Kingedward Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Το εβαλες και συ στον αυτοματο σε σχεση με τους πραγματικους βαθμους που ειχες..!!! Κατι πολυ σημαντικο αυτο αυτο που λες εδω ''Να σημειωθεί ότι έχω πολλά χρόνια να βάλω γυαλιά για αρκετή ώρα και έκανα χρήση φακών επαφής για πολλές ώρες.'' Το ειπες στον οφθαλμιατρο και το ηξερε και ο οπτικος??? Επειδή η δουλειά μου είναι full σε υπολογιστή 8 ώρες x 5 φορές τη βδομάδα με κούρασε ο φακός και είπα να πάρω γυαλιά, τουλάχιστον για τις ώρες που εργάζομαι. Έτσι, με μέτρησε μετά από μια μέρα χωρίς φακούς και μου έβγαλε : R: 4,75 -150 L: 3,75 -1,75 Τα γυαλιά που είχα για πολλά χρόνια και είχαν ξεχαρβαλωθεί/σπάσει τα μέτρησε και ήταν : R : 4,00 L: 4,00 Αστιγματισμό δεν θυμάμαι πόσο μου είπε. Επίσης, οι φακοί που φόραγα εδώ και χρόνια ήταν 4,50 και στα δύο μάτια. 15 ώρες πριν, xsterg είπε αγαπητε φιλε, επειδη εχω μυωπια απο πιτσιρικας (και οχι απο ημιπιτσιρικας) θα προσθεσω και τα εξης: πηγες σε οφθαλμιατρο πριν παραγγειλεις τα γυαλια σου? υπαρχει περιπτωση να εχει διαφοροποιηθει η μυωπια η να εχει εμφανιστει και κατι αλλο περαν της απλης μυωπιας. μετα υπαρχει η περιπτωση να εχει γινει καποιο λαθος με την συνταγη που πηρε ο οπτικος. να μην εχει κατασκευασει σωστα τα γυαλια. και τελος εχω να πω το εξης. να εχει τοποθετησει για μειωση κοστους οχι κρυσταλλινους φακους αλλα πλαστικους η πολυκαρβονικους νομιζω. αυτο ειχα παθει μια φορα με ενα ζευγαρι γυαλια που πανω στον μηνα απο οταν τα πηρα αρχισα να μην βλεπω καλα. βρε τι επαθα, βρε τα ματια μου, και τσεκαρω στο τελος αφου ειχα απογοητευτει και ειχα νομισει οτι επαθα κατι αλλο στα ματια μου. ωσπου μια μερα τα κοιταξα προσεκτικα στο φως του ηλιου και ειδα μικρες γρατζουνιες, σχεδον αορατες. ε βαζω ενα αλλο παλιο ζευγαρι γυαλια και ως δια μαγειας εβλεπα κανονικα. αλλαζω στα νεα, χαλια. πηγα στο καταστημα και τους το ειπα οτι πανω στον μηνα γρατζουνιστηκαν αλλα δεν παραδεχτηκαν τιποτα. τελικα πηγα σε αλλο καταστημα οπου αλλαξα με δικο μου κοστος σε κρυσταλλα και απο τοτε ολα καλα. Ενώ βλέπω καθαρά αυτό που αισθάνομαι είναι σαν να είναι βρώμικα ενώ δεν είναι. Μια μικρή θολούρα. Μπορεί, επειδή δεν φόραγα γυαλιά για πολλά χρόνια, πάρα μόνο μερικές φορές (κυριολεκτικά όποτε το θυμόμουν) να έχει ας πούμε ξεσυνηθίσει το μάτι μου. Βρίσκω δικαιολογίες το ξέρω. Ωστόσο, θα δώσω λίγο χρόνο να δω μέχρι τέλος της βδομάδας πως θα πάει και αν με κουράσει θα ξαναπάω στον οπτικό! Υ.Γ Δεν ξέρω αν μετράει αλλά έβαλα και φίλτρο "blue block" για τον υπολογιστή. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από Kingedward
PLACEBO_89 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 14 ώρες πριν, Kingedward είπε Επειδή η δουλειά μου είναι full σε υπολογιστή 8 ώρες x 5 φορές τη βδομάδα με κούρασε ο φακός και είπα να πάρω γυαλιά, τουλάχιστον για τις ώρες που εργάζομαι. Έτσι, με μέτρησε μετά από μια μέρα χωρίς φακούς και μου έβγαλε : R: 4,75 -150 L: 3,75 -1,75 Τα γυαλιά που είχα για πολλά χρόνια και είχαν ξεχαρβαλωθεί/σπάσει τα μέτρησε και ήταν : R : 4,00 L: 4,00 Αστιγματισμό δεν θυμάμαι πόσο μου είπε. Επίσης, οι φακοί που φόραγα εδώ και χρόνια ήταν 4,50 και στα δύο μάτια. Ενώ βλέπω καθαρά αυτό που αισθάνομαι είναι σαν να είναι βρώμικα ενώ δεν είναι. Μια μικρή θολούρα. Μπορεί, επειδή δεν φόραγα γυαλιά για πολλά χρόνια, πάρα μόνο μερικές φορές (κυριολεκτικά όποτε το θυμόμουν) να έχει ας πούμε ξεσυνηθίσει το μάτι μου. Βρίσκω δικαιολογίες το ξέρω. Ωστόσο, θα δώσω λίγο χρόνο να δω μέχρι τέλος της βδομάδας πως θα πάει και αν με κουράσει θα ξαναπάω στον οπτικό! Υ.Γ Δεν ξέρω αν μετράει αλλά έβαλα και φίλτρο "blue block" για τον υπολογιστή. Στις 7/2/2021 στις 6:57 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε Κατι πολυ σημαντικο αυτο αυτο που λες εδω ''Να σημειωθεί ότι έχω πολλά χρόνια να βάλω γυαλιά για αρκετή ώρα και έκανα χρήση φακών επαφής για πολλές ώρες.'' Το ειπες στον οφθαλμιατρο και το ηξερε και ο οπτικος???
Kingedward Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Στις 9/2/2021 στις 12:48 ΠΜ, PLACEBO_89 είπε Ο οπτικός ήταν αυτός που μέτρησε τα παλιά μου γυαλιά και τα μάτια μου και το πόσο καλά βλέπω. Τα φοράω περίπου 5-6 μέρες τώρα και αυτό που νιώθω είναι ενώ έχω καθαρή όραση όπως προανέφερα βλέπω και λίγο βρώμικα σαν να έχω σκόνη (ενώ είναι καθαρός ο φακός). Αυτή μου είπε να τα δοκιμάσω για λίγες μέρες και αν έχω θέμα να ξαναπάω έτσι κι αλλιώς. Χθες έβαλα ξανά τους φακούς για να δω αν όντως βλέπω καθαρά και δεν είχα το ίδιο θέμα με τα γυαλιά. Εντύπωση μου κάνει όμως όταν έβαλα τα γυαλιά για να μετρήσει την μυωπία και τον αστιγματισμό και τα ρύθμισα που έβλεπα μια χαρά.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Εγώ θα εμπιστευόμουν τον οφθαλμίατρό μου, πάντως. Δεν θα πήγαινα ποτέ σε οπτικό για να πάρω γυαλιά. Συν τοις άλλοις, δεν μπορεί να σου κάνει και τις υπόλοιπες εξετάσεις που σου κάνει ένας οφθαλμίατρος (που σε βάζει σε κάτι μηχανήματα).
chrisxkar Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 37 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε Εγώ θα εμπιστευόμουν τον οφθαλμίατρό μου, πάντως. Δεν θα πήγαινα ποτέ σε οπτικό για να πάρω γυαλιά. Συν τοις άλλοις, δεν μπορεί να σου κάνει και τις υπόλοιπες εξετάσεις που σου κάνει ένας οφθαλμίατρος (που σε βάζει σε κάτι μηχανήματα). Οσον αφορα τις μετρησεις για το τι γυαλια θα χρειαστεις δυο μηχανηματα ειναι που σου βγαζουν τα παντα αυτοματα και χωρις καμια αποκλιση.Τον γιατρο τον χρειαζεσαι καθαρα για την συνταγογραφηση δατς ιτ. Εμενα προσωπικα ο οφθαλμιατρος μου με εχει εξετασει τοσες φορες και παντα μου ελεγε τιποτα δεν εχεις(με μηχανηματα) και οταν πηγα σε φιλο μου που εργαζεται σε οπτικα μου λεει τι τιποτα ρε μαλακα και αστιγματισμο και μυωπια εχεις απλα ειναι χαμηλοι οι βαθμοι
PLACEBO_89 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 8 ώρες πριν, Kingedward είπε Ο οπτικός ήταν αυτός που μέτρησε τα παλιά μου γυαλιά και τα μάτια μου και το πόσο καλά βλέπω. Τα φοράω περίπου 5-6 μέρες τώρα και αυτό που νιώθω είναι ενώ έχω καθαρή όραση όπως προανέφερα βλέπω και λίγο βρώμικα σαν να έχω σκόνη (ενώ είναι καθαρός ο φακός). Αυτή μου είπε να τα δοκιμάσω για λίγες μέρες και αν έχω θέμα να ξαναπάω έτσι κι αλλιώς. Χθες έβαλα ξανά τους φακούς για να δω αν όντως βλέπω καθαρά και δεν είχα το ίδιο θέμα με τα γυαλιά. Εντύπωση μου κάνει όμως όταν έβαλα τα γυαλιά για να μετρήσει την μυωπία και τον αστιγματισμό και τα ρύθμισα που έβλεπα μια χαρά. Στον οπτικο ειπες το ιστορικο σου? 8 ώρες πριν, Mrs. Hyde είπε Εγώ θα εμπιστευόμουν τον οφθαλμίατρό μου, πάντως. Δεν θα πήγαινα ποτέ σε οπτικό για να πάρω γυαλιά. Συν τοις άλλοις, δεν μπορεί να σου κάνει και τις υπόλοιπες εξετάσεις που σου κάνει ένας οφθαλμίατρος (που σε βάζει σε κάτι μηχανήματα). Αυτα δεν λεγονται.. Ασθενεις την πατησαν ή πηγαν να την πατησουν απο αυτο το στερεοτυπο!!!
Kingedward Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 16 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Στον οπτικο ειπες το ιστορικο σου? Ναι, παρέλειψα να το γράψω γιατί θεωρώ ότι ήταν αυτονόητο από τα συμφραζόμενα, sorry! Πριν να μετρήσει τα παλιά μου γυαλιά της είπα ότι τα φοράω σπάνια και ζω με τους φακούς επαφής.
PLACEBO_89 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 44 λεπτά πριν, Kingedward είπε Ναι, παρέλειψα να το γράψω γιατί θεωρώ ότι ήταν αυτονόητο από τα συμφραζόμενα, sorry! Πριν να μετρήσει τα παλιά μου γυαλιά της είπα ότι τα φοράω σπάνια και ζω με τους φακούς επαφής. Οι οπτικοι που ειναι χρονια στην πιατσα λογο εμπειριας ειναι και σαν οφθαλμιατροι..! Εγω αν ημουν οφθαλμιατρος ή οπτικος θα ρωταγα το ιστορικο σου και μετα θα σου ελεγα θα κανεις 1,2,3. Η ευκολη οδος ειναι ελεγχος στον πινακα εξετασης, γυαλια και φυγε..! Τωρα βασανιζεσαι.. και το βασικο δεν ξερεις την υγεια-κατασταση των ματιων σου! 1
Kingedward Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 13 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Οι οπτικοι που ειναι χρονια στην πιατσα λογο εμπειριας ειναι και σαν οφθαλμιατροι..! Εγω αν ημουν οφθαλμιατρος ή οπτικος θα ρωταγα το ιστορικο σου και μετα θα σου ελεγα θα κανεις 1,2,3. Η ευκολη οδος ειναι ελεγχος στον πινακα εξετασης, γυαλια και φυγε..! Τωρα βασανιζεσαι.. και το βασικο δεν ξερεις την υγεια-κατασταση των ματιων σου! Σε ευχαριστώ πολύ για την τοποθέτησή σου φίλε μου. Θα πάω ξανά από εκεί γιατί είναι αλήθεια κουραστικό. Αν δεν τα καταφέρουν να μου βρουν λύση θα πάω σε έναν οφθαλμίατρο και τέλος. Το κακό είναι ότι μετακόμισα αρκετά πρόσφατα και έκτοτε δεν γνωρίζω πολλά από την περιοχή που μένω. Πάω ή μέσω κριτικών του google ή συστημένα μέσω γνωστών μου.
IoannisSM Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Παιδια γνωριζει καποιος αν υπαρχει διαφορα μεταξυ axis 0 και axis 180? Παντως δεν βλεπω καθαρα.
Katris14 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 καλησπέρα! έχω ακριβώς το ίδιο θέμα, άλλαξα γυαλιά με ίδιους βαθμούς δε ίδιο σκελετό και το μόνο που αλλάξαμε είναι η μάρκα του φακού. έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα , θολούρα, ζαλάδα και γενικά δεν θα έπρεπε να τα νιώθω εφόσον είναι οι ίδιοι βαθμοί. εσείς τελικά τι κάνατε και πως λύσατε το θέμα. είχε γίνει κάποιο λάθος;;
sphinxgr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 55 λεπτά πριν, Katris14 είπε καλησπέρα! έχω ακριβώς το ίδιο θέμα, άλλαξα γυαλιά με ίδιους βαθμούς δε ίδιο σκελετό και το μόνο που αλλάξαμε είναι η μάρκα του φακού. έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα , θολούρα, ζαλάδα και γενικά δεν θα έπρεπε να τα νιώθω εφόσον είναι οι ίδιοι βαθμοί. εσείς τελικά τι κάνατε και πως λύσατε το θέμα. είχε γίνει κάποιο λάθος;; Θεωρω ότι σου έχουν μετρήσει / κόψει λάθος τα κέντρα. Που ειναι το κέντρο του ματιού , ώστε να πάει το κέντρο του φακού σε σχέση με το σκελετό σου. Οπότε εσυ δεν βλέπεις απο το κέντρο του φακού, αλλά απο τα πλάγια του.
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Εμένα στα καινούργια γυαλιά μυωπίας που χρυσοπληρωσα βλέπω καμιά φορά εφέ ουράνιου τόξου από ότι διάβασα φταίνε οι φακοί.
andreas1gr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε Εμένα στα καινούργια γυαλιά μυωπίας που χρυσοπληρωσα βλέπω καμιά φορά εφέ ουράνιου τόξου από ότι διάβασα φταίνε οι φακοί. Πόσο δηλαδή «χρυσοπλήρωσες» τους φακούς σου; Γιατί τους καλύτερης ποιότητας φακούς με ένα σορό φίλτρα και ικανοποιητική λέπτυνση να αγοράσεις δεν πρόκειται να τους «χρυσοπληρώσεις»… Εκτός και αν ήθελες σουπερ ντουπερ λέπτυνση για να μην φαίνονται ματομπουκαλα… Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από andreas1gr
Tempor Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 4 hours ago, Katris14 said: καλησπέρα! έχω ακριβώς το ίδιο θέμα, άλλαξα γυαλιά με ίδιους βαθμούς δε ίδιο σκελετό και το μόνο που αλλάξαμε είναι η μάρκα του φακού. έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα , θολούρα, ζαλάδα και γενικά δεν θα έπρεπε να τα νιώθω εφόσον είναι οι ίδιοι βαθμοί. εσείς τελικά τι κάνατε και πως λύσατε το θέμα. είχε γίνει κάποιο λάθος;; Πρεπει να παριμενεις κανα 2 εβδομαδες για να στρωσει. Αλλιως δοκιμασε να χαλαρωσεις τις βιδες που κρατανε τους φακους (αν ειναι τετοιου ειδους ο σκελετος)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα