Προς το περιεχόμενο

Sharkoon M20 mouse Review

zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που ανεβάσαμε κάποιο ποντίκι στον πάγκο δοκιμών του Insomnia.gr και αυτή η "επάνοδος" συνδυάζεται μάλιστα με την πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιο προϊόν της Sharkoon.

To ποντίκι που θα μας απασχολήσει σήμερα έχει την ονομασία Sharkoon M20 και αποτελεί μια προσπάθεια της εταιρείας να συνδυάσει στο ίδιο προϊόν gaming χαρακτηριστικά, προσιτή τιμή και καλές επιδόσεις. Το εν λόγω ποντίκι έρχεται εξοπλισμένο με οπτικό αισθητήρα ανάλυσης έως και 3.200 dpi ενώ διαθέτει Omron switches, επίχρυσο βύσμα USB, φωτισμό, αλλά και 9 πλήρως προγραμματιζόμενα μέσα από το συνοδευτικό λογισμικό πλήκτρα.

Ακόμη, το Μ20 χάρη στην ενσωματωμένη μνήμη του μπορεί να διατηρήσει τις επιλεγμένες από το χρήστη ρυθμίσεις από υπολογιστή σε υπολογιστή χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε κάποια επιπλέον ενέργεια ενώ για όλα όσα αναφέραμε μέχρι στιγμής (αλλά και όσα θα δούμε παρακάτω) το κόστος απόκτησής του είναι κάτω ακόμη και από τα 20€.

front.jpg

Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς έχει να μας δείξει σήμερα η Sharkoon μέσα από την παρουσίαση που ακολουθεί, η οποία όπως συνηθίζουμε θα ξεκινήσει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπό δοκιμή προϊόντος.

Link.png Site: Sharkoon M20 mouse Review 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ζητήσω κάτι πραγματικά ηλίθιο για μελλοντικά review.

Γίνεται να βγάζετε φωτογραφίες σύγκρισης με κάποιο basic mouse ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα ο όγκος των ποντικιών?

Ή ακόμα να κάνετε ιχνηλάτιση (trace) το περίγραμμα πάντα σε σύγκριση για να καταλαβαίνουμε και πόσο desktop real estate χρειάζετε?

Αν ακόυγετε παράλογο τότε λέμε και καμία βλακεία να περνάει η ώρα.

*PS το έχω κάνει και το κάνω για δικιά μου χρηση.

• Like 5

Γενικα για ποντικι του εικοσαρικου αξιζει η υπαρχουν καλυτερες επιλογες? Εμενα μου αρεσε πολυ το review παντως, και εμφανισιακα με εχει κερδισει το συγκεκριμενο mouse.

Θα ζητήσω κάτι πραγματικά ηλίθιο για μελλοντικά review.

Γίνεται να βγάζετε φωτογραφίες σύγκρισης με κάποιο basic mouse ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα ο όγκος των ποντικιών?

Ή ακόμα να κάνετε ιχνηλάτιση (trace) το περίγραμμα πάντα σε σύγκριση για να καταλαβαίνουμε και πόσο desktop real estate χρειάζετε?

Αν ακόυγετε παράλογο τότε λέμε και καμία βλακεία να περνάει η ώρα.

*PS το έχω κάνει και το κάνω για δικιά μου χρηση.

Ένα Microsoft optical θα ήταν ιδανικό ποντίκη για σύγκριση!!

• Like 1

Κάτω από τα 20€? Όπως είπε και ο κυρ' Γιάννης πιο πάνω, "άπατο".

Δείτε εδώ την κριτική που έγραψα για ένα ποντίκι τους που κάνει πάνω απο 50€

Προσοχή σε όσους αγοράζουν αυτό το ποντίκι, ποιότητα κατασκευής κάκιστη. Ας μιλήσουμε για όλα τα άσχημα που έχει:

1) Το σχήμα του είναι άβολο. Εάν κάνετε δεξί κλικ με το μεσαίο δάχτυλο, να είστε σίγουροι πως θα το πατάτε κατά λάθος πολύ στην αρχή λόγω του πόσο μαλακό είναι.

2) Η ποιότητα της ροδέλας και το μεγαλύτερο πρόβλημά του. Θα παρατηρήσετε πως σταδιακά θα αρχίζει να παίζει στην λάθος κατεύθυνση όταν σκρολάρετε ή θα χάνει βήματα και αυτό θα χειροτερέψει στο σημείο που θα γίνει άχρηστη ΠΑΝΤΕΛΩΣ. Και σαν να μην φτάνει αυτό, θα κάνει και σκρολ από μόνη της. Πάλι καλά που το λογισμικό σου επιτρέπει να το απενεργοποιήσεις.

3) Τα πλαϊνά κουμπιά μπρος και πίσω είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο για να είναι άβολα. Για να τα πατάς εναλλαξ πρέπει να αλλάζεις τη θέση του αντίχειρά σου διαρκώς λόγω της γωνίας τους.

4) Η θήκη με τα βάρη είναι απίστευτα δύσχρηστη. Δεν έχει λαβές για αποσύνδεση πέρα από τα κενά για τα ίδια τα βαράκια που παίρνει, που σημαίνει πως αν τη γεμίσεις, θα πρέπει να κοπανάς το ποντίκι μπας και βγει από την θέση της, ελπίζοντας πως το κοπάνημα δεν θα χαλάσει τίποτα άλλο πάνω του.

5) Τα βαράκια δεν βγαίνουν εύκολα από τη θήκη τους, χρειάζεται στυλό ή κάτι παρόμοιο για να τα σπρώξεις έξω από μια τρύπα στο πίσω μέρος της θήκης.

6) Το λογισμικό φαίνεται εύχρηστο αλλά έχει τα προβλήματά του. Μπορεί να χάσεις τα προφίλ που έφτιαξες χωρίς κανένα λόγο. Η αλλαγή προφίλ παίρνει μερικά δευτερόλεπτα και η μπάρα προόδου που πετάγεται καταστρέφει οποιαδήποτε εφαρμογή που λειτουργεί σε πλήρες παράθυρο. Δεν υπάρχει επιλογή συγκεκριμένου DPI, μονάχα προεπιλογών.

7) Το αριστερό κλικ μετά από καιρό μπορεί να αρχίσει σε μερικούς να μην λειτουργεί σωστά, για παράδειγμα θα κάνει κλικ (όπως και η ροδέλα) αλλά δεν θα πιάνει σωστά. Θα προσπαθείς να επιλέξεις ένα κείμενο και θα χάνει το κράτημά του και θα το ξαναπιάνει σε άλλο σημείο.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα έπαιξε τελείως. Σταμάτησε να αναγνωρίζει το κλικ και σκέφτηκα να το πετάξω. Αντίθετα το άνοιξα και είδα το ακόλουθο: Το μέταλλο του διακόπτη μέσα ήταν οξυδομένο (!!) και δεν έκανε επαφή! Αν είναι δυνατόν η φτήνια ούτε εξάμηνο δεν το έχω καλά καλά, πεταμέλα λεφτά. Επίσης:

8) Οι εσωτερικές βίδες έχουν σκουριάσει και έχουν αφήσει σημάδια πάνω στην πλακέτα. Καλά διαβάσατε. Σκουριάσανε. Έλεος..

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Θα ήθελα να προσθέσω πως για τα σημεία #2 και #7, είχα επικοινωνήσει με την Sharkoon και μου ζητήθηκε να στείλω το ποντίκι με δικά μου έξοδα για να βάλλουν ανταλλακτικά. Πιθανότατα η εγγύησή μου δεν μετράει πια καθώς έγινε οικιακή επισκεύη η οποία καλά κρατεί εδώ πάνω απο χρόνο τώρα. Είμαι υπέρ-ευχαριστημένος και κάπως έκπληκτος που δεν έχει χαλάσει τίποτα άλλο ακόμα αν σκεφτείς πόσα μου πήγαν στραβά εξ'αρχής.

Το ποντίκι είναι απλώς άθλιο, κακής ποιότητας και κυριολεκτικά υπερτιμημένο. Δεν θα πρώτεινα σε κανένα να δώσει τα λεφτά του για ένα τέτοιο προϊόν.

Ένα Microsoft optical θα ήταν ιδανικό ποντίκη για σύγκριση!!

Εγώ σαν σύγκριση έχω ενά Intellimouse Explorer απο το 1999. Πιο αθάνατο και αξιόπιστο μόνο αν το λέγαν Mouse MacLeod. Είναι το κύριο μου απο τότε.

Η αλήθεια είναι οτι το κοιτούσα πριν κανα 2μηνο να το πάρω που έψαχνα ποντίκι αλλά επειδή δεν το είχε κανένας Θεσσαλονίκη δεν ψήθηκα.
Τελικά πήρα το Sharkoon Dragonia στα 26 ευρώ το οποίο είναι κλάσης ανώτερο. Αλλά επειδή έχω δουλέψει με ποντίκια σε αυτό το εύρος τιμών όπως και το CM Xornet που βγαίνει στα 19.90. Το Μ20 παίζει να είναι το καλύτερο κάτω απο 20.

Το Draconia το έχω και εγώ και είναι πολύ σούπερ για τα λεφτά του από όλες τι απόψεις.

Αυτό εδώ φαίνεται πολύ καλή επιλογή για κάτω από 20 ευρώ. Μερικοί που το κράζετε και ειρωνεύεστε δηλαδή τι θέλετε να πάρετε με 20 ευρώ;

• Like 1

Για τους φίλους που ασχολούνται με τις επιδόσεις του σε σχέση με την τιμή του, θα ξαναπώ πως το Μ20 αποτελεί μια απολυτως τίμια επιλογή για τα χρήματα που ζητάει.

Απλά δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τις προσδοκίες σε τέτοιο βαθμό όσο τουλάχιστον διαφημίζει η εταιρεία :)

Εγώ σαν σύγκριση έχω ενά Intellimouse Explorer απο το 1999. Πιο αθάνατο και αξιόπιστο μόνο αν το λέγαν Mouse MacLeod. Είναι το κύριο μου απο τότε.

Άστα να πάνε μόλις το αντικατέστησα χτες το συγκεκριμένο και το είχα από το 2012 αγορασμένο μαζί με το Microsoft Multimedia Keyboard (Πήγα και εγώ σε ένα φτηνό σxετικά gaming combo Coolermaster Octane το οποίο πήρα γιατί με βόλεψε το ποντίκι του μιας και μου θύμισε λίγο το Microsoft Optical Explorer στο μέγεθος)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...