Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ένα από τα hardware που δεν έχω ψάξει καθόλου για pc, είναι οι μνήμες RAM. Πάντα έβαζα ανάλογα τα gb χωρίς να υπολογίζω τη συχνότητα. Επίσης έχει τύχει να βάλω σε έναν σύστημα μνήμες διαφορετικών συχνοτήτων πράγμα που έμαθα στη συνέχεια ότι δε βοηθάει την πιο γρήγορη μνήμη. 

Τώρα αυτό που δεν ξέρω είναι σε τι συχνότητα να επιλέξω τη μνήμη που θα αγοράσω. Σίγουρα όσο μεγαλύτερη, τόσο και πιο γρήγορη σωστά? Ωστόσο θα πρέπει να υπολογίσουμε και το κόστος σε όλο αυτό αλλά και τι είναι value for money.

Έτσι σκέφτομαι να βάλω στο σύστημα που ήδη έχω 8gb ή 12gb. Η χρήση του υπολογιστή πέρα από τη γενική (internet, movies) είναι παιχνίδια.

Δημοσ.

αν αναφέρεσαι για το σύστημα της υπογραφής σου, o memory controller "σηκώνει" 1600άρες μνήμες,απο εκεί και πάνω για να παίξουν στην συχνότητα (πχ αν αγοράζες 1866) θα χρειαστεί OC για να φτάσεις εκείνο τον χρονισμό.

Επίσης, βρες μνήμες στο 1,5V και όχι στο 1,65V.

όσο για το μεγαλύτερη τόσο και πιο γρήγορη,στις ραμ δεν νομίζω ότι ισχύει,απλά παίζουν ρόλο τα timings της μνήμης για να δεις ποια είναι πιο αμεση σε σχέση με μια αλλη στις ίδιες συχνότητες.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή αν βγάλω αυτές που έχω και περάσω νέες, πάλι μέχρι 1600 σηκώνει η μητρική? Γιατί στα specs λέει και για πιο μεγάλες συχνότητες. 

Δημοσ.

4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 3200(O.C.)/3100(O.C.)/3000(O.C.)/2933(O.C.)/2800(O.C.)/2666(O.C.)/2600(O.C.)/2500(O.C.)/2400(O.C.)/2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866(O.C.)/1800(O.C.)/1600/1333 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory *
Dual Channel Memory Architecture 

Αυτα απο το σαιτ της μητρικης σου. Οπως βλεπεις λεει 1866(ΟC) που σημαινει οτι για να παιξουν σε αυτην την συχνοτητα μνημες των 1866Mhz θα πρεπει να κανεις overclock. Αν παρεις 1866 η παραπανω μνημες και τις βαλεις χωρις να πειραξεις τιποτα θα παιζουν στα 1600. Να κοιτας και το CAS Latency παντως οσο μικροτερο τοσο καλυτερο, και οχι μονο την συχνοτητα.

• Like 1
Δημοσ.

Να κοιτας και το CAS Latency παντως οσο μικροτερο τοσο καλυτερο, και οχι μονο την συχνοτητα.

Αν θες μπορείς να πεις 1-2 πράγματα παραπάνω? Επίσης το CAS Latency πρέπει να είναι ίδιο σε όλες τις μνήμες? Με την έννοια ότι θα πιάνει πάντα τη μεγαλύτερη? Όπως συμβαίνει και με τη συχνότητες (στο αντίστροφο βέβαια)?

Το voltage τι ρόλο παίζει?

Δύο φώτο με τις μνήμες που έχω αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή μου.

o1AhcVb.jpg

CY0Mw0W.jpg

Δημοσ.

Oταν αγοραζεις DUAL CHANNEL μνημες 1600Mhz πχ, καθε στικακι ram θα εχει 800Μhz γιατι διαφημιζεται η συνολικη συχνοτητα ρολογιου (800x2=1600Mhz). Πρακτικα ομως η συχνοτητα της RAM δεν παιζει κανενα ρολο στην ταχυτητα και στις επιδοσεις του υπολογιστη, συγκεκριμενα ο επεξεργαστης σου λειτουργει βελτιστα και σε 1600ΜΗΖ. Δεν θα υπαρξει προβλημα αν βαλεις υψηλοτερης συχνοτητας μνημες, αλλα δε θα εχεις και πραγματικο οφελος. Για αισθητες διαφορες θα επρεπε να εχεις Xeon με 15 πυρηνες και να τρεχεις προγραμματα της ΝΑΣΑ για να εκμεταλλευτεις τις υψηλοτερες συχνοτητες.

Πιο σημαντικο λοιπον ειναι το CAS Latency, που με λιγα λογια ειναι ο χρονος που περναει μεχρι να διαβαστει μια πληροφορια απο την ραμ και να παει στα pins εξοδου. Σε γενικες γραμμες, οσο ανεβαινει η συχνοτητα της RAM ανεβαινει μοιραια και το CAS Latency (αυτο το βλεπεις και απο τις εικονες που ανεβασες). Πχ μια μνημη των 1600ΜΗΖ δε γινεται να εχει CAS κατω απο 7 (που ειναι ηδη παρα πολυ καλο νουμερο) ενω μια μνημη των 333ΜΗΖ μπορει να εχει 2,5 CAS.

Για να απαντησω στην ερωτηση σου, δε γνωριζω αν μπλεξεις μνημες με διαφορετικο CAS τι θα γινει, μπορει να μην εχεις καθολου θεμα. Για τη συχνοτητα ειναι σιγουρα αυτο που ειπες κι εσυ. Προσωπικα επειδη δε μου αρεσει να μπλεκω τα πραγματα, θα εβαζα ιδιες μνημες για να εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι ολα δουλευουν σωστα. Αν αποφασιζα να μπλεξω διαφορετικες μνημες, πρωτα απ ολα θα κοιταζα να εχουν οπωσδηποτε ιδιο voltage, και απο κει και περα παρομοια συχνοτητα και CAS latency.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα ότι πάνω από 1600 Mhz συχνότητα δεν θα δεις καθόλου διαφορές και είναι προτιμότερο να ψάξεις να βρεις μνήμες με χαμηλό cas latency.  Σε περίπτωση που οι μνήμες έχουν διαφορετικό cas latency ο ελεγκτής μνήμης θα τις λειτουργήσει όλες με το μεγαλύτερο (χειρότερο). Πρόσεξε όμως να λειτουργούν όλες στο ίδιο voltage (κατά προτίμηση στο 1,5 volt).

• Like 3
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ. Με βοηθήσατε αρκετά και πλέον γνωρίζω αρκετά πράγματα και για τις μνήμες RAM. 

Κάτι ακόμη. Από εταιρίες ποιες θεωρούνται περισσότερο αξιόπιστες? Corsair & Kingston να φανταστώ?

Δημοσ.

Ερωτηση;εχω mac mini 2011 i5 2.3ghz με 2gb ram ddr3 so dimm 1333 1.35v.θελω να βαλω 2 ram ddr3 so dimm 4gb 1.5v. Πεζουν ρολο τα volt;;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω μια απορία και εγώ. Σε ένα CPU όταν λέει Τύπος υποστηριζόμενης μνήμης: DDR3-1333/1600 εννοεί την επιτρεπτή συχνότητα μεταξύ μνήμη και επεξεργαστή, το FSB ή κάτι άλλο;; Και αν είναι έτσι τότε αν η μνήμη έχει μεγαλύτερη συχνότητα σημαίνει οτι αυτή είναι η μέγιστη επιτρεπτή;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...