Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα laptop με το οποίο έχω δύο προβλήματα:

1) Όταν συνδέω το ρεύμα και πατάω το κουμπί να ανοίξει ακούγεται ένας ήχος* και το laptop δεν ανοίγει ποτέ (αναβουν τα λαμπάκια αλλά η οθόνη μένει μαύρη). Μάλιστα ανά διαστήματα (10-15 δευτερολέπτων) σβήνει και ξαναπροσπαθεί να ανοίξει. Αν βάλω την μπαταρία (και βγάλω το ρεύμα) και τον ανοίξω, ανοίγει μια χαρά (ούτε θόρυβος, ούτε τίποτα). Δεν θέλω λύση πάνω σε αυτό το πρόβλημα (αν κάποιος έχει κάποια ιδέα ευπρόσδεκτος) απλά το αναφέρω γιατί ίσως χρειαστεί για το 2ο πρόβλημα.

2) Αφού το ανοίξω με την μπαταρία μόνο, έχει κωδικό στα BIOS. Ξέρω ότι άμα βγάλεις την CMOS για λίγο γίνονται reset τα BIOS και είσαι κύριος. Δεδομένου όμως ότι η CMOS είναι καρφωμένη στην πλακέτα, βραχυκύκλωσα 2 pins (που αντιστοιχούν στην CMOS) με ένα κατσαβίδι για λίγη ώρα. Όμως τίποτα, ο κωδικός εκεί. Τελικά, επείδη αγανάκτησα, με το κατσαβίδι και να τον ανοιγοκλείνω, την έβγαλα την CMOS εντελώς (sodlering iron) αλλά ακόμα ο κωδικός ήταν εκεί. Την έχω βγαλμένη τώρα εδώ και καμιά βδομάδα, αλλά τίποτα. Έχω κρατήσει και το κουμπί ON πατημένο για καμιά ώρα (με βγαλμένη την μπαταρία), πάλι όμως τίποτα.

Καμιά ιδεα κανείς;; Αρχικά πίστευα ότι θα ξεμπερδέψω σε 5 λεπτά. Πιστεύω έχει κάτι να κανει με το πρώτο πρόβλημα και ότι το ανοίγω μόνο με την μπαταρία, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.

*Μετά από εξονυχιστική εξέταση στα σπλάχνα του, ο ήχος νομίζω έρχεται από την περιοχή του CPU, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος έτσι που είναι όλα το ένα δίπλα στ' άλλο

*Toshiba satelite L300

Φωτογραφίες: Είναι μεγάλες για να τις βάλω εδώ, οπότε τις ανέβασα: MOBO1, MOBO2, CMOS1, CMOS2

Επεξ/σία από Hommer
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τίποτα; Ρώτησα και στο tom's Hardware αλλά ούτε κι εκεί τίποτα. Δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο....

Δημοσ.

Σε πολλα λαπτοτ ο κωδικος bios για λογους ασφαλειας ειναι hardcoded στο bios chip και δεν διαγραφεται με βγαλσιμο της μπαταριας.

Κοινως αμα το ξεχασεις η πετας το λαπτοπ η πας για αλλαγη bios chip!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...