Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω ένα παλιό laptop HP Compaq Presario CQ60. Έχει 1gb ram, επεξεργαστή έναν celeron 2ghz και ενσωματωμένα γραφικά intel ενώ είναι και αρκετά παλιό μοντέλο. Όταν το πήρα είχε windows vista και όπως καταλαβαίνετε από τότε ακόμα κόλλαγε, τον τελευταίο καιρό είχε παραγίνει όμως το κακό, περίμενα κανα τέταρτο για να ανοίξει. Οι επαναφορές δεν βοηθούσαν ιδιαίτερα οπότε αποφάσισα να του βάλω linux, μιας και το είχα στο ράφι τα τελευταία χρόνια. Του έβαλα λοιπόν ubuntu και από τότε εμφανίστηκε το πρόβλημα. Κάθε φορά που ανοίγει κάνει ένα παρατεταμένο beep σε πολύ υψηλή συχνότητα το οποίο διακόπτεται από ένα ελαφρύ κλικ ενώ η οθόνη είναι μαύρη. Σαν να σφυρίζει ασταμάτητα με ενδιάμεσα κλικ. Κάνει περίπου 100 τέτοια κλικ και σφυρίζει συνολικά για ένα λεπτό περίπου. Σκέφτηκα ότι ή κάτι δεν πάει καλά με το hardware μετά από τόσο καιρό αδράνειας, ή κάτι δεν πάει καλά με τα ubuntu, οπότε του έκανα άλλο ένα format και του έβαλα lubuntu (έτσι κι αλλιώς θα το έκανα αφού ακόμα και με τα ubuntu κόλλαγε :P)

Τελικά το σφύριγμα-beep εξακολουθεί να το κάνει και με τα lubuntu. Βέβαια στη συνέχεια bootαρει κανονικά και τρέχει το λειτουργικό χωρίς πρόβλημα. Τι μπορεί να φταίει? Εντωμεταξύ τα "beep" είναι τόσο πολλά που όταν έψαξα στο google για 100 beep δεν βρήκα κάτι

Δημοσ.

Όχι τα δοκίμασα όλα και τίποτα

Επειδή η μπαταρία είναι χαλασμένη (δεν νομίζω να αντέχει ούτε μισή ώρα) το έβαζα μόνο με τον φορτιστή και χωρίς την μπαταρία. Όταν δοκίμασα να βάλω και την μπαταρία μαζί με τον φορτιστή δεν έκανε μπιπ. Ο φορτιστής όμως είναι καινούριος, σχεδόν αχρησιμοποίητος αφού ο παλιός χάλασε πρόσφατα άρα δεν νομίζω να φταίει ο φορτιστής. Μήπως τα χει παίξει το λαπτοπ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...