benign Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Βρηκα μεταχειρισμενη μια παλια καρτα 5850, που την προοριζα για ενα δευτερο συστημα.Αρχικα απο περεργεια,την δοκιμασα για 2 μηνες περιπου στο πρωτο μου. Ειχε πολυ καλες επιδοσεις και θερμοκρασιες. Καποια στιγμη αλλαζω PC case, τοποθετησα την καρτα, και οταν πατησα το power να ξεκινησει το μηχανημα,ακουστηκε ενας αποτομος ηλεκτρικος ηχος σαν ''τσαφ'' και τερμα.Ξαναδοκιμαζω,κανενας υποπτος ηχος πλεον,αλλα μονο οι ανεμιστηρες της λειτουργουσαν,εικονα δεν εδινε. Δοκιμασα με την on board γραφικων,ολα κανονικα στο PC. Πηγα την vga σε ενα καταστημα υπολογιστων στην γειτονια,δοκιμασαμε και εκει,η ιδια συμπεριφορα.Δηλαδη,μονο οι ανεμιστηρες δουλευαν αλλα η καρτα δεν εδινε σημα. Μετα πηρα μια αλλη καινουργια vga, ολα τελεια με το main pc,κανενα προβλημα. Το θεμα το αφησα για μερικες εβδομαδες και αργοτερα οταν εφτιαξα ενα δευτερο budget συστημα αποφασισα να ξαναδοκιμασω.Εν τω μεταξυ εβγαλα την ψυκτρα της καρτας και δεν παρατηρησα κατι το υποπτο,οι πυκνωτες της ειναι Γιαπωνεζικοι,καλης ποιοτητας και φαινονται ενταξει.Ενας φιλος μου τεχνικος,ομως μου ειπε οτι σε αυτους,οταν χαλασει καποιος δεν φαινεται οπως στους παλιους που εσκαγαν η ειχαν ''ζουμια'',οποτε ειπε οτι μπορει καποιος να ειναι χαλασμενος και ας μην φαινεται κατι οπτικα. Ειπε οι χρειαζεται ενα πολυμετρο για να διαπιστωσω αν υπαρχει προβλημα με καποιον πυκνωτη,αλλα τετοια συσκευη δεν εχω. Κανω αλλη μια προσπαθεια στο δευτερο PC και κανει παλι ενα ''τσαφ'',που ειχε κανει μονο την πρωτη φορα που παρουσιαστηκε το προβλημα πριν 2 μηνες, και το PC μετα δεν ανοιγε. Εβγαλα την 5850,εκανα προσπαθειες,αλλα φαινοταν σαν να ειχε καει η μητρικη,δεν κουνιοταν τιποτε,σαν να μην υπηρχε παροχη ρευματος στο συστημα. Πατησα το κουμπι του start ,χωρις καλωδιο τροφοδοσιας και μετα απο 15 δευτερολεπτα ξαναπροσπαθησα,παλι το PC δεν ανοιγε. Τελικα εκανα clear cmos με το συνηθισμενο τζαμπερακι της μητρικης και το PC ανοιξε κανονικα,με ολες του τις λειτουργιες σε αριστη κατασταση οπως διαπιστωσα μετα προσεκτικα. Ολες αυτες οι προσπαθειες εγιναν για να δω μηπως δεν καηκε το τσιπακι της καρτας γραφικων, ωστε με καποιο τροπο να την επαναφερω σε λειτουργια,αλλα τι σας λεει εσας αυτη η συμπεριφορα?
aetos1988 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Εγώ έχω ακόμα την ΑΤΙ 5850 στο δεύτερο pc και λειτουργεί απροβλημάτιστα την αγόρασα τον Οκτώβριο του 2009 και τώρα παίζει έστω και στα low το Battlefield 4 . Μακράν η καλύτερη αγορά που έκανα Δες αν η μητρική πατάει καλά στα ποδαράκια του κουτιού για να έχεις καλύτερη γείωση 1
benign Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Εγώ έχω ακόμα την ΑΤΙ 5850 στο δεύτερο pc και λειτουργεί απροβλημάτιστα την αγόρασα τον Οκτώβριο του 2009 και τώρα παίζει έστω και στα low το Battlefield 4 . Μακράν η καλύτερη αγορά που έκανα Δες αν η μητρική πατάει καλά στα ποδαράκια του κουτιού για να έχεις καλύτερη γείωση Η πιο επιτυχημενη καρτα γραφικων στην ιστορια για τα λεφτα της. Η μητρικη παταει καλα,ειναι βιδωμενη στους αποστατες και δεν βρισκει στο κουτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα