broxopios Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα. Ένα περίεργο πράγμα συνέβη σε ένα παλιό σύστημα που έκανα format. Ενώ κλείνω τον υπολογιστή, κάνουν κανονικά τερματισμό τα windows, σβήνει η οθόνη, όμως ο υπολογιστής συνεχίζει να λειτουργεί. Δηλαδή ανεμιστηράκια σε λειτουργία, φωτάκια αναμμένα. Δε ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Cpu: Intel core i5-660 @ 3.33 GHz Motherboard: Gigabyte GA-H55M-S2 Ram: 4gb DDR3 Kingston Vga: AsusENGT240 Hdd: WD Caviar 300gb Psu: XFX 550watt Core Edition Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 - 64 bit
umbrella co. Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Καλησπερα, Κατεβαζεις το προγραμμα: http://www.ampsoft.net/utilities/WinOFF.php και κανεις εγκατασταση. Πας general options, επιλεγεις το κουτακι force shutdown, και μετα κανεις shutdown μεσω του προγραμματος. Θα σβησει τον υπολογιστη σου σιγουρα και με ασφαλεια.
broxopios Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Επίσης να πω ότι σβήνει αν κρατάω πατημένο το power button για κάποια δευτερόλεπτα. Μόνο έτσι. @umbrella co. αν λειτουργήσει έτσι, θα πρέπει να σβήνω τον υπολογιστή κάθε φορά μέσω αυτού του προγράμματος?
EimaiMiaXara Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Καλησπερα φιλε μου παλια ειχα και εγω αυτο το προβλημα και με το παραπανω προγραμμα που δινει ο umbrella co. λυθηκε (και μολις αλλξα cpu & gpu διορθωθηκε αμεσως....)
broxopios Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Τελικά κάτι άλλο φταίει. Το πρόγραμμα λειτουργεί ακριβώς όπως και το shut down του υπολογιστή. Κλείνει κανονικά, αλλά το κουτί είναι σε λειτουργία. Κοινώς ανεμιστηράκια, φωτάκια ανοιχτά. Μάλιστα όταν κλείνει (και με τους 2 τρόπους), κάνει κανονικά τον ήχο (μέσα από το κουτί - όχι των windows), αλλά το κουτί τίποτα, εκεί, σε λειτουργία. Τα windows πάντως τερματίζουν κανονικά. Πραγματικά πολύ περίεργα πράγματα.
EimaiMiaXara Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 εξεργαστης? ειναι καιρο ?κανε μια προσπαθεια και αλλαξε cpu & gpu και δες πολυ πιθανο να λυθει μονο με cpu αλλα δοκιμασε cmos reset
broxopios Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 εξεργαστης? ειναι καιρο ?κανε μια προσπαθεια και αλλαξε cpu & gpu και δες πολυ πιθανο να λυθει μονο με cpu αλλα δοκιμασε clear bios Δεν έχω άλλη cpu. Θα δοκιμάσω άλλη κάρτα γραφικών όμως. Γιατί να ευθύνεται η cpu? Αφού ο τερματισμός γίνεται κανονικά. Στη συνέχεια κάτι κολλάει και δεν κλείνει. Επίσης clear bios? Για εξήγησε λίγο? Να πω και ότι είχα ανοίξει και ένα άλλο τόπικ. Μήπως επηρεάζει την κατάσταση? http://www.insomnia.gr/topic/576913-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-drivers-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-intel-management-engine-interface/
EimaiMiaXara Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δεν έχω άλλη cpu. Θα δοκιμάσω άλλη κάρτα γραφικών όμως. Γιατί να ευθύνεται η cpu? Αφού ο τερματισμός γίνεται κανονικά. Στη συνέχεια κάτι κολλάει και δεν κλείνει. Επίσης clear bios? Για εξήγησε λίγο? Να πω και ότι είχα ανοίξει και ένα άλλο τόπικ. Μήπως επηρεάζει την κατάσταση? http://www.insomnia.gr/topic/576913-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-drivers-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-intel-management-engine-interface/
umbrella co. Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Τελικά κάτι άλλο φταίει. Το πρόγραμμα λειτουργεί ακριβώς όπως και το shut down του υπολογιστή. Κλείνει κανονικά, αλλά το κουτί είναι σε λειτουργία. Κοινώς ανεμιστηράκια, φωτάκια ανοιχτά. Μάλιστα όταν κλείνει (και με τους 2 τρόπους), κάνει κανονικά τον ήχο (μέσα από το κουτί - όχι των windows), αλλά το κουτί τίποτα, εκεί, σε λειτουργία. Τα windows πάντως τερματίζουν κανονικά. Πραγματικά πολύ περίεργα πράγματα. Επελεξες force shutdown οπως σου εγραψα? Καποιο process δεν τερματιζει.
broxopios Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Επελεξες force shutdown οπως σου εγραψα? Καποιο process δεν τερματιζει. Ναι το επέλεξα. Ξέρεις όμως πιο είναι το θέμα? Ότι κάνει κανονικά τη διαδικασία του shutdown και μάλιστα ακούγεται και ο χαρακτηριστικός ήχος (αυτό το κλατς - πως αλλιώς να το πω) ότι το pc κλείνει. Δηλαδή έχει τερματιστεί σωστά η λειτουργία. Όμως λειτουργούν σχεδόν όλα μέσα στο κουτί. Όπως είπα, ανεμιστηράκια, φωτάκια αναμένα (του power button και της μητρικής).
Thanos1972 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 λογικα η μητρικη δεν δινει εντολη για να κλειδει το τροφοδοτικο. δοκιμασε να κουμπωσεις λιγο καλυτερα το 24πινο του τροφοδοτικου που παει στην μητρικη. 1
umbrella co. Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Ναι το επέλεξα. Ξέρεις όμως πιο είναι το θέμα? Ότι κάνει κανονικά τη διαδικασία του shutdown και μάλιστα ακούγεται και ο χαρακτηριστικός ήχος (αυτό το κλατς - πως αλλιώς να το πω) ότι το pc κλείνει. Δηλαδή έχει τερματιστεί σωστά η λειτουργία. Όμως λειτουργούν σχεδόν όλα μέσα στο κουτί. Όπως είπα, ανεμιστηράκια, φωτάκια αναμένα (του power button και της μητρικής). Οποτε μαλλον το προβλημα σου δεν προερχεται απο εκει. Εγω δεν γνωριζω κατι περαιτερω πανω στο θεμα, οποτε ακολουθησε αυτο που γραφει ο Thanos και βλεπεις πως θα παει.
panosxry Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 φίλε broxopios δοκίμασε να βγάλεις και να ξαναβάλεις την cmos battery της motherboard (η στρογγυλή μπαταρία στη μητρική), και αν δεν λυθεί το πρόβλημα, να την αντικαταστήσεις με καινούργια. Είχα το ίδιο θέμα σε laptop και το είχα λύσει αλλάζοντάς την.
EimaiMiaXara Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 λογικα η μητρικη δεν δινει εντολη για να κλειδει το τροφοδοτικο. δοκιμασε να κουμπωσεις λιγο καλυτερα το 24πινο του τροφοδοτικου που παει στην μητρικη. λες να φταιει η μητρικη?απο κλειεται να φταει το psu η η cpu? εγω αυτα υποψιαζομαι...(γνωμη μου μην πεσεται να με φατε )
broxopios Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 λογικα η μητρικη δεν δινει εντολη για να κλειδει το τροφοδοτικο. δοκιμασε να κουμπωσεις λιγο καλυτερα το 24πινο του τροφοδοτικου που παει στην μητρικη. Πολύ πιθανό ναι. Ωστόσο το δοκίμασα και τίποτα. φίλε broxopios δοκίμασε να βγάλεις και να ξαναβάλεις την cmos battery της motherboard (η στρογγυλή μπαταρία στη μητρική), και αν δεν λυθεί το πρόβλημα, να την αντικαταστήσεις με καινούργια. Είχα το ίδιο θέμα σε laptop και το είχα λύσει αλλάζοντάς την. Δεν την έβγαλα όχι. Θα το κάνω σε λίγο. Υπάρχει πιθανότητα η μπαταρία να ευθύνεται γι αυτό? Θα το δοκιμάσω. λες να φταιει η μητρικη?απο κλειεται να φταει το psu η η cpu? εγω αυτα υποψιαζομαι...(γνωμη μου μην πεσεται να με φατε ) Την cpu την πήγα σε έναν φίλο χθες βράδυ που έχει συμβατή μητρική και δούλευε μια χαρά. Οπότε η cpu είναι οκ. Τώρα μένει να αλλάξω κάρτα γραφικών. Θα βγάλω αυτή που έχω στον υπολογιστή που χρησιμοποιώ. Ας δούμε και αυτό το ενδεχόμενο. EDIT: Επίσης να πω και κάτι άλλο που παρατήρησα. Όταν κάνω restart (όχι shutdown), ο υπολογιστής κλείνει για 3-4 δευτερόλεπτα. Κανονικά. Σαν να κάνει shutdown. Σβήνουν λαμπάκια, ανεμιστήρες κλπ. Βέβαια μετά από λίγα δευτερόλεπτα κάνει το restart. Ενώ όταν κάνω απενεργοποίηση τίποτα. Μόνο ο σκληρός δίσκος απενεργοποιείται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα