katarasg Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα σε όλους!!!Η ερώτηση μου είναι απλή κ ευκολη για αυτους που ασχολουνται!Οπως λεω παραπανω Wordpress ή Joomla!Me τι είναι καλυτερο να ασχοληθω δηλαδη εχει περισσοτερες επιλογες για να φτιαχνω αποκλειστικα κ μονο site για μενα?Με τι να ασχοληθω?Ευχαριστω εκ των προτερων ολουσ!!
mad-proffessor Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Και τα δύο καλά είναι υπερτερει λίγο το joomla με την έννοια ότι είναι content management system σε σχέση με το wordpress που είχε φτιαχτεί αρχικά για blogging system (άσχετα μετά που με τα plugins μπορείς να κάνεις άπειρα πράγματα). Αν ξέρεις και php(ιδιαίτερα αν έχεις κάνει και καμια αντικειμενοστρεφή εφαρμογή-site) δε θα δυσκολευτείς κάπου. 1
antonisid Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Θα διαφωνήσω με τον mad-proffessor. Το wordpress ναι μεν ακόμη μεταφέρει την φήμη του blog, καθότι έτσι ξεκίνησε αλλά πλέον μιλάμε καθαρά για ένα cms (Blog Tool, Publishing Platform, and CMS). Προσωπικά επειδή έχω δουλέψει και με τα 2 cms, βρήκα πιο εύκολο να κάνω αυτά που θέλω με wordpress καθώς το θεωρώ πιο ευέλικτο.Το documentation επίσης είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα. Το wordpress με λίγα λόγια το πιάνεις και το κάνεις ότι θέλεις για να το πω χοντρικά, εν αντιθέσει με το Joomla που χει κάποιους περιορισμούς. Επίσης είναι γρηγορότερο απ το Joomla, αλλά αν το site μεγαλώσει αρκετά σε πολυπλοκότητα και σε επισκέπτες (20.000/μέρα πχ) , τότε η ανάγκη για caching είναι επιτακτική. Μεγάλο μειονέκτημα του WP είναι ότι δεν έχει "χτιστεί" με MVC αρχιτεκτονική, σε αντίθεση με το Joomla. Κλείνοντας νομίζω στην web development κοινότητα, το wordpress είναι αρκετά πιο δημοφιλές από οποιοδήποτε άλλο cms. 2
CyberCr33p Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Έχοντας δουλέψει για χρόνια και τα δύο θα σου πρότεινα Wordpress. 1
xaerialtwistx Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 το Joomla είναι πολυπλοκότερο. αν θες ενα απλο site, με το wordpress θα πετυχεις τον στοχο σου 10 φορες πιο γρηγορα αλλά αν το Joomla το 'λιωσεις' μπορεις να φτασεις σε επαγγελματικότερο αποτέλεσμα. επίσης το Wordpress ειναι πολυ πιο φιλικο στα plugins του. το Joomla συνηθιζει τις περισσοτερες φορες που αναβαθμιζεται να καθιστα αχρηστα πολλα plugins και θα περιμενεις καθε φορα μήνες πριν το αγαπημενο σου plugin αποκτησει συμβατη εκδοση ωστε να αναβαθμισεις. πολλα site ακομα χρησιμοποιουνε το Joomla 2.5 και 3.0 για αυτον τον λόγο. η εγκατασταση των plugins σε wordpress ειναι επισης μια πιο γρηγορη διαδικασια. για το 95% των χρηστων το Wordpress θεωρω πως ειναι η καλύτερη επιλογή εκτός και αν έχεις την διαθεση να γίνεις expert σε ενα CMS οποτε το Joomla θα σου δωσει στο τελος καλύτερα αποτελέσματα τα οποια ομως ειναι περιττα για το site που θελουν να κάνουν οι περισσοτεροι. 2
pOLoS Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 εχoντας ασχοληθei παρα παρα πολυ με το joomla από την έκδοση 1.0 και μετα 1.5 , 1.6 , 1.7 , 2.5 .... και τα τελευταια χρονια αρκετα με το wordpress , θα σου προτεινα wordpress! 1
katarasg Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Σας ευχαριστω παρα πολυ όλους!Ειμαι εντελως αρχαριος !!Δεν εχω ιδεα απο κωδικα κτλ και η δουλεια μου δεν εχει καμια σχεση με αυτο.....θελω να το μαθω για προωπικη χρηση......απο που να αρχισω ......υπαρχει κανενα βιβλιο ή κατι παρομοιο?Η' απλά ανοιγω υπολογιστη κ πειραματιζομε?
3DViRuS Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Σας ευχαριστω παρα πολυ όλους!Ειμαι εντελως αρχαριος !!Δεν εχω ιδεα απο κωδικα κτλ και η δουλεια μου δεν εχει καμια σχεση με αυτο.....θελω να το μαθω για προωπικη χρηση......απο που να αρχισω ......υπαρχει κανενα βιβλιο ή κατι παρομοιο?Η' απλά ανοιγω υπολογιστη κ πειραματιζομε? ορεξη να εχεις κ υπαρχουν απειρα βιβλια/tutorials κτλ να βρεις... (google is your best friend)
kogos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Θα το ξεθάψω λίγο το thread γιατί μόλις το διάβασα και έχω σχόλια... Έχω ασχοληθεί και με τα 2, joomla + wordpress... και οι περισσότεροι ξέρω πως προτιμούν wordpress. Είναι άλλοστε το πιο δημοφηλές με διαφορά. ΑΛΛΑ, αν το δει κανείς από τη σκοπιά του dev-designer που θέλει να φτιάχνει μόνο custom themes/templates και όχι να πέρνει έτοιμα, τότε το joomla με βολεύει πολύ περισσότερο. Για παράδειγμα, σε σχεδίαση σελίδας που κάθε υποσελίδα είναι διαφορετική, πρέπει να ξεπατωθώ στην δημιουργεία νέων php για κάθε υποσελίδα. Αντί αυτού, στο joomla του βάζεις που και αν θες να εμφανίζονται τα modules και τέλος, έχοντας ένα master-layout ως οδηγώ. Επίσης, αν και το wordpress έχει άπειρα περισσότερα plugins από το joomla, τα περισσότερα τα βλέπω να είναι παρόμοια... ενώ κάποια plugins/extensions του joomla δεν υπάρχουν καν για wordpress. Για παράδειγμα, τα chronoforms και chronoconnectivity δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα για wordpress. Ακόμα, το extensions.joomla.org είναι πολύ ευκολότερο να βρεις extensions από το αντίστοιχο του wordpress που στα περισσότερα plugins δεν υπάρχει demo, και πρέπει να τα κατεβάσεις, να τα δοκιμάσεις και μετά να αποφασίσεις. Ενώ στο joomla, τα περισσότερα έχουν demo για να κρήνεις. Επίσης, για site που χρειάζονται users με access levels, το wordpress μου έχει βγάλει τη πίστη, ενώ το joomla φάνηκε εξαιρετικά ευκολότερο. Για απλά πράγματα, δεν το συζητάω, το wordpress φαντάζει ευκολότερο και για τον σχεδιαστή, και για τον πελάτη... αρκεί να μην χρειαστεί καμιά customια σοβαρή... λίγο αλλάζουν τα fonts, τα χρώματα και τέλος. Δεν αποκλείεται να μην είμαι και σωστά ενημερωμένος για όλα τα παραπάνω, και γι' αυτό θα ήθελα πολύ να δω σχόλια. 1
aledjo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 ΑΛΛΑ, αν το δει κανείς από τη σκοπιά του dev-designer που θέλει να φτιάχνει μόνο custom themes/templates και όχι να πέρνει έτοιμα, τότε το joomla με βολεύει πολύ περισσότερο. Για παράδειγμα, σε σχεδίαση σελίδας που κάθε υποσελίδα είναι διαφορετική, πρέπει να ξεπατωθώ στην δημιουργεία νέων php για κάθε υποσελίδα. Αντί αυτού, στο joomla του βάζεις που και αν θες να εμφανίζονται τα modules και τέλος, έχοντας ένα master-layout ως οδηγώ. δεν ισχυει αυτο που λες. μαλλον δε το εψαξες σωστα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα