panther_512 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Παραθέτω πόστ μου από το Reboot του Tomb Raider για σύγκριση: OK, μετά από 11 ώρες παιχνιδιού και αφού ξεπέρασα το κόλλημα που έτρωγα με τα mini challenges 2 πράγματα έχω να πώ για το παιχνίδι: 1) Είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι και ευελπιστώ να δούμε και επόμενο παιχνίδι με την ανανεωμένη Lara. 2) Έχει τρομερά προβλήματα optimization. Το παιχνίδι απλά δεν μπορεί να αξιοποιήσει τους πόρους του συστήματός σου και σου ρίχνει αδικαιολόγητα τα fps, περιμένοντας την CPU να τελειώσει τις εργασίες της. Για κάποιον που έχει middle-end κάρτα γραφικών, δεν πρόκειται να δεί κάποια διαφορά. Αν έχεις όμως high-end μηχάνημα, κατευθείαν φαίνονται τα σημεία που το παιχνίδι "μπουκώνει" και δεν τραβάει, κάνοντας under-utilization των πόρων σου. Στα σημεία στα οποία τα frames πέφτουν και η κάρτα γραφικών δεν αξιοποιείται, το παιχνίδι είναι καθαρά CPU-bound και περιμένει τον επεξεργαστή να τελειώσει εργασίες. Οπότε ακόμα και αν έχεις τις καλύτερες κάρτες γραφικών στο σύμπαν, το παιχνίδι θα σου τρέχει χάλια. Καθότι όμως, αν βάλεις τον task manager, διαπιστώνεις την CPU να δουλεύει στο 60%-70%, νομίζεις ότι δεν είναι θέμα της CPU. Λάθος. Οι devs του Tomb Raider αναφέρουν ρητά ότι είναι θέμα ταχύτητας CPU: http://forums.eidosgames.com/showthread.php?t=136427
7nisiotis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) γιατί λέει DDR4? κανονικά δεν έπρεπε 3? Αμα ειναι 3 είναι τεράαααστιες διαφορές , λίγο περίεργο για 30 fps btw! Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2016 από 7nisiotis
Fulgore Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 γιατί λέει DDR4? κανονικά δεν έπρεπε 3? Αμα ειναι 3 είναι τεράααατιες διαφορές ! Προφανως και ειναι DDr3 αφου δεν υπαρχουν Ddr3. Επισης εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω ποιος μην πω χαρακτηρισμο μου βαζει ανεβαζει επεξεργαστη με κατω απο stock συχνοτητες.... Επειδή τα χρησιμοποιώ. Δεν θέλω να ασχολούμαι με κλείσε, άνοιξε μετά, κλπ. Δουλεύω το PC σαν μηχάνημα. Η δουλειά του είναι. Αυτό μου κάνει τα χατίρια, όχι εγώ. Ε... Δεν βλέπουμε ακριβώς ίδια αποτελέσματα. Όχι ότι αλλάζει η εμπειρία χρήσης βέβαια. Το παιχνίδι έτσι και αλλιώς δεν έχει Benchmark, οπότε τόσο κοντινές μετρήσεις... Σχετικά για το OC του CPU... i3.JPG Δεν ξερω απο ποιο site ειναι αυτο αλλα οι ανθρωποι ειναι τελειως καραγκιοζηδες.Μου εχουν ενα επεξεργαστη που ξεκιναει Stock στα 3200https://www.skroutz.gr/s/4981866/Intel-Pentium-G3258-Box.html?from=catspan και μου ανεβαζουν benchmarks κατω απο την συχνοτητα αυτη....Για ποιο λογο ρε γμτ...Ποιον ενδιαφερει πως τρεχει ο επεξεργαστης κατω απο stock ρυθμισεις?
7nisiotis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Triple Buffering ή οff; Τα fps μου είναι 45-50 average στα high
Spartan117 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Από την στιγμή που έκανα cap το framerate μπορώ να απολαύσω το παιχνίδι περισσότερο. Τα tombs σίγουρα βελτιώθηκαν αρκετά από το reboot και το exploration είναι ίσως το καλύτερο στοιχειο του game. Όσο για το combat βρήκα cheat για να το κάνετε bypass, poison arrows, όλα φεύγουν one-hit ko και άμα το κανεις και upgrade έχει καλο aoe και άντε γεια, σπαμαρω παντού poison arrows μαζεύω μανιτάρια και είμαι king of the hill Μονο κάτι διαφορετικό θα ήθελα να δω σε πιθανό sequel, μην έχετε μονο ένα περιβάλλον, αυτό το χιονια χιονια χιονια χιονια είναι βαρετό, ειδικά όταν μου δείχνεις την Συρία στην αρχή που ήταν όλα τα λεφτά. Μακάρι το πρώτο μισό να ήταν στα χιονια και το άλλο μισό στην Συρία, πολύ καλύτερη ισορροπία, και θα μπορούσαν να έχουν διαφορετικά tombs.
7nisiotis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Από την στιγμή που έκανα cap το framerate μπορώ να απολαύσω το παιχνίδι περισσότερο. Τα tombs σίγουρα βελτιώθηκαν αρκετά από το reboot και το exploration είναι ίσως το καλύτερο στοιχειο του game. Όσο για το combat βρήκα cheat για να το κάνετε bypass, poison arrows, όλα φεύγουν one-hit ko και άμα το κανεις και upgrade έχει καλο aoe και άντε γεια, σπαμαρω παντού poison arrows μαζεύω μανιτάρια και είμαι king of the hill Μονο κάτι διαφορετικό θα ήθελα να δω σε πιθανό sequel, μην έχετε μονο ένα περιβάλλον, αυτό το χιονια χιονια χιονια χιονια είναι βαρετό, ειδικά όταν μου δείχνεις την Συρία στην αρχή που ήταν όλα τα λεφτά. Μακάρι το πρώτο μισό να ήταν στα χιονια και το άλλο μισό στην Συρία, πολύ καλύτερη ισορροπία, και θα μπορούσαν να έχουν διαφορετικά tombs. Αυτό που έχω καταλάβει παίζοντας το παιχνίδι, φαίνεται σαν προέκταση του αρχικού παιχνιδιού, συνέχεια και όχι ως tomb raider (2).
Spartan117 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δεν είναι αρκετά διαφορετικό ναι, απλά μπήκε στην παγίδα του more = better και έβαλε πολλά στοιχεια μέσα στο παιχνίδι που δεν χρειαζόταν imo. Επίσης μου φαίνεται πως η ιστορία είναι μερικά σκαλιά κάτω από το reboot που δεν ήταν πολύ ψηλά anyway. Το pacing είναι επίσης χειρότερο του reboot. Από τα δυο σίγουρα προτιμώ το πρώτο αλλα και το RoTR έχει κάποια πολύ ωραία πράματα (μερικές πολύ όμορφες και ενδιαφέρουσες περιοχές, RoTR >>> reboot στα tombs, exploration γενικά βελτιωμένο). Το combat, το ai και γενικά τα enemy encounters θέλουν ΠΟΛΥ δουλειά, ή απλά να αφαιρεθούν/μειωθούν. Είναι εκνευριστικά και δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα στο game. Επίσης μου φαίνεται πως το RoTR έχει χειρότερο shooting από το reboot που στην αρχή μου φάνηκε περίεργο αλλα ακόμα δεν έχω αλλάξει γνώμη. 1
D.Luffy Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Πολύ ενδιαφέρον μετρήσεις. Το site φένεται πολύ αξιόπιστο. Δεν πειράζει βέβαια που οι ddr4 δεν κουμπώνουν καν επάνω σε z97 αλλά... λεπτομέρειες
Spartan117 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Πολύ ενδιαφέρον μετρήσεις. Το site φένεται πολύ αξιόπιστο. Δεν πειράζει βέβαια που οι ddr4 δεν κουμπώνουν καν επάνω σε z97 αλλά... λεπτομέρειες Πιο αξιόπιστο βίντεο από DF 1
7nisiotis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Τελικά με triple buffering πάει λίγο καλύτερα το παιχνίδι, είχα και το πρώτο frame drop από 53 στα 33 fps.
gkalas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Ρε παιδιά το supply shack που ακριβως είναι για να ξοδεψω τα νομίσματα; Το είχα βρει στην αρχή αλλά τώρα δε το βρίσκω με τίποτα.
RPDrummer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Ψιλά στο Soviet (δε θυμάμαι την πλήρης ονομασία της περιοχή) είναι. Φαίνεται στο χάρτη με ειδικό εικονίδιο 1
Alex21121988 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Από την στιγμή που έκανα cap το framerate μπορώ να απολαύσω το παιχνίδι περισσότερο. Τα tombs σίγουρα βελτιώθηκαν αρκετά από το reboot και το exploration είναι ίσως το καλύτερο στοιχειο του game. Όσο για το combat βρήκα cheat για να το κάνετε bypass, poison arrows, όλα φεύγουν one-hit ko και άμα το κανεις και upgrade έχει καλο aoe και άντε γεια, σπαμαρω παντού poison arrows μαζεύω μανιτάρια και είμαι king of the hill Μονο κάτι διαφορετικό θα ήθελα να δω σε πιθανό sequel, μην έχετε μονο ένα περιβάλλον, αυτό το χιονια χιονια χιονια χιονια είναι βαρετό, ειδικά όταν μου δείχνεις την Συρία στην αρχή που ήταν όλα τα λεφτά. Μακάρι το πρώτο μισό να ήταν στα χιονια και το άλλο μισό στην Συρία, πολύ καλύτερη ισορροπία, και θα μπορούσαν να έχουν διαφορετικά tombs. Ήθελα να το προτείνω στις πιο πίσω σελίδες αλλά το ξέχασα. Εγώ συνήθως lock-αρω στα 40-45 αναλόγως το game.
Sprou Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Πήγα στο supply shack και αγόρασα το commando outfit..τι μλκ έκανα....και δεν εχω και save..πανε τα coin..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα