Προς το περιεχόμενο

Που βρίσκονται τα αρχεία Ati στο Debian ?


Alithinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φίλοι μου!

Είμαι χρήστης Windows 7, το οποίο θα κρατήσω για τα παιχνίδια, αλλά θέλω ως δεύτερο λειτουργικό και για καθημερινή χρήση να έχω Linux, και κλίνω προς το Debian. (πολύ φόρτωμα και χρώματα το ubuntu).

 

Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως εξ αιτίας ενός ελλατώματος της κάρτας AMD που έχω.

Η κάρτα μου έχει ένα γνωστό πρόβλημα με τη διαχείριση των χρονισμών της, το οποίο σε περιβάλλον Windows λύνεται με πείραγμα text αρχείου και μονταρισμένο προφίλ επί της ουσίας, το οποίο έφτιαξα χειροκίνητα.

 

Αν δεν φτιάξω μονταρισμένο προφίλ της gpu, ο υπολογιστής έχει hard crash που απαιτεί hard reset τόσο σε περιβάλλον Windows όσο και σε Linux.

 

Στο Windows 7, ο φάκελος που βρίσκεται το αρχείο που πρέπει να πειράξω είναι στο:

C:\Users\User\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles

 

Ωστόσο σε Linux δεν κατάφερα να βρω παρόμοιο φάκελο, και υπ' όψιν πως απ τη στιγμή που θα μπουτάρει το σύστημα, έχω περιορισμένο χρόνο μέχρι να τύχει random crash.

 

Έτσι, λόγο αυτού, δεν μπορώ να έχω Λίνουξ στο σύστημα μου.  :(

 

 

Κάνω αυτό το θέμα λοιπόν, με την ελπίδα πως ίσως κάποιος άλλος χρήστης να έχει κάρτα γραφικών AMD, και να ξέρει τη τοποθεσία που βρίσκεται το ανάλογο αρχείο σε περιβάλλον Debian, ώστε να μπορέσω να το βρω και να το μοντάρω, για να μπορώ να το χρησιμοποιώ καθημερινά.

 

Please, άμα γνωρίζετε που αποθηκεύονται τα profiles των καρτών γραφικών AMD, κάντε copy paste την διεύθυνση, για να με βοηθήσετε να λύσω το πρόβλημά μου, και να γίνω και 'γω καθημερινός χρήστης Linux! :D

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις έχει να κάνει αποκλειστικά με τους διαθέσιμους drivers που υπάρχουν για τα Windows.

Οι αντίστοιχοι drivers για Linux δεν θα πρέπει να σου δημιουργούν κάποιο πρόβλημα.

Προχώρα κανονικά στην εγκατάσταση όποιας διανομής θες. Μετά την εγκατάσταση, θα πρέπει να ψάξεις λίγο στο google για το πως θα περάσεις τους closed source drivers για την κάρτα σου.

 

Αν σε κάποιο σημείο κολλήσεις, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα. ΈΚανα εγκατάσταση του 8.1 amd64, και όντως δεν κρασάρει. (Μπαίνω απ το debian τώρα).

 

Ωστόσο θα χρειαστώ λίγη βοήθεια προσαρμογής.

Καταρχάς πήγα στις ρυθμίσεις οθόνης, και η μέγιστη ανάλυση που μου βγάζει είναι η 1280χ1024. Ενώ η οθόνη μου είναι 1920χ1080.

Έτρεξα το randr, στο τερματικό, και μου έβγαλε και αυτό ως μέγιστη ανάλυση την 1280χ1024, και προσπάθησα να τη βάλω με -s την 1080p, αλλά μου έβγαλε μήνυμα λάθους ότι δεν υποστηρίζεται. :(

 

Τα πάντα φαίνονται υπερμεγεθές και θολά.

 

 

 

υ.γ. Το hardware είναι αυτό της υπογραφής μου. Κατά την εγκατάσταση επέλεξα να εγκαταστήσει όλους τους drivers (generic), ακόμα και αυτούς που δεν είναι free αλλά proprietary.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πρέπει μάλλον να περάσεις τους τελευταίους drivers για την κάρτα σου.

Κατέβασέ τους απόLink.png Site: εδώ
.

Στο ίδιο link υπάρχει και manual για το πώς να τους περάσεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατέβασα τον driver αλλά δεν μπορούσα να τον εγκαταστήσω, μου εμφανιζόταν μήνυμα πως ο πιο πρόσφατος proprietary είναι ασύμβατος με το gnome, ενώ τον πιο πρόσφατο open τον είχα ήδη εγκατεστημένο.

 

Τελικά έσβησα το debian και το αντικατέστησα με Lubuntu. Το οποίο ευτυχώς από τη πρώτη οθόνη του install ακόμα, αναγνώρισε τη gpu και την ανάλυση της οθόνης μου, και ρυθμίστηκε σε 1080p αυτόματα! :) Α, και όντως... δεν κρασάρει, και έτσι δεν χρειάζεται να πειράξω τα ρολόγια της gpu μου! :)

 

 

υ.γ. τώρα θα προσπαθήσω να βρω τρόπους να το φέρω στα μέτρα μου, η default διαρύθμιση του πάντως θυμίζει περισσότερο windows παρά ubuntu.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υ.γ. Το hardware είναι αυτό της υπογραφής μου. Κατά την εγκατάσταση επέλεξα να εγκαταστήσει όλους τους drivers (generic), ακόμα και αυτούς που δεν είναι free αλλά proprietary.

Η επιλογη για εγκατασταση αναμεσα σε generic ή targeted αφορα το initrd. Targeted σημαινει να περιλαβει στο initrd μονο τα modules που χρειαζονται για να λειτουργισει το hardware σου, πραγμα που σημαινει πως αν αλλαξεις hardware θα πρεπει να ξανακανεις και το initrd.

Generic σημαινει να εχει... πολλα περισσοτερα modules μεσα στο initrd, αρα και περισσοτερη ανοχη σε αλλαγη hardware.

 

Το initrd ειναι αυτο

https://en.wikipedia.org/wiki/Initrd

 

Αργοτερα στην εγκατασταση, που ρωταει για propiertary software εννοει να περιλαβει τα contrib και non-free κομματια του repo, που imho ειναι αναγκαια, οχι μονο για κλειστους drivers αλλα και για αλλα πακετα, πχ flash, rar, firmware, γραμματοσειρες της ms.

Αν ΔΕΝ βαλεις τον driver για την καρτα σου με apt-get install ταδε, ΔΕΝ τον βαζει η εγκατασταση απο μονη της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...