Καρχαρίαςςς Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Καλησπερα, ειμαι χρηστης android απο τοτε που υπαρχει (htc dream) και καπου στο ενδιαμεσο ειχα παρει iPhone 4s αλλα δεν με επεισε να κανω την αλλαγη. Σκεφτομαι τωρα με την ελευση του 6s και το iOS 9 να παω απο την αλλη πλευρα να δω τι γινεται. Ειμαι σε φαση αγορας νεου κινητου και λεω να παω κατα κει. Γενικα μισω την Apple επειδη ειναι πολυ κλειδωμενα τα παντα στο λειτουργικο της αλλα το smartphone πλεον εχει γινει για εμενα φωτογραφικη, music player και ενα μεσο για να ειμαι "μεσα στα πραγματα" και το iPhone τα προσφερει αυτα και με το παραπανω. Απλα με εχει κουρασει το lollipop γιατι δεν ειναι τοσο polished οσο το kitkat και αν δεν δω φως στο τουνελ με το m μαλλον αλλαζω. Ποια ειναι η γνωμη σας;
dialer1453 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Aν σε ενοχλεί ότι τα πάντα είναι κλειδωμένα στο λειτουργικό τότε δεν μπορείς να πας σε iphone. Εκτός αν σε ενοχλεί θεωρητικά μόνο. Κατά τα άλλα το ios είναι σαφώς ανώτερο λειτουργικό, ακριβώς για τους λόγους που το μισείς. Η εμπειρία χρήσης που προσφέρει βασίζεται στο γεγονός ότι αφενός είναι κλειδωμένο, αφετέρου γράφεται για συγκεκριμένους και περιορισμένους συνδυασμούς hardware. Έτσι η συνεργασία hardware - software βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Γι αυτά που λες (φωτογραφική, player, internet?) θα μπορούσες να δεις και κάποιο windows phone με το 1/3 των χρημάτων. Θα είχες εμπειρία χρήσης iphone με πολύ λιγότερα χρήματα και με καλύτερη φωτογραφική. Θα έχανες βέβαια σε πλήθος εφαρμογών, αν τώρα δουλεύεις κάποια εξειδικευμένη. Στο δια ταύτα, το iphone -το εκάστοτε iphone- ήταν και είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις αν παραβλέψεις τον παράγοντα κόστος. Το σίγουρο είναι ότι αν σκοπεύεις να δώσεις τόσα χρήματα σε κινητό, το iphone είναι η μοναδική σου επιλογή. Αν είναι να τα πετάξεις, τουλάχιστον να πιάσουν -όσο το δυνατόν- τόπο.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Aν σε ενοχλεί ότι τα πάντα είναι κλειδωμένα στο λειτουργικό τότε δεν μπορείς να πας σε iphone. Εκτός αν σε ενοχλεί θεωρητικά μόνο. Κατά τα άλλα το ios είναι σαφώς ανώτερο λειτουργικό, ακριβώς για τους λόγους που το μισείς. Η εμπειρία χρήσης που προσφέρει βασίζεται στο γεγονός ότι αφενός είναι κλειδωμένο, αφετέρου γράφεται για συγκεκριμένους και περιορισμένους συνδυασμούς hardware. Έτσι η συνεργασία hardware - software βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Γι αυτά που λες (φωτογραφική, player, internet?) θα μπορούσες να δεις και κάποιο windows phone με το 1/3 των χρημάτων. Θα είχες εμπειρία χρήσης iphone με πολύ λιγότερα χρήματα και με καλύτερη φωτογραφική. Θα έχανες βέβαια σε πλήθος εφαρμογών, αν τώρα δουλεύεις κάποια εξειδικευμένη. Στο δια ταύτα, το iphone -το εκάστοτε iphone- ήταν και είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις αν παραβλέψεις τον παράγοντα κόστος. Το σίγουρο είναι ότι αν σκοπεύεις να δώσεις τόσα χρήματα σε κινητό, το iphone είναι η μοναδική σου επιλογή. Αν είναι να τα πετάξεις, τουλάχιστον να πιάσουν -όσο το δυνατόν- τόπο. Τις εφαρμογες που χρησιμοποιω εγω δεν τις εχει στα windows phone αλλα μονο στα αλλα δυο. Νομιζω αυτη τη φορα θα με πεισει να κανω την αλλαγη επειδη εχει 3rd party πληκτρολογια και εχει και μεγαλυτερη οθονη. Τωρα ειμαι με cyanogenmod 12.1 αλλα εχει τρελα bugs και δεν αντεχω αλλο, τουλαχιστον στο iOS δεν εχει τοσα πολλα bugs και εγω θελλω σταθεροττητα σε αυτα που κανω. Ειναι που ειναι λιγα αυτα που κανω με το smartphone τουλαχιστον ας ειναι smooth και bugfree
kataramenos32 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Το 6s δεν νομιζω να αξιζει τα λεφτα του μιας και δεν πιστευω να εχει αξιοσημειωτες διαφορες απο το 6αρι.Οσον αφορα τη μεταβαση στο iOS προσωπικα ειμαι υπερ.Στην τελικη αν δεν σε βολεψει το πουλας και ξαναγυριζεις σε android 1
Tzikoz Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Προσωπικά τρέχω και τα δυο λειτουργικά αυτή την στιγμή και μπορώ να σου πω ενα πράγμα , όπως ανάφερε ένας φίλος λιγο ποιο πάνω , ο τρόπος που δένει το iOS με το hardware ειναι οτι καλύτερο όταν έρχεται σε θέμα day to day use και stability . Απο την άλλη όμως έχεις και ενα android που εχει κλείσει τρομερά το gap που υπήρχε ανάμεσα στα δυο λειτουργικά μερικά χρόνια πριν , θεωρώ οτι αφού έχεις φάει android με το κουτάλι μπορεις να δώσεις μια ευκαιρία στο ερχόμενο iPhone , πίστεψε με οι διάφορες πλέον μετα το iOS 7 ειναι αισθητές , μπορεί να μην έχεις το τρομερό customization του android αλλα τα επίπεδα ειναι πλέον σε ποιο οικανοποιητικα επίπεδα . Και μην ξεχνάς οτι τα iPhone εχουν τρομερή μεταπωλικη αξία , πράγμα που σου δίνει ενα μαξιλαράκι σε περίπτωση που καταλάβεις οτι δεν ειναι για εσένα , μπορεις να χτυπήσεις άνετα ενα top notch android smartphone με τα λεφτα που θα πάρεις. Πιστεύω οτι ειναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν να δοκιμάσεις και την μεριά του μήλου και που ξέρεις , μπορεί να μην χρειαστεί να ξανά μπεις στην διαδικασία να επιστρέψεις στο android , stability πάντως θα βρεις άφθονο
taslikos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 <p>Τα ίδια λέγαμε όλοι πριν πάμε σε iPhone.. Αν εχεις την δυνατότητα καντο</p>
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Θα περιμενω λιγο ακομα να δω τι θα ειναι και το 6s αν και δεν φανταζομαι μεγαλες διαφορες και θα προβω σε αγορα μαλλον κοντα στα μεσα οκτωβριου, απλα σκεφτομαι αν αξιζει απο τωρα για να αρχισω να μαζευω φραγκα. Αυτο που ειπε ο φιλος απο πανω το σκεφτηκα και εγω, οτι εχει μεγαλη μεταπωλητικη αξια και αν δω οτι δεν μου κανει στην χειροτερη θα χασω 150-200 ευρω αφου πωλειται πολυ κοντα στην retail τιμη. Επισης η Apple οσο και να μην την πηγαινω εχει καλο support απο αποψη οτι ολες οι συσκευες παιρνουν iOS την μερα που βγαινει και δεν περιμενουν καν, και τα apps ειναι φτιαγμενα για το hardware το συγκεκριμενο αρα θα ειναι πιο καλη η εμπειρια. Θελω κατι να δουλευει με λιγα λογια οπως εχετε καταλαβει, και 90% θα την κανω την κινηση. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Λογικα θα γραψει και καποιος αλλος την αποψη του, οψομεθα.
Vangelis_D9 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μια που ειπώθηκε και αν δεν είμαστε πολύ οφτόπικ Τωρα ειμαι με cyanogenmod 12.1 αλλα εχει τρελα bugs και δεν αντεχω αλλο Με το Samsung Tab Pro 8'4 που έχω σκεφτόμουν να περάσω σε CM 12 (υποστηρίζεται και από τη λίστα συσκευών) αλλά τελικά το ανέβαλα καθώς θα έρθει πολύ σύντομα η αναβάθμιση σε 5.1. Μπορείς να μας πεις ποια είναι τα σημαντικότερα bugs που εμφανίζει το CM 12 και σε ποια συσκευή το εγκατέστησες;
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μια που ειπώθηκε και αν δεν είμαστε πολύ οφτόπικ Με το Samsung Tab Pro 8'4 που έχω σκεφτόμουν να περάσω σε CM 12 (υποστηρίζεται και από τη λίστα συσκευών) αλλά τελικά το ανέβαλα καθώς θα έρθει πολύ σύντομα η αναβάθμιση σε 5.1. Μπορείς να μας πεις ποια είναι τα σημαντικότερα bugs που εμφανίζει το CM 12 και σε ποια συσκευή το εγκατέστησες; Σε moto x 2013 και moto g 2013, κυριως το δευτερο χρησιμοποιω, εχει καποια bugs με τη διαχειρηση μνημης και οταν ανοιγεις links με το link bubble ή ανοιγεις μηνυματα στο messenger σε bubble τις κλεινει μονο του μετα απο λιγο ή και αμεσως, επισης εχει αρκετα redraws ο launcher, καποιες φορες random reboots. Αλλη μια περιοδο το flash δεν αναβε καθολου, οι drivers του ηχου δεν ειναι και οι καλυτεροι. Γενικα ειναι πολλα αλλα μικρα, και σπανε νευρα.
Vangelis_D9 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Σε moto x 2013 και moto g 2013, κυριως το δευτερο χρησιμοποιω, εχει καποια bugs με τη διαχειρηση μνημης και οταν ανοιγεις links με το link bubble ή ανοιγεις μηνυματα στο messenger σε bubble τις κλεινει μονο του μετα απο λιγο ή και αμεσως, επισης εχει αρκετα redraws ο launcher, καποιες φορες random reboots. Αλλη μια περιοδο το flash δεν αναβε καθολου, οι drivers του ηχου δεν ειναι και οι καλυτεροι. Γενικα ειναι πολλα αλλα μικρα, και σπανε νευρα. Και είναι και από τα πολύ καλά σμάρτφον, με προβλημάτισες με τα συγκεκριμένα bugs που αναφέρεις. Οκ ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Και είναι και από τα πολύ καλά σμάρτφον, με προβλημάτισες με τα συγκεκριμένα bugs που αναφέρεις. Οκ ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.Μάλλον επειδή δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στα flagships γίνεται αυτό.
ikaruga24 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Αν θες 10 πράγματα να τα κάνεις αξιόπιστα και γρήγορα τότε σαφώς και να πας. Και εγώ λειτουργώ με android και παρόλο που γουστάρω την ελευθερία και την πληθώρα πραγμάτων που προσφέρουν ως daily driver τα lags, κρεμάσματα και γενικότερα κολλήματα που τρώνε σε φάσεις μπορούν να σε τρελάνουν. Αν δεν υπήρχε αυτή η μετριότητα στην ποιότητα της αναπαραγωγής της μουσικής από τα i-phone και δεν ήταν κλειδωμένο το θέμα μουσική θα πήγαινα και εγώ κατά apple μεριά αλλά βλέπεις το θέμα ποιότητα ήχου/ ελευθερία μουσικής με καίει όσο τίποτε άλλο (μετά την επικοινωνία φυσικά) στο θέμα τηλέφωνο.
Vangelis_D9 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Αν δεν υπήρχε αυτή η μετριότητα στην ποιότητα της αναπαραγωγής της μουσικής από τα i-phone και δεν ήταν κλειδωμένο το θέμα μουσική θα πήγαινα και εγώ κατά apple μεριά αλλά βλέπεις το θέμα ποιότητα ήχου/ ελευθερία μουσικής με καίει όσο τίποτε άλλο (μετά την επικοινωνία φυσικά) στο θέμα τηλέφωνο. Είναι βέβαια και το θέμα της μεταφοράς αρχείων που πρέπει να γίνονται μόνο μέσω iCloud, αναλογικά πολύς λίγος χώρος για την τιμή του αφού δεν βάζει sd - είμαι που είμαι της φωτό και του βίντεο. Πάντως για τη σταθερότητα και το support συμφωνώ αλλά ένεκα των παραπάνω ποτέ δεν θα πήγαινα σε iPhone. Τώρα να δω πόσο καλό θα είναι το 5.1, με 5.0.2 στο LG είμαι αρκετά ευχαριστημένος, όχι πολύ. Κι όλα αυτά εν αναμονή του Android M να δούμε επιτέλους αν θα κάνει τη διαφορά.
voldemort Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Το 6s δεν νομιζω να αξιζει τα λεφτα του μιας και δεν πιστευω να εχει αξιοσημειωτες διαφορες απο το 6αρι.Οσον αφορα τη μεταβαση στο iOS προσωπικα ειμαι υπερ.Στην τελικη αν δεν σε βολεψει το πουλας και ξαναγυριζεις σε android Ε οχι οτι δεν θα εχει αξιοσημειωτες διαφορες... 2 ραμ(διπλασια εως τωρα). Α9 cpu με καλυτερη λιθογραφια και επιδοσεις. 12 mp αυξημενα κατα 4 μεχρι τα τωρινα δεδομενα. Λιγο καλυτερες λειτουργιες ios 9 και δυνατοτητες που θα παρει λογω 2 ραμ. Touch. Σκληροτερο αλουμινιο που δεν θα λυγιζει... Για τα δεδομενα της apple εχει αρκετη διαφορα οπως και να το δεις.Να ειμαστε και λιγο αντικειμενικοι. Ασε που η s εκδοση σιγουρα θα διορθωσει προβληματακια του απλου. Προσωπικα ειναι ενα μοντελο που λεω να κανω το βημα σε ios για πρωτη φορα και ελπ[ιζω να μην το μετανοιωσω.Θα δειξει. Περισσοτερο για να εχω εμπειρια χρηση(λογω αλλου λειτουργικου) θα το παρω παρα για κατι αλλο παραπανω που δεν εχω τωρα σε android.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Ε οχι οτι δεν θα εχει αξιοσημειωτες διαφορες... 2 ραμ(διπλασια εως τωρα). Α9 cpu με καλυτερη λιθογραφια και επιδοσεις. 12 mp αυξημενα κατα 4 μεχρι τα τωρινα δεδομενα. Λιγο καλυτερες λειτουργιες ios 9 και δυνατοτητες που θα παρει λογω 2 ραμ. Touch. Σκληροτερο αλουμινιο που δεν θα λυγιζει... Για τα δεδομενα της apple εχει αρκετη διαφορα οπως και να το δεις.Να ειμαστε και λιγο αντικειμενικοι. Ασε που η s εκδοση σιγουρα θα διορθωσει προβληματακια του απλου. Προσωπικα ειναι ενα μοντελο που λεω να κανω το βημα σε ios για πρωτη φορα και ελπ[ιζω να μην το μετανοιωσω.Θα δειξει. Περισσοτερο για να εχω εμπειρια χρηση(λογω αλλου λειτουργικου) θα το παρω παρα για κατι αλλο παραπανω που δεν εχω τωρα σε android. Αν είναι όπως τα λες τότε θα πάω σε 6s αλλά με προβληματίζει μπαταρία. Είναι λάθος να βγάζουν λεπτά κινητά με κόστος την μπαταρία, ίσως είναι ο μοναδικός λόγος να πάω σε plus έκδοση. Τώρα το iPhone τρέχει άνετα με 1 gb ram φαντάζομαι με 2 θα κάνει παπάδες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα