cabdik Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Διαφωνώ κάθετα με τις προτάσεις μέχρι τώρα. 20 τετραγωνικά γι αυτά τα ηχεία που έχουν προταθεί ως τώρα είναι τουλάχιστον αστεία τόσο στην ποιότητα όσο και στο "χάσιμο" λόγο απόστασης. Το μόνο που θα ακούσει σε αυτήν την απόσταση με τα προτεινόμενα ηχεία θα είναι ένας συνεχόμενος βόμβος και μπουμάρισμα το οποίο μετά από λίγο θα γίνεται ενοχλητικό για όλους. Εκτός αυτού είναι και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις είναι ποιοτικά κάτω του μετρίου. Με λίγα λόγια οι παραπάνω "λύσεις" είναι κακές λύσεις. Επειδή το θέμα ήχος το έχω κάνει επιστήμη για την απόσταση και χώρο που θες να ακούς χρειάζεσαι ένα καλό ζευγάρι ηχεία χωρίς woofer τουλάχιστον 4". Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό το μέγεθος ηχείων θα έχεις χλιαρά και κάτω αποτελέσματα. Το πρόβλημα σου έρχεται πρώτα με το budget. Σε αυτά τα λεφτά που διαθέτεις δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι με κάτι τις παραπάνω υπάρχει μια αρκετά αξιοπρεπής λύση που θα σε καλύψει και θα έχεις και ένα Α επίπεδο ποιότητας και έντασης για τον χώρο που θες να καλύψεις. Αν και για την απόσταση σου προτείνονται πάνω από 5" ηχεία δυστυχώς θα πρέπει να ανέβεις πολύ σε τιμή οπότε τα παρακάτω έρχονται και κάθονται εκεί που πρέπει για εσένα. http://www.skroutz.gr/s/348877/M-Audio-Studiophile-AV40.html?keyphrase=m+audio+av40 25 ευρώ παραπάνω δεν είναι και λίγα πάνω από το budget σου αλλά ως πρόταση είναι μακράν ότι καλύτερο υπάρχει κοντά στο budget σου. Οτιδήποτε κάτω από αυτά τα ηχεία είναι βουτιά ποιότητας. αρα.., προτεινεις ηχεια monitor, και για ταινιες, και για gaming..? καλα για μουσικη.. το καταλαβαινω..! αλλα..., πως θα ανταποκριθουν σε Ταινιες και παιχνιδια, πολυ θα ηθελα να τα ακουσω...!!! οπως ειπες κι εσυ, ολα τα αυτια, δεν ακουν το ιδιο. και πολλα δεν τα ενδιαφερει να ακουν σωστα..! και ειναι επιλογη τους.. συμφωνω, μαζι σου οτι το μπατζετ δεν ειναι αρκετο, για σωστο ηχο, αλλα το παιδι αυτο διαθετει..!! δεν μπορω να ξερω αν του αρεσει ο εντελως flat ηχος των monitor ηχειων, γι αυτο δεν προτεινω ΠΟΤΕ τετοια ηχεια, σε παιδια που θελουν να τα χρησιμοποιουν σε ταινιες και παιχνιδια..!
vasi Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Ψάχνω για ηχεία υπολογιστή που όμως θα είναι για μεγάλες αποστάσεις (περίπου 4 μέτρα μακριά θα κάθομαι). Τα κλασικά τα ηχεία είναι για κοντά από όσο ξέρω οπότε δεν μου κάνουν. Έχετε να προτείνετε κάτι;;; υπάρχει εξειδικευμένο θέμα να δεις Site: Οδηγόςεπιλογής ηχείων για τον υπολογιστή μας
ikaruga24 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 αρα.., προτεινεις ηχεια monitor, και για ταινιες, και για gaming..? καλα για μουσικη.. το καταλαβαινω..! αλλα..., πως θα ανταποκριθουν σε Ταινιες και παιχνιδια, πολυ θα ηθελα να τα ακουσω...!!! οπως ειπες κι εσυ, ολα τα αυτια, δεν ακουν το ιδιο. και πολλα δεν τα ενδιαφερει να ακουν σωστα..! και ειναι επιλογη τους.. συμφωνω, μαζι σου οτι το μπατζετ δεν ειναι αρκετο, για σωστο ηχο, αλλα το παιδι αυτο διαθετει..!! δεν μπορω να ξερω αν του αρεσει ο εντελως flat ηχος των monitor ηχειων, γι αυτο δεν προτεινω ΠΟΤΕ τετοια ηχεια, σε παιδια που θελουν να τα χρησιμοποιουν σε ταινιες και παιχνιδια..! Δεν είναι απαραίτητο να πάρει flat monitor ηχεία. Υπάρχουν και αυτά που είναι κάπως περισσότερο "χρωματισμένα" και ειδικά φτιαγμένα τόσο για ακρόαση μουσικής όσο και για γενικό media consumption. Τα ηχεία της υπογραφής μου παράδειγμα είναι τέτοια ηχεία. Ομοια τα AV40 είναι εκεί που ξεκινάμε από monitor ηχεία και πάμε παραπάνω, απλά επειδή έχουν και κάποιο μέγεθος σε σχέση με άλλα ταυτόχρονα θα μπορέσουν να τον καλύψουν και για το γέμισμα του χώρου που θέλει. Τώρα τα Monitor ηχεία και πάλι είναι ανώτερα σε ταινίες και παιχνίδια σε σχέση με τα συμβατικά ηχεία PC. Η πιστότητα και ποιότητα που αναπαράγουν είναι σαφέστατα καλύτερη από τους μπουμαριστούς βόμβους των άλλων ηχείων. Τώρα το κάθε αυτάκι μπορεί να ακούει ότι θέλει αλλά όλα μαθαίνουν με τον καιρό και όλα ξεχωρίζουν τον ποιοτικό ήχο. Οσο ακούς ποιότητα τόσο το αυτί θα μαθαίνει και δεν θα μπορεί να "αντέξει" κάτι λιγότερο.
Avatar_GR Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Τα EDIFIER STUDIO 980T πως τα βλέπεις; https://www.skroutz.gr/s/4816727/Edifier-Studio-980T.html Είναι αρκετά οικονομικά και μιάς δεν έχω τίποτα φοβερές απαιτήσεις, απλά θέλω να "γεμίζουν" τον χώρο μου και να μπορώ να ακούω από τα 3-4 μέτρα από ότι κατάλαβες. Κάτι που απλά (και μικρά ηχεία υπολογιστή δεν το κάνουν). Ούτε η πολύ ένταση με ενδιαφέρει. Να τα πάρω, τι λες;;;
ikaruga24 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Τα EDIFIER STUDIO 980T πως τα βλέπεις; https://www.skroutz.gr/s/4816727/Edifier-Studio-980T.html Είναι αρκετά οικονομικά και μιάς δεν έχω τίποτα φοβερές απαιτήσεις, απλά θέλω να "γεμίζουν" τον χώρο μου και να μπορώ να ακούω από τα 3-4 μέτρα από ότι κατάλαβες. Κάτι που απλά (και μικρά ηχεία υπολογιστή δεν το κάνουν). Ούτε η πολύ ένταση με ενδιαφέρει. Να τα πάρω, τι λες;;; Σίγουρα καλύτερα και προτιμότερα από τα πρώτα που προτάθηκαν. Τώρα να σου πω την αλήθεια δεν τα βλέπω να μπορούν να γεμίσουν τον χώρο σου. Για τα λεφτά τους είναι σίγουρα πολύ καλή πρόταση.
atropa Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 μετά συγχωρήσεως αλλά τα av40 δε γεμίζουν 20τμ χώρο με τίποτα όμως. να μου έλεγες κάτι σε maudio bx8a να έλεγα οκ. για τη δουλειά που θέλει καλλίτερη επιλογή είναι ένα καλό 2.1 της edifier. να έχει και λίγο μπασσο γιατι τα av40 ουτε μπασσο εχουν freq 85hz and up δε το λες και sub, ουτε ένταση ούτε καλή ποιότητα. επειδή μας έχει εντυπωσιάσει προσωπικά ένα προϊών δε σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο του κόσμου. απέφυγε οτι σε "μόνιτορ" κάτω από 200ε και μέγεθος woofer κάτω απο 8 ίντσες για να γεμίσεις σαλόνια και θέαση ταινιών. 1
cabdik Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 προσωπικα, θα συμφωνησω με τον φιλο atropa..! τα φθηνα μονιτορ, κυριως....., δεν κατεβαινουν αρκετα χαμηλα, ωστε να αποδωσουν το μπασσο σωστα για να "γεμισει" ο ηχος το χωρο..! ειδικα τα 85HZ και πανω, δεν αρκουν..!! ΑΝ......... πηγαινα σε monitor, θα προτμουσα κατι τετοιο..., αλλα παει αρκετα ψηλα το μπατζετ..! αρα.. και ειναι εκτος συζητησης..! γι αυτο προτεινα και 2.1 η 5.1....!! επειδη τυγχανει να εχω το HTPC της υπογραφης μου, σε χωρο 20τμ, με τα -παναρχαια πλεον- Logitech X540, καταλαβαινω το μεγεθος του χωρου. δεν μπορω να πω οτι ειναι και ασχημα..!!! ομως, δεν λεω οτι ειναι και ποιοτικος ο ηχος....! απλα ικανοποιητικος.., για τα χρηματα που εδωσα...!!! με τα 5+1 ηχεια καλυπτουν αρκετα το χωρο. αλλα το sub κανει τη διαφορα, σε τετοια ηχεια, χαμηλης ποιοτητας..! οπως επισης, μια σοβαρη διαφορα κανει και η καρτα ηχου που τα εχω επανω..! δινει το κατι καλυτερο απο τις onboard..!! αλλα εγω μιλαω για ηχεια, που τα αγορασα -τοτε- €70...!!! ευκαιρια....λεμε...!!!!! τα edifier θεωρω οτι εχουν λιγο ποιοτικοτερο ηχο. οσα εχω ακουσει, αυτη την εντυπωση μου εδωσαν..! και μιλαω παντα για κατηγορια PC ηχειων, και οχι HiFi...! καμια σχεση.....! μην τα μπερδευουμε..!
Avatar_GR Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Τελικά παρήγγειλα τα Edifier R1900T II Ισχύς: RMS 30W x 2 (THD 10%). Λόγος σήματος προς θόρυβο: >=95dBA. Εισροή αντίστασης: 30Kohm. Ευαισθησία: 850mV ± 50mV. Συνδέσεις: Stereo RCA line-in θύρες. Μονάδα μπάσου: 5 woofer (131mm), Μαγνητική θωράκιση, 6Ω. Μονάδα tweeter: 1 (25mm), Μαγνητική θωράκιση, 6Ω. Πάνελ ελέγχου: Διακόπτης ρεύματος, Ρύθμιση έντασης, Ρύθμιση μπάσου. Διαστάσεις (WxHxD): 168mm ? 290mm ? 214mm. Βάρος: 10 Kg.
ikaruga24 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 μετά συγχωρήσεως αλλά τα av40 δε γεμίζουν 20τμ χώρο με τίποτα όμως. να μου έλεγες κάτι σε maudio bx8a να έλεγα οκ. για τη δουλειά που θέλει καλλίτερη επιλογή είναι ένα καλό 2.1 της edifier. να έχει και λίγο μπασσο γιατι τα av40 ουτε μπασσο εχουν freq 85hz and up δε το λες και sub, ουτε ένταση ούτε καλή ποιότητα. επειδή μας έχει εντυπωσιάσει προσωπικά ένα προϊών δε σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο του κόσμου. απέφυγε οτι σε "μόνιτορ" κάτω από 200ε και μέγεθος woofer κάτω απο 8 ίντσες για να γεμίσεις σαλόνια και θέαση ταινιών. Να σε συγχωρήσω για τι πράγμα; Γνώμες λέμε. Ούτε εγώ είπα ότι θα γεμίσουν τον χώρο του τα ΑV40, είπα ότι θα τον γεμίσουν καλύτερα από τις άλλες προτάσεις και ότι απλά τη θεωρώ την καλύτερη πρόταση κοντά στο κοστολόγιο που έθεσε. Τώρα από ότι φαίνεται διπλασίασε το κασέ και πήγε σε δυο μικρές καμπίνες οι οποίες σαφώς και είναι κατά πολύ καλύτερες από όλες τις άλλες προτάσεις. Προφανώς πάντως τα αυτάκια μας ακούνε διαφορετικά. Εγώ είχα για τέτοιο χώρο πάρα πολλά διαφορετικά ηχεία (όπως Z-2300, Ζ-5500, edifiers, Trusts και πολλά ακόμα) και το μόνο που καταλάβαινα ήταν βόμβος και ο ήχος του μπάσου. Σίγουρα όχι καλό αποτέλεσμα. 2
dum83 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Φίλε μου,επειδή και εγώ ψάχτηκα πάρα πολύ με το θέμα σου συνιστώ 5,1.Πίστεψε αξίζει. Σου προτείνω αυτά από θέμα ποιότητας και έντασης: https://www.skroutz.gr/c/112/multimedia-speakers/m/457_61/Creative_or_Logitech/f/367269/5-1.html?order_by=pricevat&order_dir=asc. Βέβαια επειδή το έχεις στο σαλόνι,σε περίπτωση που έχεις, η καλύτερη λύση είναι σύνδεση με home cinema μέσω καλωδίου οπτικής ίνας.Το έκανα σε blueray home cinema 1000watt και η απόδοση είναι απίστευτη.Όλες οι ταινίες που παίζω είναι bluray με 5.1 dts. Άσε, δηλαδή, που αν έχεις home cinema το μόνο που θα σου κοστίσει θα είναι η οπτική ίνα και αυτή ανάλογα με το μήκος του καλωδίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα