Tempor Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Ερωτω εδω γιατι ειμαι σε χωριο και δεν υπαρχει μαγαζι οπτικων κοντα. Οταν ειμουν Αθηνα εδωσα τα γυαλια μου που ειναι μυωπιας και ολιγου αστιγματισμου και ειπα να μου βαλουν νεους φακους με τα ιδια stats. Οταν πηρα τα νεα στον ιδιο σκελετο νιωθω αβολα και το αριστερο ματι ποναει αρκετα. Μετα απο καποια ωρα αρχιζω να βλεπω διπλα τα πραγματα. Ειδικα στον υπολογιστη πονω περισσοτερο. Τι μπορει να πταει και πως διορθουται;
GeorgeHellas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα οπτικών θα έχεις λθση και στα δυο ερωτήματα σου..
Anorymous Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Ερωτω εδω γιατι ειμαι σε χωριο και δεν υπαρχει μαγαζι οπτικων κοντα. Οταν ειμουν Αθηνα εδωσα τα γυαλια μου που ειναι μυωπιας και ολιγου αστιγματισμου και ειπα να μου βαλουν νεους φακους με τα ιδια stats. Οταν πηρα τα νεα στον ιδιο σκελετο νιωθω αβολα και το αριστερο ματι ποναει αρκετα. Μετα απο καποια ωρα αρχιζω να βλεπω διπλα τα πραγματα. Ειδικα στον υπολογιστη πονω περισσοτερο. Τι μπορει να πταει και πως διορθουται; Πηγαινε σε οπτικο οταν μπορεις, απο πρωτη ανάγνωση μαλλον δεν στα κεντραρισε σωστα Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2015 από Anorymous
Tempor Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Πηγαινε σε οπτικο οταν μπορεις, απο πρωτη ανάγνωση μαλλον δεν στα κεντραρισε σωστα Πιστευω οτι ο φακος εχει λαθος κεντραρισμα και θα πρεπει να ξυλωθω εδω κοντα. Ειμαι μακρια απο το μερος που τα εκανα για να τα παω πισω.
johnpapoulias Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Υπάρχει περίπτωση να μην είχαν αστιγματισμό τα προηγούμενα;
Tempor Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Υπάρχει περίπτωση να μην είχαν αστιγματισμό τα προηγούμενα; Σιγουρα ειχαν. Νομιζω ενα βαθμο. Ισως να μου εβαλε παραπανω στα καινουρια;
johnpapoulias Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δε νομίζω αλλά σε εμένα στη μετάβαση από σκέτη μυωπία σε + 0,5 βαθμό αστιγματισμό, έκανε πολύ καιρό να το συνηθίσει το μάτι μου. 2
atasos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Και εμενα παντα οταν ανεβαινε η μυωπια και αλλαζα γυαλια ψιλοζαλιζομουν και εβλεπα στο πολυ φως μια θολουρα.Πρεπει να συνηθισει το ματι με αυτα γιατι οσο φοραγες τα παλια το ματι ζοριζοταν λιγο για να δει και συνηθισε ετσι.φορα τα συνεχεια στην αρχη και οχι μονο στον υπολογιστη δηλαδη δουλευε τα ματια σου και σε μακρινες αποστασεις πιο πολυ
Tempor Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Και εμενα παντα οταν ανεβαινε η μυωπια και αλλαζα γυαλια ψιλοζαλιζομουν και εβλεπα στο πολυ φως μια θολουρα.Πρεπει να συνηθισει το ματι με αυτα γιατι οσο φοραγες τα παλια το ματι ζοριζοταν λιγο για να δει και συνηθισε ετσι.φορα τα συνεχεια στην αρχη και οχι μονο στον υπολογιστη δηλαδη δουλευε τα ματια σου και σε μακρινες αποστασεις πιο πολυ Αγαπητε; ηλεγξα τους φακους σε οπτικο και εχουν ακριβως τις ιδιες μετρησεις με τους παλαιους. Δεν αλλαξε κατι περαν του υλικου. Οι παλαιοι ειναι πολυκαρβονικοι ενω οι καινουριοι οργανικοι. Θα παω και σε οφθαλμιατρο για περισσοτερα.
atasos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 εχεις δικιο ξαναδιαβασα το post και το γραφεις οτι ειναι τα ιδια.Οποτε ισως να εχουν κανει λαθος στον φακο η να μην εχει την σωστη καμπυλοτητα για την διορθωση του αστιγματισμου.Να τους πας να στους διορθωσουν αμμεσα τοτε και να σε ελεγξουν εκει επιτοπου οταν τα φτιαξουν.
Tempor Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 εχεις δικιο ξαναδιαβασα το post και το γραφεις οτι ειναι τα ιδια.Οποτε ισως να εχουν κανει λαθος στον φακο η να μην εχει την σωστη καμπυλοτητα για την διορθωση του αστιγματισμου.Να τους πας να στους διορθωσουν αμμεσα τοτε και να σε ελεγξουν εκει επιτοπου οταν τα φτιαξουν. Αν ειχαν διαφορετικη καμπυλοτητα για τη διορθωση του αστιγματισμου δε θα το εβλεπε ο οπτικος που τα ηλεγξε;
atasos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 ξερω και εγω κανονικα ναι πηγες και τους παλιους φακους μαζι?Κανονικα θελει να τους πας απο εκει που τους πηρες πραγμα δυσκολο αποτι καταλαβαινω
idomeneas7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δε νομίζω αλλά σε εμένα στη μετάβαση από σκέτη μυωπία σε + 0,5 βαθμό αστιγματισμό, έκανε πολύ καιρό να το συνηθίσει το μάτι μου. Eγώ όταν έκανα τη μετάβαση και φόραγα τα γυαλιά περπατώντας, ένιωθα ότι με κάθε βήμα κονταίνω. Μετά από 2-3 τετράγωνα, νόμιζα ότι είχα φτάσει το ύψος νηπίου. Στο θέμα, στον οπτικό που πήγες δεν σου είπε κάτι για την διαφορά υλικού? Μήπως δηλαδή και εκεί θέλει κάποιο διάστημα να συνηθίσει το μάτι? 1
sphinxgr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Πολλά μπορεί να παίζουν. ϊσως είναι ο αστιγματισμός που σε ενοχλεί. ϊσως ο Οπτικός να μην σου μέτρησε σωστά κέντρα για τους φακούς ϊσως να μην χρειαζόταν να βάλεις αστιγματισμού. Σε γενικές γραμμές παρότι με λίγη μυωπία (2,5) έχω καταλήξει στα εξής: Πάντα πριν φτιάξουν τα γυαλιά σου, πας σε 3 οπτικούς να μετρήσουν τα κέντρα γιατί ο καθένας βγάζει τα δικά του. Κρατάς τη μέτρηση που έχουν επιλέξει τουλάχιστον 2 Πρέπει να έχει σωστό γιατρό να σε μετρήσει. Έχω πετύχει γιατρούς που την ίδια περίοδο μου έδιναν άσχετες μετρήσεις. (ο ένας 2,5 ο άλλος 4 ξέρω γω) Μερικοί μάλιστα προτιμούν να μην σου δώσουν αστυγματισμού αλλά λίγης παραπάνω μυωπίας για να είναι πιο ξεκούραστο. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο
panos0100 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Παιδιά πήρα κι εγώ κάτι γυαλιά οράσεως, για αστιγματισμό καινούρια, όμως τις πρώτες μέρες με εξουζαν τα μάτια αρκετά, τώρα όχι τόσο ίσως δεν τα είχα συνηθίσει, επίσης με δώσανε και ένα μπουκαλάκι υγρό, όσο και να τα τρίβω με το πανάκι όμως αφήνουνε στίγματα και είναι θολά, είναι λογικό αυτό σε καινούρια γυαλιά οράσεως; άντε τα παλιά τα είχα και 4 χρόνια, αυτά τα πήρα τώρα, 115Ε μαζί με σκελετό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα