Προς το περιεχόμενο

Powerslave / Exhumed Remake [Powerslave EX]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γνωρίζω πόσοι από εδώ μέσα γνωρίζουν αυτόν τον τίτλο του PSOne / Sega Saturn αλλά είμαι σίγουρος πως είναι ελάχιστοι μιας και μιλάμε για τον ορισμό του υποτιμημένου παιχνιδιού (τα reviews του παιχνιδιού εξάλλου μιλάνε από μόνα τους με μέσο όρο 9/10). Πρόκειται λοιπόν για ένα FPS με στοιχεία platforming, ενώ το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι η ικανότητα επέκτασης των δυνατοτητων του χαρακτηρα με νέες δυνάμεις, οι οποιες μπορούν να δώσουν πρόσβαση σε -προηγουμένως απροσπελαστα- μονοπάτια πρηγούμενων επιπεδων. Προσθέστε σε αυτήν την συνταγη τα 2 διαφορετικά τέλη του παιχνιδιού (ανάλογα με το αν ο χαρακτήρας θα καταφερει να βρει ολα τα κομματια του πομπου ωστε να επικοινωνησει με τους δικούς του), συν τις προαιρετικες team dolls που δινουν και αλλες νεες δυναμεις -και που χωρίς οδηγό στρατηγικής μάλλον δεν θα βρείτε ποτέ- και μιλάμε για έναν ιδιαιτερα πλούσιο, αλλά εξαιρετικά δύσκολο τίτλο.

shot005.png

Φαίνεται πως δεν είμαι ο μόνος που εχει λησμονήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι (που κάποτε θα είχε sequel στο sega dreamcast αλλά δεν έφτασε ποτέ) και κάποιος έκατσε και έφτιαξε μια έκδοση για τον υπολογιστή με γραφικά υψηλότερης ανάλυσης, υποστηριξη για ποντικι, και αρκετα πιο πλουσια options. το παιχνίδι μπορεί να κατεβάσει ο κάθε ενδιαφερόμενος από εδώ:

http://tinyurl.com/powerslave-pcexversion

shot0012.png

το παιχνίδι βρήκα να υποφέρει από bugs στο σημάδι αν παίξετε χωρίς crosshair οπότε καλύτερα να κρατήσετε τον στόχο ενεργοποιημένο. επίσης ο χρήστης το ανέβασε με ένα δικό του save και καλύτερα να κάνετε new game για να το δείτε από την αρχή. τέλος να αναφέρω πως και το pc είχε βγάλει δική του έκδοση αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις εκδόσεις του psone / sega saturn και μοιάζει με εντελώς διαφορετικό τίτλο.

Powerslave-EX-2.png

post-222285-0-17644900-1437813822_thumb.jpg

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Like 3
Δημοσ.

Εγω το θυμαμαι απο το pc. Εποχες command prompt να φανταστειτε. Το ειχα σε demo. Μου 'χε κανει εντυπωση.

Θα το δοκιμασω οπωσδηποτε. Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

στον υπολογιστη μου είχε αφήσει αναμεικτα συναισθηματα αλλά σίγουρα υποδεεστερα.

εντυπωση προκαλεί το ότι ενω στις κονσόλες είναι μερικές εκατοντάδες megabyte, η DOS έκδοση δεν ξεπερνούσε τα 10mb!

Δημοσ.

^ μάλλον θέμα μουσικής είναι , σε κονσόλες θα είχε CDDA ενώ στο pc θα έπαιζε midi .. εκτός αν είχε και τίποτα video στις κονσόλες που έλειπαν στο pc

Δημοσ.

Το δοκιμασα και εχω να πω οτι δεν ειναι console game. Λαθος thread.

Απο τα καλυτερα remake που εχω παιξει. Μπραβο στον δημιουργο. Μπραβο και στον xaerialtwistx που μας το θυμησε.

Για πειτε και κανα αλλο με την ιδια ποιοτητα στη μετατροπη. Εχει πολυ ενδιαφερον το θεμα... για τους παλιους.

Δημοσ.

το ξέρω ότι δεν είναι console game αλλά το έβαλα εδώ επειδή βασίζεται σε έκδοση κονσόλας και επειδή οι περισσότεροι το ξέρουν από τις κονσόλες (όσοι το ξέρουν τέλος πάντων!).

ο ίδιος χρήστης έχει φτιάξει remake του Doom64 πάλι για το pc αλλά θα χρειαστεις και την original rom αν θυμάμαι καλά: http://sourceforge.net/projects/doom64ex/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πριν λιγο ημουνα στην wikipedia του :P το βρηκα το official iso, πιστευω πως εχει και αλλες διαφορες γιατί άλλα fps της εποχης ηταν πολυ μεγαλυτερα (πχ το star wars dark forces). 

η εταιρεια night dive studios εχει παρει τα δικαιωματα για official remake του παιχνιδιου, που σημαινει οτι μπορει αργα ή γρήγορα να εμφανιστει και στο PSN / Steam (και το πιθανοτερο ολων, στο gog.com, κρινοντας και απο τις μεταφορες που εκανε στο παρελθον (system shock 2 κτλ)). 

Επεξ/σία από xaerialtwistx
Δημοσ.

ΟΚ τώρα το θυμάμαι καλύτερα στην pc έκδοση - ή μάλλον ΔΕΝ το θυμάμαι... πολύ ιδιότροπο παιχνίδι με bugs... ούτε το Install δε τρέχει σωστά : το δισκάκι στο 1ο και μοναδικό drive του συστήματος και αυτό παραπονιέται ότι δεν το βρίσκει  :lol:

(δοκιμάζω σε pentium1 με DOS, όχι dosbox/emulators)

Δημοσ.

εχω και εγω εναν 30386 αλλα δεν εχει cd rom :P

εγω εχω ξεκινησει την εκδοση για saturn αλλα το εχω σταματησει με save state. λενε οτι ειναι η καλυτερη εκδοση αλλα μερικα πραγματα μου αρεσουν, καποια αλλα οχι. θυμαμαι που οταν το πρωτοεπαιξα σε psone ειχα οδηγο στρατηγικης που ηταν για saturn αλλα δεν το ανεφερε, και εψαχνα τις team dolls και ελεγε να κανω bomb boost που δεν υπηρχε στο psone και εχανα την μια ζωη μετα την αλλη για να πετυχω κατι που δεν υπάρχει. σκεφτομουνα πως μαλλον θελει αψογο συγχρονισμο και που θα παει, θα το βγαλω.

Δημοσ.

Σε 386 επεξεργαστη αμφιβαλω πολυ αν θα τρεξει. Κι αν, παλι δε θα ειναι playable. Σε 486 το ειχα δοκιμασει με ζορι. Ηταν απαιτητικο παιχνιδι και πιο προσφατο, μαλλον για pentium ηταν. Αλλα το χεροτερο ειναι που ελεγχεις τη στοχευση με πληκτρα κι οχι ποντικι.

Keropi εισαι σιγουρος οτι εχεις φορτωσει τους cd_rom drivers απο autoexec.bat? Εχεις αρκετη conventional μνημη? Extended? Ουτε εγω δε θυμαμαι τι αλλο.

Παρατειστε το παλιο και παιξτε το remake. Ειναι φοβερο. Δε χανετε τιποτα απο την πρωτη εκδοση.

Δημοσ.

^ ναι δεν είναι θέμα configuration , είναι θέμα bug. Βρήκα patch να μη ζητάει CD, αντιγραφή τα αρχεία χειροκίνητα σε φάκελο, setup τον ήχο και με το CD μέσα (που δεν το ζητάει πλέον) παίζει τα CD Audio κομμάτια του...   :lol:

Το παιχνίδι είναι στάνταρ για pentium

Δημοσ.

Σε 386 επεξεργαστη αμφιβαλω πολυ αν θα τρεξει. Κι αν, παλι δε θα ειναι playable. Σε 486 το ειχα δοκιμασει με ζορι. Ηταν απαιτητικο παιχνιδι και πιο προσφατο, μαλλον για pentium ηταν. 

ναι το ξερω, το ανεφερα επειδη μου εκανε εντυπωση που εχεις ακομα λειτουργικο Pentium.

Ρε τσακαλακια, το θυμαστε αυτο? 

zed_021.png

Κι εδω να το κατεβασετε http://zod.sourceforge.net

το Z το θυμαμαι αλλά δεν συμπάθησα ποτέ τα παιχνίδια στρατηγικής με εξαιρεση τα Black & White και ισως 2-3 παιχνιδια ακόμα (ή rpg/strategy στυλ Shining Force). πρόσφατα έμαθα πως το RailCoaster Tycoon ηταν γραμμενο εξ ολοκληρου σε assembly:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...