Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνα με την NASA, ο Kepler 452b είναι υποψήφιος για να γίνει η... Δεύτερη Γη

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

η νασα στον ρολο του επισκοπου μιας αλλης εποχης που οδηγει τις εντυπωσεις σε εναν παραδεισο περα απο αυτον που μεταμορφωνουμε σε κολαση ωστε να υπαρχουν οργανισμοι σαν την νασα .

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ολους εσας που ψαχνετε ευκαιρια να τα χωσετε στις θρησκειες δεν μπορω να σας παρω στα σοβαρα (μα καθολου ομως). οχι γιατι ειμαι θεουσος ή αθεουσος αλλα γιατι πολυ απλα οταν μεγαλωσετε λιγακι θα πατε να παντρευτειτε και να βαφτισετε τα παιδια σας στην εκκλησια!

το εχω δει απειρες φορες αυτο το εργο! το ονομαζω δε, υποκρισια!

Μου θυμιζει το αλλο μεγαλο παραμυθι, ζω σαν "καπιταλιστικο γουρουνι" αλλα σκεφτομαι σαν "επαναστατης Τσε". Ελλας η υποκρισια σου! 

φιλικα παντα   :)

• Like 6

Μα είναι υποψήφιος για να εγκατασταθούμε εκεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

Γιατί το θεωρείς αδύνατο;

Τα βαρυτικα πεδια τα έχουν υπολογισει οι κοινοι ανθρωποι οι οποιοι φανταζονται πως μια μερα θα ζουν εκει;

Ειναι προφανες οτι αγνοεις τι σημαινει αποσταση 1400 ετη φωτος.

Γιατι βρισκεσαι 1400 ετη φωτος μακρια. Ακομα και αν ειχες την ικανοτητα να ταξιδευεις με την ταχυτητα του φωτος (~300.000 Km/sec) θα σου επαιρνε 1400 χρονια για να φτασεις εκει. Οσο και διαστολη του χρονου να φας απο την μεγαλη ταχυτητα, δεν θα τα καταφερνες. Δεν βγαινουν τα κουκια. Καλες οι μαυρες τρυπες του ιντερστελλαρ αλλα μονο για το σινεμα.

Δεν θα ενιωθες τον χρονο εσυ ομως, θα εμπαινες κι θα εβγαινες στο διαστημοπλοιο χωρις να εχεις καταλαβει χρονο.

Δεν ειναι καθολου παραπλανητικος ο τιτλος,αφου ετσι ειναι,αυτος που ο πλανητης που ζουμε τωρα πεθαινει,τον σκωτονουμε εμεις οι ανθρωποι,ηδη εχουμε πολλες κλιματικες αλλαγες,μεχρι και πριν απο εναν μηνα το θερμομετρο δεν πηγαινε πανω απο 25 βαθμους και πολλα αλλα,εδω η νασα εχει βγαλει προγραμμα να στειλη ρομποτακια στον αρη και να προσπαθησουν να τον ξανακανουν οπως ηταν,δυσκολο,αλλα θελουν να το κανουν,και η επομενη λυση ειναι να βρουνε εναν πλανητη σαν την γη,οσο ποιο κοντα γινετε ωστε να την κοπανησουμε απο εδω πριν ερθουν τα μαυρα χρονια.Μπορει να ακουγεται σαν σεναριο επιστημονικης φαντασιας αλλα ειναι αληθεια.

Μεγάλο λάθος, καθε πλανητης εχεις καποια μαγνητικα πεδια τα οποια εξασθενουν με τον καιρο κι ειναι αυτα που ουσιαστικα μας κρατανε στην ζωη αφου μας προσατατευουν απο τους ηλιακους καυσωνες, ο,τι κι να κανεις, οταν τα μαγνητικα πεδια εχουν εξασθενησει δεν μπορεις να κανεις κατι για να τα επαναφέρεις.

• Like 2

Διαβασα σ ενα αρθρο, δεν θυμαμαι που, οτι τους επιστημονες πιο πολυ τους ενδιαφερει να δουνε πως θα ειναι η γη σε 1,5 δισ. χρονια, εφοσον ο kepler και το αστρο του ειναι κατα 1,5 δισ, χρονια μεγαλυτερος απ τον ηλιο μας και την γη, παρα να αποικισουμε εκει (για την ωρα ουτε στον υπνο μας)

Και πως θα πας εκει οταν απλα για να πεις "Γεια" και να λαβεις "Γεια χαρα" χρειαζονται 2800 χρονια;

Εχουμε πολλα ψωμια και χρονια ωστε ακομα και με αυτον τον ρυθμο αναπτυξης, η τεχνολογια να επιτρεψει τετοια ταξιδια.

καταρχάς κανένας τρελός δεν θα πάει ταξίδι σε άλλο άστρο με ταχύτητα φωτός..... και υπαρχουν πολλοί μέθοδοί (και μαλιστα μερικοί ήδη έχουν αποδειχθεί ότι μπορούν να δουλέψουν όπως το space warping)......

Γατάκια! Ο Πούτιν ήδη έχει φτιάξει έναν τεράστιο μαγνήτη που έλκει τον πλανήτη με ταχύτητα φωτός. Όλοι στην NASA το ξέρουν! Δεν θα πάμε εμείς. Ο πλανήτης θα έρθει εδώ!   

• Like 1

Το θεμα ειναι οτι η θεωρια της σχετικοτητας καλα κρατει και ειναι τοσο καλα θεμελιωμενη που δεν προβλεπεται η καταλυση της στο κοντινο μελλον. Οποτε ακομα και με την ταχυτητα του φωτος να μπορεσουμε να ταξιδεψουμε (πραγμα αδυνατον προς το παρον) θα θελουμε 1400 χρονια. Ειναι αρκετα χρονακια η αληθεια ειναι :P

Παντως ειναι απιστευτο το τι υπαρχει εκει εξω. Κριμα που κανεις απο εμας δεν θα ζησει να δει την πρωτη συναντηση του ανθρωπου με καποιον κατοικο καποιου αλλου πλανητη καπου στο συμπαν.

Οσες φορες κι αν το σκεφτω, παντα "γελαω" οταν βλεπω ποσο τρομακτικα μικροι ειμαστε.

Συγκεκριμενα τωρα ειδα στη φωτο επανω που λεει "where are we looking" το που κοιταει το τηλεσκοπιο για τετοιους πλανητες. Το ποσο τεραστια ειναι ηδη αυτη η περιοχη αλλα και το ποσο μικρη σε σχεση με τον υπολοιπο γαλαξια μας. 

Και μεις, σε αυτη την απιστευτα μικρη για τα αστρονομικα δεδομενα περιοχη, βρισκουμε πλανητουληδες υποψηφιους για ζωη. Στον γαλαξια ΜΑΣ. Στην απολυτη ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. Και μου λενε μερικοι οτι ειμαστε (οι) μονοι. 

Προσωπικα δε χρειαζομαι καμια αποδειξη. Ειμαι βεβαιος οτι ειτε υπαρχει, ειτε υπηρξε(στα δις χρονια που προηγηθηκαν) ειτε θα υπαρξει(στα δις χρονια που επονται) ζωη αλλου στο συμπαν. 

Στεναχωριεμαι μονο(αληθεια), που γεννηθηκα σε αυτη την εποχη και δεν θα δω την επιβεβαιωση live :(

Γιατί τόση απαισιοδοξία; Δεν είναι κι εντελώς απίθανο...:)

H επιτάχυνση της βαρύτητας μέσα στο βαρυτικό πεδίο του Kepler 452b είναι περίπου 15,7 m/s2. Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε υπάρχει εκεί είναι x1,6 φορές βαρύτερο! Δηλαδή αν κάποιος έχει βάρος 75Κp στη γη εκεί θα είναι 120Κp.

Ο ανθρώπινος οργανισμός, τα βιολογικά όργανα και τα οστά θα καταπονούνται αφόρητα σε τέτοιες συνθήκες.

• Like 1

H επιτάχυνση της βαρύτητας μέσα στο βαρυτικό πεδίο του Kepler 452b είναι περίπου 15,7 m/s2. Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε υπάρχει εκεί είναι x1,6 φορές βαρύτερο! Δηλαδή αν κάποιος έχει βάρος 75Κp στη γη εκεί θα είναι 120Κp.

Ο ανθρώπινος οργανισμός, τα βιολογικά όργανα και τα οστά θα καταπονούνται αφόρητα σε τέτοιες συνθήκες.

θα προσαρμοστούν αρκετά σύντομα

• Like 2

ολους εσας που ψαχνετε ευκαιρια να τα χωσετε στις θρησκειες δεν μπορω να σας παρω στα σοβαρα (μα καθολου ομως). οχι γιατι ειμαι θεουσος ή αθεουσος αλλα γιατι πολυ απλα οταν μεγαλωσετε λιγακι θα πατε να παντρευτειτε και να βαφτισετε τα παιδια σας στην εκκλησια!

το εχω δει απειρες φορες αυτο το εργο! το ονομαζω δε, υποκρισια!

Μου θυμιζει το αλλο μεγαλο παραμυθι, ζω σαν "καπιταλιστικο γουρουνι" αλλα σκεφτομαι σαν "επαναστατης Τσε". Ελλας η υποκρισια σου! 

φιλικα παντα   :)

Δε νομιζω οτι ειναι θεμα υποκρισιας, μην το βλεπεις μονοδιαστατα.

Μπορει εγω να μην πιστευω, αλλα η γυναικα μου να πιστευει και να θελει να δει τον εαυτο της ντυμενη νυφουλα. Δεν θα της κανεις την χαρη?

Anyway, εναλλακτικες υπαρχουν...

Ο τωρινος πρωθυπουργος μας, ουτε εχει παντρευτει, ουτε εχει βαφτισει τα παιδια του.

Συμφωνο συμβιωσης για τους γονεις και τελετη ονοματοδοσιας για τα παιδια και τελος.

• Like 4

θα προσαρμοστούν αρκετά σύντομα

Πόσο σύντομα; Αυτό είσαι σίγουρος οτί ισχύει σε συνθήκες βαρύτητας x1,6; Όλοι οι μυς (π.χ. καρδιά, πνεύμονες) οι τένοντες και τα οστά έχουν συγκεκριμένη αντοχή. Ακόμα και ένας παγκόσμιος πρωταθλητής μέσα σε λίγα λεπτά θα απελπιστεί σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες αυξημένης βαρύτητας.

• Like 1

ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΑΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ...ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ..ΠΗΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ !!

Καλως το troll. Κι'ελεγα δε θα πεταχτει καποιος να χαλασει τη συζητηση...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...