Προς το περιεχόμενο

Rise of the Tomb Raider [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ορόκου σοβαρά τώρα. Απάντησε μου σε παρακαλώ, με την 1080p60 οθόνη που έχεις, πέρα από το νούμερο που λέει 3840x2160 στο μενού του παιχνιδιού, βλέπεις και οπτικές διαφορές κατά τη διάρκεια του gameplay?? 

Δηλαδή λες "Ουάου καμιά σχέση με 1080p το 4K dsr" ένα πράμα?

Έχεις δει ποτέ παιχνίδι να τρέχει σε πραγματικό 4Κ monitor?

Μεγαλυτερο ρολο παιζει η εγγενη ποιοτητα των γραφικων ενος παιχνιδιου και οχι η αναλυση.

Σε 1080 παιζεις crysis3,αλλα και team fortress η παιχνιδι 5-7 χρονων και ειναι η μερα με την νυχτα.

Μην γινει το 4κ η καραμελα,  οπως τα megapixel με τις φωτογραφικες.

Το 1920Χ1080 δεν εχει καλυφθει-αξιοποιηθει ουτε το μισο.Εαν ενα παιχνιδι ειναι σκουπιδι γραφικων, απλως σε μεγαλυτερη αναλυση θα ειναι σκουπιδι 4Κ.Λογικο ειναι, καποιος που εχει ακουμπησει φραγκα και εχει φτιαξει υπερ-υπολογιστη, να θελει να παιξει και 8Κ, αλλα αυτο ειναι αλλο εργο.

• Like 2
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μεγαλυτερο ρολο παιζει η εγγενη ποιοτητα των γραφικων ενος παιχνιδιου και οχι η αναλυση.

Σε 1080 παιζεις crysis3,αλλα και team fortress η παιχνιδι 5-7 χρονων και ειναι η μερα με την νυχτα.

Το 1920Χ1080 δεν εχει καλυφθει-αξιοποιηθει ουτε το μισο.Εαν ενα παιχνιδι ειναι σκουπιδι γραφικων, απλως σε μεγαλυτερη αναλυση θα ειναι σκουπιδι 4Κ.Λογικο ειναι, καποιος που εχει ακουμπησει φραγκα και εχει φτιαξει υπερ-υπολογιστη, να θελει να παιξει και 8Κ, αλλα αυτο ειναι αλλο εργο.

Σαφως και τον μεγαλυτερο ρολο τον παιζει η ποιοτητα των γραφικων πρωτιστως. Δεν νομιζω οτι οποιος ασχολειται εστω και λιγο σοβαρα με το θεμα δεν το γνωριζει αυτο. Χωρις αναλογα settings τι να την κανεις την μεγαλυτερη αναλυση;

Η αναλυση προσφερει αλλο πραγμα. Μην την τοποθετειτε στα "features" των γραφικων. Η αναλυση αναδεικνυει την ποιοτητα των γραφικων, δινει υπο σωστες συνθηκες μεγαλυτερη ευκρινεια και καλυτερα επιπεδα χρωματικης αντιθεσης μιλωντας παντα για τον χωρο του gaming. Tο ενα δηλαδη δεν αναιρει το αλλο και δεν καταλαβαινω γιατι αυτο γινεται συχνα. Και ειναι φυσικα συναρτηση και του dpi, της ποιοτητας της οθονης και του επιπεδου των γραφικων γενικοτερα. 

Υπο ιδανικες συνθηκες δηλαδη αν βαλω τα ιδια settings σε δυο μονιτορ ιδιας τεχνολογιας που το ενα ειναι 1080p και το αλλο 4k, ειδικα οσο ανεβαινουν οι ιντσες αλλαζει αρδην η ποιοτητα της ευκρινειας.. 

Επισης να μην συγχεουμε την αναλυση στην φωτογραφια που εξυπηρετει ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικο σκοπο απο οτι στο gaming.. 

Δημοσ.

Το ειδικα οσο ανεβανουν οι ιντσες σημαινει οτι ακομα και το μεγεθος της οθονης παιζει ρολο στα γραφικα? Δηλαδη ενα 24" 1080p IPS θα εχει καλυτερα γραφικα αν το συγκρινουμε στο ιδιο παιχνιδι με ενα 21,5'' 1080p IPS σαν το δικο μου? To θεμα ειναι οτι ακομα τα 4κ monitors παραραμενουν πολυ ακριβα ακομα και τα φθηνα των 23,5'' καθως ξεπερανε τα 500 ευρω. Αλλα το σημαντικοτερο θεμα ειναι πως λογο του μεγαλου μεγεθους ειναι αδυνατον να τα βαλουμε σε γραφειο οπου οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε το pc μας. Και αν χωρανε τοτε προκυπτει το αλλο θεμα το οτι επειδη στο γραφειο καθομαστε σε αποσταση λιγοτρο απο μισο μετρο απο την οθονη μια μεγαλη οθονη μπορει να κανει κακκο στα ματια μας. Για αυτους τους 2 λογους ακομα οι περισσοτεροι εμαστε σε 1080p.

Δημοσ.

Καταρχην δεν εχουμε "καλυτερα" γραφικα εχουμε πιο "ζωντανα" γραφικα και με μεγαλυτερη ευκρινεια. Και αυτο συμβαινει οταν συγκρινεις 2 μονιτορ ή τηλεορασεις ΙΔΙΩΝ ιντσων και τεχνολογιας που απλα εχουν διαφορετικη αναλυση. Π.χ δυο 27αρια μονιτορ ιδιων τεχνολογικων χαρακτηριστικων σε πανελ, που το ενα ειναι 1080p και το αλλο 4k που παιζουν το ιδιο περιεχομενο.. Αν τα βαλεις διπλα διπλα θα καταλαβεις γιατι το 4k παρουσιαζει καλυτερο IQ.. Και οσο ανεβαινουν οι ιντσες οπως π.χ εγω που παιζω σε 4κ τηλεοραση αρκετα παιχνιδια, νιωθεις οτι τα παιζεις σε μια τεραστια οθονη λογω αυξημενου dpi.. Η διαφορα εκει ειναι ακομη πιο αισθητη και εντυπωσιακη.

Αλλα ξαναλεω. Μην συγχεουμε την ποιοτητα των γραφικων με την αναλυση. Η αναλυση προσφερει στο καλυτερο overall IQ και οχι σε καλυτερα γραφικα.

Πωω καλα.. Επειδη εχω εικονα απο το xb1.. Φαινεται πολυ καλο πορτ..

• Like 1
Δημοσ.

Θα δείξει από το πως θα τρέχει..Περιμένω να τρέχει ελαφρώς χειρότερα από το TR 2013, διαφορετικά θα ξενερώσω γιατί οι νέες κάρτες αργούν..

Δημοσ.

Φίλε αυτό που ρωτάω εγώ τον Ορόκου (ο οποίος αποφεύγει να μου απαντήσει) είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που μου απαντάς εσύ. Καμία απολύτως σχέση.

Έχω μαλώσει άπειρες φορές με μέλη στην ενότητα των νέων και των κονσολών όσο αναφορά την 4Κ ανάλυση και το μόνο που θα σου πω για να μην επαναλαμβάνομαι, είναι ότι η άποψή μου είναι 100% ίδια με τη δική σου.

Απλά μη ξεφεύγουμε πολύ και μη βάζουμε λόγια στο στόμα άλλων. Εγώ μίλησα για 4Κ dsr vs 4K native. Δεν είπα πουθενά ότι η ανάλυση 1080p έχει εξαντληθεί, ούτε ότι τα 4Κ έχουν γίνει καραμέλα ή ότι θα βελτιώσουν την ποιότητα γραφικών σε ένα παιχνίδι που είναι γτπ από την αρχή.

Κι εγώ 1080p monitor έχω και δεν σκοπεύω να αναίβω ούτε καν σε 1440p για ΠΟΛΥ καιρό ακόμα. Προτιμώ να βγάζω άνετα 60fps χωρίς να χαμηλώνω settings και να έχω ένα ips panel της προκοπής με καλή χρωματική απόδοση παρά να μπω στο παιχνίδι των αναλύσεων θυσιάζοντας όλα τα παραπάνω.

Δημοσ.

Το ειδικα οσο ανεβανουν οι ιντσες σημαινει οτι ακομα και το μεγεθος της οθονης παιζει ρολο στα γραφικα? Δηλαδη ενα 24" 1080p IPS θα εχει καλυτερα γραφικα αν το συγκρινουμε στο ιδιο παιχνιδι με ενα 21,5'' 1080p IPS σαν το δικο μου? To θεμα ειναι οτι ακομα τα 4κ monitors παραραμενουν πολυ ακριβα ακομα και τα φθηνα των 23,5'' καθως ξεπερανε τα 500 ευρω. Αλλα το σημαντικοτερο θεμα ειναι πως λογο του μεγαλου μεγεθους ειναι αδυνατον να τα βαλουμε σε γραφειο οπου οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε το pc μας. Και αν χωρανε τοτε προκυπτει το αλλο θεμα το οτι επειδη στο γραφειο καθομαστε σε αποσταση λιγοτρο απο μισο μετρο απο την οθονη μια μεγαλη οθονη μπορει να κανει κακκο στα ματια μας. Για αυτους τους 2 λογους ακομα οι περισσοτεροι εμαστε σε 1080p.

Εμ πες τα ρε Oroku ετσι ολοι εσεις αγοραζετε Gtx970 και οθονες μια σταλια.Δηλαδη αντι για 21.5 αν ειχες αγορασει 23-24ιντσες 1080p θα σου βγαινανε τα ματια.Στην τελικα οταν δινεις 400ευρω για καρτα γραφικων ή ενα καρο χρηματα στο Pc σε παιχνιδια/hardware/περιφερειακα σου ειναι πολυ δυσκολο να παρεις ενα γραφειο με 50-70ευρω που να χωραει εστω ενα 24ρι monitor...... Α ρε γμτ ζω για την στιγμη που θα φας ban να μην βλεπουμε αλλο τις αηδιες που γραφεις.....

Γιατι ακομα και μικρο γραφειο να εχεις παιρνεις ασυρματο keyboard και ποντικι,τα βαζεις στο μικρο γραφειο και συνδεεις το pc σε μεγαλυτερη τηλεοραση και παιζεις τα περισσοτερα παιχνιδια με gamepad. Λυσεις υπαρχουν για τα παντα. Οχι οι αηδιες που συνεχιζεις και γραφεις παραπανω.

Μα γινεται να ρωτας αν ειναι καλυτερο το 24ρι monitor απο το 21.5 σου????

• Like 1
Δημοσ.

Εμ πες τα ρε Oroku ετσι ολοι εσεις αγοραζετε Gtx970 και οθονες μια σταλια.Δηλαδη αντι για 21.5 αν ειχες αγορασει 23-24ιντσες 1080p θα σου βγαινανε τα ματια.Στην τελικα οταν δινεις 400ευρω για καρτα γραφικων ή ενα καρο χρηματα στο Pc σε παιχνιδια/hardware/περιφερειακα σου ειναι πολυ δυσκολο να παρεις ενα γραφειο με 50-70ευρω που να χωραει εστω ενα 24ρι monitor...... Α ρε γμτ ζω για την στιγμη που θα φας ban να μην βλεπουμε αλλο τις αηδιες που γραφεις.....

Γιατι ακομα και μικρο γραφειο να εχεις παιρνεις ασυρματο keyboard και ποντικι,τα βαζεις στο μικρο γραφειο και συνδεεις το pc σε μεγαλυτερη τηλεοραση και παιζεις τα περισσοτερα παιχνιδια με gamepad. Λυσεις υπαρχουν για τα παντα. Οχι οι αηδιες που συνεχιζεις και γραφεις παραπανω.

Μα γινεται να ρωτας αν ειναι καλυτερο το 24ρι monitor απο το 21.5 σου????απο ενα 21,5 1080p η οχι. Γιατι ενα 4κ monitor ακομα και τα μικροτερα που ξεκιαννε απο 23,5'' σαφως ειναι πολυ καλυτερο απο ενα 21-24'' 1080p.

Ρωτησα πολυ συγκεκριεμνη ερωτηση. Αν ενα 24 1080p εχει καλυτερη εικονα απο ενα 21,5 1080p. Τωρα αν το συγκρινουμε με ενα 4κ ακομα και τα μικροτερα 4κ που ξεκιαννε απο 23,5'' εχουν καλυτερη εικονα απο τα 21,5-24'' 1080p

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στα monitor.

Pixel density (Η αλλιώς PPI)

Panel (TN, MVA, IPS, OLED etc.)

Refresh rate

Color profile

Color accuracy

Η απόσταση που κάθεσαι

Και αλλα πολλά. Το να συγκρίνεις αναλύσεις και ίντσες δεν έχει πολύ νόημα...

Δημοσ.

Eίναι και το σωστό calibration να προσθέσω. Ας πούμε το monitor της υπογραφής μου είχε απαράδεκτα default profiles και ήθελε πολύ ψάξιμο για να βρω τα κατάλληλα settings για να δείχνει ωραίο. Μπορεί όχι στα επίπεδα ips αλλά αρκετά καλό και balanced. Anw, δεν έχει νόημα άλλο να μιλάμε για monitors στο topic αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτο ακριβως το λογο εγραψα βαζοντας διπλα διπλα δυο πανελ ιδιας τεχνολογιας και χαρακτηριστικων..

Τις συγκρισεις τις εκανα ceteris paribus για να πω αυτα που ειπα.

Αλλιως οντως δεν εχει και ιδιαιτερο νοημα και για αυτο τονιζουμε επανειλλημενως οτι ο καθεις εχει τις προτιμησεις του και κανει τις επιλογες του,επειδη σπανια μπορουμε να τα εχουμε ολα ή να εχουμε ενα πανελ που τα εχει ολα..

Δεν μπορω εγω και να σου πω την αληθεια δεν με κοφτει κιολας να πεισω κανενα ποσο μαματο ειναι να καθομαι μπροστα σε μια τεραστια IPS TV και να παιζω σε 4k αναλυση καποια παιχνιδια σε σχεση με μια 1080p tv.. Η γιατι σχεδον παντα προτιμoυσα τα μονιτορ με μεγαλυτερη αναλυση απο καποια που σε καποιες περιπτωσεις μπορει να ειχαν καλυτερα τεχνολογικα χαρακτηριστικα σαν πανελ και ας ηταν χαμηλοτερης αναλυσης.

Γιατι ευλογα καποιου οι προτεραιοτητες ειναι τα πολλα Hz,το οσο το δυνατον καλυτερο RT/input lag κ.ο.κ αντι να προτιμαει την μεγαλυτερη αναλυση. Ειναι τι αναζηταμε συνηθως πρωτιστως.

Το καλυτερο ειναι να εχεις best of both worlds με ενα τετοιο μονιτορ και μια πολυ καλη tv αλλα επειδη δεν ζουμε σε ιδανικο κοσμο που τα εχουμε ολα, διαλεγουμε και περνουμε συνηθως.

Αλλα αρκετα οντως καλο θα ηταν καποια στιγμη αυτα τα ποστ να μεταφερθουν στο pc gaming thread για να μην σπαμαρουμε και τα threads.

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ.

Ρωτησα πολυ συγκεκριεμνη ερωτηση. Αν ενα 24 1080p εχει καλυτερη εικονα απο ενα 21,5 1080p. Τωρα αν το συγκρινουμε με ενα 4κ ακομα και τα μικροτερα 4κ που ξεκιαννε απο 23,5'' εχουν καλυτερη εικονα απο τα 21,5-24'' 1080p

oροκου πάρε την οθόνη που έχω απο κάτω και θα δεις χαωδη διαφορα, http://gaming.benq.com/gaming-monitor/xl2411z/specification/

εγώ έπαθα σοκ σε σχέση με την προηγουμενη 60hz LG

Δημοσ.

Εγώ λέω να αρχίσουμε να μαζεύουμε λεφτά για αυτό εδώ :P

http://www.anandtech.com/show/9923/dell-demonstrates-30inch-4k-oled-display

Το εχω δει απο αρχες Γεναρη.. Περιμενω ολη την νεα γενια να σου πω την αληθεια απο 4k panels για να αντικαταστησω καποια στιγμη τελη 2016 το μονιτορ μου με ενα 4k αποφασιζοντας,αν και δυσκολα θα βρεθει κατι τοσο καλο.. Και με 100% Adobe rgb που με ενδιαφερει λογω φωτογραφιας.. #drooling_all_over_the_place :D

Αν ειναι και αυτο Dell αισιως θα ειναι το 5ο Dell monitor μου απο το πρωτο 2001fp που ειχα παρει back in the days..DELLαρα με τρελλα ποτε δεν ειχα κανενα θεμα και πολυ καλο vfm, ειδικα παλιοτερα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...