bananasplit Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα παιδιά!αγόρασα 2 esp8266.και Site: αυτό το ftdi..τα σύνδεσα σύμφωνα με Site: αυτό τον οδηγό.Το πρόβλημα είναι πως όταν προσπαθώ να ανεβάσω κάποιο πρόγραμμα από το arduino ide μου εμφανίζει αυτό το σφάλμα: error epcomm_open failed. καμία ιδέα τι μπορεί να είναι;έχω δοκιμάσει αρκετά πράγματα...οι συνδέσεις που κάνω είναι: VCC to 3.3v RX to TX FTDITX TO RX FTDIGND TO GNDGPIO2 TO VCCGPIO0 TO GNDCH_PD to VCC όπως δείχνει Site: εδώ μπορεί να είναι θέμα drivers;;όταν συνδέω το esp στο ftdi με ανοιχτή σειριακή οθόνη μου δείχνει κάτι κινέζικα και γράφει ready.αλλά όταν προσπαθώ να στείλω εντολές (πχ AT+RST) απλά το γράφει χωρίς να κάνει τίποτα.(όπως φαίνεται στο screenshot)
CtrlFreak Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δες αν οι συνδέσεις έχουν συνέχεια με κάποιο πολύμετρο. Διαφορετικά βραχυκύκλωσε το RX και TX του ftdi και μέσω τερματικού πχ realterm στείλε ένα γράμμα και δες αν το πάρεις πίσω.
bananasplit Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 δοκίμασα Site: αυτό .όλα μια χαρά εκτός από το τελευταίο (το rtc function test) που με δύο διαφορετικά ftdi δουλεύει λίγο διαφορετικά...
παπι Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Γιατί δεν πηγές σε attiny + 434 rf? Λιγότερα λεφτά, λιγότερα amp και ευκολότερο setup.
bananasplit Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 με μπέρδεψε το setup..και είχα παραγγείλει έτσι κι αλλιώς τα esp...αν δεν καταφέρω να βρώ άκρη αναγκαστικά θα πάω.... drivers..αλλά drivers του esp(άρα arduino ide;)ή drivers του ftdi;;πώς μπορώ να είμαι σίγουρος για το ftdi;;
παπι Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δεν είναι τίποτα. Το rf έχει ένα όλο κι όλο πιν data, και το attiny το θες για υποκατάστατο του arduino. Αν είναι να πάρεις attiny, τότε πάρε μπολικα, είναι arduino uno σε ένα chip. Έχει τους περιορισμούς του, αλλά και πάλι, για 1€ που κάνει... Χαλαλι. Edit φυσικά μπορείς να βάλεις attiny με esp σου.
bananasplit Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 θα ψάξω να πάρω...μέχρι στιγμής με έχει παιδέψει πολύ το esp..και δυστυχώς δε μπορώ να βρώ άκρη με τίποτα....
bananasplit Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 εννοείς να σετάρω το esp με το arduino;;δεν έχω δοκιμάσει γιατί ακόμα και το tx-rx βγάζει 5vt και λένε οτι θα το κάψει...γι αυτό πήρα ftdi... αυτό που έχω αρχίσει να φαντάζομαι μετά από δεκάδες ώρες είναι πως ο υπολογιστής ακούει το esp,αλλά το esp,δεν ακούει τις εντολές που του δίνω...
nkarama Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Γιατί δεν πηγές σε attiny + 434 rf? Λιγότερα λεφτά, λιγότερα amp και ευκολότερο setup. Συνέχεια offtopic: Ευτυχώς που δεν το έκανε... τα φτηνιάρικα RF σε 434 είναι απλά για τα μπάζα... εντελώς αναξιόπιστα ακόμα και με πολύ-πολύ κώδικα για διόρθωση λαθών... ΜΑΚΡΙΑ... . Καλύτερα με nRF24L01 απο το eBay έχουν ίδια τιμή με τα 434 απο την Ελλάδα και καθάρισες....
bananasplit Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Συνέχεια offtopic: Ευτυχώς που δεν το έκανε... τα φτηνιάρικα RF σε 434 είναι απλά για τα μπάζα... εντελώς αναξιόπιστα ακόμα και με πολύ-πολύ κώδικα για διόρθωση λαθών... ΜΑΚΡΙΑ... . Καλύτερα με nRF24L01 απο το eBay έχουν ίδια τιμή με τα 434 απο την Ελλάδα και καθάρισες.... λέω να δοκιμάσω και το RF πάντως αν είναι απλό..τουλάχιστον για testing... τώρα που λες για το nRF24L01 είδα σε ένα tutorial οτι το ζητούσε για τη σύνδεση του raspberry...μάλλον για να παίρνει δεδομένα κατευθείαν από το δίκτυο αισθητήρων,χωρίς το router..
παπι Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Συνέχεια offtopic: Ευτυχώς που δεν το έκανε... τα φτηνιάρικα RF σε 434 είναι απλά για τα μπάζα... εντελώς αναξιόπιστα ακόμα και με πολύ-πολύ κώδικα για διόρθωση λαθών... ΜΑΚΡΙΑ... . Καλύτερα με nRF24L01 απο το eBay έχουν ίδια τιμή με τα 434 απο την Ελλάδα και καθάρισες.... Δεν το έχω δοκιμάσει. Απλά μου φαίνεται υπερβολή να θες πομποδέκτες για κάτι το οποίο θα στέλνει. Όπως υπερβολή τα 2ghz για να στειλεις 1-2 bytes. Πιο γενικά το σκεπτικό μου. Ο sensor θα βγάζει κάποια δεδομένα τα οποία θέλουν επεξεργασία. Για αυτό θέλω ένα mc, ένα υπερβολικά απλό mc. Δηλαδή ένα attiny το οποίο θέλει μόνο ρεύμα. Έπειτα αυτά τα επεξεργασμένα δεδομένα, θέλω να τα στείλω ασύρματα. Εδώ θεωρώ πως το απλούστατο θα ήταν ένας πομπός και εκεί βλέπω το rf που είπα.
nkarama Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δεν το έχω δοκιμάσει. Απλά μου φαίνεται υπερβολή να θες πομποδέκτες για κάτι το οποίο θα στέλνει. Όπως υπερβολή τα 2ghz για να στειλεις 1-2 bytes. Πιο γενικά το σκεπτικό μου. Ο sensor θα βγάζει κάποια δεδομένα τα οποία θέλουν επεξεργασία. Για αυτό θέλω ένα mc, ένα υπερβολικά απλό mc. Δηλαδή ένα attiny το οποίο θέλει μόνο ρεύμα. Έπειτα αυτά τα επεξεργασμένα δεδομένα, θέλω να τα στείλω ασύρματα. Εδώ θεωρώ πως το απλούστατο θα ήταν ένας πομπός και εκεί βλέπω το rf που είπα. Συμφωνώ με το σκεπτικό σου και φυσικά με το ATTINY... Με τα 434 είχα φρικτές εμπειρίες. Ηθελα απλά να στείλω 4 bytes για τη μετατροπή που έκανα σε ένα Powerwheels (το έκανα τηλεκατευθυνόμενο) και απέτυχα οικτρά... Πακέτα χαμένα χωρίς καμμιά λογική, απλά σκέτη καταστροφή. Οσο και αργά να ρύθμιζα το baud rate κανένα αποτέλεσμα, χάλια μαύρα... Μιλάω φυσικά για αυτά που κοστίζουν περίπου 4-5 ευρώ ο πομπός και άλλο τόσο ο δέκτης (τιμές Ελληνικού καταστήματος). Τα nRF24L01+ με εξωτερική κεραία αλλά και PA τα πήρα 4 ευρώ με δωρεάν αποστολή απο το eBay και ήταν τέλεια!
παπι Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Ε καλά, λογικό το πρόβλημα σου, το 434 δεν είναι πομποδέκτης έτσι δεν υπάρχει check. Έπρεπε να βάλεις στο πακέτο σου ένα magic bit και ένα checksum. Τέλος στελνεις καμία 10ρια φορές το πακέτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα