Προς το περιεχόμενο

Rise of the Tomb Raider [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το πήρα τελικά από greenmangaming..

Επειδή πλέον οι τιμή στα κλειδάδικα έχει φτάσει 33-34, να ξέρετε ότι στο greenman με το κουπόνι  GREENM-ANGAME-25PJAN βγαίνει 37.5€ ;)

Απαραδεκτη τιμη για κλειδαδικο οταν κουτατο εχει 39.50ευρω.

Ρε συ Psycho δεν σε πιανω με τιποτα ωρες ωρες. Απο την μια γνωριζεις απολυτα τι παιζει με τα παιχνιδια,αναλυσεις,εταιριες cpu/gpu και απο την αλλη μου γραφεις/πετας ωρες ωρες κατι αποτομα για νοσταλγιες παλιωτερων εποχων πως ΘΑ επρεπε να ειναι τα πραγματα,πεταμενα λεφτα κλπ....

Για ποιο λογο ρε συ??Αφου το γνωριζεις εδω και χρονια οτι η κατασταση ειναι ετσι ή προσαρμοζεσαι σε αυτην ή σταματας να ασχολεισαι και τσιμπας μια κονσολα και τελος.

Ε δεν το λες και μικρη διαφορα απο τις υπολοιπες της γενιας της ;)

2ls89j5.png

Ωριστε. 960 πανω απο 770 και R9 380x,και Fury και R9 390x πιο κατω απο τα κουτσουρεμενα 3.5gb της 970...

Αλλα πεταμενα λεφτα και στην 980 δεν θα το σχολιασω....

Επισης σου ειπα οτι ενας απο τους λογους που επεσα σε αναλυση ειναι ακριβως κατι παραδειγματα οπως τα παραπανω.750αρες εγω προσωπικα δεν μπορω να δινω για καρτες γραφικων. 

Τελικα οσον αφορα την εκδοση απο καταστημα ειναι για steam ή οχι?

https://www.skroutz.gr/s/5035059/Rise-of-the-Tomb-Raider-PC.html?from=catspan

• Like 2
Δημοσ.

Απαραδεκτη τιμη για κλειδαδικο οταν κουτατο εχει 39.50ευρω.

Ρε συ Psycho δεν σε πιανω με τιποτα ωρες ωρες. Απο την μια γνωριζεις απολυτα τι παιζει με τα παιχνιδια,αναλυσεις,εταιριες cpu/gpu και απο την αλλη μου γραφεις/πετας ωρες ωρες κατι αποτομα για νοσταλγιες παλιωτερων εποχων πως ΘΑ επρεπε να ειναι τα πραγματα,πεταμενα λεφτα κλπ....

Για ποιο λογο ρε συ??Αφου το γνωριζεις εδω και χρονια οτι η κατασταση ειναι ετσι ή προσαρμοζεσαι σε αυτην ή σταματας να ασχολεισαι και τσιμπας μια κονσολα και τελος.

Ωριστε. 960 πανω απο 770 και R9 380x,και Fury και R9 390x πιο κατω απο τα κουτσουρεμενα 3.5gb της 970...

Αλλα πεταμενα λεφτα και στην 980 δεν θα το σχολιασω....

Επισης σου ειπα οτι ενας απο τους λογους που επεσα σε αναλυση ειναι ακριβως κατι παραδειγματα οπως τα παραπανω.750αρες εγω προσωπικα δεν μπορω να δινω για καρτες γραφικων. 

Τελικα οσον αφορα την εκδοση απο καταστημα ειναι για steam ή οχι?

https://www.skroutz.gr/s/5035059/Rise-of-the-Tomb-Raider-PC.html?from=catspan

Η εκδοση από κατάστημα λογικά είναι και για steam. Στο παλιό ( tomb raider 2013 ) υπήρχε το σημαδάκι του steam στη πίσω μεριά του κουτιού. 

Δημοσ.

Και τα κουτατα steam πρεπει να ειναι λογικα ετκος συγκλονιστικου απροοπτου .. Στο greenman οπως και στο steam νομιζω δινει και preorder bonus αλλα δεν εχω ψαξει τι περιεχει.. Αφου δεν ειναι season pass παντως πεταμενα λεφτα..

Δημοσ.

Μα και απο καταστημα αν παρεις τα πρωτα κομματια λογικα πρεπει να παιρνεις τα pre order bonus.

1 απο αυτα ειναι το προηγουμενο tomb raider(οχι οτι κανει ακριβα αλλα για οσους το ειχαν παιξει σε κονσολα οπως πχ εγω μια χαρα ειναι).Τα αλλα ειναι κατι ψευτο dlc χαζομαρες.

Παντως για αυτο που ειπε και ο Psycho πιο πανω και ομως ισχυει αν κρινω απο το review στο Destructoid

http://www.destructoid.com/pc-port-report-rise-of-the-tomb-raider-336747.phtml

'''''Due to playing a pre-release build, I did not have access to Nvidia's Game Ready Drivers while writing this. I can now confirm that installing the Game Ready Drivers that were released today (January 27) did not fix the problems I discuss below.

In fact, I would say it's made things worse: the stuttering is more frequent and the loading times are now two or three times longer than what I saw pre-drivers.]'''''

Αρα ναι το παιχνιδι εχει θεματακια για οσους το ρωτανε.

Δημοσ.

Αν δεν δουλεύει το SLI μου την πάτησα.

Στο παλιό πάντως μετά από λίγα patches και Driver Updates πηγαίνει σφαίρα.

Δεν άντεχα να περιμένω αν και ξέρω ότι αυτό είναι το σωστό.

Δημοσ.

Performance Analysis (DSOG):

Very High textures require GPUs with at least 3GB of VRAM.By dropping their quality to High, we were able to enjoy the game without any stutters at all. This means that owners of GPUs that are equipped with 2GB of VRAM should avoid the game’s Very High textures.

What is made crystal clear so far is that Rise of the Tomb Raider is a GPU-bound title.

The game uses up to 4.5GB of RAM when Very High textures are enabled. PC systems with 8GB of RAM may experience various stutters. By lowering the textures to High, our RAM usage dropped to 2.5GB.

• Like 2
Δημοσ.

Έβγαλαν ένα μικρό update που διορθώνει κάποια θέματα που έχει το παιχνίδι με το frame-rate στις NVIDIA κάρτες και φτιάχνουν και αυτό:

and also fixing the snow on Laura's head weirdness

Αν δεν δουλεύει το SLI μου την πάτησα.
Στο παλιό πάντως μετά από λίγα patches και Driver Updates πηγαίνει σφαίρα.

Δεν άντεχα να περιμένω αν και ξέρω ότι αυτό είναι το σωστό.

Γι' αυτό δεν κάνεις SLI με mid-range κάρτες..Είναι εντελώς ανούσιο και πρέπει κάθε φορά να περιμένεις patches/updates για να παίξεις όπως πρέπει(Αν ποτέ το φτιάξουν βέβαια γιατί ας πούμε στο Arkham Knight ακόμα και τώρα δεν δουλεύουν τα Multi-GPU configurations). Το SLI είναι αναπόφευκτο κακό για όσους παίζουν σε 4Κ και θέλουν max settings ή για όσους έχουν 120/144Hz monitors και θέλουν να πιάνουν όσο πιο πολλά FPS γίνεται.

SingleGPU = Plug and play

SLI/CF/mGPU = Plug and pray

• Like 5
Δημοσ.

Είμαι περίεργος να δω άμα το mem bandwidth επηρεάζει καθόλου τα min fps. Πριν κανένα μηνα έκανα OC τις μνήμες που έχω από 1600 σε 2133 και είδα διαφορες σε αρκετά games, σχεδόν τίποτα σε αλλα.

Έκανε παρόμοια σύγκριση το DF από 2133 σε 3200 και είδαν και αυτοί διαφορες:

Δημοσ.

Αξιζει να συμιωθουν τα specs:

System used in this video:
GameStar-PC Ultra
------------------------------------
Intel Core i7 6700K 4.00 GHz
8 GB DDR4 RAM
2x Nvidia GeForce GTX 980 4GB

Our second system:
GameStar-PC Titan
-------------------------------
Intel Core i7-5820K 6x 3.3 GHz
16GB DDR4 Crucial Dual Channel 2133MHz (2x 8GB)
ZOTAC GeForce GTX 980Ti Amp! Extreme Edition 6GB
500GB SATA III Samsung 840 EVO SSD
2TB SATA III Western Digital Red WD20EFRX

Δημοσ.

Performance Analysis (DSOG):

Very High textures require GPUs with at least 3GB of VRAM.By dropping their quality to High, we were able to enjoy the game without any stutters at all. This means that owners of GPUs that are equipped with 2GB of VRAM should avoid the game’s Very High textures.

What is made crystal clear so far is that Rise of the Tomb Raider is a GPU-bound title.

The game uses up to 4.5GB of RAM when Very High textures are enabled. PC systems with 8GB of RAM may experience various stutters. By lowering the textures to High, our RAM usage dropped to 2.5GB.

Άρα αν υποθέσουμε οτί σου τρώει 4,5 GB RAM ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ, στο δικό μου PC που σε idle έχει 2 GB καπαρωμένα, στο σύνολο θα μου τρώει 4,5+2=6,5/8 GB RAM. Άρα δεν θα έχω stutter;; Και όχι, όταν παίζω δεν έχω tabs ανοιχτά στον περιηγητή ούτε τρέχω άλλα βαριά προγράμματα...

Δημοσ.

Αξιζει να συμιωθουν τα specs:

Όλα αυτά για να δείξει το παιχνίδι ελαφρώς πιο crisp από μια κονσόλα των 320 ευρώ. Λίγο καλύτερες υφές και AO όπου τα βράχια σε μερικές γωνίες δείχνουν πιο σωστά και αυτό είναι όλο.

• Like 3
Δημοσ.

Στο παραπανω που σου βαζει σε κυκλο τις διαφορες μου θυμιζει κατι παιχνιδια σε οθονες αφης :P

Νομιζω οτι το καλυτερο παραδειγμα ειναι στο παρακατω.Και ναι τουλαχιστον οι διαφορες μεταξυ low και High ειναι τουλαχιστον εμφανεστατες. 

Όλα αυτά για να δείξει το παιχνίδι ελαφρώς πιο crisp από μια κονσόλα των 320 ευρώ. Λίγο καλύτερες υφές και AO όπου τα βράχια σε μερικές γωνίες δείχνουν πιο σωστά και αυτό είναι όλο.

Και 60fps και παραπανω αναλυση.Και το αγοραζεις φθηνοτερα απο τις κονσολες αρα σε γενικες γραμμες δεν ειναι και τοσο ασχημα οσο σε αλλες περιπτωσεις :P

Δημοσ.

Ουσιαστικά δεν έχουμε τις τόοοοσο μεγάλες διαφορές σε σχέση με το Xbox one αν κατάλαβα καλα ( ?? ), δεν έχουμε δει και το ps4 που είναι ελαφρώς πιο δυνατό! 

Σε κάποιες περιπτώσεις σύμφωνα με το βίντεο οι διαφορές είναι εύκολα αντιληπτές αλλά ένα μη "εκπαιδευμένο" μάτι δε νομίζω να καταλάβει τεράστια διαφορά. 

• Like 1
Δημοσ.

Ουσιαστικά δεν έχουμε τις τόοοοσο μεγάλες διαφορές σε σχέση με το Xbox one αν κατάλαβα καλα ( ?? ), δεν έχουμε δει και το ps4 που είναι ελαφρώς πιο δυνατό! 

Αν εννοεις απο θεμα εμφανισης οχι.Οι διαφορες οπως ειπα και πιο πανω θα φανουν κυριως στο framerate κατι που απο τα παραπανω video δεν μπορεις να δεις,οπως γενικα και σε ολο το παιχνιδι. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...