Αν καταφέρεις και τον ξεκινήσεις ειτε απο usb σκληρό ή στικάκι ή dvd drive το οποίο έχει κάποιο λειτουργικό μέσα έχεις πολλές πιθανότητες να σώσεις τα αρχεία. Mε τον παλιο Mac έχεις την δυνατότητα να φτιάξεις τα παραπάνω. Eδώ ενα παραδειγμα http://osxdaily.com/2012/02/17/make-bootable-os-x-10-8-mountain-lion-usb-install-drive/

Και linux  ή windows usb  μπορείς να φτιάξεις στο pc. Αν έχει ο παλιος mac , os X λειτουργικό 10.5 (Leopard) μπορείς φτιάξεις ενα σκληρό φορμαρισμένο για intel ,να βάλεις το 10.5 με τον παράπανω τροπο εκει και να

μπουτάρει το macbook.

Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι με τους παραπάνω τρόπους, πρέπει να πας τον mac για service....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...