Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχετε αγοράσει ποτέ μεταχειρισμένα παιχνίδια από τα καταστήματα Public; Ποιές είναι οι εντυπώσεις σας; Αγόρασα πρόσφατα ένα μεταχειρισμένο παιχνίδι από το Public και είχε την ένδειξη Not To Be Sold Seperately και οι έξυπνοι το είχαν καλύψει με ένα αυτοκόλλητο του Public για να μην φαίνεται. Πόσο νόμιμο είναι να πουλάνε κάτι το οποίο δεν έπρεπε να πωλείται;

Το πρώτο που έκανα ήταν να τους πάρω τηλέφωνο και να τους ενημερώσω ότι στο site δεν αναγράφεται πουθενά ότι είναι έκδοση bundled (Not to be sold seperately) και η φωτό που έχουν στο site δεν αντικατοπτρίζει το τελικό προιόν που παρέλαβα. Αμέσως μου είπαν ότι έτσι πωλούνται και τους είπα ότι θα ενημερώσω τη Sony και το ΙΝΚΑ καθώς πρόκειται για απατεωνιά. Μέσα σε 1 ώρα με πήραν τηλέφωνο από τα κεντρικά και μου ζητούσαν συγνώμη και ότι όντως απαγορεύεται να πωλούνται παιχνίδια με την ένδειξη Not to be sold seperately και θα μου έστελναν αμέσως άλλο. Μου εγγυήθηκαν ότι πρόκειται για μεμονομένο γεγονός και ότι δεν θα το παρατήρησε ο υπάλληλος που το παρέλαβε.

Σήμερα (μετά από 1 μήνα περίπου) παρέλαβα άλλο ένα παιχνίδι μεταχειρισμένο από το Public. Με το που είδα το αυτοκόλλητο στο ίδιο σημείο ήμουν σίγουρος ότι θα είναι πάλι παιχνίδι που θα έγραφε Not To Be Sold Seperately. Και όντως έτσι ήταν. Πάλι μου πούλησαν κάτι το οποίο απαγορεύεται να το πουλήσουν.

Τους πήρα αμέσως τηλέφωνο και μου είπαν ότι επικοινώνησαν με το νομικό τμήμα τους και τους είπαν ότι εφόσον τα έχουν αγοράσει έτσι από πελάτες μπορούν να τα μεταπωλήσουν έτσι κι αυτοί. Μόνο αν ήταν σφραγισμένα δεν θα μπορούσαν. Φάσκουν και αντιφάσκουν; Θα μας τρελάνουν; Εν ολίγοις μου είπαν να τους το στείλω πίσω με δική μου χρέωση αν είναι δυνατόν δηλαδή, ή να πάρω άδεια από τη δουλειά μου και να τρέχω στο public να το γυρίσω επειδή δεν έχω άλλες δουλειές να κάνω.

Φυσικά και θα επικοινωνήσω και με τη Sony αλλά και με το ΙΝΚΑ και θα δούμε τελικά ποιός τρώει κουτόχορτο. Αν υπάρχει κάποιος νομικός εδώ μέσα ας μας πεί αν όντως μπορούν να πουλάνε παιχνίδια που δεν προορίζονται για πώληση.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα καταλάβετε. Επίσης επισκεφθείτε τη σελίδα πώλησης του προιόντος http://www.public.gr/product/gaming/used-games/ps4-used/ps4-used-game:-little-big-planet-3/prod6770014pp/και πείτε μου αν βλέπετε πουθενά να αναφέρει ότι είναι promo/bundled έκδοση και αν η φωτό του παιχνιδιού έχει καμία σχέση με αυτό που παρέλαβα.

post-46573-0-11616900-1437687273_thumb.jpg

post-46573-0-69328100-1437687284_thumb.jpg

• Like 7
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το παιχνίδι προφανώς ήταν bundled με PS4. Κανονικά δεν έπρεπε καν να δεχτούν να το πάρουν. Κάνε τους καταγγελία, είναι παράνομο να πουλάς not to sold separately editions ακόμη και αν είναι μεταχειρισμένα. Στο τέλος θα πουλάνε και promos.

Δημοσ.

Το θέμα ρε παιδιά είναι ότι υποτίθεται ότι το Public είναι σοβαρό κατάστημα, με την τακτική τους να κολλάνε αυτοκόλλητα στο σημείο που λέει Not To Be Sold Seperately (γιατί και τις 2 φορές το αυτοκόλλητο ήταν κολλημένο στο ίδιο σημείο) μας περνάνε για χαζούς. Φυσικά το 3ο παιχνίδι που μου ήρθε δεν περιείχε καν το αυτοκόλλητο αυτό και το γράφω για να σας προφτάσω πριν πει κάποιος ότι είναι πολιτική της εταιρίας να κολλάει τα αυτοκόλλητα στο ίδιο σημείο. Και πίσω που έχει πάλι το Not To Be Sold έχουν βάλει κι εκεί αυτοκόλλητο.

Δημοσ.

Μπράβο σου που δεν το άφησες καταρχήν.Επειδή τυχαίνει να εργάζομαι στα public( δεν είμαι πωλητής υπόψιν) παίζει ρόλο και το κατάστημα το οποίο σε εξυπηρέτησε. Πάει ανά περιοχή για όσους δεν το γνωρίζετε. Αν μένεις για παράδειγμα Πειραιά (καλή ώρα εγώ) εξυπηρετείσαι από το κατάστημα του Πειραιά ή παραλαμβάνεις από την acs της περιοχής σου.

Εφόσον το λέει η ίδια η Sony δεν θα έπρεπε να τα δέχονται τα συγκεκριμένα games και εννοείται ούτε να τα εμπορεύονται.

Αυτό που θα σου έλεγα να κάνεις είναι να πας στο πλησιέστερο σε σένα public (από αυτό όπου δηλαδή πήρες τα games σου) και να μιλήσεις face to face με τον διευθυντή του καταστήματος. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις το δίκιο σου, ακόμα και να σου πει ότι μπορούν να τα εμπορεύονται στην τελική, εσύ θα πάρεις το game που έπρεπε να πάρεις. 

Θα ρωτήσω και εγώ το παλικάρι που εργάζεται στο τμήμα με τα games ή και τον διευθυντή του καταστήματος που και εγώ εργάζομαι, να μάθω περί του θέματος και ποια είναι η θέση τους.

Δημοσ.

Το παιχνίδι προφανώς ήταν bundled με PS4. Κανονικά δεν έπρεπε καν να δεχτούν να το πάρουν. Κάνε τους καταγγελία, είναι παράνομο να πουλάς not to sold separately editions ακόμη και αν είναι μεταχειρισμένα. Στο τέλος θα πουλάνε και promos.

Πηγή που λεει οτι οντως δεν μπορουν να ΜΕΤΑπωλήσουν μεταχειρισμενο παιχνιδι που εχει την συγκεκριμενη ενδειξη?

• Like 2
Δημοσ.

Οτι ναναi γινεται συνηθως ,εδω μεταπωλουσαν FF Online με χρησιμοποιημενα codes . Βtw ειχα παρει και εγω παλια το The Last of Us με τη ζελατινα του Not To Be Sold Seperately . Εχω δει και χειροτερα  :-D .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αστείο με τα Public είναι ότι  τα μεταχειρισμένα σε πολλές περιπτώσεις τα πουλάνε πιο ακριβά και από καινούργια.

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • Like 2
Δημοσ.

Πηγή που λεει οτι οντως δεν μπορουν να ΜΕΤΑπωλήσουν μεταχειρισμενο παιχνιδι που εχει την συγκεκριμενη ενδειξη?

Εν μέρει ο φίλος από πάνω έχει δίκιο...Λέει Not To Be Sold Seperately δηλαδή να μήν πωλείται ξεχωριστά ( όπως όλοι πολύ καλά καταλαβαίνουμε ). Θεωρώ οτι το κάνει για να μην πουλάει το παιχνιδι αυτό ξεχωριστά από την κονσόλα σαν καινούργιο ( ίσως θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να σπάσουν τα bundle των 399 ευρώ και να πουλάνε κονσόλα στα 399 και το παιχνίδι που έχει μέσα στα 69.90 ). Δεν αναφέρει αν το πάμε κατά γράμμα να μην πωλείται ξεχωριστά ως μεταχειρισμένο...

• Like 3
Δημοσ.

νομικά παίζει και να είναι καλημένο το public,

εαν του πάω εγώ σαν ιδιώτης, ένα κουβά σκατά, και το public κόψει μια αποδειξούλα οτι το αγόρασε απο μένα τον ιδιώτη, και όταν το ξαναπουλήσει λιανική κόψει πάλι απόδειξη. ειναι καλλημένοι 100% (τουλάχιστον φορολογικά).

τώρα το Not To Be Sold Separately έχει τη λογική των multi-pack συσκευασιών. 3 γιαούρτια μαζί κάνουν 2 ευρώ, και το κάθε ένα μονο του κάνει 1 ευρώ.

την ίδια λογικη έχει και το παιχνίδι που είναι με το ps4. δε μπορείς εσύ public να το βγάλεις απο τη συσκευασία και να τα πουλήσεις ξεχωριστά και να βγάλεις εξτρα κέρδος εις βάρος της σόνυ.

εφόσον αποδεικνίεται ότι δεν το έχει βγάλει απο συσκευασία προσφοράς, θεωρώ ότι δε μπορείς να κάνεις κάτι. καλύπτονται και φορολογικά και νομικά.

η μόνη *** ειναι το αυτοκόλητο που το βάλανε πάνω στην ένδειξη. που και αυτό μπορεί να το μπαλώσει, ότι και καλά σε όλα τα παιχνίδια εκεί είναι η πολιτική να μπαίνει.

Δημοσ.

Εχω την εντύπωση ότι στα μεταχειρισμένα δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία. Μπορείς να πουλήσεις ότι θες με ότι ένδειξη θες, όσο θες και εφόσον το έχεις αποκτήσει νόμιμα. Το ίδιο πράγμα κάνουνε και στην Αμερική και μάλιστα εταιρίες 10 φορές το μέγεθος της Ελλάδας όχι τα κακόμοιρα τα Public.

Βλέπε πριν μερικά χρόνια το σκηνικό με το Xenoblade Chronicles που το πουλούσαν καινούργιο 60 δολάρια αλλά το έβγαζαν από τη ζελατίνα ως...μεταχειρισμένο...για να το πουλήσουν στα 100 δολάρια. Γενικά το μεταχειρισμένο είναι uncharted (pun intended) περιοχή για τα νομικά πλαίσια. Τουλάχιστον έτσι τα θυμάμαι από όταν ήμουν ιδιοκτήτης δισκοπωλείου αλλά δεν πιστεύω ότι έχει αλλάξει κάτι.  

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά σας το λέω ξεκάθαρα, την πρώτη φορά που έγινε αυτό με πήραν από τα κεντρικά και μου ζητούσαν συγνώμη και παραδέχτηκαν ότι ούτε έπρεπε να τα αγοράζουν αλλά ούτε να τα μεταπουλανε. Μάλιστα μου έστειλαν άλλο παιχνίδι την επόμενη ημέρα και μου είπαν να κρατήσω και το παιχνίδι που αναγράφει not to be sold separately γιατί τους είναι άχρηστο και απαγορεύεται να το πουλήσουν μέσω των καταστημάτων τους. Αυτό λοιπόν τι σας λέει;

Επίσης το τρίτο παιχνίδι που παρέλαβα το οποίο φυσικά δεν έγραφε πουθενά not to be sold separately δεν είχε πουθενά αυτό το αυτοκόλλητο άρα είναι ξεκάθαρο ότι κολλάνε το αυτοκόλλητο μόνο στα παιχνίδια με το κίτρινο σηματάκι για να το καλύψουν.

Δημοσ.

και εσύ το καβάτζωσες και το 2ο παιχνιδάκι και το έβαλες και αγγελία μετά, και Γ**ώ τα μαγαζιά το publc έλεγες. :P

το πιο πιθανό ειναι, να στο είπανε αυτό την πρώτη φορά, γιατί δεν ξέρανε που πάνε τα τεσσερα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά σας το λέω ξεκάθαρα, την πρώτη φορά που έγινε αυτό με πήραν από τα κεντρικά και μου ζητούσαν συγνώμη και παραδέχτηκαν ότι ούτε έπρεπε να τα αγοράζουν αλλά ούτε να τα μεταπουλανε. Μάλιστα μου έστειλαν άλλο παιχνίδι την επόμενη ημέρα και μου είπαν να κρατήσω και το παιχνίδι που αναγράφει not to be sold separately γιατί τους είναι άχρηστο και απαγορεύεται να το πουλήσουν μέσω των καταστημάτων τους. Αυτό λοιπόν τι σας λέει;

Επίσης το τρίτο παιχνίδι που παρέλαβα το οποίο φυσικά δεν έγραφε πουθενά not to be sold separately δεν είχε πουθενά αυτό το αυτοκόλλητο άρα είναι ξεκάθαρο ότι κολλάνε το αυτοκόλλητο μόνο στα παιχνίδια με το κίτρινο σηματάκι για να το καλύψουν.

Δεν έχει σημασία τι σου είπανε την πρώτη φορά. Απλά έδρασαν γρήγορα για να αποφύγουν τυχών μπλεξίματα σε περίπτωση που υπάρχει σχετική νομοθεσία για μεταχειρισμένα. Επειδή όμως δεν υπάρχει και είναι κυριολεκτικά "ότι θέλω κάνω και όποιος θέλει αγοράζει" δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς με το θέμα παραπάνω.

Το ότι είναι τεράστια εταιρία δεν λέει κάτι, το ίδιο ισχύει για μικρές και μεγάλες για μεταχειρισμένα. Οταν είχα το δισκοπωλείο ξέρεις πόσα πράγματα μου έφερναν που υποθετικά απαγορευόταν να μεταπωληθούν; Ισχύει όμως μόνο για φακελωμένα, του κουτιού, καινούργια. Οσο μιλάμε για μεταχειρισμένο μπορούν να σου πουλήσουν το συγκεκριμένο "not to be sold separately" στα 150 ευρώ αν γουστάρουν και δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα καθώς η άδεια του έχει ήδη χρησιμοποιηθεί και ήταν/είναι στην ευχέρεια του κατόχου για το τι θα κάνει με το προϊόν.  

Δημοσ.

Ετσι ειναι,απο την στιγμη που εσυ θα παρεις ενα bundle με 4 παιχνιδια πχ λογω συμφερουσας τιμης και δεν θες να τα παιξεις/δεν σου αρεσουν τα 2 τοτε εφοσον ανοιξεις την συσκευασια τους μπορεις να τα κανεις οτι θες...και να τα πουλησεις σε καταστημα εκεινοι φυσικα νομικα καλυπτονται.

Θα ειχε βαση η καταγγελια σου εαν εβλεπες το παιχνιδι σφραγισμενο στα ραφια τους προς πωληση,κατι που θα σημαινε οτι ειχαν ανοιξει την συσκευασια της κονσολας για να βγαλουν το παιχνιδι απο μεσα και να το πουλησουν ξεχωριστα..

Τωρα το αυτοκολλητο ειναι τελειως ακυρο γιατι ειναι γνωστη η διαδικασια και δεν θα επρεπε να υπηρχε καν...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...