Προς το περιεχόμενο

Πάει το monitor του Laptop...

Jaco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από σήμερα το πρωί, πριν κανά δεκάλεπτο, κλαίω το monitor του laptop μου... Η εγγύηση του έχει τελειώσει εδώ και χρόνια... Το πρόβλημα το ξέρω ήδη, έχει κάει το backlight της οθόνης γιατί ναι μεν δείχνει γραφικά, αλλά ίσα που διακρίνονται στο monitor...

Αυτό που ήθελα να ζητήσω είναι αν υπάρχει κάποιος που να έχει καμία σχέση με την Genesis, εδώ στην Ελλάδα μήπως και μου το αλλάξουν χωρίς να μου πιάσουν με όλη τους την δύναμη τον κόλο...

Δημοσ.

μπορει να ειναι και το Inverter (κυκλωμα που δινει μια υφηλη ταση για να αναψει το ccfl φωτισμο)

εχω παρει απο το hac μια μπλε λαμπα και χρησιμοποιησα τον Inverter για να ελεγξω αν ειχε καει στο δικο μου μηχανημα η λαμπα (που ειναι μεσα στην οθονη) η o inverter του

η οθονη που εχεις τι μεγεθος ειναι και τι αναλυση;

Δημοσ.

Και ο Inverter να είναι το θέμα είναι ότι πρέπει να αλλαχτεί, άρα πάλι ερχόμαστε στο ίδιο σημείο, δηλαδή αν υτπάρχει κανείς που να έχει κανά "γνωστό" στην genesis...

Δημοσ.

Τι να πω και εγω ρε Jaco που ΕΣΠΑΣΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ η οθονη μου οταν καταλαθος βαλαμε μια βαλιτσα πανω απο το λαπτοπ και ενω ητανε μεσα στην θηκη του... Ραγισε και βγηκε ενα υγρο που καλυψε εσωτερικα την οθονη και παπαλα... Ειναι και εκτος εγγυησης οποτε τωρα μονο οταν το συνδεω με αλλη οθονη μπορω να το δουλευω...

Δημοσ.

Kavalioti, πότε θα συναντηθούμε να κλάψουμε τα λεφτά μας παρέα...;

Ωστόσο, τους πήρα τηλ. και μου είπαν ότι ο Inverter κοστίζει 40 - 50 ευρώ και η εγκατάσταση 85 ΕΥΡΩ...!!!!! Πόνεσε ο κόλος μου και οι αμυγδαλές μαζί... Τους λέω:

- Ρε παιδιά πες τε μου ποιός inverter είναι για να τον αγοράσω και να τον βάλω εγώ...

- Α, λυπάμαι δεν υπάρχει στην αγορά τον έχουμε μόνο εμείς...

-Καλά, τότε να τον πάρω από εκεί με 40 ευρά και να τον βάλω μόνος μου (πρέπει να είναι με pins και όχι SMD, αλλιώς ούτε αυτοί θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν)...

-Α, λυπάμαι δεν γίνεται, γι'αυτό θα πρέπει να μιλήσετε με το τμήμα πωλήσεων γιατί μάλλον θα είναι άλλη τιμή...!!!

AAAAAAARRRRGGGHHHHH....!!!!

Δηλαδή, όπως και να έχει να γ@μήσουμε τον μαμάκα τον πελάτη... Κάτι τέτοια με κάνουν να θέλω να σηκωθώ και να επιστρέψω στην Γερμανία το συντομότερο δυνατόν...

Αν δεν βρεθεί κάποιος καλός άνθρωπος να βοηθήσει, θα τον ανοίξω σπίτι μπας και μπορέσω να βρω τον κωδικό του IC και να το αγοράσω από Internet κια να το φτιάξω μόνος μου... Το ρίσκο από την άλλη είναι ότι μπορεί να φταίει και το ίδιο το backlight το οποίο ίσως να κάηκε και να θέλει αλλαγή το tube, αλλά πως θα ανοίξω το lcd είναι ένα πρόβλημα... Κοινώς, τον π*ύλο....!!! :evil:

Δημοσ.

Δες σε κανα ebay αν υπαρχει το ανταλλακτικο αφου επικοινωνησεις με την εταιρια που ειπες και παρεις τον κωδικο... Εγω εκει εψαχνα και ειχα βρει οθονη για το λαπτοπ αλλα τελικα ηταν για αλλο μοντελο (ειχε κανει τυπογραφικο λαθος αυτος που το ειχε ποσταρει και εκανα τζαμπα παρτυ με ουζα εγω οταν βρηκα την οθονη του λαπτοπ με 100 δολλαρια τελικη τιμη μαζι με delivery! :shock: :shock: :shock:

Δημοσ.

καλα σε καταλαβαινω αλλα ετσι ειναι οι αντ/πειες

και στην Γερμανια να πας τα ιδια ακριβως εχουν

το θεμα ειναι οτι ο inverter εχει πανω smd και συνηθως καιγεται ο μετασχηματιστης που κανει την ανυψωση της τασης (με αλλα λογια ξεχνα την ιδεα της επισκευης)

αν ειναι η οθονη δεν υπαρχει τροπος να βγαλεις την λαμπα απο μεσα (οχι χωρις να κανεις ζημια η να το παραμορφωσεις ασχημα) αλλα και να την βγαλεις που θα αγορασεις ιδια λαμπα;

Δηλαδή' date=' όπως και να έχει να γ@μήσουμε τον μαμάκα τον πελάτη... Κάτι τέτοια με κάνουν να θέλω να σηκωθώ και να επιστρέψω στην Γερμανία το συντομότερο δυνατόν...

Αν δεν βρεθεί κάποιος καλός άνθρωπος να βοηθήσει, θα τον ανοίξω σπίτι μπας και μπορέσω να βρω τον κωδικό του IC και να το αγοράσω από Internet κια να το φτιάξω μόνος μου... Το ρίσκο από την άλλη είναι ότι μπορεί να φταίει και το ίδιο το backlight το οποίο ίσως να κάηκε και να θέλει αλλαγή το tube, αλλά πως θα ανοίξω το lcd είναι ένα πρόβλημα... Κοινώς, τον π*ύλο....!!! :evil:[/quote']

Δημοσ.

Βασικά, το άνοιξα...

Βρήκα το κύκλωμα εξόδου προς το monitor και τα κυκλώματα ισχύος... Είναι όλα τα I.C. σε SMD μορφή, οπότε δεν μπαίνει ούτε κολλητήρι ούτε τίποτα... :( Σκατά...

Θα το δουλέψω με εξωτερικό monitor στη δουλειά και αν ποτέ έχω λεφτά θα το φτιάξω και αν δεν αξίζει θα πάρω καινούργιο (ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ BRAND)...

Δημοσ.

Bασικα αυτοι στη Genesis ειναι μεγαλοι απατεωνες!Εμενα επαθε,πιθανοτατα,corruption to bios και οταν το πηγα για σερβις μου ειπανε οτι και καλα εχει καει η μητρικη και θελει αλλαγη!600 ευρω ζημια!Φυσικα πηρανε τα 3 προκαταβολικα και τα υπολοιπα τους τα χρωσταω!Το κακο ειναι οτι οσο και αν εψαξα δεν βρισκω το bios σε καποιο σαιτ και ετσι μου εχει μεινει πεσκεσι!Μακρια απο ελληνικες εταιριες!

Δημοσ.

Το έκανα ήδη...

Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον και στην Genesis έχουν ίδιο χαρτί που γράφει: "Οι πελάτες γ@μιούνται...".

Δημοσ.
Bασικα αυτοι στη Genesis ειναι μεγαλοι απατεωνες!Εμενα επαθε,πιθανοτατα,corruption to bios και οταν το πηγα για σερβις μου ειπανε οτι και καλα εχει καει η μητρικη και θελει αλλαγη!600 ευρω ζημια!Φυσικα πηρανε τα 3 προκαταβολικα και τα υπολοιπα τους τα χρωσταω!Το κακο ειναι οτι οσο και αν εψαξα δεν βρισκω το bios σε καποιο σαιτ και ετσι μου εχει μεινει πεσκεσι!Μακρια απο ελληνικες εταιριες!

Η ιστορία με το bios των genesis είναι μεγάλη μουφιά... Εγώ όταν το πήρα φυσικά το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ψάξω για καινούργια έκδοσή του... Τελικά, ανακάλυψα ότι η εταιρία που βγάζει αυτό το Bios έχει κλείσει εδώ και κάτι χρόνια και δεν βγάζει updates... Οπότε αυτό που φαντάζομαι είναι ότι είτε τα γράφουν μόνοι τους, είτε τα παίρνουν από καμιά ρωσία έτοιμα και μαύρα... Γενικά η όλη η ιστορία βρομάει μέχρι το κόκκαλο...

Δημοσ.

Βρε άνθρωπε φάντασμα, πες μας τι ακριβώς θες να ζητήσουμε από τον άνθρωπο στην genesis, να δούμε αν μπορεί να παίξει κάτι.

sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...