Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω φτιάξει μια βάση δεδομένων με δυο πίνακες (TableKentrikos και TableKataskevastis), έχω δημιουργήσει και μια σχέση ένα προς πολλά. έχω επίσης και μια φόρμα (Visual Basic) που έβαλα DataGridView ώστε να φαίνονται να δεδομένα που πίνακα TableKentrikos. Αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι στη φόρμα, στο DataGridView, στη στήλη Κατασκευαστής να μην φαίνεται ο αριθμός αλλά το όνομα του κατασκευαστεί που αντιστοιχεί στον αντίστοιχο αριθμό του πίνακα TableKataskevastis. Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό;

post-347517-0-31166600-1437835039_thumb.jpg

post-347517-0-79053500-1437835040_thumb.jpg

post-347517-0-29699100-1437835041_thumb.jpg

post-347517-0-40828200-1437835042_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα query στην βάση δεδομένων σου, κάτι το οποίο είναι εύκολο έτσι ώστε το dataset που θα έρχεται θα έχει το όνομα του κατασκευαστή και όχι τον αριθμό του. Απλά θα πρέπει να κάνεις το DataGrid bound στο Query αυτό. Εναλλακτικά μπορείς να το κάνεις με κώδικα, δηλαδή να ορίσεις hard coded το SQL που το κάνει αυτό με JOIN δηλαδή και να φέρεις τα δεδομένα. Υπάρχει και τρίτος τρόπος που διαβάζεις γραμμή γραμμή από το dataset του πίνακα που έχεις και κάνεις κάτι σαν dlookup με βάση το ID και αποθηκεύεις αλλά είναι πολύ primitive.

Δημοσ.

Τα κατάφερα, σ' ευχαριστώ πολύ...

SELECT        tblKentrikos.[Α/Α], tblPerigrafi.[Περιγραφή Είδους], tblKentrikos.Μοντέλο, tblKentrikos.Διαστάσεις, tblKataskevastis.Κατασκευαστής, tblMm.[Μ/Μ], tblKentrikos.Ποσότητα, 

tblSimvatotita.Συμβατότητα
FROM            ((((tblKentrikos INNER JOIN
                         tblPerigrafi ON tblKentrikos.[Περιγραφή Είδους] = tblPerigrafi.[Α/Α]) INNER JOIN
                         tblKataskevastis ON tblKentrikos.Κατασκευαστής = tblKataskevastis.[Α/Α]) INNER JOIN
                         tblMm ON tblKentrikos.[Μ/Μ] = tblMm.[Α/Α]) INNER JOIN
                         tblSimvatotita ON tblKentrikos.Συμβατότητα = tblSimvatotita.[Α/Α])

Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμη, έχω έναν πίνακα με δυο στήλες (Α/Α, Περιγραφή Είδους), ένα Text Box και ένα Combo Box. Στο Combo Box εμφανίζονται οι εγγραφές που υπάρχουν στη στήλη Περιγραφή Είδους και στο Text Box θέλω να εμφανίζεται αυτόματα ο αριθμός στον οποίον αντιστοιχεί και βρίσκεται στην ίδια γραμμή, στη στήλη A/A. Πως γίνεται αυτό; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...