Avatar_GR Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Ψάχνω για ηχεία υπολογιστή που όμως θα είναι για μεγάλες αποστάσεις (περίπου 4 μέτρα μακριά θα κάθομαι). Τα κλασικά τα ηχεία είναι για κοντά από όσο ξέρω οπότε δεν μου κάνουν. Έχετε να προτείνετε κάτι;;;
kougi Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Τι καναλι θελεις? 2.1? Αυτο που λες για κλασικα ηχεια δεν ισχυει, ο,τι πληρωνεις παιρνεις συνηθως. Προσωπικα εχω αυτα http://www.skroutz.gr/s/3137708/Trust-GXT38-Tytan.html και η ενταση δεν ξεπερναει ποτε το 20% γιατι μου παιρνει τα αυτια.
Avatar_GR Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δεν είναι θέμα έντασης, αλλά ποιότητας ήχου. Κοίτα δεν ξέρω και πολλά από ήχο όποτε μπορεί να λέω και μ@λ@κίες. Για αυτό ρώτησα άλλωστε εδώ, για να βοηθήσει όποιος ξέρει.
Avatar_GR Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Και 2 ηχεία χωρίς subwoofer μου κάνουν.
cabdik Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 επειδη δεν ξερεις και πολλα απο ηχο (κι εγω δεν ειμαι ειδικος, αλλα κατι εχω μαθει τοσα χρονια...), το καλυτερο θα ηταν να μας πεις χωρο-χρηση-χρημα....!! δλδ, ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος που θα βαλεις τα ηχεια, τι θα ακους (κυριως), και ποσα χρηματα διαθετεις..! 1
Avatar_GR Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Λοιπόν τα ηχεία τα θέλω για να ακούω σε απόσταση 4 μέτρων που θα κάθομαι. Η χρήση τους θα είναι για ταινίες,μουσική, παιχνίδια. Η ένταση τους ήχου δεν με ενδιαφέρει. Χρήματα διαθέτω μέχρι 100 ευρώ. (εκτός αν αξίζει κάτι και είναι λίγο ακριβότερο,τότε το συζητάμε).
cabdik Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Λοιπόν τα ηχεία τα θέλω για να ακούω σε απόσταση 4 μέτρων που θα κάθομαι. Η χρήση τους θα είναι για ταινίες,μουσική, παιχνίδια. Η ένταση τους ήχου δεν με ενδιαφέρει. Χρήματα διαθέτω μέχρι 100 ευρώ. (εκτός αν αξίζει κάτι και είναι λίγο ακριβότερο,τότε το συζητάμε). δεν καταλαβες...!! δεν ρωτησα για την αποσταση που θα καθεσαι εσυ. ρωτησα για το μεγεθος του χωρου..!! οι ταινιες ακουγονται καλυτερα σε 5.1.....!!! μηπως σε ενδιαφερει και 5.1? σε ηχεια PC 2.1 μαλλον θα πηγαινα εδω http://www.skroutz.gr/s/2756745/Edifier-C2XD.html Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2015 από cabdik
Avatar_GR Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Ο χώρος είναι σαλόνι-τραπεζαρία και είναι καμιά 20αριά τετραγωνικά.
cabdik Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 ο χωρος δεν ειναι και τεραστιος, ωστε να εχεις και τρομερες απαιτησεις σε W. αν και αυτο, ειναι και θεμα προσωπικου γουστου......!!! κοιτα να παρεις, ηχεια με Subwoofer παντως, δινει αλλη αισθηση..! σε 2.1 σου εδωσα προταση. σε 5.1 θα κοιταζα αυτα http://www.skroutz.gr/s/3875298/Creative-Inspire-T6300.html
ikaruga24 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Διαφωνώ κάθετα με τις προτάσεις μέχρι τώρα. 20 τετραγωνικά γι αυτά τα ηχεία που έχουν προταθεί ως τώρα είναι τουλάχιστον αστεία τόσο στην ποιότητα όσο και στο "χάσιμο" λόγο απόστασης. Το μόνο που θα ακούσει σε αυτήν την απόσταση με τα προτεινόμενα ηχεία θα είναι ένας συνεχόμενος βόμβος και μπουμάρισμα το οποίο μετά από λίγο θα γίνεται ενοχλητικό για όλους. Εκτός αυτού είναι και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις είναι ποιοτικά κάτω του μετρίου. Με λίγα λόγια οι παραπάνω "λύσεις" είναι κακές λύσεις. Επειδή το θέμα ήχος το έχω κάνει επιστήμη για την απόσταση και χώρο που θες να ακούς χρειάζεσαι ένα καλό ζευγάρι ηχεία χωρίς woofer τουλάχιστον 4". Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό το μέγεθος ηχείων θα έχεις χλιαρά και κάτω αποτελέσματα. Το πρόβλημα σου έρχεται πρώτα με το budget. Σε αυτά τα λεφτά που διαθέτεις δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι με κάτι τις παραπάνω υπάρχει μια αρκετά αξιοπρεπής λύση που θα σε καλύψει και θα έχεις και ένα Α επίπεδο ποιότητας και έντασης για τον χώρο που θες να καλύψεις. Αν και για την απόσταση σου προτείνονται πάνω από 5" ηχεία δυστυχώς θα πρέπει να ανέβεις πολύ σε τιμή οπότε τα παρακάτω έρχονται και κάθονται εκεί που πρέπει για εσένα. http://www.skroutz.gr/s/348877/M-Audio-Studiophile-AV40.html?keyphrase=m+audio+av40 25 ευρώ παραπάνω δεν είναι και λίγα πάνω από το budget σου αλλά ως πρόταση είναι μακράν ότι καλύτερο υπάρχει κοντά στο budget σου. Οτιδήποτε κάτω από αυτά τα ηχεία είναι βουτιά ποιότητας. 2
kougi Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Διαφωνώ κάθετα με τις προτάσεις μέχρι τώρα. 20 τετραγωνικά γι αυτά τα ηχεία που έχουν προταθεί ως τώρα είναι τουλάχιστον αστεία τόσο στην ποιότητα όσο και στο "χάσιμο" λόγο απόστασης. Το μόνο που θα ακούσει σε αυτήν την απόσταση με τα προτεινόμενα ηχεία θα είναι ένας συνεχόμενος βόμβος και μπουμάρισμα το οποίο μετά από λίγο θα γίνεται ενοχλητικό για όλους. Εκτός αυτού είναι και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις είναι ποιοτικά κάτω του μετρίου. Με λίγα λόγια οι παραπάνω "λύσεις" είναι κακές λύσεις. Επειδή το θέμα ήχος το έχω κάνει επιστήμη για την απόσταση και χώρο που θες να ακούς χρειάζεσαι ένα καλό ζευγάρι ηχεία χωρίς woofer τουλάχιστον 4". Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό το μέγεθος ηχείων θα έχεις χλιαρά και κάτω αποτελέσματα. Το πρόβλημα σου έρχεται πρώτα με το budget. Σε αυτά τα λεφτά που διαθέτεις δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι με κάτι τις παραπάνω υπάρχει μια αρκετά αξιοπρεπής λύση που θα σε καλύψει και θα έχεις και ένα Α επίπεδο ποιότητας και έντασης για τον χώρο που θες να καλύψεις. Αν και για την απόσταση σου προτείνονται πάνω από 5" ηχεία δυστυχώς θα πρέπει να ανέβεις πολύ σε τιμή οπότε τα παρακάτω έρχονται και κάθονται εκεί που πρέπει για εσένα. http://www.skroutz.gr/s/348877/M-Audio-Studiophile-AV40.html?keyphrase=m+audio+av40 25 ευρώ παραπάνω δεν είναι και λίγα πάνω από το budget σου αλλά ως πρόταση είναι μακράν ότι καλύτερο υπάρχει κοντά στο budget σου. Οτιδήποτε κάτω από αυτά τα ηχεία είναι βουτιά ποιότητας. Τα ηχεια που προτεινε ο cabdik δεν τα εχω ακουσει (ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ) και δε μπορω να εκφερω αποψη περι ποιοτητας , αλλα τα δικα μου τα ακουω καθε μερα. Καταρχας δεν του τα προτεινα, ειπα απλα οτι τα εχω στην κατοχη μου. Και κατα δευτερον λες οτι ειναι ποιοτικα κατω του μετριου προφανως εννοωντας και τα δικα μου και αυτα που προταθηκαν απο τον cabdik. Τα εχεις ακουσει ολα δηλαδη απο κοντα και εκφερεις μια τοσο απολυτη αποψη? Γιατι για μενα σε αγορα ηχειων-οθονης ο καλυτερος τροπος να κρινεις αν σου αρεσουν ειναι τα δεις απο κοντα.
ikaruga24 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Τα πάντα όλα φίλε. Οταν πήρα απόφαση ότι δεν πρόκειται να ξανακάτσω σε καρέκλα για τον υπολογιστή μου (καναπές γαρ) δεν μπορείς να φανταστείς το ψάξιμο και το χρήμα που πέταξα σε προτάσεις που τελικά δεν μου κάνανε. Και λόγο πρώην επαγγέλματος αλλά και γενικότερα η σχέση μου με τον ήχο και τη μουσική το αφτάκι μου είναι εκπαιδευμένο. Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να δω κάπως σοβαρότερα τη λύση του ήχου και αν δεν αγόραζα σε ειδική προσφορά τα ηχεία της υπογραφής μου θα πήγαινα ακόμα ψηλότερα και "σωστότερα". Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η απόσταση και το γέμισμα του χώρου διαφέρει πολύ από όταν έχεις ηχεία δίπλα σου. Αυτό που δεν διαφέρει ποτέ και πουθενά είναι η ποιότητα και σε αυτό το κομμάτι τα τύπου PC (2.1, 5.1, 7.1 και γενικά τέτοιες φτηνές λύσεις) ηχεία είναι πραγματικά χάλια σε ότι αφορά την ποιότητα. Σκέψου ότι ακόμα και αυτά που πρότεινα εγώ είναι απλά μια καλή αρχή για να έχεις ένα κάτι επίπεδο ποιότητας, ουσιαστικής ποιότητας όμως και όχι θόρυβο που παράγουν οι παραπάνω λύσεις. Για να μην μπερδεύεστε όλα τα αφτιά μπορούν να μάθουν να ακούν. Απαξ και μάθεις να ακούς είναι αδύνατον να γυρίσεις πίσω. Δεν ξέρω σε τι επίπεδο είναι το αφτί του OP αλλά σίγουρα μπορεί να εκτιμήσει τον καλό ήχο ότι και αν είναι τα αφτιά του. 1
Avatar_GR Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Για αυτα εδω τι εχεις να πεις; www.e-shop.gr/edifier-r2000db-20-multimedia-active-speaker-p-PER.703970
ikaruga24 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Για αυτα εδω τι εχεις να πεις; www.e-shop.gr/edifier-r2000db-20-multimedia-active-speaker-p-PER.703970 Γνωρίζοντας ότι η Edifier είναι εταιρία που στοχεύει πολύ στο μπάσο θα έλεγα ότι μάλλον και αυτά έχουν το ίδιο στυλ με τα υπόλοιπα της γκάμας τους. Με το συγκεκριμένο δεν έχω όμως εμπειρία (έχω με το προηγούμενο μοντέλο) όμως θεωρώ ότι και αυτό θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος, ίσως καλύτερο ίσως χειρότερο αλλά στο ίδιο στυλ. Βάση του προηγούμενου τους λοιπόν θα έλεγα ότι είναι καλό "διασκεδαστικό" ηχείο αλλά όχι ακριβές καθώς διαθέτει κάμποσο χρώμα και μπάσο. Φαντάζομαι λοιπόν ότι για μουσική δεν θα είναι τόσο καλά (χωρίς να σημαίνει ότι είναι άσχημα, απλά όχι αυτό που θα έπρεπε) όσο θα είναι με ταινίες και παιχνίδια. Σαν πεντάιντσα για τον χώρο σου θα σε καλύψουν. Θεωρώ όμως ότι δεν αξίζει να πας σε τόσα λεφτά για active/bluetooth ηχεία καθώς πληρώνεις έξτρα για όλους αυτούς τους φραμπαλάδες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα