Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, εδώ και ένα μήνα έχω βάλει VDSL Wind και με έχει ταράξει στις αποσυνδέσεις.

Αποσυνδέεται κάθε 2 λεπτά με 1 ώρα περίπου και για ~20 δευτερόλεπτα.

C4pSYff.jpg

Οι αποσυνδέσεις:

dUtmOhx.png

Έχω διαβάσει στο φόρουμ του insomnia:

(α) για το πόσο άχρηστο είναι το ZTE: δεν ξέρω αν εχει νόημα να το αλλάξω

(β) να αλλάξω τις ρυθμίσεις του SNR μέσω telnet: δεν έχω καταφέρει να συνδεθώ μέσω telnet σε αυτό το μοντέλο

(γ) η συνδεσμολογία της πρίζας μου είναι: σπλίτερ πάνω στο οποίο συνδέω το ρούτερ και το τηλέφωνο

Βοήθεια! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα 25 JUL 2015:εχω ακριβως το ιδιο προβλημα , απο κεντρο Θεσσαλονικης, 650 μετρα απο ΟΤΕ οδου ΕΡΜΟΥ, συνδεση με  WIND, απο 22 JUL 2015,  VDSL2, ZTE ZXHN H168N, συνεχεις μη περιοδικες  εκνευριστικες αποσυνδεσεις, (απο λιγα min, εως 4 ωρες). Δοκιμασα διαφορες ρυθμισεις (ξεματιασμα, ευχελαιο, ευχη βασκανιας κλπ ) αλλα τιποτα.Ηρθε τεχνικος απο WIND, μετρησε και μου συνεστησε να αλλαξω καθετη γραμμη. Με ADSL (HOL) η ιδια γραμμη δουλευε μια χαρα.Η HOL δεν παρειχε VDSL. Αυτος ηταν και ο κυριος λογος της επιλογης μου αλλαγης παροχου.

Πρωτιστως μ ενδιαφερει η σταθεροτητα και δευτερευοντως η ταχυτητα συγχρονισμου.

Δεν εχω βρει ουτε εγω τροπο για συνδεση TELNET.

Παρατηρωντας εντοπισα οτι ξαφνικα μειωνεται το noise margin down απο 6 σε 3.5 ενω συγχρονως αυξανονται ραγδαια τα crc errors down και ακολουθει η αποσυνδεση.

ΕΡΩΤΗΜΑ : Αν αλλαξω μαρκα μοντεμ ρουτερ θα λυθει το προβλημα?

post-141013-0-66168800-1437813372_thumb.png

post-141013-0-57192600-1437813455_thumb.jpg

Επεξ/σία από vadevale
Δημοσ.

@poulinos ρίξε μας τα φώτα σου.

Πιστεύεις ότι αν αγοράσω κάποια άλλη μάρκα, θα μπορέσω να αλλάξω πχ το SNR για να μην έχω αποσυνδέσεις;

Δημοσ.

Profile ισως να μπορει να σου αλλαξει και ο παροχος.

οχι οτι δενειναι χαλια το zte.

β.η καλωδιωση να ειναι σωστη ειναι το βασικο

διαβαστε αυτο.

https://cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

δεν πρεπει να υπαρχουν παραλληλα.ακομα και αν εχεις το ρουτερ με τηλεφωνο στην κεντρικη γραμμη αν πισω απο τον τοιχο το καλωδιο παει και σε αλο πριζακι τοτε παλι χανεις σε ταχυτητα.οποιος πιανουν τα χερια του δοκιμαζει και σε κατανεμετη/χωνευτη για να δει ποσο συγχρονιζει και εκει.σε Draytek πχ το snr το πειραζεις.

οτι θα αλλαξετε μαρκα ρουτερ δεν σημαινει οτι δεν θα δει καποιος βελτιωση αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα λυσει και το προβλημα του.

Δημοσ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ.

Πεμπτη 30 Ιουλιου 2015 ωρα 09:00. Απο χθες εχω αντικαταστησει το modem router ΖΤΕ Η168Ν με ενα ZTE ZXDSL 931 WII που μου δανεισε ενας ευγενικος γειτονας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: μεχρι στιγμης, δηλαδη εδω και 13 ωρες δεν εχω ΟΥΤΕ ΜΙΑ αποσυνδεση.(με το ΖΤΕ Η168Ν οι αποσυνδεσεις ησαν πολλες και συχνοτατες). Ομως η ταχυτητα συνδεσης με το 931 WII ειναι χαμηλοτερη (σε σχεση με το Η168Ν).

Επικοινωνησα με WIND ανεφερα σχετικα και αναμενω ενδεχομενη αντικατασταση modem router.

Δημοσ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ.

Πεμπτη 30 Ιουλιου 2015 ωρα 09:00. Απο χθες εχω αντικαταστησει το modem router ΖΤΕ Η168Ν με ενα ZTE ZXDSL 931 WII που μου δανεισε ενας ευγενικος γειτονας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: μεχρι στιγμης, δηλαδη εδω και 13 ωρες δεν εχω ΟΥΤΕ ΜΙΑ αποσυνδεση.(με το ΖΤΕ Η168Ν οι αποσυνδεσεις ησαν πολλες και συχνοτατες). Ομως η ταχυτητα συνδεσης με το 931 WII ειναι χαμηλοτερη (σε σχεση με το Η168Ν).

Επικοινωνησα με WIND ανεφερα σχετικα και αναμενω ενδεχομενη αντικατασταση modem router.

δεν παιρνεις κατι καλυτερο απο το εμποριο γιατι zte sucks.

πχ κανα draytek vigor 2760 ή εστω κανα tp link 9980.αν βρεις κανενα για δοκιμη μια χαρα

επισης τσεκαρε και η καλωδιωση σου να ειναι σωστη οπως ειπαμε

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

• Like 1
Δημοσ.

Να κάνω κι εγώ μια ενημέρωση:

Έχω αντικαταστήσει το παλιό μου ρούτερ με ένα Draytek 2760 εδώ και μερικές μέρες.

Παρόλο που το SNR είναι 6 για upstream και 5 για downstream, δεν έχει αποσυνδεθεί ούτε μια φορά.

• Like 1
Δημοσ.

Να κάνω κι εγώ μια ενημέρωση:

Έχω αντικαταστήσει το παλιό μου ρούτερ με ένα Draytek 2760 εδώ και μερικές μέρες.

Παρόλο που το SNR είναι 6 για upstream και 5 για downstream, δεν έχει αποσυνδεθεί ούτε μια φορά.

οτι πληρωνεις παιρνεις.υπαρχουν γραμμες που παιζουν και με 2-3 snr.το zte δεν ειναι θεμα snr που πεφτει η γραμμη.ειναι οτι ειναι για πεταμα.δεν ειναι modem /router.ειναι διακοσμητικο χωρου ή το βαζεις για να ακουμπας πανω την κουπα του καφε και τετοια.

λογικα ισως να μπορεις να ριξεις και το snr πιο χαμηλα .το εκανε ο spank που εχει vdsl αλλα λογικα πετυχαινει και στο adsl για οποιονδηποτε εχει adsl και εχει το 2760.αν και το 6 δεν ειναι ασχημο και δεν θα ειχε και τρελλο νοημα να πας πολυ πιο χαμηλα.πχ λιγοτερο απο τεσσερα.το zte στην ακρη απλα για backup ή αλλιως στην ακρη μεχρι να το παρει ο παροχος πισω αμα διακοψεις.πηρες κατι πολυ καλο.βαλτο και πανω σε κανα πολυπριζο ασφαλειας προληπτικα.zte και καλο δεν υπαρχει.μπορει το vdsl το μοντελο να ειναι λιγο καλυτερο απο το μοντελο του adsl ή καποιο πιο νεο μοντελο για adsl να παιζει λιγο καλυτερα απο τα παλια αλλα παλι ολα ειναι κατω του μετριου και ειναι για πεταμα.οποιος πηρε αλλο σωθηκε.

επισης το ξαναγραφω.δεν ξεχναμε οσο γινεται στο vdsl να κανουμε σωστα την καλωδιωση.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

• Like 1
Δημοσ.

οτι πληρωνεις παιρνεις.υπαρχουν γραμμες που παιζουν και με 2-3 snr.το zte δεν ειναι θεμα snr που πεφτει η γραμμη.ειναι οτι ειναι για πεταμα.δεν ειναι modem /router.ειναι διακοσμητικο χωρου ή το βαζεις για να ακουμπας πανω την κουπα του καφε και τετοια.

λογικα ισως να μπορεις να ριξεις και το snr πιο χαμηλα .το εκανε ο spank που εχει vdsl αλλα λογικα πετυχαινει και στο adsl για οποιονδηποτε εχει adsl και εχει το 2760.αν και το 6 δεν ειναι ασχημο και δεν θα ειχε και τρελλο νοημα να πας πολυ πιο χαμηλα.πχ λιγοτερο απο τεσσερα.το zte στην ακρη απλα για backup ή αλλιως στην ακρη μεχρι να το παρει ο παροχος πισω αμα διακοψεις.πηρες κατι πολυ καλο.βαλτο και πανω σε κανα πολυπριζο ασφαλειας προληπτικα.zte και καλο δεν υπαρχει.μπορει το vdsl το μοντελο να ειναι λιγο καλυτερο απο το μοντελο του adsl ή καποιο πιο νεο μοντελο για adsl να παιζει λιγο καλυτερα απο τα παλια αλλα παλι ολα ειναι κατω του μετριου και ειναι για πεταμα.οποιος πηρε αλλο σωθηκε.

επισης το ξαναγραφω.δεν ξεχναμε οσο γινεται στο vdsl να κανουμε σωστα την καλωδιωση.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον στο προβλημα μας και θελω πολυ να αποδεχθω τα οσα αναφερεις, ομως δεν μ αφηνει το γεγογονος οτι το 931WII VDSL Modem router  που χρησιμοποιω, σε αντικατασταση του Η168Ν  (version Mar 2015) ειναι επισης του ιδιου κατασκευαστη ZTE και μαλιστα παλαιοτερο κατα 3 χρονια (version 2012). Παρ ολα αυτα δεν μου εμφανιζει καθολου  αποσυνδεσεις. 

Δημοσ.

Συνεχιζω.

Δοκιμασα τη γραμμη σημερα για κανα 5 ωρο με modem router TP-LINK W9980. Πολυ ωραιο το μοντεμακι, με εκπληκτικο μενου, και με πολλες ρυθμισεις ομως

1) οι αποσυνδεσεις συνεχιστηκαν σχεδον με την ιδια επαναληψιμοτητα.

2) η ταχυτητα συγχρονισμου upload ηταν γυρω στο 2.6, κατωτερη του ΖΤΕ  Η168Ν που ειναι στα 4,1.

Προχωρουμε με εγκατασταστη ηλεκτρολογο σε αντικατασταση (6ος Οροφος)  κατακορυφης  καλωδιωσης, κατι σε FTP cat5 η κατι τετοιο (οποιος γνωριζει απο καλωδια ας αναφερει σχετικα).

Δημοσ.

Τελικα αλλαξα  καλωδιωση για την ακριβεια χρησιμοποιησα, για λογους κοστους, μια παλια υφισταμενη καλωδιωση απλου  τηλεφωνικου καλωδιου (οχι UTP η FTP). Το upload ανεβηκε στα 5 Mbps , οι αποσυνδεσεις σταματησαν. Ισως στο μελλον να εγκαταστησω FTP καλωδιο για ακομα μεγαλυτερη ταχυτητα

Συμπερασματα

1. Το VDSL εχει υψηλες απαιτησεις σε ποιοτητα συρματινης γραμμης.
  2. Η παλια γραμμη επαιζε χρονια ADSL χωρις αποσυνδεσεις, οχι ομως και VDSL.
  3. Χρησιμοποιηστε οσο το δυνατον καλυτερες και θωρακισμενες καλωδιωσεις μπορειτε.
  4. Προσοχη σε κλιματιστικα μηχανηματα που βρισκονται κοντα στην τηλεφωνικη καλωδιωση. Μεγαλο προβλημα.
  5. Το ΖΤΕ Η168Ν ειναι μια χαρα router montem.
Δημοσ.

Μία ερώτηση επειδή έχω το H168N, ποιο firmware έχει πάνω εσάς γιατί βλέπω διαφορετικό menu.

Εμένα στο Administration - Log Management λέει SWVer:ZXHN H168N V1.1.0_GRT3

Πρόβλημα με disconnects δεν είχα ποτέ, και εγώ με Wind VDSL.

Δημοσ.

Μία ερώτηση επειδή έχω το H168N, ποιο firmware έχει πάνω εσάς γιατί βλέπω διαφορετικό menu.

Εμένα στο Administration - Log Management λέει SWVer:ZXHN H168N V1.1.0_GRT3

Πρόβλημα με disconnects δεν είχα ποτέ, και εγώ με Wind VDSL.

ZXHN H168N V3.1.0T3_GR

ειναι μοντελο ΜΑΡ 2015 

• Like 1
Δημοσ.

Ξανα συνεχιζω
παρα τα ανωτερω οι αποσυνδεσεις συνεχιζονταν , αραιοτερα μεν αλλα ενοχλητικα συχνα.
Εκεινο που σταματησε τελειως τις αποσυνδεσεις ηταν τελικα το εξης και σημειωστε το:
Στην εξοδο του σπλιτερ προς το τηλεφωνο μερια ειχα συνδεδεμενα εν σειρα (IN-OUT) 1)εναν εκτυπωτη-φαξ samsung, 2)ενα pci-card fax-modem του pc και 3)ενα DECT ασυρματο τηλεφωνο. Αφαιρεσα εκτυπωτη και PCI fax απο την τηλεφωνικη γραμμη και αφησα μονο το DECT τηλεφωνο.
Αποτελεσμα
οι αποσυνδεσεις εξαφανιστηκαν τελειως.

Δημοσ.

Ξανα συνεχιζω

παρα τα ανωτερω οι αποσυνδεσεις συνεχιζονταν , αραιοτερα μεν αλλα ενοχλητικα συχνα.

Εκεινο που σταματησε τελειως τις αποσυνδεσεις ηταν τελικα το εξης και σημειωστε το:

Στην εξοδο του σπλιτερ προς το τηλεφωνο μερια ειχα συνδεδεμενα εν σειρα (IN-OUT) 1)εναν εκτυπωτη-φαξ samsung, 2)ενα pci-card fax-modem του pc και 3)ενα DECT ασυρματο τηλεφωνο. Αφαιρεσα εκτυπωτη και PCI fax απο την τηλεφωνικη γραμμη και αφησα μονο το DECT τηλεφωνο.

Αποτελεσμα

οι αποσυνδεσεις εξαφανιστηκαν τελειως.

Όταν παίρνεις τηλέφωνο την τεχνική υποστήριξη, το πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε είναι αν έχεις FAX.

Επίσης, στην περίπτωσή σου το FAX και το modem τι τα έκανες;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το VDSL το βάζουμε για καλύτερα και όχι για να μας αχρηστευτούν οι μισές συσκευές του σπιτιού. Εγώ με το ρούτερ που πήρα βρήκα την υγειά μου.

Παρεπιπτόντως, δεν είμαι φανατικός καμιάς μάρκας. Σε άλλη περιοχή που έμενα και ήμουν 20 μέτρα από το ΚΑΦΑΟ, είχα ΟΤΕ και ZTE 931VII συγχρονισμένο στα 49997/4999 με Fastpath US/DS. Μια χαρά ήταν, με εξαίρεση όταν έκανα DDOS στον εαυτό μου από τις πολλές εισερχόμενες συνδέσεις torrents.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...