Προς το περιεχόμενο

Rise of the Tomb Raider [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν χρειαζεται καποιος κανονας να γραφτει για ορισμενα αυτονοητα πραγματα. Οταν εχεις παιξει ενα παιχνιδι και λες την γνωμη σου για αυτο μεχρι εκει που εχεις παιξει ειναι δεκτο,αλλα δεν ειναι ολοκληρωμενη γνωμη/αποψη για τον πολυ απλο λογο οτι δεν εχεις δει ολο το παιχνιδι.

Επισης αυτο που λεω περι φρεσκου πιο πολυ κολλαει στο ενδιαφερον που υπαρχει για το παιχνιδι για τον κοσμο και αρα και σε παραπανω κουβεντα και ανταλλαγη αποψεων(σε forum ειμαστε αλλωστε)που υπαρχει στις αρχες παρα μετα απο ενα μεγαλο διαστημα(εκτως απο τα moba games,τα γνωστα fps παιχνιδια).

Να το πω πιο απλα.Μεχρι τον Αυγουστο που το παιχνιδι εγινε δωρεαν με το  γνωστο τροπο,ειχαν γραφτει 100σελιδες για αυτο.Απο τον Αυγουστο μεχρι και σημερα και ειμαστε στην 5η σελιδα.

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν χρειαζεται καποιος κανονας να γραφτει για ορισμενα αυτονοητα πραγματα. Οταν εχεις παιξει ενα παιχνιδι και λες την γνωμη σου για αυτο μεχρι εκει που εχεις παιξει ειναι δεκτο,αλλα δεν ειναι ολοκληρωμενη γνωμη/αποψη για τον πολυ απλο λογο οτι δεν εχεις δει ολο το παιχνιδι.

Επισης αυτο που λεω περι φρεσκου πιο πολυ κολλαει στο ενδιαφερον που υπαρχει για το παιχνιδι για τον κοσμο και αρα και σε παραπανω κουβεντα και ανταλλαγη αποψεων(σε forum ειμαστε αλλωστε)που υπαρχει στις αρχες παρα μετα απο ενα μεγαλο διαστημα(εκτως απο τα moba games,τα γνωστα fps παιχνιδια).

Να το πω πιο απλα.Μεχρι τον Αυγουστο που το παιχνιδι εγινε δωρεαν με το  γνωστο τροπο,ειχαν γραφτει 100σελιδες για αυτο.Απο τον Αυγουστο μεχρι και σημερα και ειμαστε στην 5η σελιδα.

Με αυτήν την λογική όμως, μετά μπαίνεις σε συζήτηση γύρω από το πότε είναι ολοκληρωμένο ένα παιχνίδι (καθώς πολλά τερματίζουν γύρω στο 50-60% και μετά έχεις άλλες τόσες ώρες για side missions κτλ). Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι δεν ολοκληρώνουν τα παιχνίδια. Και, κατά την γνώμη μου, όταν ο άλλος θεωρεί ότι μπορεί να γράψει μια κριτική, πρέπει να την γράφει. Φυσικά όχι στα 10 λεπτά, αλλά 7-8 ώρες για ένα παιχνίδι με main story 13 ωρών (όπως το Rise) είναι αρκετές.

Για το άλλο που λες, μακάρι όλοι να μπορούσαμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια με το που βγαίνουν (και στο 100%). Θα σήμαινε πως έχουμε άπειρα χρήματα, άπειρο ελεύθερο χρόνο και άπειρη διάθεση ;). Για αυτό και η ανταλλαγή απόψεων, το ενδιαφέρον και η κριτική ενός παιχνιδιού μπορεί να κρατήσει για χρόνια. Σίγουρα πάντως ένας AAA τίτλος όπως το Rise Of The Tomb Raider δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το κοινό μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του.

Και να σου πω και την αλήθεια, πραγματικά δεν με ενδιαφέρει να διαβάσει την άποψη/κριτική μου στο Steam κάποιος που ενδιαφέρεται μόνο για τίτλους που βγήκαν τις τελευταίες μέρες. Ας ανέβει σε ένα hype train να το συζητήσει με τους υπόλοιπους επιβάτες (φωνάζοντας παράλληλα για τα bugs που βρήκαν και για το πόσο πολύ τους την έφερε η τάδε εταιρεία με το preorder που έκαναν).

Άλλωστε, για αυτούς τους λόγους το Steam δίνει πλέον ειδική έμφαση στα πρόσφατα reviews και τα ξεχωρίζει σε δική τους συνολική αξιολόγηση.

Δημοσ.

Για το άλλο που λες, μακάρι όλοι να μπορούσαμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια με το που βγαίνουν (και στο 100%). Θα σήμαινε πως έχουμε άπειρα χρήματα, άπειρο ελεύθερο χρόνο και άπειρη διάθεση ;).

Κοιταξε να δεις πανω στο παραπανω.Το Rise of the tomb raider αυτη την στιγμη κοστιζει κουτατο 30ευρω απο το φθηνοτερο καταστημα

https://www.skroutz.gr/s/5035059/Rise-of-the-Tomb-Raider-PC.html

Το πρωτο καταστημα ειναι στην Κρητη.Για εμενα που ειμαι απο Αθηνα λοιπον το επομενο καταστημα που με βολευει ειναι το Gameexplorers(ή και το Astro αλλα τεσπα).Το εχει το παιχνιδι 35ευρω.Ξερεις ποσο ειχε τον Γεναρη?39ευρω?

Απο τα δε κλειδαδικα απο instant gaming πχ που αγοραζω μονο πλεον το ειχε αν θυμαμαι καλα γυρω στα 30ευρω και τωρα το εχει στα 25. Αρα οπως βλεπεις και στις 2 περιπτωσεις σε διαστημα 8-9περιπου μηνων η τιμη επεσε 4ευρω. Ε δεν νομιζω οτι ειναι δα τα απειρα χρηματα που γλυτωνει καποιος αν αργει να αγορασει ενα παιχνιδι στην συγκεκριμενη περιπτωση.

Δημοσ.

ένα πέρασμα του rise (με 70-80% completion χωρίς dlc) εμένα μου πήρε 19 ώρες σύμφωνα με το steam

ακόμα και το site που παραθέτεις για 20 ώρες μιλάει (combined), σε 13 το τελειώνεις αν απλά ξέρεις τι κάνεις και πού πας με τη μία, αγνοείς τα πάντα γύρω σου πηδάς τα cutscenes κτλ 

δεν είναι ρεαλιστικό νούμερο.

σε 7 ώρες έχεις δει το 1/3 του παιχνιδιού αν μιλάμε χοντρικά και παίζεις στα αναμενόμενα πλαίσια, το οποίο είναι αρκετό μεν αλλά δε μπορείς να πεις ότι έχεις δει και όλο το παιχνίδι 

όσο για τη τιμή, εγώ προσωπικά το είχα πάρει 40 από το πλαίσιο (επειδή ήμουν περαστικός και ζήτησα τιμή internet) τη πρώτη βδομάδα της κυκλοφορίας του

αυτή τη στιγμή  όπως λέει και ο φίλος από πάνω το βρίσκεις 15€ κάτω στο instant που είναι μεν σημαντική διαφορά ποσοστιαία αλλά όχι και κάτι τρελό για να περιμένεις μισό χρόνο 

ανάλογα τα γούστα βέβαια, εγώ ένιωθα ότι κουτάτο από τις πρώτες μέρες το 40αρι είναι μια καλή τιμή 

Το πρωτο καταστημα ειναι στην Κρητη. 

ο κρητίκαρος αν δεις σου δίνει μόνο κλειδί, όχι retail 

ενδεχομένως (νομίζω η πιο λογική εξήγηση) το παίρνει από site τύπου instant 25 αντί για σένα και βάζει και ένα τάληρο καπέλο για να βγάλει και αυτός κάτι 

η retail τιμή ουσιαστικά είναι τα 35 που είναι 5 ευρώ κάτω από τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας.. 

Δημοσ.

Κοιταξε να δεις πανω στο παραπανω.Το Rise of the tomb raider αυτη την στιγμη κοστιζει κουτατο 30ευρω απο το φθηνοτερο καταστημα

https://www.skroutz.gr/s/5035059/Rise-of-the-Tomb-Raider-PC.html

Το πρωτο καταστημα ειναι στην Κρητη.Για εμενα που ειμαι απο Αθηνα λοιπον το επομενο καταστημα που με βολευει ειναι το Gameexplorers(ή και το Astro αλλα τεσπα).Το εχει το παιχνιδι 35ευρω.Ξερεις ποσο ειχε τον Γεναρη?39ευρω?

Απο τα δε κλειδαδικα απο instant gaming πχ που αγοραζω μονο πλεον το ειχε αν θυμαμαι καλα γυρω στα 30ευρω και τωρα το εχει στα 25. Αρα οπως βλεπεις και στις 2 περιπτωσεις σε διαστημα 8-9περιπου μηνων η τιμη επεσε 4ευρω. Ε δεν νομιζω οτι ειναι δα τα απειρα χρηματα που γλυτωνει καποιος αν αργει να αγορασει ενα παιχνιδι στην συγκεκριμενη περιπτωση.

Σύμφωνα με το istherenyadeal, έχει δοθεί και στα 30, με current στο Steam στα 50. Ένα 20άρικο δεν είναι λίγο. Αποδεδειγμένα όποιος περιμένει, κερδίζει (έχω εξοικονομήσει άπειρα χρήματα από bundles. Ακόμη και το Tomb Raider 2013 από bundle το πήρα). Αλλά οκ, προφανώς αν αγοράζεις ελάχιστα παιχνίδια (ή 1-2 τον χρόνο ή θέλεις κάτι πάρα πολύ με το που βγει) και είσαι αυτής της λογικής, το 20άρικο δεν είναι πολλά.

Απλώς, εγώ σου ανέφερα αυτό που κάνεις παράθεση γιατί υπάρχει και μια άλλη κατηγορία gamers (που ανήκω κι εγώ): εκείνοι που παίζουν με το πάσο τους και όχι όταν κάτι βγει. Και η άποψη τους δεν είναι άκαιρη ή άκυρη. Αλλά μακάρι, όπως έγραψα, να μπορούσαμε να παίζουμε τα πάντα με το που βγουν :P.

Δημοσ.

Σύμφωνα με το istherenyadeal, έχει δοθεί και στα 30, με current στο Steam στα 50. Ένα 20άρικο δεν είναι λίγο. Αποδεδειγμένα όποιος περιμένει, κερδίζει (έχω εξοικονομήσει άπειρα χρήματα από bundles. Ακόμη και το Tomb Raider 2013 από bundle το πήρα). Αλλά οκ, προφανώς αν αγοράζεις ελάχιστα παιχνίδια (ή 1-2 τον χρόνο ή θέλεις κάτι πάρα πολύ με το που βγει) και είσαι αυτής της λογικής, το 20άρικο δεν είναι πολλά.

Απλώς, εγώ σου ανέφερα αυτό που κάνεις παράθεση γιατί υπάρχει και μια άλλη κατηγορία gamers (που ανήκω κι εγώ): εκείνοι που παίζουν με το πάσο τους και όχι όταν κάτι βγει. Και η άποψη τους δεν είναι άκαιρη ή άκυρη. Αλλά μακάρι, όπως έγραψα, να μπορούσαμε να παίζουμε τα πάντα με το που βγουν :P.

Δεν γνωριζω το εν λογω site αλλα οι τιμες που αναφερω ηταν day one τιμες επειδη το κοιταζα τοτε.Επισης τα 50ευρω του steam σαν σημειο αναφορας ειναι αστεια αφου σου αναφερω παραπανω οτι 39ευρω ειχε κουτατο σε καταστηματα day one και σε κλειδαδικα 30ευρω. Βασικα δεν ξερω πολλους απο Insomnia(σχεδον κανενα βασικα)που να αγοραζει day one παιχνιδια κατευθειαν απο το steam παρα μονο αν τον ενδιαφερει το refund.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ένα πέρασμα του rise (με 70-80% completion χωρίς dlc) εμένα μου πήρε 19 ώρες σύμφωνα με το steam

ακόμα και το site που παραθέτεις για 20 ώρες μιλάει (combined), σε 13 το τελειώνεις αν απλά ξέρεις τι κάνεις και πού πας με τη μία, αγνοείς τα πάντα γύρω σου πηδάς τα cutscenes κτλ 

Απλώς επειδή μόλις τελείωσα το story, χωρίς να βιάζομαι καθόλου (το πραγματικό playtime μπορεί να είναι και μισή με μια ώρα λιγότερο), παρακολουθώντας όλα τα βίντεο και αναζητώντας και κάποια collectibles/side missions τριγύρω (όχι πολλά όμως) μου πήρε 13 ώρες (σύμφωνα με το Steam). Το μόνο που έκανα skip ήταν ελάχιστες από τις ηχογραφήσεις. Τερμάτισα στο 62% και είμαι τώρα πίσω στο geothermal valley.

Οπότε, το site όχι απλώς δεν έχει πέσει έξω από τα στατιστικά που έχει μαζέψει, αλλά έχει πέσει και 100% μέσα και το νούμερο είναι ρεαλιστικότατο  :). Προφανώς βέβαια, αν συνεχίσω τώρα και ψάχνω για collectibles και πιθανά side missions, μπορεί να φτάσω και να ξεπεράσω τις 20 ώρες. Ένα κανονικότατο πέρασμα του παιχνιδιού πάντως χρειάζεται 13 (άντε 14-15, αν κολλήσεις σε περισσότερα σημεία από εμένα) ώρες (και λιγότερο, αν είσαι και βιαστικός). Σε καμία περίπτωση ξεπέτα, μιλάω για ένα κανονικότατο πέρασμα.

Οπότε, στις 7-8 ώρες που το έκρινα εγώ, μπορείς εύκολα να το κρίνεις. Η γνώμη μου άλλωστε δεν έχει αλλάξει, το θεωρώ κατώτερο από το προηγούμενο Tomb Raider και γενικώς κατώτερο των προσδοκιών (και δεν θα το πρότεινα με τίποτα για αγορά στα 50 ευρώ που το έχει το Steam. Η ιδανική τιμή είναι κάτω από 20 ευρώ).

Είναι μια μίξη από γραφικά που στην πλειοψηφία τους δεν με εντυπωσίασαν, από περιβάλλοντα που τα περισσότερα είναι αδιάφορα και μουντά, από ένα σενάριο που - μεταξύ μας - είναι για πέταμα και βγαλμένο από τηλεταινία του 1980 (νιώθεις πως το έχεις ξαναδεί να παίζεται άλλες 172 φορές), από νέες ικανότητες που δεν είναι και τίποτα επαναστατικό (περισσότερο για το changelog υπάρχουν) και από έναν ψευτοανοικτό κόσμο (ναι, σε κάποια σημεία) που εκεί που υπάρχει είναι περισσότερο για να μπερδέψει, να κουράσει και να προσθέσει playtime. Θα το χαρακτήριζα step backwards από το προηγούμενο Tomb Raider και μια σχετική "ξεπέτα" από τους devs (ίσως ισχύει ότι βιάζονται να βγάλουν το τρίτο μέρος, δεν το έχω ψάξει).

Αλλά αυτά είναι απλώς η γνώμη μου :).

EDIT: Για την ακρίβεια, το Steam γράφει πως μου πήρε 13,5 ώρες.

Επεξ/σία από DJDB
  • Like 1
Δημοσ.

Επίσης, είναι εξαιρετικά απαιτητικό, αφού με μια GTX 770, 16GB RAM και έναν i5 παίζω στα medium προς low για να μην έχω (πολλά) σπασίματα. Τέλος πάντων, δεν το βάζω στα αρνητικά αυτό, αφού τα specs μου είναι πια 2-3 ετών. Πιστεύω πάντως πως θα μπορούσε να είναι περισσότερο optimized.

Είχα αγοράσει το παιχνίδι day one και είχα την 770 τότε. Δε θυμάμαι ακριβώς σε τι settings έπαιζα (νομίζω high) αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν medium προς low. Το πολύ να είχα ρίξει shadows στο medium λόγω Vram.

Σε 1080p πάντα και fps 50+ (ποτέ δε κυνηγάω 60άρι, οτιδήποτε πάνω από 45 είναι υπέρ αρκετό για τα δικά μου μάτια.)

Τώρα δε ξέρω αν μετά από τόσους μήνες άλλαξε κάτι σε drivers ή σε κάποιο update του παιχνιδιού.

Επίσης, σχετικά με το howlongtobeat που αναφέρθηκε κάπου, ο καθένας έχει διαφορετικούς ρυθμούς, εμένα παράδειγμα πάντα μου παίρνει παραπάνω ώρες σε σχέση με το "main story" που γράφει. Για αυτό το λόγο το χρησιμοποιώ καθαρά ως σημείο αναφοράς σε σχέση με το πόσο μεγάλο συνολικά είναι ένα παιχνίδι, πριν ξεκινήσω να παίζω.

Δημοσ.

Είχα αγοράσει το παιχνίδι day one και είχα την 770 τότε. Δε θυμάμαι ακριβώς σε τι settings έπαιζα (νομίζω high) αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν medium προς low. Το πολύ να είχα ρίξει shadows στο medium λόγω Vram.

Σε 1080p πάντα και fps 50+ (ποτέ δε κυνηγάω 60άρι, οτιδήποτε πάνω από 45 είναι υπέρ αρκετό για τα δικά μου μάτια.)

Τώρα δε ξέρω αν μετά από τόσους μήνες άλλαξε κάτι σε drivers ή σε κάποιο update του παιχνιδιού.

Επίσης, σχετικά με το howlongtobeat που αναφέρθηκε κάπου, ο καθένας έχει διαφορετικούς ρυθμούς, εμένα παράδειγμα πάντα μου παίρνει παραπάνω ώρες σε σχέση με το "main story" που γράφει. Για αυτό το λόγο το χρησιμοποιώ καθαρά ως σημείο αναφοράς σε σχέση με το πόσο μεγάλο συνολικά είναι ένα παιχνίδι, πριν ξεκινήσω να παίζω.

Έπρεπε να κλείσω αρκετά πράγματα και να βάλω πολλά στο medium, αλλά προσπαθώ να πετύχω όσα περισσότερα fps μπορώ (παίζω 1600x900 συνήθως). Με τα settings που χρησιμοποίησα ήταν συνήθως πάνω από 50, απλώς, οκ, μου φάνηκε απαιτητικό (αλλά είναι και σχετικά υποκειμενικό το συγκεκριμένο θέμα).

Το howlongtobeat είναι πάντα σημείο αναφοράς για εμένα για τον λόγο που αναφέρεις (και όχι "ευαγγέλιο"). Απλώς επειδή αναφέρθηκε σε σχόλιο παραπάνω πως χρειάζεται γύρω στο 19ωρο και επειδή θυμόμουν το συγκεκριμένο σχόλιο (λόγω αυτού έπαιζα με την πιθανότητα προοπτικής για 19ωρο στο story), θεώρησα πως έπρεπε να αναφέρω πως στην περίπτωση του Rise φαίνεται να πέφτει ακριβώς μέσα. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Ποια settings στις ρυθμισεις γραφικων τρωνε πολλα fps και υπαρχει καποιο καλο preset;

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι και χωρις sweetfx το παιχνιδι μην μασας. Για settings αν εχεις ακομα την 970 παιξε σε ολα high settings αν σου κραταει σταθερο 60ρι,παραπανω ουτως ή αλλως δεν χρειαζεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...