iSwearSheWas18 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 i) Το ποσό που διαθέτουμε:350-400 ευρω ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι) :οχι,ο υπολογιστης θα ειναι καθαρα και μονο για gaming iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:κανενα iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?Εχουμε την LG W43 series v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?οχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση):οχι vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?οχι viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?εχω ειδη ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? ναι x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο)μπορει μικρο xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage?οχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:ssd,gpu:gigabyte gtx 750ti 2gb oc,psu,ψυκτρα Επειτα απο αρκετο ψαξιμο και αρκετη σκεψη αποφασισα να προβω στην (μερικη)αναβαθμιση του συστηματος μου.Θα αλλαξω μονο cpu,motherboard,ram.Θα κρατησω την ssd,το τροφοδοτικο(λογικα)θα ηθελα βεβαια και την γνωμη σας για το αν πρεπει και ειναι ασφαλες να το κρατησω,την καρτα γραφικων:gigabyte gtx 750ti 2gb oc windforce και την ψυκτρα(λογικα)θα μου πειτε εσεις αν αξιζει να την κρατησω(θα παραθεσω φωτο).Δεν ειμαι σιγουρος αν πρεπει να αγορασω τα κομματια καινουργια.Διαθετω μεχρι 350-400 ευρω.Ειμαι μεταξυ αγορας κανουργιων και μεταχειρισμενων κομματιων.Αν παω σε κανουργια κομματια,θα περιοριστω σε ι5 ενω με μεταχειρισμενα θα μπορουσα να παω μεχρι και σε ι7.Θα ηθελα την φωτιση σας.Α,μην ξεχασω.Το τωρινο μου συστημα:intel 2 extreme qx 6700,8gb ram (800 mhz),ssd,750w silverstone psu,zalman ψυκτρα,την καρτα γραφικων μου την εχω ειδη πει.Το συστημα μου,μου εχει κρατησει αρκετα χρονια(9)και θα ηθελα κατι παρομοιο με τον "καινουργιο''.Θα μου πει καποιος οτι ειναι δυσκολο με 400 ευρω να κρατησει το συστημα 9 χρονια.Σιγουρα δεν περιμενω να κρατησει 9 χρονια,αλλα τουλαχιστον 5-6 θα περιμενα(δηλαδη να παιζει τα καινουργια παιχνιδια για τα επομενα 5-6 χρονια).Θα κανω σιγουρα αναβαθμιση της καρτας γραφικων αλλα πιο μετα(να μαζεψω ενα σεβαστο ποσο).Μπορει να κανω ενα ελαφρυ oc στον επεξεργαστη.Θα ηθελα τις γνωμες σας.Ευχαριστω Υ.Γ:Kοιταω μονο προς intel μερια.Δεν με ενδιαφερουν οι amd.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Με 400 ευρώ συν λίγο επιπλέον πας στα παρακάτω, από ότι κατάλαβα χρειάζεσαι και μνήμες μιας και στο παλιό σου μηχάνημα έχεις ddr2, αν κατάλαβα λάθος διόρθωσέ με : https://www.skroutz.gr/s/4982160/Intel-Core-i5-4690K-Box.html https://www.skroutz.gr/s/4982530/Asrock-Z97-Pro3.html https://www.skroutz.gr/s/4719725/Kingston-HyperX-Fury-Black-8GB-DDR3-1866MHz-HX318C10FBK2-8.html 1
Millennium Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Για αναβάθμιση καλό θα ήταν να κοιτούσες και για άλλο μόνιτορ. 2
iSwearSheWas18 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Ναι πραγματι,οι μνημες μου ειναι ddr2.Αρα μου προτεινεις να παω σε καινουργιο ι5 και οχι σε εναν μεταχειρισμενο ι7.Μηπως ομως ο ι7 ειναι πιο futureproof απο τον ι5? Ναι,γνωριζω οτι το μονιτορ μου ειναι παλιο αλλα ειναι full hd(1920x1080).Αξιζει να δωσω λεφτα και να παρω παλι ενα full hd monitor?Σκεφτομουνα οτι οταν ξαναμαζεψω λεφτα,περιπου τον δεκεμβριο-ιανουαριο,να αγορασω καινουργιο καρτα γραφικων και να παω σε μεγαλυτερη αναλυση οθονης(1440 και παραπανω). Υ.Γ:συγγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα αλλαζα εταιρεια ιντερνετ.
Millennium Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Ναι,γνωριζω οτι το μονιτορ μου ειναι παλιο αλλα ειναι full hd(1920x1080).Αξιζει να δωσω λεφτα και να παρω παλι ενα full hd monitor?Σκεφτομουνα οτι οταν ξαναμαζεψω λεφτα,περιπου τον δεκεμβριο-ιανουαριο,να αγορασω καινουργιο καρτα γραφικων και να παω σε μεγαλυτερη αναλυση οθονης(1440 και παραπανω). Σε γενικές γραμμές η αναβάθμιση σε ανάλυση με κατάλληλο ppi είναι σημαντική και προτιμητέα.Πάντως από 1080p monitor σε 1080p δυνητικά μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά από...το τι τεχνολογιάς/μοντέλο panel έχει σε σύγκριση με κάποιο άλλο ,τι response times/input lag βγάζει,με τι color presets έρχεται αν έρχεται,τι είδους coating έχει,ποιά inputs έχει,τι είδους βάση και ρυθμίσεις έχει,τι OSD...μέχρι αν υποστηρίζει μεγάλα refresh rates, ή τεχνολογία adaptive sync/freesync,g-sync κ.α
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Κοίτα να δεις ο όρος futureproof είναι λίγο περίεργος, περισσότερο θα κοιτάξεις τι ταιριάζει στις ανάγκες σου. Στα 250 ευρώ μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο 4770k, αποτελεί μια καλή εκδοχή αντί για καινούριο i5 4690k. Βέβαια, θα πας σε i7 αν πραγματικά χρειάζεσαι την επιπλέον δύναμη, αλλιώς είναι πεταμένα λεφτά. Αν παίζεις μόνο παιχνίδια δεν θες κάτι παραπάνω από i5, αν κάνεις multitasking μαζί με gaming, θες να κάνεις βαριά πράγματα, τότε ναι αξίζει ο i7.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα