Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προς το παρον τα εχω αποσυνδεσει προκειμενου να απολαυσω ταχυτητες VDSL. Ετσι κι αλλιως για τα εισερχομενα φαξ χρησιμοποιω υπηρεσια VOIP FAX και μουρχονται στο e mail. Τωρα, αν χρειαστει να αποστειλω θα το συνδεσω προσωρινα για να κανω τη δουλια μου. 

Να κάνω κι εγώ μια ενημέρωση:

Έχω αντικαταστήσει το παλιό μου ρούτερ με ένα Draytek 2760 εδώ και μερικές μέρες.

Παρόλο που το SNR είναι 6 για upstream και 5 για downstream, δεν έχει αποσυνδεθεί ούτε μια φορά.

Μπορεις να  μας πεις αν εχεις δει διαφορα στην ταχυτητα συνδεσης μεταξυ Draytek και ΖΤΕ ?

Δημοσ.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον στο προβλημα μας και θελω πολυ να αποδεχθω τα οσα αναφερεις, ομως δεν μ αφηνει το γεγογονος οτι το 931WII VDSL Modem router  που χρησιμοποιω, σε αντικατασταση του Η168Ν  (version Mar 2015) ειναι επισης του ιδιου κατασκευαστη ZTE και μαλιστα παλαιοτερο κατα 3 χρονια (version 2012). Παρ ολα αυτα δεν μου εμφανιζει καθολου  αποσυνδεσεις. 

απο ρουτερ σε ρουτερ θα δεις διαφορετικο συγχρονισμο οπως και διαφορετικο Chipset οποτε μπορει για αυτο το λογο το ενα να παιζει καλα και το αλλο οχι,.επισης μπορει απλα να ειναι και χαλασμενο.γενικα παντως τα zte ειναι χαλια

Συνεχιζω.

Δοκιμασα τη γραμμη σημερα για κανα 5 ωρο με modem router TP-LINK W9980. Πολυ ωραιο το μοντεμακι, με εκπληκτικο μενου, και με πολλες ρυθμισεις ομως

1) οι αποσυνδεσεις συνεχιστηκαν σχεδον με την ιδια επαναληψιμοτητα.

2) η ταχυτητα συγχρονισμου upload ηταν γυρω στο 2.6, κατωτερη του ΖΤΕ  Η168Ν που ειναι στα 4,1.

Προχωρουμε με εγκατασταστη ηλεκτρολογο σε αντικατασταση (6ος Οροφος)  κατακορυφης  καλωδιωσης, κατι σε FTP cat5 η κατι τετοιο (οποιος γνωριζει απο καλωδια ας αναφερει σχετικα).

τωρα που εφτιαξες την καλωδιωση μπορεις να βαλεις παλι πανω το 9980 να δεις τι πραγματακια δινει με σχεση το zte.σε καλωδιο υπαρχουν διαφορα αναλογως τα λεφτα που θες να δωσεις.απο εξωτερικου χωρου που μπορει να ειναι stp/ftp και Category 5e ή και 6 και το ιδιο υπαρχει και σε καλωδιο εσωτερικου χωρου.του εξωτερικου χωρου θα αντεξει περισσοτερο ζορι και το stp/ftp θα βοηθησει στο θεμα παρεμβολες.το cat5e και cat6 μικρη διαφορα θα σου κανει για χρηση σαν τηλεφωνικο και ειδικα για σενα που θα περασεις ενα ζευγαρι.για αυτο και η μονωση ανα ζευγος ειναι λιγο υπερβολη.το εσωτερικου χωρου απλα αν το βλεπει ο ηλιος συν πιθανα νερα απο εκει που περναει θα φθαρει πιο γρηγορα.to stp εχει μονωση ανα ζευγος το Ftp μια γενικη μονωση εξω απο ολα τα ζευγαρια.

Τελικα αλλαξα  καλωδιωση για την ακριβεια χρησιμοποιησα, για λογους κοστους, μια παλια υφισταμενη καλωδιωση απλου  τηλεφωνικου καλωδιου (οχι UTP η FTP). Το upload ανεβηκε στα 5 Mbps , οι αποσυνδεσεις σταματησαν. Ισως στο μελλον να εγκαταστησω FTP καλωδιο για ακομα μεγαλυτερη ταχυτητα

Συμπερασματα

1. Το VDSL εχει υψηλες απαιτησεις σε ποιοτητα συρματινης γραμμης.
  2. Η παλια γραμμη επαιζε χρονια ADSL χωρις αποσυνδεσεις, οχι ομως και VDSL.
  3. Χρησιμοποιηστε οσο το δυνατον καλυτερες και θωρακισμενες καλωδιωσεις μπορειτε.
  4. Προσοχη σε κλιματιστικα μηχανηματα που βρισκονται κοντα στην τηλεφωνικη καλωδιωση. Μεγαλο προβλημα.
  5. Το ΖΤΕ Η168Ν ειναι μια χαρα router montem.

αν το καλωδιο δεν εχει μονωση τα καλωδια μπορει να επηρεαστουν.

αν το zte το θεωρεις μια χαρα τοτε πρεπει να δεις tp link 9980,Κανα fritz ή κανα draytek για να δεις τι εστι καλο ρουτερ.σιγουρα τα vdsl zte ειναι καλυτερα απο τα adsl αλλα πολυ χαλια ακομα.το vdsl θελει σωστη καλωδιωση και πιο πανω εδωσα το Link .αν εχεις παραλληλα χανεις σε ταχυτητα.δεν φταιει παντα δηλαδη το καλωδιο σαν ποιοτητα αλλα ο τροπος που ειναι συνδεδεμενο το καλωδιο με τα υπολοιπα πριζακια και τις συσκευες.μπορεις να δεις ποσο συγχρονιζεις κατω στον κατανεμητη/χωνευτη και μετα να δεις πανω για να δεις αν χανεις  ή οχι σε ταχυτητα.

Μία ερώτηση επειδή έχω το H168N, ποιο firmware έχει πάνω εσάς γιατί βλέπω διαφορετικό menu.

Εμένα στο Administration - Log Management λέει SWVer:ZXHN H168N V1.1.0_GRT3

Πρόβλημα με disconnects δεν είχα ποτέ, και εγώ με Wind VDSL.

δες αν στο site του παροχου σου δινει πιο νεο firmware.αν εχειςλεφτα για αλλαγη ρουτερ για μενα go for it.αν δεν σε καλυπτει και αυτο που εχεις.

Ξανα συνεχιζω

παρα τα ανωτερω οι αποσυνδεσεις συνεχιζονταν , αραιοτερα μεν αλλα ενοχλητικα συχνα.

Εκεινο που σταματησε τελειως τις αποσυνδεσεις ηταν τελικα το εξης και σημειωστε το:

Στην εξοδο του σπλιτερ προς το τηλεφωνο μερια ειχα συνδεδεμενα εν σειρα (IN-OUT) 1)εναν εκτυπωτη-φαξ samsung, 2)ενα pci-card fax-modem του pc και 3)ενα DECT ασυρματο τηλεφωνο. Αφαιρεσα εκτυπωτη και PCI fax απο την τηλεφωνικη γραμμη και αφησα μονο το DECT τηλεφωνο.

Αποτελεσμα

οι αποσυνδεσεις εξαφανιστηκαν τελειως.

ισως και το ενα απο τα δυο να βγαζες να ηταν better.

Όταν παίρνεις τηλέφωνο την τεχνική υποστήριξη, το πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε είναι αν έχεις FAX.

Επίσης, στην περίπτωσή σου το FAX και το modem τι τα έκανες;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το VDSL το βάζουμε για καλύτερα και όχι για να μας αχρηστευτούν οι μισές συσκευές του σπιτιού. Εγώ με το ρούτερ που πήρα βρήκα την υγειά μου.

Παρεπιπτόντως, δεν είμαι φανατικός καμιάς μάρκας. Σε άλλη περιοχή που έμενα και ήμουν 20 μέτρα από το ΚΑΦΑΟ, είχα ΟΤΕ και ZTE 931VII συγχρονισμένο στα 49997/4999 με Fastpath US/DS. Μια χαρά ήταν, με εξαίρεση όταν έκανα DDOS στον εαυτό μου από τις πολλές εισερχόμενες συνδέσεις torrents.

γενικοτερα προσπαθουμε να αποφευγουμε τις πολλες συσκευες ειδικα οταν ειναι σταθερες.προτιμουμε ασυρματα οπου μπορουμε.επισης Must Ολα να ξεκινανε απο το splitter.δεν θελουμε παραλληλα.για Info εδω

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

θα μπουκωσει ευκολα το zte.οταν παιρνεις απο kv ειναι πιο ευκολο να πετυχεις Max speed ακομα και αν η καλωδιωση δεν ειναι στην εντελεια δηλαδη εχει  παραλληλα.

Προς το παρον τα εχω αποσυνδεσει προκειμενου να απολαυσω ταχυτητες VDSL. Ετσι κι αλλιως για τα εισερχομενα φαξ χρησιμοποιω υπηρεσια VOIP FAX και μουρχονται στο e mail. Τωρα, αν χρειαστει να αποστειλω θα το συνδεσω προσωρινα για να κανω τη δουλια μου. 

Μπορεις να  μας πεις αν εχεις δει διαφορα στην ταχυτητα συνδεσης μεταξυ Draytek και ΖΤΕ ?

στο draytek μπορεις να παιξεις και με το snr>επισης δεν ειναι η διαφορα μεταξυ 2 ρουτερ μονο στην ταχυτητα sync αλλα στα παντα.απο Wireless μεχρι αν δινει bandwidth management ,σταθεροτητα,να μην μπουκωνει.γενικα στην tdm προσπαθουμε να μην εχουμε πολλες συσκευες πανω γιατι τραβανε απο την γραμμη.τα ειχες ολα πανω στο voice του splitter να υποθεσω.ολα απο εκει επαιρναν δηλαδη σωστα?

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με το VDSL μου. ISP Wind και ρούτερ το ZTE ZXHN H168N. Πέρασε και τεχνικός γιατί η γραμμή μου είχε πέσει τελιώς και δεν δούλευε ούτε το τηλέφωνο. Το πρόβλημα αυτό τώρα διορθώθηκε, αλλά οι αποσυνδέσεις παραμένουν. Η καλωδίωση του σπιτιού μου είναι αρκετά απλή (παραθέτω και σχεδιάγραμμα)

Έχετε να προτίνεται κάτι σχετικά με το πρόβλημα των αποσυνδέσεων? Πάει μια βδομάδα αυτή η δουλειά που δεν λέει να συγρχωνήσει. Προηγουμένος είχα rooter Zyxel VMG1312-B10D το οποίο δούλευε άψογα αλλά κάηκε σε διακοπή ρεύματος πριν 2 βδομάδες και μου στείλαν το ZTE ZXHN H168N ως αντικατάσταση. (και με το Zyxel είχα την ίδια καλωδίωση στο σπίτι). Αν αγόραζα το https://www.skroutz.gr/s/10864924/TP-LINK-TD-W9977-v1.html πιστεύεται πως θα λυνόταν το πρόβλημα των αποσυνδέσεων?

y0NQPHHCSTSUH4P6pY0YXg.jpeg

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με το VDSL μου. ISP Wind και ρούτερ το ZTE ZXHN H168N. Πέρασε και τεχνικός γιατί η γραμμή μου είχε πέσει τελιώς και δεν δούλευε ούτε το τηλέφωνο. Το πρόβλημα αυτό τώρα διορθώθηκε, αλλά οι αποσυνδέσεις παραμένουν. Η καλωδίωση του σπιτιού μου είναι αρκετά απλή (παραθέτω και σχεδιάγραμμα)

Έχετε να προτίνεται κάτι σχετικά με το πρόβλημα των αποσυνδέσεων? Πάει μια βδομάδα αυτή η δουλειά που δεν λέει να συγρχωνήσει. Προηγουμένος είχα rooter Zyxel VMG1312-B10D το οποίο δούλευε άψογα αλλά κάηκε σε διακοπή ρεύματος πριν 2 βδομάδες και μου στείλαν το ZTE ZXHN H168N ως αντικατάσταση. (και με το Zyxel είχα την ίδια καλωδίωση στο σπίτι). Αν αγόραζα το https://www.skroutz.gr/s/10864924/TP-LINK-TD-W9977-v1.html πιστεύεται πως θα λυνόταν το πρόβλημα των αποσυνδέσεων?

Η καλωδιωση φαινεται μια χαρα.τωρα βεβαια αυτο δεν λεει κατι διοτι πισω απο τον τοιχο κανεις δεν ξερει τι αλλο μπορει να φταιει.απο ενα αναπληρωματικο ζευγαρι συνδεδεμενο μεχρι ενα πριζακι με θεμα ή ενα σπλιττερ με προβλημα.vdsl router μπορεις να πας στο 9977 ή στο 9980 ή αν θες κατι κορυφη σε draytek 2760 Που ειναι ομως ακριβο.απο εκει και περα για να δεις τι φταιει θελει δοκιμες και να πιανουν τα χερια σου.αν πριν επαιζες καλα με το zyxel ναι μπορει να φταιει το zte.εκτος αν το προβλημα δεν ειναι οι αποσυγχρονισμοι αλλα πχ οτι χανει το wireless

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...