Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστω αλλα οπως λεει και ο τιτλος του thread δε ζηταω συνθεσεις ενα γρηγορο-προχειρο παραδειγμα εφερα για να γινω λιγο κατανοητος :)

Anyway, αυτο που με ενδιεφερε-ενδιαφερει να μαθω ηταν ποιον απο τους 2 επεξεργαστες ΑΞΙΖΕΙ να βαλεις σε ενα συστημα στο οποιο δεν σε παιρνει να βαλεις κατι καλυτερο για οικονομικους λογους. Με την λεξη αξιζει δεν εννοω μονο επιδοσεις αλλα και τιμη-αποδοση. 

α νομιζα ψαχνεις για συνθεση! κοιτα αν κλοκαρεις τον g σε παει λιγο καλυτερα στα παιχνιδια.. αλα δεν το λες και οικονομικο! 75 ο cpu μια καλη mobo για oc 90 ευρω και μια καλη ψυκτρα 40 πας 205 ενω με τον ι3 120 και μια απλη mobo των 50 ευρω εισαι λιγο πολυ στα ιδια επιπεδα! εγω ι3 θα ελεγα 

Δημοσ.

αλα δεν το λες και οικονομικο! 75 ο cpu μια καλη mobo για oc 90 ευρω και μια καλη ψυκτρα 40 πας 205

Δεν είπαμε να τον φτάσει και στα 6GHz...

53w tdp έχει, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ IGPU του,φαντάσου αν βάλεις ξεχωριστή, ενώ ακόμα και η ποιο φτηνή μητρική είναι φτιαγμένη για τα 80+w των i7,έχει δηλαδή μεγάλα περιθώρια ακόμα και σε φτηνή μητρική.

Όπως και για την ψήκτρα,τον ανεβάζεις πρώτα με την στοκ να δεις αν ανεβαίνει καν και πόσο και τι θερμοκρασίες βγάζει και μετά βλέπεις αν χρειάζεσαι ψήκτρα ή όχι.

• Like 1
Δημοσ.

εγω νομιζω οτι πρεπει να τα βαλουμε κατω στα λεφτα

o g3258 κανει κοντα 80 

η μητρικη για αυτη τη δουλιτσα περιπου 70

κ μια ψυκτρα για το ολο κονσεπτ γυρω στα 30

συνολο 180

σε ι3 παμε στα 120 περιπου

μητρικη απλη στα 50

ψυκτρα δεν χρειαζεται.εγω ειμαι με μια του 10αρικου κ ειμαι μια χαρα.

συνολο170

προσωπικα αυτη τη στιγμη ειμαι με ι3 4160,με μια Η87 HD3,και ψυκτρα μουφα zalman των 9 ευρω + μια 7950 και παιζω τα παντα μεκαποιες υποχωρισεις που δεν επηρεαζουν.

αποψη μου καλυτερα σε ι3.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα έβαζα στην εξίσωση και τον Athlon X4 860k για budget gaming.

Εκτός κι αν το θέμα αναφέρεται συγκεκριμένα σε i3 vs g3258 και όχι σε budget gaming λύση γενικότερα. :-D

• Like 3
Δημοσ.

Kris_Lyn δυστυχώς ο athlon αν δεν ανέβει στα 4.4 δεν είναι στα ίδια με τον i3 4170, βέβαια από την άλλη ο athlon ocαρισμένος έχει 4 δυνατούς πυρήνες με δύναμη ίδια με του i3 4170 και επειδή οι πυρήνες παραμένουν πυρήνες θα είναι κτήνος. Αυτό το λέω γιατί εκεί που ο i3 πιθανότατα να φανεί λίγος είναι το bf4 multiplayer, δηλαδή να έχει κοψίματα γιατί όπως και να το κάνουμε οι 2 πυρήνες παραμένουν 2 πυρήνες και ας έχει και ht, ο athlon σίγουρα δεν θα έχει κοψίματα, θα έχει ελαφρώς λιγότερα fps ακόμα και κλοκαρισμένος στα 4.4 λόγω του χαμηλότερου ipc σε σχέση με το ipc των haswell και εδώ του i3, ωστόσο θα κρατάει σταθερά fps λόγω των 4 πυρήνων του. Σκέψου εγώ παίζω με a8 6600k στα 4.5 bf4 και κοψίματα θα έχω στο 64αρι μία φορά στο 10λεπτο και αν, σπάνια δηλαδή, cinebench βγάζει 3.82 multi και 1.16 single στο r11.5, 348 και 102 single core στο r15, αναφέρω τα νούμερα για να υπάρχει μια ιδέα τελείως ενδεικτικά. Αρνητικό του athlon βέβαια η κατανάλωση. Εγώ προσωπικά μεταξύ g3258/athlon 860k/i3 4170 θα πήγαινα σε 6300 με μια raijintek themis, μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ από τους προαναφερθέντες επεξεργαστές το οποίο συνεπάγεται μηδενικά κοψίματα στα multiplayer παιχνιδιών τύπου battlefield και γενικότερα προσφέρει πολλά περισσότερα από τους προηγούμενους αν αναλογιστεί κανείς το κόστος του.

Δημοσ.

προσωπικα αυτη τη στιγμη ειμαι με ι3 4160,με μια Η87 HD3,και ψυκτρα μουφα zalman των 9 ευρω + μια 7950 και παιζω τα παντα μεκαποιες υποχωρισεις που δεν επηρεαζουν.

Κι εγώ έχω παρόμοιο σύστημα με i3 4160 (αγορασμένο 100€ τον περασμένο Νοέμβρη), H97 μητρική για μελοντική αναβάθμιση και κάρτα γραφικών 660 Ti. 

To Battlefield 4 που παίζω ως επί το πλείστον, το παίζω άνετα με high setttings και έχω αντικαταστήσει γύρω στα 5 απ' αυτά με Ultra.

Δεν έχω ιδέα για τις απαιτήσεις καινούριων παιχνιδιών, εγώ είμαι ευχαριστημένος απ' το σύστημά μου.

Δημοσ.

Όντως έχει χειρότερο single core ωστόσο υπερτερεί σε πολυνηματικά περιβάλλοντα. Anyway, καθένας σε αυτό το price range επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Δημοσ.

Όντως έχει χειρότερο single core ωστόσο υπερτερεί σε πολυνηματικά περιβάλλοντα. Anyway, καθένας σε αυτό το price range επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Δεν διαφωνω με το παραπανω αλλα ο τιτλος του θεματος γραφει Gaming αρα τα παραπανω δεν μας ενδιαφερουν νομιζω :)

• Like 1
Δημοσ.

εγω νομιζω οτι πρεπει να τα βαλουμε κατω στα λεφτα

o g3258 κανει κοντα 80 

η μητρικη για αυτη τη δουλιτσα περιπου 70

κ μια ψυκτρα για το ολο κονσεπτ γυρω στα 30

συνολο 180

σε ι3 παμε στα 120 περιπου

μητρικη απλη στα 50

ψυκτρα δεν χρειαζεται.εγω ειμαι με μια του 10αρικου κ ειμαι μια χαρα.

συνολο170

Στα λεφτα για να κλοκαρεις (σε ικανοποιητικο βαθμο) τον g πανω κατω στα ιδια βγαινουν οπως εγραψες. Και σε επιδοσεις παντως δεν πρεπει να εχουν τεραστιες διαφορες απ οτι εχω καταλαβει.

Δεν διαφωνω με το παραπανω αλλα ο τιτλος του θεματος γραφει Gaming αρα τα παραπανω δεν μας ενδιαφερουν νομιζω :)

Ναι για gaming ηθελα να μαθω τις επιδοσεις τους, οχι για αλλα προγραμματα που χρησιμοποιουν περισσοτερους πυρηνες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...