Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω wind, η γραμμη μου οταν πρωτοξεκινησα συγχρονιζε στα 8mbps περιπου.
Πριν κανα μηνα εκανε κατι μαστορεματα ο ΟΤΕ και κοπηκε το ιντερνετ.
Με τα πολλα μας το εφτιαξαν και κλειδωνα στα 6 πλεον.
Ηρθαν απο οτε ηρθαν απο wind ολοι μου το λεγανε οτι μεχρι εκει φτανει η γραμμη μου.
Το τραβηξα οσο δεν παει το θεμα αλλα δεν εβγαλα ακρη και το παρατησα.
Πριν λιγες μερες εγινε ομως το εξης απιθανο, επεσε το ρευμα στην περιοχη και ειπα να δω που κλειδωνει η γραμμη μου.
Κοτσαρω το router στο ups και φτανω 15Μbps!!!!
Επανερχετε το ρευμα πεφτω παλι στο 6, πεφτει παλι για 30" και ανεβηκα παλι στα 15 και μολις επανηλθε επεσα παλι στα 6mbps.

Σκεφτηκα μηπως εχω καπου εγω το προβλημα, βγαζω το τηλεφωνο, ριχνω τον γενικο για να πεσει και ο συναγερμος μηπως εκει ηταν το προβλημα
αλλα καμια αλλαγη...

Τι σκατα γινεται??????????????Τι μπορει να φταιει?????? :confused:

Επισυναπτω και μερικες εικονες μπας και βοηθησουν.

post-201218-0-17034300-1437755702_thumb.png

post-201218-0-88383000-1437755712_thumb.png

Δημοσ.

Φιλε μου για ενα να εισαι σιγουρος. ΔΕΝ ειναι δικη σου η ευθυνη...

Κατ' αρχας να σου πω πως οταν μενεις μονος σου στο δικτυο (λογο ups) κλειδωνεις στα μεγιστα γιατι δεν υπαρχουν οι αλληλοπαρεμβολες μεταξυ των καλωδιων των διαφορων συνδρομητων (crosstalk). Βεβαια παρατηρω πως εσενα σου ριχνει υπερβολικα την ταχυτητα, πραγμα που πιθανον να συμβαινει γιατι ειναι το dslam και οι γραμμες πιτταρισμενα...

Αυτος ο λογος ισως εξηγει και το οτι σου επεσε η ταχυτητα απο 8 στα 6Μbps. Ισως παλι κατι να πηγε στραβα στην επισκευη που εκαναν αν ειναι γενικο το κακο στην περιοχη...

Και ο τελευταιος λογος που μπορω να σκεφτω εχει σχεση με το τι εφτιαξε ο ΟΤΕ. Μηπως ενεργοποιησε νεες καμπινες στην περιοχη?

Αν ναι εχει συμβει σε πολλους (οπως και σε εμενα τον καιρο που ημουν στην χολ), που με  την εκχυση μεγαλης ισχυος απο τις κοντινες καμπινες, παρ' ολα τα μετρα που υποτιθεται πως παιρνει ο ΟΤΕ, "βουλιαζει" τους εναλλακτικους που ερχονται απο πολυ μακρυτερα. Με την διακοπη ρευματος σταματουν να λειτουργουν οι καμπινες και ισως γι' αυτο ανεβαινει τοσο η ταχυτητα σου. Ειναι ενα "εργο" που το εχω δει και εγω παλιοτερα οταν απο τα 6 επεσα στα 2-3Μbps οταν ενεργοποιηθηκαν οι καμπινες στην περιοχη μου, και σε καθε διακοπη ρευματος πηγαινα στα 6,2Μbps...

Δημοσ.

Κοτσαρω το router στο ups και φτανω 15Μbps!!!!

Κάνε μια δοκιμή να κατεβάζεις τον γενικό διακόπτη στο σπίτι και βάλε το modem στο ups και δες αν θα πιάσει πάλι 15, αν ναι τότε το πρόβλημα είναι στον χώρο σου.

Δημοσ.

Το εκανα και αυτο αλλα δεν ειδα καμια αλλαγη.

Φοβαμαι πως η wind θα ψαχνει για δικαιολογιες. Αν δηλωσω βλαβη κ.λ.π και κανω παραπονα λετε να αλλαξει κατι?

Δημοσ.

Το εκανα και αυτο αλλα δεν ειδα καμια αλλαγη.

Φοβαμαι πως η wind θα ψαχνει για δικαιολογιες. Αν δηλωσω βλαβη κ.λ.π και κανω παραπονα λετε να αλλαξει κατι?

Κυνηγησε το δεν εχεις να χασεις τιποτα... Προσωπικα παντως (απο παραπλησια εμπειρια) πιστευω οτι δεν θα βρεις ευκολα ακρη...

Δημοσ.

Το δηλωσα στην wind σαν βλαβη και βλεπουμε. Θα το κυνηγησω οσο παει αλλα ρε γαμωτο ελεος με τις κωλοεταιριες και με τον κωλοΟΤΕ.

Δημοσ.

Υποτιθεται πως ηρθε ο ΟΤΕτζης αλλα δεν βρηκε κανεναν, αυτο με ενημερωσαν νωριτερα απο την wind.
Ολη μερα εδω ειμαι φυσικα και δεν περασε κανεις.
Επειδη μου τα ζαλισαν, εκανα τελικα καταγγελια στην ΕΕΤΤ και σε 3 εργασιμες θα με ενημερωσουν.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Και πααααααλι τα ιδια!

Επσε παλι η ταχυτητα μου εδω και κανα μηνα, ηρθε η wind ηρθε ο οτε εγινε ο κακος χαμος και καταληξανε πως ειναι προβλημα του απερχομενου καλωδιου οπως μου ειπαν και πως δεν μπορει να γινει κατι παρα μονο αν ο οτε καποια στιγμη αποφασισει να κανει αλλαγες.

Η wind δεν μπορει να κανει κατι πλεον και μου ειπε πως εκει που ειμαι κλειδωμενος εκει θα μεινω.

Μπορω να κανω κατι με τον ΟΤΕ? Τι τραγικα πραγματα ειναι αυτα?Να ζητησω αλλαγη βρογχου?Τι?

Δημοσ.

Και πααααααλι τα ιδια!

Επσε παλι η ταχυτητα μου εδω και κανα μηνα, ηρθε η wind ηρθε ο οτε εγινε ο κακος χαμος και καταληξανε πως ειναι προβλημα του απερχομενου καλωδιου οπως μου ειπαν και πως δεν μπορει να γινει κατι παρα μονο αν ο οτε καποια στιγμη αποφασισει να κανει αλλαγες.

Η wind δεν μπορει να κανει κατι πλεον και μου ειπε πως εκει που ειμαι κλειδωμενος εκει θα μεινω.

Μπορω να κανω κατι με τον ΟΤΕ? Τι τραγικα πραγματα ειναι αυτα?Να ζητησω αλλαγη βρογχου?Τι?

Δεν έχει να κάνει με Wind πάντως. To πρόβλημα ξεκινάει από την αδυναμία του κράτους (βλ. ΟΤΕ) να φτιάξει επιτέλους τις γραμμές μας. 100 χρόνια πίσω.

Δημοσ.

Το ξερω οτι δεν φταιει η wind αλλα καλως η κακως στην wind ειμαι πελατης και θα πρεπει εκεινοι να πιεσουν τον ΟΤΕ να κανει τα απαραιτητα.

Μπορω να ζητησω αλλαγη βρογχου?

Δημοσ.

Το ξερω οτι δεν φταιει η wind αλλα καλως η κακως στην wind ειμαι πελατης και θα πρεπει εκεινοι να πιεσουν τον ΟΤΕ να κανει τα απαραιτητα.

Μπορείς. Το θέμα είναι δεν ξέρω τι θα καταφέρεις. Ο ΟΤΕ γενικώς βάζει τρικλοποδιές στους παρόχους, οπότε...

Δημοσ.

Εξαρτάται από τον πάροχο σου κ γενικά η Wind δεν πολύ ασχολείται με αυτά τα θέματα. Με HOL μου είχε πάρει ένα μήνα αλλά τελικά με φτιάξαν. Κ παλιότερα μου είχαν φτιάξει άλλη μια γραμμή πάλι με θέμα ταχύτητας, με αλλαγή απερχόμενου. Φαντάσου ότι ο μέσος όρος της περιοχής μου είναι στα 8mbits και εγώ κλειδώνω στα 15. Δηλαδή άνετα θα μπορούσαν να πουν τόσο είναι η ταχύτητα στην περιοχή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αλλά ασχολήθηκαν μέχρι να φτιαχτεί.

Δημοσ.

Φιλε μου να σε ενημερωσω οτι και εγω εχω το ιδιο προβλημα, να σημειωσω οτι ειμαι στη forthnet αλλα και αυτοι εναλλακτικος παροχος ειναι στα ιδια ειμαστε. Εκανα και θεμα εδω στο forum και δεν μου απαντησε κανεις :angry: .... Οπως και να εχει, εχουμε ακριβως το ιδιο προβλημα. Εμενα για παραδειγμα ηταν απο το Πασχα η γραμμη κοντα 14000kbps (απο τα στατιστικα του router) και τωρα εχει 1-2 εβδομαδες που εχει παει κοντα στα 9000kbps. Αυτο που παρατηρω και σε σενα και σε μενα ειναι το SNR Margin του Upstream οταν η γραμμη ειναι στα "καλα" ειναι υψηλο και οταν "πεφτει" ειναι χαμηλο. Μην μπρερδευομαστε ομως το SNR Margin Upstream δεν ειναι οπως το Downstream, απο αυτα που ξερω λεω οτι το SNR Up ειναι ουσιαστικα ενα σταστικο για την "κατασταση" της γραμμης οταν αρχιζει και πεφτει σημαινει οτι καπου υπαρχει διαρροη ή καποιο προβλημα, δεν ειναι κατι που το πειραζεις και χανεις ή κερδιζεις ταχυτητα οπως του Downstream. Τωρα μπορει και να κανω και λαθος, εγω παντως αυτα γνωριζω. Σε ενα γρηγορο googleαρισμα παντως και απο σελιδες εξωτερικου βρηκα να λεγεται σε γενικες γραμμες οτι απο 25db και πανω θεωρειται αποδεκτο απο 30+ εισαι ΟΚ απο 25db και κατω καπου εχει προβλημα και ερχονται τεχνικοι κλπ και απο 17db και κατω θεωρειται απαραδεκτο και πρεπει να επισκευαστει ASAP. Τωρα νταξει αυτα δεν ειναι για εμας αλλα λεμε τωρα...
Επισης σε διαφορα forum που διαβαζα για πτωσεις στο SNR Up (ξενα forum) οι ανθρωποι το ειχαν σιγουρο σχεδον οτι καπου εχεις θεμα εσυ (σπιτι, router, καλωδια κλπ) στη χωρα μας σε τετοιες περιπτωσεις ειναι σιγουρο σχεδον οτι δεν εχεις προβλημα εσυ αλλα καπου τα παιξε το δικτυο :P

Δημοσ.

Εγω παιδια θα ηθελα να αναφερω οτι σημερα που ανοιξα το router με καποιο μαγικο τροπο η γραμμη ειχε ξανα ανεβει δηλαδη η ταχυτητα ηταν 9300kbps αλλα το SNR Down χτυπησε 12,5db και το SNR Up13,5db και μολις εκανα restart το router το SNR Down επεσε στα 6 που δουλευει η forthnet και η ταχυτητα πηγε στα 14200kbps. Τι διαλο μας παρακολουθουν?! Προσωπικα πιστευω οτι ειναι μαλον επειδι πολλοι την κοπανησαν για τις εκλογες στα μερη τους να ψηφισουν αλλα που ξες μπορει οντως να ειχε προβλημα το δικτυο και να το φτιαξαν σημερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...