Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι φυσιολογικό το 60-70 ακομα και για reference... Η ειναι κάποιο πρόγραμμα που υπολειτουργει και έτσι μπορεί να δουλεύει το memory clock αρα ανεβάζει temps, ή δεν εχω μπει σωστα οι drivers. Μηπως εχει βαλει κανα perfomance mode, ή υπάρχει δεύτερη συσκευή με hdmi συνδεδεμένο?? Πολλα μπορούν..

ναι εχεις δικιο σε αυτο  οτι ειναι πολλες οι θερμοκρασιες σε idle αλλα πιστευω οτι και κανονικες να ειτανε παλι θα ειχε θεμα σε load αυτο το καιρο (εδω τη κανανε τεστ χειμωνιατικα και πηγαινε 90-95)

http://www.tweaktown.com/reviews/5857/amd-radeon-r9-290-4gb-reference-video-card-review/index21.html

να φανταστεις οτι η δικη μου η gigabyte η 290χ wind force 3x με τα 3 φαν χτυπουσε 95 αρες σε load και εριχνε ρολογια και ρευμα αυτο το καιρο   μονο με τη morfeus  πανω μe 2 fan 12αρια σωθηκα

βλακεια μου επρεπε να παω σε trix που παιζει σε αλλο επιπεδο η ψυξη  !!

• Like 2
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και εμενα σε φιλου η 290 custom gigabyte 90αρια πιανει, αλλα δεν θα έπρεπε να ανησυχούμε γιαυτο νομίζω, διοτι 95c ειναι full safe σύμφωνα με την Amd, και οταν του πηγαίνει 80αρι με vsync βέβαια τοτε throttling απο Vrm δεν νομίζω να είναι. Αλλα πρέπει να δούμε κανα διάγραμμα απο να δουμε αν πέφτουν τα ρολόγια του ή οχι, γιατί εγω ακομα δεν εχω πειστεί οτι παιζει θεμα, παρα υπερβολικές ρυθμίσεις στα παιχνίδια που έπαιζε.

Ts, αν θες TeamViewer μπορούμε να κανονίσουμε κάποια στιγμή και να κάνουμε κάποια τεστ, αλλα πρώτα γεμισετο με παιχνίδια :P

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπον εχω 4-5 θα τα σεταρω και οποιος εχει χρονο να την τσεκαρει με teamviewer μου λεει.Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια.

Δημοσ.

Άρα δηλαδή φίλος που έχει vtx 3d r9 290 να μην ανησυχεί που χτυπάει 90αρες σε gaming και 94 σε furmark :P ; Σημειοτέον δεν είναι και ότι καλύτερο από συστήματα ψύξης και έχει μόνο δύο φανάκια.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα δηλαδή φίλος που έχει vtx 3d r9 290 να μην ανησυχεί που χτυπάει 90αρες σε gaming και 94 σε furmark :P ; Σημειοτέον δεν είναι και ότι καλύτερο από συστήματα ψύξης και έχει μόνο δύο φανάκια.

οταν η καρτα αρχιζει να κανει throttle (θερμοκρασιες) υπολειτουργει  δε ριχνει ρολογια επειδη δε τα χρειαζετε το  εκαστοτε παιχνιδι   πρεπει η καρτα να δουλευει γραμμικα  και κατω απο τους 90-94

ειλικρινα θελει καποιος να βλεπει 90-94 βαθμους!!!!! και 74 σε load που εβλεπα το χειμωνα με τη μαμα ψυκτρα της gigabyte τους εβριζα !!! 

βαλτε το msi afterburner και  το hwinfo  μαζι  και ρυθμιστε τα να βλεπετε μεσα και θερμοκρασιες  και τα vrm 1- 2 και οτι αλλο θελετε σε real time να δειτε τι παιζει 

post-238528-0-43815800-1437819458_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Θα τα τσεκάρουμε ολα αυτα, βαλε τ βασικά παιχνίδια John που αναφέραμε , και θα σου στείλω το απόγευμα να τσεκάρουμε τα πάντα.

• Like 1
Δημοσ.

Σε λίγο καιρό θα αγοράσει raijintek morpheus λογικά ultraex για την 290 του, από φανάκια τι να βάλει; 

http://www.e-shop.gr/arctic-cooling-f12-pwm-rev2-fan-120mm-p-PER.811355

πηρα 2 απο αυτα ειναι και pwrm  4 pin αθορυβα και σχετικα καλο airflow δε χρειαζετε κατι παραπανω η ψυκτρα κανει ολη τη δουλεια

αλλα προσοχη με τα 2 φαν πανω γινετε θηριωδεις  αλλα κανει δουλεια !!

post-238528-0-92223800-1437820420_thumb.jpg

post-238528-0-57535600-1437820431_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Είχα για ένα διάστημα την 290 reference και από θερμοκρασίες ήταν απογοήτευση. Στα παιχνίδια τερμάτιζε, πήγαινε 93 βαθμούς, πιο πάνω ποτέ δεν την είδα γιατί μάλλον τότε έμπαινε σε ασφαλή λειτουργία. Τα fps στο watch dogs κάπου τόσα ήταν κι εμένα αν θυμάμαι καλά, στα 30-35. Πήρα την triX και σώθηκα στα 45 fps με 60 fps έτρεχε.

Δημοσ.

Ultraex2003 ty για τα φανάκια και την βοήθεια. Panos2171 θα μπορούσες απλά να αλλάξες το σύστημα ψύξης της reference με ένα aftermarket και να μην δαπανήσεις χρήματα για άλλη κάρτα, βέβαια οι tri x κάρτες είναι αλλού, όλο το pcb είναι custom με καλύτερης ποιότητας υλικά και φοβερό σύστημα ψύξης, αλλά δεν βαριέσαι αφού έτσι έχουν τα πράγματα και είσαι ικανοποιημένος όλα τα άλλα περιττά.

• Like 1
Δημοσ.

Τι 30-35, τι 45-60, με 290 πάλι λίγα φαίνονται - εκτός και αν τερματίζετε το ΑΑ. Βασικά, το σημαντικότερο αιτιολογικό είναι, για μία ακόμη φορά, οι ψόφιοι πυρήνες των AMD CPU...Sad but true :X

• Like 1
Δημοσ.

Τι 30-35, τι 45-60, με 290 πάλι λίγα φαίνονται - εκτός και αν τερματίζετε το ΑΑ. Βασικά, το σημαντικότερο αιτιολογικό είναι, για μία ακόμη φορά, οι ψόφιοι πυρήνες των AMD CPU...Sad but true :X

Ουτε καν φιλε μου, 9370 εχω με r9 290, το προβλημα του ειναι θερμοκρασιες στην καρτα και ισως θερμοκρασιες στον cpu, ο fx διχνει λαθος θερμοκρασιες σε idle αλλα σε load ειναι οκ. Για την reference ειναι φυσιολογικο 70 βαθμους σε ιdle, τοσο ειχε και σε εναν φιλο που το κοιτουσαμε, Η καρτα κανει throtle λογο ζεστης σε πυρινα και vrm, δοκιμασε να βαλεις τα fans 100%

• Like 2
Δημοσ.

H λυση δοθηκε απο θεμα ψυξης με την συγκεκριμενη Link.png Site: Ψυκτρα

Και η αποδειξη σε idle 

R9%20290_zpsotkxdsrt.jpg

Παραγγελνω καφεδαρα και ξεκινανε τα test!!! :devil:

Δημοσ.

H λυση δοθηκε απο θεμα ψυξης με την συγκεκριμενη Link.png Site: Ψυκτρα

Και η αποδειξη σε idle 

R9%20290_zpsotkxdsrt.jpg

Παραγγελνω καφεδαρα και ξεκινανε τα test!!! :devil:

ωραιος μπραβο με την φανακια την εχεις; Ειναι πολυ καλη η συγκεκριμενη.

θερμοκρασιες cpu τεσταροντας με prime θελω να δω για αρχη ομως.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...